Vasot Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5, 2006 Ενα ενδιαφερον αρθρο για τις επερχομενες λυσεις της ΑΤΙ και της Nvidia και τις στρατηγικες που πλεον τις χωριζουν οσο αφορα τα pipelines και τα shadersΗ ερχομενη λυση της Νvidia θα ερχεται με 32 pipelines (8 παραπανω απο το 7800) αλλα με μονο 16 shadersενω οπως ισως ειναι γνωστο η ερχομενη λυση τη ΑΤΙ (Χ1900) θα ερχεται με μονο 16 pipelines αλλα με 48 shadersη με αλλα λογια εκει που υστερει η μια θα υπερτερει η αλλη...H λυση της ΑΤΙ Χ1900 φαινεται οτι θα ερθει συντομοτατα (τελη αυτου του μηνα κιολας\ αρχες Φεβρουαριου..) και αναμενεται με καλυτερη διαθεσιμοτητα απο το Χ1800 απο την επισημη ημερομηνια κυκλοφοριας κιολας σε ποσοτητες (τουλαχιστον ετσι υποννουν στο αρθρο...)oσο για το 32 pipeline G71 δεν υπαρχει ακομα κανενα στοιχειο ποτε θα βγει αλλα σιγουρα η nvidia δεν προκειται να καθησει με σταυρωμενα τα χερια για καιρο...http://news.softpedia.com/news/ATI-s-R580-versus-Nvidia-s-G71-15783.shtml--------------------------------------------------Επισης ενα αρθρο απο το VRZONE οπου αναφερει οτι το δειγμα Χ1900ΧΤΧ που ειχαν στα χερια τους σημειωσε score 10.2k στο 3d Mark 2005 σε beta drivers και αναμενεται να ξεπερναει τα 11k οταν βγει επισημα και με τελικα driverΟχι βεβαια τιποτα το επισημο http://www.vr-zone.com/?i=3085επισης και σε αυτο το αρθρο δινει την εντυπωση οτι η διαθεσιμοτητα θα ειναι καλυτερη απο αυτη του Χ1800
greekfragma Ιανουάριος 5, 2006 #2 Ιανουάριος 5, 2006 τωρα να την πω την κακια μου? μπας και τα βρηκανε μεταξυ τους και λενε...........ας εχω εγω αβανταζ στο Α......εσυ στο Β να πλακωνονται για πολυ καιρο ακομα να συνεχισουμε να βγαζουμε πυρηνες με την ιδια λογικη...........
GruntGR Ιανουάριος 5, 2006 #3 Ιανουάριος 5, 2006 οντως, αυτο σκεφτεται καποιος με την πρωτη ματια, αλλα στην περιπτωση της ATI τα παραπανω pipelines ειναι περιττα, οπως πχ στην περιπτωση των athlon64 το παραπανω fsb και η ddr2 υποστηριξη, απλα ειναι λιγο διαφορετικες οι αρχιτεκτονικες, τιποτα παραπανω δεν πιστευω να συμβαινει, παντως 11 χιλιαρικα με ψιλοξενερωνουν, η 7800gtx 512 παταει με λιγο o/c τα 10χιλιαρικα (http://www.ixbt.com/video2/g70-9-d.shtml#p30), να μου πειτε η 512 εχει καποιο λογο που κανει 200 παραπανω απτην στανταρ τιμη μιας καινουργιας gpu αλλα οπως και ναχει 11χιλιαρικα ειναι λιγα, υποτιθεται οτι η καινουργια γενια πρεπει να ταιζει σκονη την παλια, οχι να βαζουμε μια 2η καρτα και να την κοιταμε στα ισα, ελεος edit : νταξει δεν ειναι ακριβως "next gen" (Βλεπε G80 και R600) αλλα 11 χιλιαρικα ? ouch, τουλαχιστον ελπιζω να δειξουν τα δοντια τους στο 3dmark2006
NoDsl Ιανουάριος 5, 2006 #4 Ιανουάριος 5, 2006 Τελικά χρυσή αγορά η DFI ultra-d..Στο άμεσο μέλλον θα έχουμε μια Ατι στο ενα pci-e και μια nvidia στο άλλο και θα λέμε... τι θέλω να παίξω? meant to be played? ας αναψω την nvidia... τι θέλω να πάιξω? Stalker? Τράμπα σε ΑΤι...Και τούμπαλιν...ΥοοΗοο!!!
