Jump to content

Opera VS Firefox (1.5) και ο νικητης ειναι

Vasot

Recommended Posts

ΤΟ OPERA ειναι ο νικητης

Στα περισσοτερα συγκριτικα τεστ ασφαλειας και ταχυτητας εναντιον του firefox (εως και εκδοση 1.5) που εγιναν

Το Οpera συμφωνα με το popular technology ειναι πιο γρηγορο, πιο ασφαλες και πιο συμμορφο και τωρα που ειναι εντελως free δεν υπαρχει λογος να μην το προτιμησετε

http://www.populartechnology.net/

Browser Benchmarks

Χαλαρα opera για μενα.Οχι μονο λογω ταχυτητας,αλλα και συμβατοτητας με ορισμενες σελλιδες.Επισης ο 1.5 μου φανηκε χειροτερος απο τους προηγουμενους..βεβαια οπως ειπε κι ο φιλος vasot

απο κει και περα ειναι και θεμα γουστου

Έχω και τους 2 σελιδομετρητές. FireFox στο σπίτι και Opera στο γραφείο. Σε σχέση με τον IE, είναι καλύτεροι και οι 2 είναι για μένα ισάξιοι. Δεν μπορώ να βρώ κάποιες διαφορές μέχρι στιγμής.

Oι διαφορές πιστεύω πως είναι κυρίως Υποκειμενικές. Τι εννοώ? Εξαρτάτε ΤΙ έχει συνηθίσει ο καθένας από μας ;) Σε κάποιους μπορεί να αρέσει περισότερο το περιβάλλον του ενός, άρα κ να το προτιμήσει, κ μην νομίζεται, δεν είναι κ λίγες οι περιπτώσεις αυτές !

Μερικές Διαφορές Περιβάλλοντος:

ΠΧ Αυτό που μου αρέσει με τον Opera είναι η ευκολία στο να κάνω πολλά tabs. ΠΧ 2 Αυτό που δεν μου άρεσε είναι πως στις καινούργιες εκδώσεις ΕΒΓΑΛΑΝ την μπάρα κάτω κάτω στην οποία γραφοταν η ταχύτητα με την οποια σερφάρεις. Γιατί την έβγαλαν, θεός ξέρει ...

Ναι, δεν λέω, σαφώς κ υπάρχουν κι άλλες διαφορές, αλλά πιστεύω πως η όλη μάχη παίζεται στο περιβάλλον των browser. Ο μέσος χρήστης άλλωστε αυτό θα κοιτάξει :TD:

Οφ Τόπικ: Γνωρίζει κανείς για τον Maxthon ή αλλιώς MyIE2 ? Πρόσφατα τον κατέβασα, δεν είναι κι άσχημος! Για να μην ξεφεύγω, γίνεται αναφορά στο RAM Ιανουαρίου (σελ 228) κ βλ εδώ . Θα ψάξω για Maxthon VS Firefox, Opera κ θα ανοίξω ανάλογο τόπικ.

Αρχική απάντηση από kreach [Σήμερα, στις 16:39]

Οφ Τόπικ: Γνωρίζει κανείς για τον Maxthon ή αλλιώς MyIE2 ?

http://www.thelab.gr/search.php?s=&action=showresults&searchid=1549310&sortby=lastpost&sortorder=descending

http://www.thelab.gr/search.php?s=&action=showresults&searchid=1549310&sortby=lastpost&sortorder=descending

Αρχική απάντηση από kreach [Χθες, στις 16:39] Αυτό που δεν μου άρεσε είναι πως στις καινούργιες εκδώσεις ΕΒΓΑΛΑΝ την μπάρα κάτω κάτω στην οποία γραφοταν η ταχύτητα με την οποια σερφάρεις. Γιατί την έβγαλαν, θεός ξέρει ...

Ναι, δεν λέω, σαφώς κ υπάρχουν κι άλλες διαφορές, αλλά πιστεύω πως η όλη μάχη παίζεται στο περιβάλλον των browser. Ο μέσος χρήστης άλλωστε αυτό θα κοιτάξει :TD:

Η μπάρα κάτω κάτω ξαναμπαίνει από τις ρυθμίσεις, απλως δεν είναι από την αρχή ενεργοποιημένη.

Εγώ προτιμώ τον FF γιατί πολύ απλά παίζει το Roboform που "θυμάται" όλα τα passwords (γιατί έχουν γίνει πάαααρα πολλά πιά), ενώ δεν υποστηρίζει τον Opera. Οπότε και δεν τον έχω ψάξει ιδιαίτερα...

o maxthon εχει τον πυρηνα-μηχανη- του ΙΕ (δλδ το ουσιαστικο μερος).... απο κει και περα ειναι πολυ καλος με πολλες δυνατοτητες. Αρκει να δεχεσαι τα 'κενα' ασφαλειας του ΙΕ και τα διαφορα 'προβληματακια' του ενδεχομενως. Ωστοσο εγω τον προτιμω απο FF γιατι εχει πολυ καλυτερο συστημα σε tabs ενω ορισμενα sites δεν παιζουν καλα η καθολου σε FF.Και χειροτερο ειναι το 1ο αφου μπορει να 'χανεις' καποια κουμπια ή κειμενακια χωρις να το καταλαβαινεις. Απο την αλλη ο Opera ειναι αρκετα καλος για surfing και απο οτι διαβαζω σε τεστς ειναι πολυ καλος σε ασφαλεια.... ωστοσο δεν βλεπω λογο να εχεις πανω απο εναν browser εκτος απο καποιες περιπτωσεις 'προβληματων' (ο ενας δεν δειχνει κατι σωστα)....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.