Wizard! Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5, 2006 Καταρχήν να ξεκαθαρίσω, ότι για όποιο παιχνίδι μιλάω το έχω πάντα αγορασμένο, για να μην έχουμε παρεξηγήσεις Δεύτερον, δεν υπάρχει κάποια τελική λύση, απλά έκανα μερικές ενδιαφέρουσες δοκιμές και αναφέρω τα αποτελέσματα. Το βασικότερο πρόβλημα τον τελευταίο καιρό με τα αντίγραφα ασφαλείας στα παιχνίδια είναι ότι για να δουλέψουν σωστά, πρέπει να κάνεις πολλές πατέντες. Και φυσικά αυτό δε βολεύει γιατί δεν κάνουμε το αα, για να το έχουμε ΑΝ μας χαλάσει το πρωτότυπο, αλλά αντίθετα για να το χρησιμοποιούμε ΩΣΤΕ να μην χαλάσει το πρωτότυπο. Σε μερικές χώρες όπως η Γαλλία, επιβάλονται νόμοι στις εταιρίες παραγωγής λογισμικού, να ΜΗΝ είναι κλειδωμένα με τέτοιο τρόπο που να μην μπορούν να γίνουν αντίγραφα ασφαλείας. Από την άλλη πλευρά, μερικές εταιρίες το παρακάμπτουν δίνοντας εκείνες αα, στο στο χρήστη. Το πρόβλημα είναι ότι το κόστος του μαζί με τα μεταφορικά είναι πολλές φορές το ίδιο με το να το αγοράσεις καινούριο... ’ρα? Είναι μόνο για να είναι νομικά καλυμένοι Τώρα στις γιορτές που είχα άδεια, δανείστηκα από ένα φίλο το Χ3 με το οποίο έχει φάει χοντρό κόλλημα και με έπεισε να του ρίξω μιά ματιά. Φυσικά μόλις είδα ότι είναι κλειδωμένο με το StarForce 3.5 αρνήθηκα να το εγκαταστήσω στο μηχάνημά μου, γιατί παλαιότερα με το Spinter Cell είχα του κόσμου τα προβλήματα. Όσες μέρες όμως έλλειπε, προσπαθούσα να βρω τρόπο να δουλέψει από image χωρίς να έχω μέσα το πρωτότυπο CD. Μπορώ να πω ότι εν μέρη τα κατάφερα, και χωρίς να τρέχω προγραμματάκια του στυλ StarForceNightmare, κλπ. και χωρίς φυσικά να αποσυνδέω CD, DVD, κλπ. Για να γίνει αυτό πρέπει φυσικά να έχετε στη διάθεσή σας ένα πρόγραμμα που εγώ το έχω λόγο δουλειάς, και δεν είναι και φτηνό, αλλά στο μέλλον πιστεύω ότι θα είναι η λύση για ΟΛΑ τα κλειδώματα. Αφού έκανα ένα image με το Alcochol 120%, ξεκίνησα το VMWare Workstation 5.5 και δημιούργησα ένα καινούριο Virtual PC με WindowsXP SP2. Να προσθέσω εδώ ότι η εγκατάστασή του έγινε σε 10 λεπτά Στις επιλογές που δίνει για το ποιές συσκευές θα βλέπει, αντί να του δώσω κανονικό CD/DVD του έδωσα να βλέπει το VirtualDVD που δημιουργεί το Alcochol Το λειτουργικό λοιπόν μέσα έχει μόνο μία συσκευή DVD, που είναι SCSI (έτσι κι αλλιώς, όλες έτσι τις βλέπει), δεν έχει καμμία άλλη και δε χρειάζεται να απενεργοποιείς, να βγάζεις καλώδια, κλπ. Από το Host λειτουργικό, έκανα mount το image του Χ3 και φυσικά το Virtual το είδε αμέσως. Έγινε η εγκατάσταση κανονικά αλλά δυστυχώς το παιχνίδι δεν έπαιζε. Πιστεύω όμως ότι το κλείδωμα το πέρασε Ο λόγος που δεν έπαιζε ήταν ότι για κάποιο λόγο δεν αναγνώριζε του λειτουργικό σαν WinXP SP2. Φυσικά όταν του είπα να δημιουργήσει report για να το στείλω σαν bug έγραφε: OS: Microsoft Windows XP SP2 5.2.... H VMSoft γράφει ότι δεν υποστηρίζει πλήρως το DX9 και ότι υπάρχουν θέματα συμβατότητας, λογικό