TRoboCop Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3, 2006 αντιμετοπίζω ένα πρόβλημα απο τότε που άλλαξα το κουτί. Όλες οι συσκευες IDE δεν δουλευουν. Δηλαδή δεν έχουν ρέυμα γιατί συνδέω το dvd-rom μόνο στο τροφοδοτικό και δεν ανάβει το λαμπάκι και δεν ανοίγει. Τι φταίεει; Καλα αποκλείω το ενδεχόμενο να καηκαν γιατι θα θα είχαμε μαστουρώσει με τέσσερις καμμένες συσκευές μαζί (έχω κάψει και παλιότερα :-P). Τι λέτε να φταίει;
deadlock7 Ιανουάριος 3, 2006 #2 Ιανουάριος 3, 2006 Δοκιμασες με αλλο Molex?Οταν λες ολες οι ide συσκευες ειναι μονο τα dvd/cd ή και οι σκληροι?
TRoboCop Ιανουάριος 3, 2006 Author #3 Ιανουάριος 3, 2006 είναι 2 dvd-r/dvd-rw και 2 σκληροί. έκανα τα παρακάτω:1) δοκίμασα 1-2 σε αλλο pc αρα είναι ok.2) έβαλα στην ίδια θύρα του τροφοδοτικού ανεμηστηράκια και δουλέυουν αρα και το τροφοδοτικό είναι οκ. το molex τι είναι;δεν μπορώ να καταλάβω τι φταίει
deadlock7 Ιανουάριος 3, 2006 #4 Ιανουάριος 3, 2006 Αυτο που λες "θυρα του τροφοδοτικου" ειναι το molex.Κανονικα θα επρεπε ν'αναβει το φωτακι που λες στo dvd-rom και ν'ανοιγει το πορτακι.Εκτος αν το τροφοδοτικο ειναι τοσο παλιο που δεν τραβαει..δεν ξερω τι αλλο να πω!Περιεργο μου ακουγεται..(υποψιν τα ανεμιστηρια τραβανε απο την 12ν γραμμη,ενω σκληροι/dvd απο 5ν-3.3ν).Το εχεις πολυμετρησει(αν και τραβηγμενο μου ακουγεται για ενα dvd!)?
TRoboCop Ιανουάριος 3, 2006 Author #5 Ιανουάριος 3, 2006 το τροφοδοτικό είναι περίπου 5 ετών, τώρα βρήκε να το πάθει; δλδ αυτό φταίει; Δεν κατάλαβα όμως πως γίνεται να δουλέυουν τα ανεμηστιράκια και να μην δουλέυουν τα αλλα ενω τα ανεμηστιράκια θέλουν περισσότερα Volt!
deadlock7 Ιανουάριος 3, 2006 #6 Ιανουάριος 3, 2006 To θεμα ειναι οτι καταναλωνουν λιγοτερα watt,καθως κι οτι παιρνουν ρευμα απο την 12αρα γραμμη μονο.Αντιθετα ενας σκληρος καταναλωνει κοντα στα 20watt και παιρνει ρευμα κι απο 5ν/3.3ν.Ισως πολυ απλα δεν το σηκωνει αλλο.Δοκιμασε να βγαλεις μια συσκευη,πχ εναν αλλο σκληρο και να συνδεσεις κατι απ'αυτα.
TRoboCop Ιανουάριος 4, 2006 Author #7 Ιανουάριος 4, 2006 τι ανακάλυψα... οτι αμα βγάλω τα καλώδια ide πίσω απο τις συσκευές (ενω δεν τα έχω ενωμένα στην motherboard) παίρνουν ρέυμα οι συσκευές...?
TRoboCop Ιανουάριος 4, 2006 Author #8 Ιανουάριος 4, 2006 /solved. έβγαλα τα usb του κουτιου που είχα βαλει επιπλεον
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.