Jump to content

πρόβλημα με gigabyte 6800gt

pavtheo

Recommended Posts

Έχω πάρει μία 6800GT και σε μερικά παιχνίδια μου κολλάει όλο το σύστημα και αναγκάζομαι να κάνω reboot από το κουτί.’λλαξα και τροφοδοτικό και πάλι μου κάνει τα ίδια.Το παράξενο είναι ότι σε μερικά παιχνίδια με μεγάλες απαιτήσεις δεν μου έχει παρουσιάσει κανένα πρόβλημα (Quake,FEAR,Call of Duty 2). Ένω σε άλλα (The Movies,Code name Panzers,Unreal tournamet 2003,Civilization 4) μετά από λίγα λεπτά κρασάρει το σύστημα. Έχω καταβάσει καινούργιους Drivers και για την κάρτα και για το motherboard και τίποτα.

Το σύστημα μου έχει τα εξής χαρακτηριστικά

amd athlon 64 3.2

2x512 RAM geil

motherboard msi k8n

WD 80GB

και την gigabyte geforce 6800gt 256mb pcie

ένα DVD-ROM LG και ένα τροφοδοτικό 450w hec .

Δεν έχω κάνει κανένα o\c.

Σας παρακαλώ δώστε μου τα φώτα σας.

Ευχαριστώ:toomuchne

Κοίτα, διαβάζοντας το post σου, σκέφτηκα αμέσως ότι έχεις πρόβλημα με τη θερμοκρασία που αναπτύσσει η κάρτα σου.

Από την άλλη όμως, εσύ λες ότι σε απαιτητικά παιχνίδια (π.χ. Quake), τα οποία υποτίθεται ότι "ζορίζουν" περισσότερο την κάρτα, τα πράγματα είναι φυσιολογικά, ενώ σε άλλα, λιγότερο απαιτητικά, έχεις αυτά τα κολλήματα.

Επίσης, το τροφοδοτικό σου φαίνεται αρκετά ισχυρό για να τροφοδοτήσει το σύστημά σου, εφ' όσον δεν έχεις κάνει καθόλου overclocking.

Πάντως, δοκίμασε να μετρήσεις και τη θερμοκρασία στον πυρήνα της κάρτας γραφικών με ένα θερμόμετρο ηλεκτρονικό (ξέρεις, με σένσορα, όπως έχουν τα panels, π.χ. Aerogate)... Απλά για να αποκλείσουμε και αυτήν την πιθανότητα...

Το ίδιο πρόβλημα είχα κι εγώ με μια 6600 απλή. Ενώ έπαιζαν πιο απαιτητικά παιχνίδια, άλλα λιγότερο απαιτητικά μου "κρεμούσανε" το σύστημα. Δε νομίζω να είναι θέμα θερμοκρασίας στη συγκεκριμένη περίπτωση, αλλά θέμα έκδοσης driver της nvidia.

Δοκίμασε διάφορες εκδόσεις (παλιούς και νέους) μέχρι να βρεις τους πιο σταθερούς για το σύστημά σου και τα παιχνίδια που παίζεις.

Εγώ αλλαξα γύρω στις 7 εκδοσεις εως ότου να βρω κάποιους που δεν μου δημιουργούσαν προβλήματα. Τώρα με τους 81.95 όλα δουλεύουν μια χαρά. Κάνε συνεχώς δοκιμές και υπομονή. :) :) :) :) :)

εάν δεν φταίνε οι drivers (ελπιζω να δοκιμασες καμποσους κανε και κανένα format clean install για σιγουρια)

Τοτε να δουλεύει η κάρτα στα μισά παιχνίδια που είναι πολύ βαριά και στα άλλα μισά να εχει προβλημα οπου είναι στρατηγικής μπορεί αυτά να στρεσάρουν την μνήμη της κάρτας γραφικών ή την main Ram του συστήματος και παγώνει.

βέβαια όλα είναι σχετικά μπορεί και να κάνο λάθος και να είναι αλλού το προβλημα. Θα δείξει η νεκροψία

εχείς δοκιμάσει το S@M που υπάρχει στα TOOLS του thelab στο pc σου και είναι εντάξει CPU,RAM,PSU,VGA?

Για να σου κολάει είναι θέμα Driver....Βγαλε όλους τους Drivers από μέσα με το NVIDIA RIP μόνο και στην συνέχεια βάλε μετά το restart τους τελευταίους. Επίσεις δεν με το N-BENCH tool της AMD την γενική συμπεριφορά του PC σου. Αν σου κολήσει κατά την διάρκεια του τεστ έχεις πρόβλημα με τον επεξεργασττή και κατα επέκαση στην τροφοδοσία κάτι που μπορεί να επιρεάζει το όλο σκηνικό.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.