αφού δεν έχει φτιαχτεί γι'αυτό το λόγο. Η 2η δοκιμή ήταν με το NFSMW. Εδώ τα πράγματα πήγαν πολύ καλύτερα. Έπαιζε κανονικά σε 1280x1024x32 αλλά δεν εμφανίζονταν τόσο καλά τα textures παρόλο που είχα βάλει τα πάντα στο full, ενώ κάποιες φορές τρεμόπαιζαν τα όργανα-καθρέφτες-χάρτης. Εντύπωση φυσικά μου έκανε που έπαιζε πολύ καλά και δε φαινόταν τα χάνει frames Επειδή σαμποτάρω τη χρήση του StarForce και δεν έχω κανένα παιχνίδι που να το χρησιμοποιεί, θα ψάξω να βρω κάποιο δανεικό ώστε να κάνω δοκιμές. Το σίγουρο είναι ότι αν η VMSoft προχωρήσει την ανάπτυξη του DX9 μέσα από τα Virtual Machines θα υπάρξει πολύ καλύτερη αντιμετώπιση του θέματος. Από την άλλη, λένε ότι με OpenGL δεν υπάρχουν προβλήματα και υποστηρίζεται πλήρως, αλλά το πρόγραμμα θα το βλέπει σαν software emulation. Ποιό παιχνίδι παίζει με OpenGL και έχει κάποιο καλό κλείδωμα για να το δοκιμάσω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Reaper Ιανουάριος 5, 2006 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 5, 2006 Καλο κολπακι! Μπραβο!! Αλλα να σε ρωτησω κατι γιατι ασχοληθικα και εγω τελευταια με VMware (εστησα linux) και νομιζω οτι στον εικονικο υπολογιστη η καρτα γραφικων δεν εξωμοιωνεται 100% οποτε δεν μπορεις να παιξεις παιχνιδια μεσα απο το VMware. Εσυ παιζεις απο το Host λειτουργικο?? Παντος το VMWare ειναι κορυφη.!!Και ειδικα για αυτους που κανουν την αρχη σε νεα os οπως τα linux. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Ιανουάριος 5, 2006 Author #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 5, 2006 Στο virtual λειτουργικό παίζω. Εξωμοιώνει DX9, αλλά μόνο τα extensions που είναι κοινά με το DX8. Θέλω να πιστεύω ότι είναι θέμα χρόνου να βελτιωθεί και να έχει 100% υποστήριξη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
amgamer Ιανουάριος 5, 2006 #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 5, 2006 καλη σκεψη..αλλα δν νομιζω πως ειναι λυση να φτιαχνουμε virtual λειτουργικα.η λυση ειναι να σπασει το starforce 3.XX χωρις προγραμματα οπως το nightmare ή την αποσυνδεση συσκευων.απλα με ενα crack η εστω κ με image οπως καναμε παλια..θα μου πειτε ωραιος εισαι συ!για να τα αντιγραφεις πιο ευκολα,οχι ρε παιδες!!..δν το λεω γι'αυτο,αλλα ειναι σπαστικο καθε φορα να περιμενω να κανει read το cd κ μετα να παιζω...κανει κανα λεπτο στο toca race driver 2 που ειχα....κ εκτος απο αυτο,απεχθανομαι να βαζω δισκακι μεσα στο pc απ'τη στιγμη που ειναι περασμενο full για να το παιξω.πιστευω με καταλαβαινετε..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
bourlas1416003173 Ιανουάριος 6, 2006 #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2006 ερωτηση αν θυμαμαι πριν 1χρονο που το χρησιμοποιησα το vmware ειναι ενα virtual μηχανημα me βχ440 chipset kai s3 vga kai sb16 για ηχοεχει κατι αλλαξει απο τοτε Link to comment Share on other sites More sharing options...