jpcupra Ιανουάριος 6, 2006 #5 Ιανουάριος 6, 2006 Αρχική απάντηση από greekfragma τωρα να την πω την κακια μου? μπας και τα βρηκανε μεταξυ τους και λενε...........ας εχω εγω αβανταζ στο Α......εσυ στο Β να πλακωνονται για πολυ καιρο ακομα να συνεχισουμε να βγαζουμε πυρηνες με την ιδια λογικη........... πριν 1 με 1.5 χρονο ειχα διαβασει σε γνωστο περιοδικο για Η/Υ οτι ΑΤΙ και ΝVIDIA ετοιμαζουν κατι μαζι...συγκεκριμενα κατι σαν "συγχωνευση".θα προσπαθησω να το βρω και θα ποσταρω. οποτε μαλλον θα συμφωνησω... :OT: @greekfragma,μ'εσωσες χτες.....
Vasot Ιανουάριος 6, 2006 Author #6 Ιανουάριος 6, 2006 Αρχική απάντηση από greekfragma [Σήμερα, στις 01:17] τωρα να την πω την κακια μου? μπας και τα βρηκανε μεταξυ τους και λενε...........ας εχω εγω αβανταζ στο Α......εσυ στο Β να πλακωνονται για πολυ καιρο ακομα να συνεχισουμε να βγαζουμε πυρηνες με την ιδια λογικη........... Ελα ντε και εμεις τα κοροιδα που αγοραζουμε και να ταν και σε λογικες τιμες Τι να πεις
blade_pan Ιανουάριος 6, 2006 #7 Ιανουάριος 6, 2006 Τα Pipelines αφορουν και καλα την δυναμη της καρτας ενω τα Pixel shaders την ποιοτητα 3D...Πιστευω πως η ΑΤΙ θα είναι η πιο συμφερουσα λυση διοτι στα games εχει καλυτερη ποιοτητα γραφικων και θα παιζει μια χαρα...οστοσο η nvidia θα ειναι καλυτερη στα benches.
Vasot Ιανουάριος 6, 2006 Author #8 Ιανουάριος 6, 2006 Αρχική απάντηση από GruntGR [Σήμερα, στις 02:09] οντως, αυτο σκεφτεται καποιος με την πρωτη ματια, αλλα στην περιπτωση της ATI τα παραπανω pipelines ειναι περιττα, οπως πχ στην περιπτωση των athlon64 το παραπανω fsb και η ddr2 υποστηριξη, απλα ειναι λιγο διαφορετικες οι αρχιτεκτονικες, τιποτα παραπανω δεν πιστευω να συμβαινει, παντως 11 χιλιαρικα με ψιλοξενερωνουν, η 7800gtx 512 παταει με λιγο o/c τα 10χιλιαρικα (http://www.ixbt.com/video2/g70-9-d.shtml#p30), να μου πειτε η 512 εχει καποιο λογο που κανει 200 παραπανω απτην στανταρ τιμη μιας καινουργιας gpu αλλα οπως και ναχει 11χιλιαρικα ειναι λιγα, υποτιθεται οτι η καινουργια γενια πρεπει να ταιζει σκονη την παλια, οχι να βαζουμε μια 2η καρτα και να την κοιταμε στα ισα, ελεος edit : νταξει δεν ειναι ακριβως "next gen" (Βλεπε G80 και R600) αλλα 11 χιλιαρικα ? ouch, τουλαχιστον ελπιζω να δειξουν τα δοντια τους στο 3dmark2006 Τα παραπανω Shader (48 σε συνολο) που εχει δεν ειναι περιττα, αναλογος βεβαια και το παιχνιδι πως θα τα εκμεταλευτει Εχει εντελως διαφορετικη αρχιτεκτονικη απο την Nvidia Κατα ενα τροπο η ΑΤΙ μπορεις να πεις ακολουθει τον δρομο της ΑΜD oπου ωμη δυναμη δεν σημαινει υποχρεωτικα καλυτερα Παντως οπως και να εχει φαινεται πιο γρηγορη απο Geforce 7800GTX 512 αν και με οχι τεραστια διαφορα πραγματι (11κ) αν και εδω που τα λεμε αν παρεις την ηδη τωρινη ATI λυση η διαφορα ταχυτητας μεταξυ μιας Χ1800ΧΤ 