Futuristic Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6, 2006 Θα ήθελα να συζητήσουμε ένα νέο σύστημα που θα φτιάξω για ένα φίλο μου.Σκέφτομαι να έχει τα εξής:ATHLON 64 3500+MSI MSI K8N NEO4-F2x256 ή 2x512 ddr 400HD 160 ή 200ATI X800GTO ή XL ή XTΘέλω προτάσεις πιο πολύ σχετικά με την motherboard τον επεξεργαστή και την κάρτα γραφικών. Δηλαδή ποια να πάρω, που θα βρώ π.χ. san diego core ή venice. Α, συμαντικό να είναι όσο ποιο οικονομικά γίνεται (φοιτητής είναι από οικογένεια με λίγους πόρους). Δηλ. σκέφτομαι κάποια κομμάτια να τα πάρω μεταχερισμένα (μνήμες, hd, ίσως και graphic card).Οποιαδήποτε βοήθεια ευπρόσδεκτη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snake Ιανουάριος 6, 2006 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2006 Εγώ σου προτείνω έναν 3800+χ2.Ο 3500+ είναι σχετικά παλαιός.Ο 3800+χ2 θα σου κρατήσει περισσότερο. Η μητρική καλή είναι και οικονομική.Επίσης 2χ 512 kingston ddr400 και ένας 120gb wd είναι ό,τι πρέπει.Τέλος αντί για την x800 πάρε την nvidia 6600gt(pci-e.) Αυτά βγαίνουν γύρω στα 700.(και είναι πολύ καλά) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Futuristic Ιανουάριος 6, 2006 Author #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2006 o 3800 σε τι τιμή είναι περίπου; Επίσης η 6600gt δεν έχει μεγαλύτερη energy use? Κάνα άλλο mobo ίσως με περισσότερες θύρες κτλ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Futuristic Ιανουάριος 6, 2006 Author #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2006 Βασικά ποιο πολύ με ενδιαφέρει να βρώ ένα καλό mobo το οποίο θα είναι η βάση.Να έχει σίγουρα στο rear panel 4xusb + 1 (τουλάχιστον) firewire + 1 (τουλάχιστον) LAN + serial port και να έχει nFORCE 4 και ΚΥΡΙΩΣ να είναι οικονομικό... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomhel Ιανουάριος 6, 2006 #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2006 Αρχική απάντηση από Futuristic Βασικά ποιο πολύ με ενδιαφέρει να βρώ ένα καλό mobo το οποίο θα είναι η βάση.Να έχει σίγουρα στο rear panel 4xusb + 1 (τουλάχιστον) firewire + 1 (τουλάχιστον) LAN + serial port και να έχει nFORCE 4 και ΚΥΡΙΩΣ να είναι οικονομικό... Καλες μητρικες με nf4 ειναι αυτες με την υλοποιηση του ultra... ( NF4 ULTRA ) Μια τετοια καλη και φθηνη ειναι η abit k8n ultra (115 ) καθως και η asus A8Nστα ιδια περιπου χρηματα , ενω υπαρχει και η chaitech nf4ultra του πλαισιου ( αυτη εχω εγω ) στα 100 . Απο εκει και περα πας στα απο 120 - 140 περιπου και στις μητρικες με nf4 sli ( gigabyte K8N SLI - MSI NEO4/SLI - ASUS A8N SLI κ.τ.λ ) . Σε αυτην την τιμη θα βρεις την (κατα πολλους) πιο overclockable mobo DFI ULTRA-D (multirama - 140 ) . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Futuristic Ιανουάριος 6, 2006 Author #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2006 δεν με ενδιαφέρει τόσο το sli όσο οι πολλές θύρες επικοινωνίας και οι καλές επιδόσεις... ευχαριστώ πάντως! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Futuristic Ιανουάριος 6, 2006 Author #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2006 Ψιλοκοιτάω τώρα τις ASUS A8N-E και την msi k8n nf4u. Βασικά είμαι μεταξύ αυτών των δύο. Ποια προτείνεται και γιατί; Επίσης το ultra είναι καλύτερο από το απλό nFORCE έτσι; Γιατί; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.