Futuristic Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4, 2006 Παιδιά για να πω την αλήθεια έχω μπερδευτεί με τις εκδόσεις της AMD στους επεξεργαστές. Ακούω για venice, clawhammer, winchester κ.α. Καθώς και για FX και μή. Θα ήθελα να ρωτήσω ποιες οι διαφορές μεταξύ τους και ποιος είναι πια είναι η χρονολογική σειρά εκδοσής τους. Επίσης ποιος είναι καλύτερος και πως θα τους ξεχωρίσω εάν πάω σε ένα κατάστημα να αγοράσω (σκοπέυω να πάρω 3500+ και να αλλάξω τον 3200+ winchester που έχω και θα τον δώσω σε ένα φίλο). Επίσης πολύ έχω μπερδευτεί και με τα chipsets, δεν έχω βγάλει άκρη ποιο είναι το καλύτερο. Η δεν έχω καταλάβει ποιο υποστηρίζει 64Χ2 επεξεργαστές. (π.χ. το nforce3 250 που έχω υποστηρίζει Και άλλα chipset έχουν Hyper Transport ποιο μεγάλο από άλλα. Ποιά η διαφορά; Θα ήθελα εάν μπορείτε να με βοηθήσετε να ξεκαθαρίσω κάποια από αυτά, έχω διαβάσει αρκετα threads και δεν είμαι εντελώς άσχετος απλά δεν έχω καθαρή εικόνα του τι συμβαίνει (βλέπετε ΔΥΣΤΥΧΩΣ μέχρι πρότινως ήμουν INTELοπληκτος.) Ευχαριστώ εκ' των προτέρων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
apostglen46 Ιανουάριος 4, 2006 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 4, 2006 Λοιπον clawhammer,winchester ειναι παλιοι και δεν θα βρεις.......Αν εχει 512 cache=venice AN 1024=San diego(Αυτον εχουν και οι FX) με τους Χ2 δεν ξερω τι παιζει ακριβος..............Το ΗΤΤ δεν εχει διαφορα στις επιδοσεις,μπορει να εχει στο κλοκαρισμα ομως...........Ολες σχεδον οι μητρικες υποστιριζουν Χ2......... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makis Hourdakis Ιανουάριος 4, 2006 #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 4, 2006 http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=21324&highlight=AMD Δες και αυτό. Εϊχα τις ίδιες απορίες πριν λίγο καιρό αλλά μπορώ να πω πως κατάλαβα περίπου τι παίζει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomhel Ιανουάριος 4, 2006 #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 4, 2006 Διαβασε το thread του maki και θα λυθουν ολες σου οι αποριες . Αλλα εαν σκοπευεις να αλλαξεις την cpu σου κοιτα να βρεις ( στην ελλαδα λιγο δυσκολο ) Opteron 144 ή Opteron 146 . Οι Opteron ειναι cpu που χρησιμοποιουνται κυριως σε Servers αλλα μπαινουν σε soket 939 ( chipset - nf3 , nf4 ). Ο πυρηνας του ειναι αυτος των fx57 (sandiego) με 1gb L2 CASHE ( αντι 512 των athlon series ) και τα πανε πολυ καλα στο overclocking .http://www.overclockers.co.uk/acatalog/AMD_Athlon_MP.htmlΟσο για mobo εαν δεν θελεις να χρησιμοποιησεις 2 καρτες γραφικων τοτε το nf4 sli σου ειναι αχρηστο , γιαυτο κοιτα προς nf4 ultra ( μια καλη και φθηνη υλοποιηση ειναι της abit kn8-ultra ) . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makis Hourdakis Ιανουάριος 4, 2006 #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 4, 2006 Όπα, όπα man... Γύρνα στο παρόν... Παραπήρες φόρα... MB θες να πεις, όχι GB... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spyrus Ιανουάριος 4, 2006 #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 4, 2006 Σύμφωνα με το ocforums οι Winchester, Venice είναι τεχνολογίας 90nm και έχουν ανώτερο ΗΤΤ 800ΜΗz.Οι Newcastle Clawhammer Sledgehammer έχουν 130nm τεχνολογία αλλά 1000ΗΤΤ.Τέλος οι κορυφαίοι San Diego(Α64 dual, FX),Venus (Οpteron) όπως και οι διπύρηνοι Manchester/Toledo,Denmark (dual Opti) είναι 90nm με 1000ΗΤΤ.Έχει σχέση το ΗΤΤ με το OC; Θα περίμενα τα 90nm των Winchester, Venice ως νεότερη τεχνολογία να τους έκανε να έχουν ΗΤΤ μεγαλύτερο από 800 σε αντίθεση με τους άλλους των 130nm...τι παίζει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