512 και μιας Geforce 7800GTX 512 ειναι και αυτη μικρη (με ΑΑ\ΑF) θα δειξει βεβαια και απο κοντα απο τελη Ιανουαριου\Φεβρουαριου παντως προκειται να αντικαταστησει πληρως το Χ1800ΧΤ γιατι απο την στιγμη που θα κυκλοφορησει θα σταματησει να παραγεται και η Χ800 σειρα απο οτι ακουω η 7800gtx 512 παταει με λιγο o/c τα 10χιλιαρικαΕξαλλου ποιος ειπε οτι και η Χ1900 δεν θα γινεται OC μονο η 7800 512 νομιζεις γινεται Aμα παταει τα 10χιλιαρικα η 7800 512 με OC, ακομα περισσοτερα θα παταει η Χ1900 με OC αφου απο default ειναι ηδη πιο γρηγορη
kender Ιανουάριος 6, 2006 #9 Ιανουάριος 6, 2006 Μάλλον εννοεί ότι μια διαφόρα των 1000 μονάδων δεν εξηγεί τόσο καιρό εξέλιξης ας πούμε..
chroma Ιανουάριος 6, 2006 #10 Ιανουάριος 6, 2006 Αρχική απάντηση από blade_pan Τα Pipelines αφορουν και καλα την δυναμη της καρτας ενω τα Pixel shaders την ποιοτητα 3D... Το εξηγείς λίγο παραπάνω αυτό; Όσο έχω διαβάζει, η ακρίβεια των υπολογισμών σε πράξεις κινητής υποδιαστολής (Floating Point Precision, FPP) στα 16, 24 και 32 bit ακρίβειας παίζει ρόλο για τη ποιότητα εικόνας, το πλήθος των shader δε βλέπω που θα βοηθούσε.
Vasot Ιανουάριος 6, 2006 Author #11 Ιανουάριος 6, 2006 Παντως το Χ1900ΧΤX συμφωνα με γαλλικο καταστημα preorder που δειλα βγαζει διαθεσιμοτητα απο τωρα θα κοστιζει 719 Eυρωπουλα ενω το ΧΤ μοντελο 629 Ευρωπουλα R1900XT http://www.grosbill.com/index.php3?id=34640&site=ruehardware R1900XTX http://www.grosbill.com/index.php3?id=34643&site=ruehardware Φτηνοπραγματα δηλαδη
blade_pan Ιανουάριος 6, 2006 #12 Ιανουάριος 6, 2006 Αρχική απάντηση από chroma [Σήμερα, στις 14:30] Το εξηγείς λίγο παραπάνω αυτό; Όσο έχω διαβάζει, η ακρίβεια των υπολογισμών σε πράξεις κινητής υποδιαστολής (Floating Point Precision, FPP) στα 16, 24 και 32 bit ακρίβειας παίζει ρόλο για τη ποιότητα εικόνας, το πλήθος των shader δε βλέπω που θα βοηθούσε. Εσυ απ'οτι καταλαβα δεν καταλαβαινεις για ποιο λογο να αυξηθουν τα shaders.Διαβασα αυτο......pipeline is the mathematical rendering engine that takes the inputs of a three-dimensional image from the game engine and draws it as a two-dimensional image on your computer monitor. The pixel shader is the part of the pixel pipeline that draws color on the pixel to make it look like what it should as part of the whole. Ενα αλλο παλικαρι ελεγε πως ειχε διαβασει πως τα pipelines της ati ειναι πιο αποδοτικα απο της nvidia...Ναι υπαρχει μια πολυπλοκοτητα στην εξηγηση μεταξυ pipeline και pixel shader...θα δουμε συγκρισεις...!
chroma Ιανουάριος 6, 2006 #13 Ιανουάριος 6, 2006 Ο λόγος να αυξηθούν είναι προφανής, απόδοση. Εγώ δε κατάλαβα απλά αν το πλήθος τους παίζει ρόλο και στη ποιότητα απεικόνισης. Το απόσπασμα που παραθέτεις δε συνδέει αριθμό shaders - ποιότητα για αυτό επιμένω.
