Jump to content

Δεν μπορώ να αντιγράψω το αντιγραμμένο

Sapelas

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα, για άλλη μια φορά εύχομαι να μας πάει καλά ο χρόνος κ αν δεν μας έφερε ο άγιος τουλάχιστον να μπορέσουμε να πάρουμε όλοι ένα διπύρηνο.

Από εκεί κ πέρα.. Ένας φίλος μου βρήκε ένα cd με κάποια παιχνίδια το οποίο δεν μπορούμε να αντιγράψουμε. Το cd φυσιικά πρόκειτα για κοπια αλλά από εκεί κ πέρα ο τύπος που το αντέγραψε το κλείδωσε οπότε ούτε cdcopy με το nero αλλά ούτε καν image στο σκληρό για να το τρέχω από εκεί! Ποιό πρόγραμμα θα μπορέσει να μου το αντιγράψει με ασφάλεια χωρίς να κάψει το δισκάκι ή έστω να μου το κάνει image? Από εκεί κ πέρα επειδή μου άρεσε το κόλπο ξέρει κανείς με ποιο τρόπο θα μπορέσω να κάνω κ εγώ το ίδιο σε κάποια αντίγραφα που έχω έτσι ώστε να μην αλλάζουν τα πράγματα μου χέρια χωρίς να μου το ζητήσουν?

Ευχαριστώ προκαταβολικά να προσθέσω ότι τα παραπάνω που αναφέρω είναι καθόλα νόμιμα μιας κ αρκετοί βρίσκουν προφάσεις για να μας υπενθυμίζουν τα περι πνευματικών δικαιωμάτων.

Λίγο υπερβολικό το βρίσκω ακόμα και με clone δεν νομίζω ότι μπορώ να κάνω δουλειά κάτι πρέπει να έκανε ο "άτιμος". Θα κοιτάξω σχετικά κ αν βρώ άκρη...

Αρχική απάντηση από chroma [Σήμερα, στις 19:48]

Καλά πλάκα μας κάνετε, πόσες φορές θα πούμε περι πειρατικών;

Μην σου πώ καμιά κουβέντα τώρα. Διάβασε το post ολόκληρο...

Ξαναδιαβάζω λοιπόν...

Ένας φίλος μου βρήκε ένα cd με κάποια παιχνίδια το οποίο δεν μπορούμε να αντιγράψουμε. Το cd φυσιικά πρόκειτα για κοπια αλλά από εκεί κ πέρα ο τύπος που το αντέγραψε το κλείδωσε οπότε ούτε cdcopy με το nero αλλά ούτε καν image στο σκληρό για να το τρέχω από εκεί!

Δηλαδή έχεις στα χέρια σου μια κόπια, οχι original και θέλεις να κάνεις μια άλλη κάποιων παιχνιδιών τα οποία συνήθως καλύπτονται από πνευματικά δικαιώματα, εκτός αν έχουν καταστεί freeware ή είσαι κάτοχος των αυθεντικών δισκετών/cd. Αν δεν είναι έτσι, λυπάμαι αλλά δε γίνεται σαφές. Τώρα περι κουβέντας παραπάνω, καλύτερα να μη πεις γιατί δε θα βγάλουμε άκρη.

Ό,τι και να είναι με την περίπτωσή σου, κανονικά δεν θα πρέπει να αναφέρονται τρόποι για "σπάσιμο" κτλ γιατί

1. δεν εγγυάται κανείς οτι λες αλήθεια

2. δεν εγγυάται κανείς οτι αυτά που θα ειπωθούν εδώ για την περίπτωσή σου δεν θα τα χρησιμοποιήσει κάποιος άλλος για παράνομο λόγο

Επίσης ασχέτως με το αν συμφωνούν ή όχι οι Admins του site με τα πειρατικά, δεν είναι δυνατόν να γίνονται τέτοιες συζητήσεις γιατί δεν θα είναι διόλου παράξενο αν δεχθεί έπειτα απειλές απο εταιρίες κτλ περι του θέματος.

Οπότε δίκιο έχει ο Chroma και καλύτερα θα ήταν να μην το συνεχίσουμε ούτε να επαναληφθεί κάτι τέτοιο... :)

Λοιπόν όσον αφορά την κόπια αναφέρομαι σε παιχνίδι το οποίο διανέμεται δωρεάν από την EIDOS σε όσους κάνουν register έπειτα από αγορά pack παιχνιδιών από τα καταστήματα Παπασωτηρίου αναφέρομαι λοιπόν στο cd αυτό (αναγράφει διανέμεται δωρεάν). Θεώρησα γελοίο να δώσω περαιτέρω εξηγήσεις στην αρχή για το λόγο αυτό και οι 2 τελευταίες γραμμές του αρχικού post. Στο κάτω κάτω δεν ζήτησα ούτε να μου αντιγράψει κανείς τίποτα ούτε για τίποτα πειρατικό αυτά τα βρίσκω κ μόνος μου χωρίς κλειδώματα.

Λοιπόν ΟΚ δεν βγάζουμε άκρη. Κλείδωσε το θέμα chroma να τελειώνουμε, κάντε μου κ ένα boot μην παραπονεθούν οι εταιρίες που θα ασχοληθούν μαζί μας κ είμαστε complet.

Δεν έχουμε πρόβλημα με ένα νόμιμο backup, να μη παρεξηγούμαστε. Προφανώς μπορεί να κάποιος τρίτος να χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που βρήκε στο δίκτυο για να αντιγράψει ένα δισκάκι που νοίκιασε αλλά δε μπορείς να αρνηθείς βοήθεια σε κάποιον που έχει ένα αυθεντικό στα χέρια του και θέλει να χρησιμοποιεί ένα καθόλα νόμιμο αντίγραφο.

