Jump to content

σωστη συνδεσμολογια??

amgamer

Recommended Posts

ρε παιδια εδω κ χρονια εχω την εξης απορια!

ποια απο τις δυο συνδεσμολογιες ειναι σωστοτερη???

διαθετω 1 dvd player ASUS

ενα dvdrec plextor708A

κ εναν σκληρο maxtor120gb!

αυτα ειναι συνδεμενα ως εξης!

Primary:

master --> maxtor

slave --> plextor

secondary:

master ---> ASUS dvd player.

-------------------------------------------------------------------

αυτο που με ενδιαφερει,ειναι να ειναι συνδεμενα ετσι ωστε να τρεχουν οσο το δυνατον γρηγοροτερα.

παρατηρω οτι στο on the fly το buffer παιζει αρκετα!παλια δν το κανε αυτο...

επισης σε 8Χ ταχυτητα τα dvd δν γραφονται γρηγορα..παρα πεφτει κ ξανανεβαινει η ταχυτητα αναγνωσης απο τον σκληρο με αποτελεσμα να κανει οσο χρονο θα γραφοταν με 4Χ.

μηπως ειναι σωστοτερη αυτη η συνδεσμολογια?

Primary:

master --> maxtor

secondary:

master ---> plextor

slave---> asus???

η βλακεια ειναι οτι δν φτανει η καλωδιολωριδα να συνδεσω κ τα δυο dvd σε μια λωριδα...

υπαρχουν μεγαλυτερες???

εχω του κοσμου τις λωριδες απο μητρικες που χω αλλαξει κ ολες ειναι κουτσικες!

:TD:

Με μία αλλαγή στον πρώτο συνδυασμό βάλε σεκ μαστερ το dvdrw και το ρομ slave με τον σκληρό. Μεγάλες καλωδιοταινίες θα βρείς σε κανένα παλιό foultower και εγώ κάπως έτσι βρήκα

Η τρέχουσα συνδεσμολογία είναι σωστή, όσον αφορά την ταχύτητα εγγραφής από το ROM στον εγγραφέα, αλλά όχι η πλέον ενδεδειγμένη. Γενικά, σε καθένα από τα δύο κανάλια του ελεγκτή ΑΤΑ, (primary και secondary), μπορούν να ρέουν δεδομένα μόνο προς τη μια κατεύθυνση, (ανάγνωση ή εγγραφή), και μόνον προς τον ένα από τους δύο δίσκους που είναι συνδεδεμένοι στον ελεγκτή. Έτσι, όταν αντιγράφεις από το δευτερεύον κανάλι, όπου βρίσκεται μόνο του το ROM, προς τον εγγραφέα που βρίσκεται στο πρωτεύον κανάλι, η ροή των δεδομένων μπορεί να είναι συνεχής, αλλά μόνον εάν ο σκληρός δίσκος δεν είναι απασχολημένος. Εάν κατά την ώρα της εγγραφής κάνεις και κάποια δουλειά με το δίσκο, τότε παρουσιάζονται καθυστερήσεις, καθώς το πρωτεύον κανάλι καλείται να εξυπηρετήσει ροή δεδομένων και για το δίσκο, και για τον εγγραφέα. Πάντως, καλύτερα θα ήταν, να είχες τον εγγραφέα στο δεύτερο κανάλι, και το ROM πρώτο, ώστε να μπορείς να γράφεις όσο γίνεται πιο απρόσκοπτα και από το δίσκο. Η βέλτιστη λύση είναι, κάθε συσκευή και κανάλι, π.χ.

δίσκος σε κανάλι SATA

ROM ATA primary master,

RW ATA secondary master,

(αφήνοντας τις slave πρίζες για μελλοντική χρήση), ή όποιος άλλος, ανάλογος συνδυασμός, σε σχέση βεβαίως με τη χωροταξία του κουτιού και το μήκος των καλωδιοταινιών.

Αρχική απάντηση από satkok [Σήμερα, στις 10:33]

Με μία αλλαγή στον πρώτο συνδυασμό βάλε σεκ μαστερ το dvdrw και το ρομ slave με τον σκληρό. Μεγάλες καλωδιοταινίες θα βρείς σε κανένα παλιό foultower και εγώ κάπως έτσι βρήκα

εγώ τα έχω έτσι όπως λες αλλά αλλα το dvdrw ειναι σεκ slave γιατι είχα την επιλογη cable select .......παίζει ρόλο οτι είναι slave και όχι master....δεν υπάρχει αλλος δισκος μαζι του παλια υπηρχε και βγηκε ....ακι εμεινε ως είχε!?:...:

Παίζουν και καλώδια 90cm, round σίγουρα, για απλά δεν ξέρω...

Εγώ πάντως έχω rom-rw στο ένα κανάλι και hdd1 και hdd2 στο άλλο (με 90άρι καλώδιο) και δεν παρατηρώ κάποια καθυστέρηση.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.