Jump to content



Γραφικές οθόνες LCD


vpapanik

Recommended Posts

  • Replies 121
  • Created
  • Last Reply
  • 4 weeks later...

εγώ εύχομαι να μην είμαι off-topic: υπάρχουν οθόνες με χρώματα (πολλά όχι μόνο 2), και να είναι και touch screen, και να μπαίνουν σε (2 για παράδειγμα) θέσεις 5,25";;; Είχα δει ένα HTPC case που είχε ενσωματωμένη, μια 7", και ζήλεψα...

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από deninho [Σήμερα, στις 19:50]

εγώ εύχομαι να μην είμαι off-topic: υπάρχουν οθόνες με χρώματα (πολλά όχι μόνο 2), και να είναι και touch screen, και να μπαίνουν σε (2 για παράδειγμα) θέσεις 5,25";;; Είχα δει ένα HTPC case που είχε ενσωματωμένη, μια 7", και ζήλεψα...

Kαι εγώ ψάχνω μία τέτοια. Νομίζω έχουν γύρω στα 200 ευρώ.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

παιδιά εντόπισα αυτό εδώ όταν είπα να ρίξω μιά ματιά στο ebay. προσωπικά δέν ενδιαφέρομαι να στήσω κάτι τέτοιο επειδή δεν έχω ιδέα από προγραμματισμό. αλλά είπα να το παραθέσω επειδή η τιμή με εντυπωσίασε σε σχέση με όσες έχουν αναφέρθεί :)

απ' όσα διάβασα πιστεύω πως δεν είναι άσχετη οθονίτσα και ελπίζω να μην λέω μπούρδες :p

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Κατ'αρχήν, καλώς σας βρήκα!

Φαίνεται σαν να ανασταίνω πεθαμένο thread, αλλά τώρα το διάβασα πρώτη φορά, και είπα να γράψω μερικές παρατηρήσεις σε όσα διάβασα, για όσον αφορά το software, κυρίως για το LCDstudio...

Η επιλογή controller περιορίζεται αυτόματα σε λίγους γνωστούς, μεταξύ των οποίων... όλοι είναι ισότιμοι για τον τελικό χρήστη. Για τον προγραμματιστή του driver, βέβαια, τα πράγματα διαφέρουν.

Επ'ίσης, οι controllers που κυκλοφορούν είναι πραγματικά ατελείωτοι. Το πόσοι υποστηρίζονται, βέβαια, είναι άλλο ζήτημα. Μην περιμένετε ο κάθε controller που βρίσκετε στο eBay για $5 να υποστηρίζεται κι όλας. Τέλος, οι περισσότερες LCDs στο eBay είναι controllerless, δηλαδή χρειάζονται εξωτερική πλακέτα με controller. Μη ενδεδειγμένη λύση, ακόμα και για έμπειρους.

Το πως θα συνδεθεί η LCD στην LPT, θα το βρείτε στα sites των προγραμμάτων. Ειδικά στο LCDstudio υπάρχουν σχηματικά για όλες τις LCDs που υποστηρίζει. Τα pin-outs για τις διάφορες οθόνες συνήθως δεν θα τα βρείτε πουθενά, αν η LCD που έχετε είναι λίγο περίεργη. Στις περισσότερες περιπτώσεις θα χρειαστεί ψάξιμο για το datasheet από τον κατασκευαστή. Οι περιπτώσεις να είναι το pin-out στο silkscreen του PCB πέραν της αρίθμησης, είναι απειροελάχιστες.

Το LCDstudio:

-κατ'αρχήν, δεν χρειάζεται κανέναν driver για την προσπέλαση της παράλληλης θύρας. Οι drivers του είναι αυτόνομοι, και, σε αντίθεση με όλα τα άλλα προγράμματα, δουλεύουν και σε 64-bit mode (αν και πρέπει να ζητήσετε από το forum το 64-bit build).

-Υποστηρίζει δημιουργία plug-ins σε οποιαδήποτε .NET-enabled γλώσσα --VBasic, C++, C#, Delphi, Fortran (λέμε τώρα).

-Το ότι χρειάζεται το .NET framework, απλά ακολουθεί τις προσταγές της αγοράς. Μέχρι και το Control Panel της ATI βασίζεται στο .NET framework. Δεν είναι μειονέκτημα.

-Δεν έχει αναφερθεί κανένα πρόβλημα με το start-up.

-Υποστηρίζει custom scripts σε C# (και όχι σε κάποιο μυστήριο κώδικα) για έλεγχο και συνδυασμό περισσότερων μεταβλητών

-Υποστηρίζει τους ευρύτερα διαδεδομένους controllers

-Οι drivers υποστηρίζουν flexible wiring, δηλαδή μπορεί να δουλέψει με οποιαδήποτε σύνδεση με την LPT

-Υποστηρίζει οποιαδήποτε διεύθυνση της LPT, δεν περιορίζεται στην 0x378

-Η πλειοψηφία των drivers υποστηρίζει όλες τις δυνατές αναλύσεις που μπορεί να οδηγήσει κάθε controller και δεν περιορίζεται σε predefined αναλύσεις

-Υποστηρίζει mirroring και rotation του display, έτσι ο χρήστης μπορεί να περιστρέψει την οθόνη ή ακόμα και να την κρύψει και να φαίνεται η ανάκλασή της σε κάποια γυαλιστερή επιφάνεια!

