Jump to content

ASROCK 939 Dual Sata II & X2 3800+ Εμπειρίες..

Dagalidis

Recommended Posts

• Replies 134
  • Created
  • Last Reply

Αν ειναι ετσι τοτε πασο, απλα ξερω οτι η συγκεκριμενη σειρα της OCZ φοραγε τα Hynix βεβαια τα εχω αλλαξει και 6-7 φορες (απο Αμερικη, φοβερο service αυτη η εταιρεια σου αλλαζει hardware ακομα και οταν αυτο δουλευει) μεχρι που μου εκατσαν τα συγκεκριμενα stick και πανε τρελα. Τι να πω μονο αλλαγη μητρικης θα σε σωσει. Δες μπας βρεις και καποιον που να εχει καμια AGP nforce3 ultra μητρικη μπας και θελει να κανετε καμια αλλαγη. Αν δεςν κανει και πολυ overclock θα τον συμφερει η αλλαγη.

Οι ΗΥΝΙΧ που έχω είναι D5 και με την DFI 250 GB που είχα Nforce3 με λιγότερα από 3.2 Volt είχαν φτάσει 290 χωρίς λάθη στο MEMTEST ...:)

Εδώ βέβαια με την ASROCK δεν μπορώ να δώσω παραπάνω από 2.7 παρά μόνο εάν κάνω MOD...

To πρόβλημα όμως δεν είναι οι μνήμες αφού ακόμη και με διαιρέτη ετσι ώστε να δουλεύουν στα 200 - 240 ΜΗΖ o τοίχος παραμένει ο ίδιος..

Η μητρική είναι το πρόβλημα και τίποτα άλλο.

Εχω δοκιμάσει όλα τα διαθέσιμα BIOS ακόμη και τα πειραγμένα (ΟCWBeta) και δεν είδα διαφορές στα μέγιστα.

Η CPU έχει πράμα να μου δώσει αφού σε 262 Χ 10 = 2620 είναι σταθερότατη με 1.325 Vcore και από τα 2630 και πάνω με οποιοδήποτε συνδιασμό FSB & Multi δεν είμαι σταθερός ακόμη και εάν δώσω 1.4 Vcore (.06 επάνω)... :( :sick:

Στην MSI NEO 2 είχε περάσει το 30 λεπτο test του S&M στα 270 Χ 10 με 1.375 Vcore περίπου....

Οταν πήρα την απόφαση για να αγοράσω την συγκεκριμένη μητρική είχα βάλει σαν στόχο να πάρω 2400-2500 από την CPU.

Επιασα τον στόχο και παραπάνω αλλά το κακό είναι ότι γλυκάθηκα με την CPU που μου έδωσε 620 ΜΗΖ Overclock με Default Vcore και μου άνοιξε η όρεξη για παραπάνω ..... :D

Γέρασα και μυαλό δεν έβαλα βρε παιδί μου....

Το άλλο χαζό που μου κάνει η μητρική είναι ότι ενώ παίζω κανονικότατα COD UO στα 3D TEST όπως AQUAMARK3 3D Mark 03 - 01 - 05 απλά δεν τρέχουν αφού παίρνω 12 frames/sec :tomato: :tomato: και δεν κάνει rendering όλο το scene αλλά μέροπς αυτού.

Βλέπω ΠΧ στο Aquamark3 τα διαστημόπλοια αλλά στο έδαφος δεν υπάρχει τίποτα.....:confused: :confused:

Για να λύσω αυτό το πρόβλημα πρέπει να βάλω το Official BIOS από 1.20 και πάνω γιατί με την σειρά OCWBETA 1 - 4 πάπαλα.....

ΜΑΜΑΚΙΕΣ εις το τετράγωνο..... :bye:

Τι τα ήθελα εγώ γέρος άνθρωπος τώρα τα Overclockia ?????

Tεσπά..... Να ρωτήσω αυτούς που ξέρουν την XP120..... Eχει σημασία με ποιά φορά θα τοποθετήσω την ψύκτρα σε σχέση με το Socket ????? (Mπας και λύσω το μυστήριο των θερμοκρασιών τουλάχιστον).... :help:

Όχι Dag...

Όπως και να τα βάλεις τα heatpipes δεν αλλάζει κάτι στην XP-120...

Απλά βάλτην με το τρόπο που χωράει πιο εύκολα και αυτό είναι όλο... ;)

Ρε Dag πάρε DFI:P:P:P:P:P:P:P

Dag γνωμη μου ειναι να παρεις μια καλη Nf3 μητρικη,αλλιως αλλαξε τις μνημες.Τις παλιες τις πουλησα γιατι στα 240-250 ετρωγα τοιχο σε nf4.Με την gigabyte k8ns ultra(nf3) επιανα 275@2.8ν.Η XP-120 εχω την αισθηση οτι λειτουργει καπως καλυτερα με τα heatpipes να κοιτουν τις μνημες(ετσι οπως χανεις το dimm slot1).Επισης ειναι προτιμοτερο να βαλεις τον ανεμιστηρα αναποδα,δηλαδη να σπρωχνει τον αερα προς το πλαινο(αν εχεις και τρυπα ακομη καλυτερα).Αυτα μετα απο πολυ ψαξιμο,αφου οπως ειπα ειχα κι εχω ακομη προβληματα με την θερμοκρασια..

nf3? δηλαδη να παρει old tech για να καταφερει τι ρε παιδια? σουταρε μνημες και καρτα γραφικων να παρεις κατι καινουριο και καλυτερο , πας να βγαλεις απο τη μυγα ξυγκι και στο τελος με φαινεται θα εχεις χαλασει πιο πολλα απο οτι να επαιρνες εξαρχης καινουρια πραματα. Η ουλτρα θα πιασει καλα λεφτα , ειναι η καλυτερη της NV σε AGP και δε θα πουληθει για 100 ευρω. Παρε μια GS/GT + 2X512 UCCC απο το γνωστο αγνωστο του φορουμ να κανεις δουλεια. με μπαλωματα δε γινεται δουλεια

