Jump to content

AMD μπέρδεμα...

Futuristic

Recommended Posts

Παιδιά για να πω την αλήθεια έχω μπερδευτεί με τις εκδόσεις της AMD στους επεξεργαστές. Ακούω για venice, clawhammer, winchester κ.α. Καθώς και για FX και μή.

Θα ήθελα να ρωτήσω ποιες οι διαφορές μεταξύ τους και ποιος είναι πια είναι η χρονολογική σειρά εκδοσής τους. Επίσης ποιος είναι καλύτερος και πως θα τους ξεχωρίσω εάν πάω σε ένα κατάστημα να αγοράσω (σκοπέυω να πάρω 3500+ και να αλλάξω τον 3200+ winchester που έχω και θα τον δώσω σε ένα φίλο).

Επίσης πολύ έχω μπερδευτεί και με τα chipsets, δεν έχω βγάλει άκρη ποιο είναι το καλύτερο. Η δεν έχω καταλάβει ποιο υποστηρίζει 64Χ2 επεξεργαστές. (π.χ. το nforce3 250 που έχω υποστηρίζει;) Και άλλα chipset έχουν Hyper Transport ποιο μεγάλο από άλλα. Ποιά η διαφορά;

Θα ήθελα εάν μπορείτε να με βοηθήσετε να ξεκαθαρίσω κάποια από αυτά, έχω διαβάσει αρκετα threads και δεν είμαι εντελώς άσχετος απλά δεν έχω καθαρή εικόνα του τι συμβαίνει (βλέπετε ΔΥΣΤΥΧΩΣ μέχρι πρότινως ήμουν INTELοπληκτος.)

Ευχαριστώ εκ' των προτέρων.

Λοιπον clawhammer,winchester ειναι παλιοι και δεν θα βρεις.......

Αν εχει 512 cache=venice AN 1024=San diego(Αυτον εχουν και οι FX) με τους Χ2 δεν ξερω τι παιζει ακριβος..............

Το ΗΤΤ δεν εχει διαφορα στις επιδοσεις,μπορει να εχει στο κλοκαρισμα ομως...........

Ολες σχεδον οι μητρικες υποστιριζουν Χ2.........

Διαβασε το thread του maki και θα λυθουν ολες σου οι αποριες . Αλλα εαν σκοπευεις να αλλαξεις την cpu σου κοιτα να βρεις ( στην ελλαδα λιγο δυσκολο ) Opteron 144 ή Opteron 146 . Οι Opteron ειναι cpu που χρησιμοποιουνται κυριως σε Servers αλλα μπαινουν σε soket 939 ( chipset - nf3 , nf4 ). Ο πυρηνας του ειναι αυτος των fx57 (sandiego) με 1gb L2 CASHE ( αντι 512 των athlon series ) και τα πανε πολυ καλα στο overclocking .

http://www.overclockers.co.uk/acatalog/AMD_Athlon_MP.html

Οσο για mobo εαν δεν θελεις να χρησιμοποιησεις 2 καρτες γραφικων τοτε το nf4 sli σου ειναι αχρηστο , γιαυτο κοιτα προς nf4 ultra ( μια καλη και φθηνη υλοποιηση ειναι της abit kn8-ultra ) .

Σύμφωνα με το ocforums οι Winchester, Venice είναι τεχνολογίας 90nm και

έχουν ανώτερο ΗΤΤ 800ΜΗz.

Οι Newcastle Clawhammer Sledgehammer έχουν 130nm τεχνολογία αλλά 1000ΗΤΤ.

Τέλος οι κορυφαίοι San Diego(Α64 dual, FX),Venus (Οpteron)

όπως και οι διπύρηνοι Manchester/Toledo,Denmark (dual Opti) είναι 90nm με 1000ΗΤΤ.

Έχει σχέση το ΗΤΤ με το OC; Θα περίμενα τα 90nm των Winchester, Venice ως νεότερη τεχνολογία να τους έκανε να έχουν ΗΤΤ μεγαλύτερο από 800 σε αντίθεση με τους άλλους των 130nm...τι παίζει;

Απ όσο ξέρω στην DFI (που είναι το μεγαλύτερο) το ΗΤΤ πάει μέχρι 450 και για να κρατήσεις έναν επεξεργαστή σε αυτό (που αποκλείεται να είναι σταθερός) χρειάζεται εξωπραγματική ψύξη...

Αυτοί τώρα εδώ τι διαφορά έχουν;

Δηλαδή τα παραπάνω προσφέρει ο FX?

a64 4200+ --> San Diego --> 1.4v --> 13 --> 2600MHz --> 64+64 1024 KB

FX-55--> San Diego --> 1.5v --> 13 --> 2600MHz --> 64+64 1028 KB

Προσέξτε ότι ο 4200+ θέλει 1.4V!

Μήπως αυτό εδώ;

Integrated Northbridge

128-bit data path @ CPU core frequency

Mη βάλω μέσα και τα dual opteron γιατί μπερδευόμαστε περισσότερο...

Καταρχήν παιδιά ευχαριστώ λιγάκι με βοηθήσατε ;). Σε άλλα σημεία βέβαια με μπερδέψατε πιο πολύ... Τελικά το mobo που έχω ήδη με nforce3 παίρνε Χ2? Και από τους 3500+ καλύτερος εάν κατάλαβα καλά είναι ο venice? Έχει και SSE3 αν δεν κάνω λάθος;

Αρχική απάντηση από Futuristic

Καταρχήν παιδιά ευχαριστώ λιγάκι με βοηθήσατε ;). Σε άλλα σημεία βέβαια με μπερδέψατε πιο πολύ... Τελικά το mobo που έχω ήδη με nforce3 παίρνε Χ2? Και από τους 3500+ καλύτερος εάν κατάλαβα καλά είναι ο venice? Έχει και SSE3 αν δεν κάνω λάθος;

Εχω την εντυπωση πως το nf3 δεν υποστηριζει χ2....Ας με διορθωσει καποιος που ξερει...( παντως στα <bios upgrates της μητρικης δεν αναφερετε κατι

http://www.msi.com.tw/program/support/bios/bos/spt_bos_detail.php?UID=607&kind=1 )

Ο venice ειναι ο νεωτερος πυρηνας και ειναι φτιαγμενος στα 90νμ , αυτο ομως δεν σημενει οτι ειναι ο καλυτερος .... Για να το καταλαβεις καλτερα θα σου πω , πως ειχα εναν βενισε 3000+ ( 1.8ghz) που πηγαινε ανετα στα 2.4 ενω αργοτερα πηρα εναν βενισε 3200+ (2ghz) που μετα βιας πηγαινε στα 2.3 ( υπαρχουν δε 3000+ που πανε με αερα στα 2.7 ) .....Οποτε καταλαβενεις οτι δεν ειναι τοσο θεμα πυρηνα , αλλα σε τι cpu (steping κυριως ) θα πεσεις.......

Αρχική απάντηση από chroma

Χθες που πέρασα από the mall πάντως, στα multi μια χαρά san diego ήταν.

Στο themall μπορει , στο site ομως οχι ....

Take a look.....

http://www.multirama.gr/Multirama/product.aspx?a_id=111&cc_id=CPUAmd&cp_id=104876

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.