Maximus Ιανουάριος 6, 2006 #14 Ιανουάριος 6, 2006 Eγώ ένα βλέπω πάντως: Ωμή δύναμη και από τις δύο εταιρείες, είτε με shaders είτε με pipelines, η οποία μένει ανεκμετάλλευτη. Δεν υπάρχει παιχνίδι που να την χρειάζεται, ή μάλλον, δε θα πρεπε να υπάρχει, γιατί σίγουρα θα υπάρξει. Όλα είναι θέμα προγραμματισμού. Όταν ένα πενιχρό PS2 βγάζει ολόκληρο Grand Turismo 4 πώς είναι δυνατόν ένα τέρας επιδόσεων να κολλάει σε κάθε FEAR, Quake 4 και τα συναφή? Αλλά βέβαια, τόσα λεφτά παίζονται στη μέση, σιγά μην κάτσουν να προγραμματίσουν οι κατασκευαστές παιχνιδιών όταν οι ίδιες οι εταιρίες καρτών γραφικών τους λένε να το βαρύνουν κι άλλο...Όπως και να χει, για να είμαστε και 100% σίγουροι για τη σύγκριση των δύο αυτών τεράτων, μάλλον θα χρειαστεί κάποιο νέο, φρέσκο bench (πούντο όπως?).
Futuristic Ιανουάριος 6, 2006 #16 Ιανουάριος 6, 2006 Με αυτό τον ρυθμό που βγάζουν νέα πραγματάκια πρέπει να στέλνουν κατευθείαν το μισθό μας στην ATI/NVIDIA/AMD και να μας δίνουν απλά credits....
Vasot Ιανουάριος 7, 2006 Author #17 Ιανουάριος 7, 2006 Στο Nvnews καποια μελη λενε για G71 το Φεβρουαριο κιολας...λιγες μερες\ βδομαδες μετα την κυκλοφορια του Χ1900ΧΤΑλλα δεν υπαρχει κανενα site που να το διαβεβαιωνει αυτο
Πριονέτο Ιανουάριος 7, 2006 #18 Ιανουάριος 7, 2006 Αρχική απάντηση από Vasot [Σήμερα, στις 12:35] Στο Nvnews καποια μελη λενε για G71 το Φεβρουαριο κιολας...λιγες μερες\ βδομαδες μετα την κυκλοφορια του Χ1900ΧΤ Αλλα δεν υπαρχει κανενα site που να το διαβεβαιωνει αυτο Απ'ότι έχω ακούσει τα online μαγαζιά έχουν αρχίσει να στοκάρουν R580 κάρτες το οποίο λέει ότι πάμε για hard launch στις 24 Ιανουαρίου ενώ η G71 δεν έχει φτάσει καν ακόμη στους συνεργάτες της Nvidia για αναπαραγωγή.Ίδωμεν.
Vasot Ιανουάριος 7, 2006 Author #19 Ιανουάριος 7, 2006 Αρχική απάντηση από Πριονέτο [Σήμερα, στις 13:56] Απ'ότι έχω ακούσει τα online μαγαζιά έχουν αρχίσει να στοκάρουν R580 κάρτες το οποίο λέει ότι πάμε για hard launch στις 24 Ιανουαρίου ενώ η G71 δεν έχει φτάσει καν ακόμη στους συνεργάτες της Nvidia για αναπαραγωγή.Ίδωμεν. Ναι βρε συ και στα Link πιο πανω απο το Γαλλικο μαγαζι που εδωσα εχουν ηδη βαλει για παραγγελιες για Χ1900 και ηδη εχουν ορισει τις τιμες μονο που απο οτι φαινεται δεν εχουν ακομα stock... Οσο για τα παιδια (members) του Nvnews, λενε για G71 το Φεβρουαριο αλλα δεν υπαρχει τιποτα το επισημο που να υποστηριζει τα οσα λενε Χλωμο το βλεπω να βγουν και τα δυο μαζι την ανοιξη ομως και παλι κανεις δεν ξερει
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.