Αρχική απάντηση από ea6gka [Σήμερα, στις 14:16]

nf3? δηλαδη να παρει old tech για να καταφερει τι ρε παιδια? σουταρε μνημες και καρτα γραφικων να παρεις κατι καινουριο και καλυτερο , πας να βγαλεις απο τη μυγα ξυγκι και στο τελος με φαινεται θα εχεις χαλασει πιο πολλα απο οτι να επαιρνες εξαρχης καινουρια πραματα. Η ουλτρα θα πιασει καλα λεφτα , ειναι η καλυτερη της NV σε AGP και δε θα πουληθει για 100 ευρω. Παρε μια GS/GT + 2X512 UCCC απο το γνωστο αγνωστο του φορουμ να κανεις δουλεια. με μπαλωματα δε γινεται δουλεια

Ε καλα δεν ειπε κανεις το αντιθετο.Απλα ψαχνουμε την πιο οικονομικη λυση.Αλλιως ας παρει DFI nf4+2*1gb Ballistix+7800gtx και ειναι super κυριλε..:p .Περα απ'την πλακα,αν δεν χρειαζεται sata2+sli δεν βρισκω λογο να εχει Nf4(αυτα παντα με την προυποθεση οτι εχει agp+μνημες hynix αυτη την στιγμη)..;)

Ευχαριστώ για τις συμβουλές σας...:T:

Εαν είναι να ξαναλλάξω μητρική θα πάω κατευθείαν σε ΝF4 και ίσως την νέα ΜSI που έχει απίστευτες δυνατότητες , τουλάχιστον στα χαρτιά.... :D

Βέβαια πακέτο με την μητρική θα πάνε μνήμες και 6800 ULTRA.

ASROCK 939 Dual Sata II + XFX 6800 ULTRA + Silencer 5 = 300 Euro καλά δεν είναι ?

καλα τι σχεση εχει αυτο που προτεινα εγω , η GS με την 7800 ειναι χαωδης η διαφορα στα λεφτα, οπως και τα μπαλιστιξ με τα UCCC? ειναι οικονομικη και συμφερουσα η προταση μου θελω να πιστευω, και θα κλοκαρει και θα χορτασει και πανω απο ολα θα ησυχασει

Αρχική απάντηση από Dagalidis [Χθες, στις 00:03]

Ξεφτίλαααααα....:o

Με μνήμες να τρέχουν περίπου στα 260 @ 3-4-4-8 τι να περιμένω :tomato:

36sec στα 2600?! 2T έχεις βάλει?

Στα 10*260 1:1 με 3-4-4-8 1Τ (χωρίς "πείραγμα" από το A64 tweaker) έβγαζα με την Asrock 33sec με έναν 3200+ win. και 2*512 OCZ με Hynix D5... ενώ το max που έφτασε η μητρική με αυτές τις μνήμες ήταν 272-273 με 1Τ και 283-284 με 2Τ, όχι και άσχημα..

Για ψάξτο καλύτερα, μπορείς να πάρεις καλύτερες επιδόσεις, ενώ και τα 2600-2630 stable με τον 3800+ είναι πολύ καλά, πόσο παραπάνω θα πας με αέρα?

Nα ρωτήσω κάτι βρε παίδες...

Σας έχει τύχει ποτέ να έχετε windows 2003 Enterprise SP1 R2 και ενώ έχετε εγκατεστημένα DX9C το πάνελ της Nvidia να λέει ότι έχετε DX3 και να μην σας τρέχει κανένα 3D BENCH (Αquamark03 - 3D Mark 01 - 03 - 05) ενώ πάιζω κανονικά CALL OF DUTY UO ????? :tomato: :tomato: :tomato:

Ti άλλο θα δούνε τα ματάκια μου....

Στο Aquamark03 έχω μέγιστο 12 f/s και βλέπω ΜΟΝΟ τα διαστημόπλοια και ΤΙΠΟΤΑ στον πάτο .... :bye: :bye:

Ξέρετε τίποτα ή είναι και αυτό καμμιά ΜΑΜΑΚΙΑ της μητρικής (ULI AGP driver)... ?????

Aυτό ήταν από τα πρώτα που έκανα μετά την εγκατάσταση..

Οπως και το DXDIAG είναι όλα ENABLED....

Aλλά ΤΑ ΙΔΙΑ.... COD UO κανονικότατο αλλά DX3 στο Control Panel της NVIDIA και κανένα BENCH πρόγραμμα δεν τρέχει.....

Κάποιο Patch πρέπει να θέλει.....:(

:giveup: :help:

νομιζω χωρις να ειμαι σιγουρος.....οτι τα 2003

μιας και ειναι server-αδικη εκδοση(το ολο λειτουργικο) δεν υποστηριζει opengl(η ετσι ειχε ακουστει) και κατι επρεπε να προσθεσεις μαλλον....αλλιως no-opengl..

Eπισης το αγαπημενο αυτο λειτουργικο....για να κανει share το ιντερνετ (ics enable δλδ)

χρειαζεται να εχει πανω απο μια καρτα......γκρρρρρ και εχω φαει τα @@ για να το βρω....

(παλια που ειχα ρωτησει πως γινεται ...εδω κολλαει αυτο...απλα να ξεθυμανω λιγο το ειπα)

Αντε να βγαλει κανενα χοντρο προβλημα να κανω format και να βαλω τα ΧΡ γιατι αρκετα με αυτο....

αλλα κατα τα αλλα καλα παει....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.