@Sapelas: Καλά, coolαρε, φάνηκα λίγο ιδιαίτερα αυστηρός αλλά δεν το εννοούσα και τόσο... :) Δεν θα σε φάμε κιόλας... :p

Προσωπικά έτσι κι αλλιώς δεν μπορώ να βοηθήσω περί του θέματος οπότε σκάω. :shutup:

Φιλε μου, συγγνωμη αλλα δεν εχω λυση στο προβλημα σου... Δεν νομιζεις ομως οτι θα επρεπε να εισαι κομματακι πιο ευγενικος? Ουτε τον admin παω να παιξω, ουτε τπτ, απλα λεω αυτο που βλεπω.

Ετσι οπως το εθεσες αρχικα, η διαδικασια φαινοταν καθ' ολα πραρανομη. Σε τετοια "ευαισθητα" θεματα, οι εξηγησεις δεν ειναι καθολου γελοιες.

Κοίτα, από την πολύ χρήση κτλ τα cd μου γρατζουνιούνται κτλ οπότε όταν δω πως τα ψιλο φτύνει κάνω μια κόπια ασφαλείας καλού κακού ;)

Δοκίμασα να τα γράψω με την βοήθεια του A-Ray Scanner + Alcohol 120% κ δούλεψε το πράγμα !

@TheLab

Πιστεύω πως όταν κάποιος ζητάει τρόπους να σπάσει ένα δικό του cd, κ να κάνει κόπια ασφαλείας, είναι κάτι 100% ΝΟΜΙΜΟ. Συνεπώς κι αυτός που του δίνει τις γνώσεις είναι 100% στα πλαίσια του νόμου. Τώρα ΑΝ κάποιος κάνει κατάχρηση αυτών είναι καθαρά ΔΙΚΟ του πρόβλημμα κ ΔΕΝ νομίζω πως μπορεί το TheLab να κατηγορηθεί ! Πραγματικά, ΤΙ θα μπορούσε να πει κανείς στο TheLab? Ακόμη κι αν τους ασκειθεί κάτι τέλος πάντων, δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν το παραπάνω ???

Εδώ έχω ακούσει για ιστοσελίδες καθαρά νόμιμες οι οποίες παρέχουν Hacking/Cracking Tools με την προϋπόθεση να χρησιμοποιήσεις το περιεχόμενο αυτό για Προσωπική κ ΜΟΝΟ χρήση.

ΚΑΜΙΑ απολύτως γνώση δεν είναι παράνομη. Παράνομο είναι να δώσεις τις γνώσεις σου να προωθήσεις μια παράνομη πράξη! ΠΧ ένας επιστήμονας που ασχολείται με την κλωνοποίηση δεν κάνει κάτι κακό, όταν όμως δουλεύει για κάποιον ο οποίος σκοπεύει να χρησιμοποιείσει τις γνώσεις του κ να κάνει ανθρώπινα πειράματα με την κλωνοποίηση, ε τότε αλλάζει το πράγμα ;)

Τέλος πάντων το θέμα είναι χωράει ΠΟΛΥ συζήτηση ...

Μακάρι να έχουν έτσι τα πράγματα ....

Φίλε δοκίμασε το αlcohol 120% κ αν δε κάνει τίποτα τοτε το AnyDVD....Αν κ δε έχω δοκιμάσει κατι τέτοιο εχω ακούσει οτι AnyDVD ξεκλειδώνει κ cd...

Παιδιά και εγώ είχα το ίδιο πρόβλημα με το shrek 2 το αντέγραψα κανονικά με dvd decrypter και clone dvd και μετά από το αντίγραφο δεν μπορούσα να κάνω κόπια και εκτέθηκα γιατί μου έλεγαν ότι δεν ήθελα να τους το αντιγράψω. Βέβαια αφού μου έσπασε τα νεύρα τα παράτησα γιατί δεν έβγαζα άκρη.

Λοιπόν φαίνεται δεν είμαι ο μόνος που αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα. Τα DAEMON v4.0 δεν κάνανε δουλειά βέβαια δεν δοκίμασα ακόμα όλα τα emulation που έχει αλλά μου έβγαζε error πιθανότατα θα δω τί μπορώ να κάνω με το Any-dvd. Από εκεί κ πέρα δεν ξέρω αν μπορώ να εντοπίσω το είδος κλειδώματος από κάποιο πρόγραμμα. Παλιότερα το clone cd με ένα add-on βοηθούσε και μερικές φορές αντέγραφε τα cd. Δυστυχώς η έκδοση αυτή δεν τρέχει σε XP οπότε πάλι τζίφος. Δεν ξέρω αν υπάρχει ακόμα κάτι παραπλήσιο αλλά θα κοιτάξω κ φυσικά θα ενημερώσω για τα αποτελέσματα...

Η απάντησή μου θα είναι γενικής μορφής για να μείνουμε μέσα στα πλαίσια του νόμιμου........

1) υπάρχει τρόπος ενα παιχνίδι που διανέμεται δωρεάν να είναι "κλειδωμένο" απο αυτόν που το διανέμει, στην περίπτωση αυτή η κόπια του συμπεριφέρεται σαν το πρωτότυπο.

2) υπάρχουν τρόποι να κλειδώσεις ενα cd σου για να μην αντιγράφεται, βάλε το ερώτημα στον γόγλη και θα βρείς τις απαντήσεις, αν ο "φίλος" έχει κλειδώσει το cd πάλι προχώρα παρακάτω στον γόγλη και κάτι θα βρείς, στην περίπτωση αυτή βέβαια κλειδώνεις το cd όχι το περιεχόμενο...

3) η αντιγραφή του cd που κατέχεις νομίμως είναι νόμιμη αν αφορά την δική σου αποκλειστικά χρήση.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.