-Εκτός από μεμονωμένα designs (οθόνες), υποστηρίζει playlist με συγκεκριμένη χρονική διάρκεια απεικόνισης κάθε design, καθώς και παραμετρική απεικόνιση (πχ απεικόνιση ενός winamp design μόνο εάν το winamp τρέχει ή απεικόνιση ενός design με θερμοκρασίες εάν κάποια θερμοκρασία ξεπεράσει κάποιο όριο)

Ο χρήστης απλά εισάγει το πως συνέδεσε την LCD στην LPT, τι controller χρησιμοποιεί, τι ανάλυση έχει, ποιά διεύθυνση έχει η LPT του και πως έχει τοποθετήσει την LCD.

Και βέβαια, η δύναμή του είναι πως τα πάντα λειτουργούν με drag'n'drop. Δε χρειάζεται ούτε γραμμή κώδικα. Τα πάντα αποτελούν ξεχωριστά αντικείμενα στην preview area και έχουν το καθένα δικά του properties, ξεχωριστά από τα υπόλοιπα.

Για την ώρα, υπάρχουν plug-ins:

Winamp

ATItool

ATItray

Application monitor

Date & Time

Display information

Extended Time

Fraps

iTunes

MotherBoard Monitor (MBM)

MSN Messenger

Network statistics

Power status

RivaTuner

RSS

SpeedFan

System Information

Volume

Media Player (WMP)

Weather.com

Real IP

eMule

Windows mail

Calculator

Text file reader

Disk info

Key capture

και αν δεν απατώμαι, qstats (game info για Quake, Half Life, Doom 3 κτλ) - δεν ασχολούμαι με παιχνίδια

Και για τέλος, δύο φωτογραφιούλες:

Η πρώτη, ένα μικρό δείγμα των δυνατοτήτων του LCDstudio:

278_a

...και η δεύτερη, μέρος από τη συλλογή μου:

wiring_guide_16__lcd_collection__rdc.jpg

Καλημέρα!

Link to comment
Share on other sites

Το LCDstudio δεν "απαιτεί" τίποτα. Ο κώδικάς του είναι τελείως modular. Αυτή τη στιγμή υποστηρίζει παράλληλη, σειριακή (αν υπήρχε LCD για εκεί), USB και LAN.

H πιο "επιτυχημένη" οθόνη που υποστηρίζει, είναι... το πληκτρολόγιο G15 της Logitech, υπό την έννοια πως είναι εμπορικό προϊόν με χιλιάδες πωλήσεις. Εννοείται USB...

Αν μου δώσεις ένα link για την Alphacool, θα δω τι μπορεί να γίνει. Πάντως, υποστήριξη USB LCD αναμένεται μόνο σε... ειδικές περιπτώσεις, και όχι γιατί δε γίνεται, αλλά λόγω... πολιτικής του programmer.

Δε μπορώ να πω περισσότερα, παίζουν και NDAs...

Link to comment
Share on other sites

Ξέχασα να αναφέρω δυο πράγματα:

Αφ'ενός μεν, το forum του LCDstudio είναι αυστηρά στα Αγγλικά, για να υπάρχει συννενόηση μεταξύ όλων. Δε θα μπλεχτεί κανείς με translators και Γερμανικά ή άλλες άγνωστες (στο ευρύ κοινό) γλώσσες.

Αφ'ετέρου δε, το LCDstudio το ίδιο έχει γίνει localized. Δηλαδή, εκτός του ότι υποστηρίζει απεικόνιση Ελληνικών στην LCD την ίδια, έχει τη δυνατότητα να γίνει ολόκληρο το GUI του Ελληνικό. Η μετάφραση είναι του υποφαινόμενου.

Ελληνικό LCDstudio

Link to comment
Share on other sites

Η απάντησή σου για τις αlphacool βρίσκεται εδώ: Linky.

Το θέμα με αυτές είναι πως ούτε οι ίδιοι δίνουν λεπτομέρειες για το τι έχουν φτιάξει, αλλά ούτε και από την πλευρά του LCDstudio υπάρχει ιδιέταιρη θέληση για υποστήριξη, όπως θα κατάλαβες.

Πάντως δεν είναι κάτι το ιδιέταιρο, από πλευράς hardware. Μια κανονική LCD είναι, και όχι μεγάλη.

Δεν έχω βρει να δοκιμάσω USB-LPT adapters, αλλά υποθέτω πως δεν θα υπάρχει ιδιέταιρο πρόβλημα στο να γίνει κάτι τέτοιο.

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά τι να πω έπαθα ένα overload από τις τόσες πληροφορίες:unsure::unsure::unsure:

Σας αξίζει ένα μπράβο :clap: για το τόσο καλό και ενδιαφέρον θέμα σας.

Υ.Γ. Θα μου άρεσε να είχα και εγώ μια τέτοια οθονούλα αλλά λέω να περιμένω μέχρι να αυτοματοποιηθούν κάπως τα πράματα γιατί δεν βλέπω να τα βγάζω πέρα

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Δεν νομίζω να υποστηριχτεί σύντομα η Alphacool από το LCDstudio.

Πάντως, αντικειμενικά το μόνο που προσφέρει είναι το αλουμινένιο bezel. Με λιγότερα λεφτά μπορείς να βρεις μια κανονική παράλληλη LCD, η οποία, με μια μικρή επιφύλαξη διότι δεν το έχουμε δοκιμάσει, μπορεί να συνδεθεί σε USB-LPT adapter, αν σε ενδιαφέρει αποκλειστικά USB.

Κατά τα άλλα, πιστεύω με λίγη προσωπική δουλειά και λίγο μεράκι, μπορείς να φτιάξει κανείς πολύ καλύτερο "σπιτάκι" για την LCD, και μάλιστα να το βάλει δίπλα στην οθόνη του και όχι στο κουτί.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.