aristos87 Ιανουάριος 6, 2006 #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2006 Θα το δοκιμάσω με το cross racing championship... μας εχει σπασει τα... αυτο starforce!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
totally_wired Ιανουάριος 6, 2006 #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2006 Το starforce nightmare τι κάνει ακριβώς? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Reaper Ιανουάριος 6, 2006 #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2006 Αρχική απάντηση από totally_wired [Σήμερα, στις 02:09] Το starforce nightmare τι κάνει ακριβώς? Απενεργοποιεις καποιες συσκευες μεσα απο τα windows, οπως τα drives που μας ενδιαφερουν εμας με το κλειδωμα starforce. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Ιανουάριος 6, 2006 #9 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2006 Γενικά οι προστασίες έπρεπε να είναι παράνομες. Το μεγαλύτερο κακό με τις προστασίες είναι ότι περιέχουν αποκλειστικά closed source κώδικα (γιατί αν είναι να δώσεις το source, θα στο σπάνε και τα νήπια). Οπότε όταν προσπαθείς να παίξεις κάτι τέτοιο σε open source λειτουργικό ενδέχεται να παρανομείς. Είναι ακριβώς η περίπτωση του dvdcss (της προστασίας που έχουν τα dvd). Μιλώντας πρακτικά και όχι θεωρητικά, είναι μεγάλη πίκρα να έχεις αγοράσει ένα game (προσωπικά το Myst IV), και να μην μπορείς να το παίξεις λόγω της προστασίας (όταν το δοκίμαζα το cedega που είχα δεν έσπαγε προστασίες νομίζω, γιατί ήταν το open source) Μετά αναγκάζεσαι να το κατεβάσεις σπασμένο, είτε το cedega είτε το game. Έτσι όπως πάνε οι εταιρίες, θα βγάζουν λεφτά από τα νηπιαγωγεία και οι σοβαροί χρήστες δεν θα αγοράζουν ποτέ τίποτα (γιατί αν είναι να αγοράζω κάτι μειωμένης λειτουργικότητας καλύτερα να το κατεβάζω εξ' αρχής). Το κολπάκι με το vmware είναι καλό, απλά είναι λίγο "περίεργο" να αναγκάζεσαι να εξομοιώσεις ένα pc για να παίξεις 1 game ( δηλαδή emulator του pc σου ). Link to comment Share on other sites More sharing options...
amgamer Ιανουάριος 8, 2006 #10 Κοινοποίηση Ιανουάριος 8, 2006 εμενα μου αρεσει πολυ το X3 αλλα δν το περνω γι'αυτο τον λογο...εχει την 3.5 πανω!σιγα μν καθομαι να κανω εξομοιωσεις ή να βγαζω να βαζω καλωδια....που βρισκομαστε??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
aristos87 Ιανουάριος 8, 2006 #11 Κοινοποίηση Ιανουάριος 8, 2006 Εγώ εβγαλα καλώδια για να παίξω λίγο το world racing 2! Δεν εχω τοσο μεγάλο πρόβλημα... Το θέμα ειναι οτι το γ@μ$νο CRC 2005 ουτε και χωρίς καλώδια δεν παίζει.. μου εχει σπάσει τα νευρα αυτό το starforce. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Ιανουάριος 9, 2006 Author #12 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2006 Αν ρίξετε μια ματιά στο Amazon θα διαπιστώσετε ότι όλα τα παιχνίδια με SF3 είναι ιδίαίτερα χαμηλά σε πωλήσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το SplinterCell CT που κάνει λιγότερες πωλήσεις από το Pandora, που είναι το παλιό!!! Και μιλάμε για πωλήσεις, όχι αντιγραφές...Ελπίζω να το δούν οι εταιρίες (βασικά η UBSoft) και να το σταματήσουν... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maestro Ιανουάριος 15, 2006 #13 Κοινοποίηση Ιανουάριος 15, 2006 Tα πραγματα ειναι πολυ πολυ απλα.. Εγω ΔΕΝ προκειται να ξαναπληρωσω λεφτα για παιχνιδι.. Ειναι μαλλον γελοιο να σκαω 50 και 60 ευρω και μετα να ψαχνω να το κατεβασω σπασμενο γιατι απλα ΔΕΝ ΜΟΥ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ^$&$^%&& που εχει πανω..Εδω θα πρεπει να μιλησουμε και λιγο για την ποιοτητα αυτων που παιρνουμε.. Δεν παει πολυς καιρος απο την εποχη που πηγαινα σχολειο, και ημουν ενθουσιωδης gamer..αγοραζα τα παιχνιδια αυθεντικα γιατι ετσι γουσταρα. Τοτε τα παιχνιδια κοστιζαν απο 25-35 ευρω.. Τοτε τα παιχνιδια ηταν σε καλαισθητα αναγλυφα χαρτινα κουτια, με μεσα διαφορα καλουδια, βιβλιαρακια, φωτογραφιες, αφισεςκαι οτι μπορει κανεις να φανταστει.. Θυμαμαι σε περιοπτη θεση στο δωματιο μου στολισμενη τη συλλογη με τα κουτια.. θυμαμαι ατελειωτες ωρες αρχαιων και ιστοριας με το manual του Last Express κατω απ'το θρανιο να κραταω σημειωσεις..Σημερα.. καλεισαι να πληρωσεις 50-60 ή και 70 ευρω (αυτο με τα λειψα μαθηματικα μου ειναι κατι σαν διπλασια τιμη ετσι??), για να αγορασεις μια μιζερη φτηνιαρικη πλαστικουρα θηκη DVD (ναι αυτες που κοστιζουνε μερικα λεπτα) που μεσα δεν εχει ουτε καν ενα manual (ναι το pdf ειναι φτηνοτερη λυση). Αναγκαστικα λοιπον.. το μονο που εχεις να κανεις ειναι να πεταξεις το δισκακι στο drive σου για να απολαυσεις το.....ERROR Message που θα σου πεταξει επειδη..."ΔΕ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΟΥ" επειδη εχεις προγραμμα που κανει mount images (αυτη την εγκληματικη εντολη που βλεπουμε εδω και δεκαετιες στον μακ και στο λινουξ). Και μετα.. αφου απηυδησμενος κανεις το πισι σου καλοκαιρινο πετωντας τα ολα, γιατι 60 ευρω εδωσες, δε μπορεις να μην το παιξεις!! Διαπιστωνεις με χαρα οτι ακομα και ανα τα σβησεις.. παλι δεν παιζει.. Τελικα λοιπον.. καταληγεις στο φορματ.. παιζεις μια φορα να δεις πως ειναι.. και μετα.. επειδη δε μπορει για ενα παιχνιδι να διαταραξεις τη ζωη σου.. το χαριζεις σε καποιον μηπως και ειναι πιο τυχερος.Επισης θα πρεπει να θυμισω.. οτι εκεινη τη χρυση εποχη που περιγραφω παραπανω, τα μουσικα CDs στα καταστηματα κοστιζαν ακριβως οσο κοστιζουν τωρα.. Γιατι αραγε το κοστος των παιχνιδιων διπλασιαστηκε?Ευτυχως ο ελαχιστος χρονος που εχω πλεον δε μου επιτρεπει να παιζω, κι ετσι γλυτωνω απο το διλημμα, δεν υποστηριζω ΠΟΤΕ τις εταιριες και τις απατες τους, οπως και δεν υποστηριζω τους ευγενεις κυριους με τα μαιμουδακια.. Τα λιγοστα μου παιχνιδια ειναι ειτε παλια, ειτε δανεικα για λιγες μερες (εξαλλου, ποσοι τιτλοι βγαινουν που αξιζουν την ενασχοληση σου για πανω απο βδομαδα) Ωστοσο χαιρομαι που οι υποχρεωσεις μου δε με βαζουν στον πειρασμο να παω να αγορασω κατι αυθεντικο, γιατι ιδεολογικα πλεον το απορριπτω.Οι εταιριες ειναι αξιες της μοιρας τους, μπορουν αν θελουν να εξαλλειψουν την πειρατια να ανεβασουν την ποιοτητα και να ριξουν το κοστος, οπως τοσα χρονια εκαναν.. Αυτες παλι προτιμουν απλα να κανουν ακομα και τους λιγους που επιμενουν αυθεντικα να αλλαξουν γνωμη, και ειτε να στραφουν στις γνωστες μεθοδους, ειτε να ξενερωσουν τελειως και να σταματησουν να παιζουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.