kender Ιανουάριος 4, 2006 #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 4, 2006 Απ όσο ξέρω στην DFI (που είναι το μεγαλύτερο) το ΗΤΤ πάει μέχρι 450 και για να κρατήσεις έναν επεξεργαστή σε αυτό (που αποκλείεται να είναι σταθερός) χρειάζεται εξωπραγματική ψύξη... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spyrus Ιανουάριος 4, 2006 #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 4, 2006 Αυτοί τώρα εδώ τι διαφορά έχουν;Δηλαδή τα παραπάνω προσφέρει ο FX?a64 4200+ --> San Diego --> 1.4v --> 13 --> 2600MHz --> 64+64 1024 KBFX-55--> San Diego --> 1.5v --> 13 --> 2600MHz --> 64+64 1028 KBΠροσέξτε ότι ο 4200+ θέλει 1.4V!Μήπως αυτό εδώ;Integrated Northbridge 128-bit data path @ CPU core frequencyMη βάλω μέσα και τα dual opteron γιατί μπερδευόμαστε περισσότερο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spyrus Ιανουάριος 4, 2006 #9 Κοινοποίηση Ιανουάριος 4, 2006 Χμ...θες να πεις πως το ΗΤΤ κανείς δεν το φτάνει στο max?Αφού είναι μέσα στις προδιαγραφές... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Futuristic Ιανουάριος 4, 2006 Author #10 Κοινοποίηση Ιανουάριος 4, 2006 Καταρχήν παιδιά ευχαριστώ λιγάκι με βοηθήσατε . Σε άλλα σημεία βέβαια με μπερδέψατε πιο πολύ... Τελικά το mobo που έχω ήδη με nforce3 παίρνε Χ2? Και από τους 3500+ καλύτερος εάν κατάλαβα καλά είναι ο venice? Έχει και SSE3 αν δεν κάνω λάθος; Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomhel Ιανουάριος 4, 2006 #11 Κοινοποίηση Ιανουάριος 4, 2006 Αρχική απάντηση από Makis Hourdakis Όπα, όπα man... Γύρνα στο παρόν... Παραπήρες φόρα... MB θες να πεις, όχι GB... Ουπππςςςς...... thnx man!... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomhel Ιανουάριος 4, 2006 #12 Κοινοποίηση Ιανουάριος 4, 2006 Αρχική απάντηση από Futuristic Καταρχήν παιδιά ευχαριστώ λιγάκι με βοηθήσατε . Σε άλλα σημεία βέβαια με μπερδέψατε πιο πολύ... Τελικά το mobo που έχω ήδη με nforce3 παίρνε Χ2? Και από τους 3500+ καλύτερος εάν κατάλαβα καλά είναι ο venice? Έχει και SSE3 αν δεν κάνω λάθος; Εχω την εντυπωση πως το nf3 δεν υποστηριζει χ2....Ας με διορθωσει καποιος που ξερει...( παντως στα <bios upgrates της μητρικης δεν αναφερετε κατι http://www.msi.com.tw/program/support/bios/bos/spt_bos_detail.php?UID=607&kind=1 ) Ο venice ειναι ο νεωτερος πυρηνας και ειναι φτιαγμενος στα 90νμ , αυτο ομως δεν σημενει οτι ειναι ο καλυτερος .... Για να το καταλαβεις καλτερα θα σου πω , πως ειχα εναν βενισε 3000+ ( 1.8ghz) που πηγαινε ανετα στα 2.4 ενω αργοτερα πηρα εναν βενισε 3200+ (2ghz) που μετα βιας πηγαινε στα 2.3 ( υπαρχουν δε 3000+ που πανε με αερα στα 2.7 ) .....Οποτε καταλαβενεις οτι δεν ειναι τοσο θεμα πυρηνα , αλλα σε τι cpu (steping κυριως ) θα πεσεις....... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ripper18 Ιανουάριος 5, 2006 #13 Κοινοποίηση Ιανουάριος 5, 2006 Κοιταξε και τον san diego στα 3700+.Κοστιζει γυρω στα 240Ε και εχει 1ΜΒ L2:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Futuristic Ιανουάριος 5, 2006 Author #14 Κοινοποίηση Ιανουάριος 5, 2006 που να κοιτάξω; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ripper18 Ιανουάριος 5, 2006 #15 Κοινοποίηση Ιανουάριος 5, 2006 Κοιτα εδω http://www.skroutz.gr/search.php?sp_keyword=amd+3700%2B&sp_catcode=SKROUTZ Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomhel Ιανουάριος 5, 2006 #16 Κοινοποίηση Ιανουάριος 5, 2006 Οι 3700 του multirama ΔΕΝ ειναι san diego.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
chroma Ιανουάριος 5, 2006 #17 Κοινοποίηση Ιανουάριος 5, 2006 Χθες που πέρασα από the mall πάντως, στα multi μια χαρά san diego ήταν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomhel Ιανουάριος 5, 2006 #18 Κοινοποίηση Ιανουάριος 5, 2006 Αρχική απάντηση από chroma Χθες που πέρασα από the mall πάντως, στα multi μια χαρά san diego ήταν. Στο themall μπορει , στο site ομως οχι ....Take a look.....http://www.multirama.gr/Multirama/product.aspx?a_id=111&cc_id=CPUAmd&cp_id=104876 Link to comment Share on other sites More sharing options...
apostglen46 Ιανουάριος 5, 2006 #19 Κοινοποίηση Ιανουάριος 5, 2006 η μητρικη παντος παιρνει 100% Χ2..................... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Futuristic Ιανουάριος 5, 2006 Author #20 Κοινοποίηση Ιανουάριος 5, 2006 ευχαριστώ πάντως τους πάντες με έχετε βοηθήσει πολύ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.