Jump to content

Bandwith Manager

geokokos

Recommended Posts

Γεια σας φίλοι μου χρονιά πολλά και καλή χρονιά θα ήθελα να σας ρωτήσω πώς μπορώ να έχω Bandwith Manager με κάποιο πρόγραμμα. Είμαστε 6 φίλοι και μοιραζόμαστε μια DSL και θα ήθελα όλοι να έχουμε την ίδια ταχύτητα ούτε λιγότερη ούτε περισσότερη από κάποιον άλλο

όχι δεν μου κάνει αυτό θα πρέπει να το εγκαταστήσει ο καθένας στο pc και όπως θα το πειράζουν. εγώ θέλω ένα πρόγραμμα το οποίο να το χρησιμοποιώ εγώ που έχω την γραμμή και ανάλογα τα άτομα που έχουν τον υπολογιστή τους ανοικτό να διαιρείται το bandwith

Γιατί δεν σε βοηθάει? Κοτσάρεις την γραμμή απευθείας στο pc σου και βάζεις τους άλλους να παίρνουν Internet απο σένα me interner connection sharing. Με το Netlimiter 2 καθορίζεις με το ip του κάθε client/φίλου σου να παίρνει πχ maximum 10 kb/s και Minimum 3kb/s...

υπάρχουν βέβαια και άλλα προγράμματα και υπάρχει και η ακριβή λύση σε hardware router... ψάξε για bandwidth shaping στο γούγλη.. :)

Αρχική απάντηση από JaguarOne [03-01-2006 16:31]

Γιατί δεν σε βοηθάει? Κοτσάρεις την γραμμή απευθείας στο pc σου και βάζεις τους άλλους να παίρνουν Internet απο σένα me interner connection sharing. Με το Netlimiter 2 καθορίζεις με το ip του κάθε client/φίλου σου να παίρνει πχ maximum 10 kb/s και Minimum 3kb/s...

Μία απορία..

προφανώς αυτό το pc που μοιράζει την dsl στο lan θα έχει δύο κάρτες δικτύου (υποθέτω).

Η πρώτη θα συνδέεται στο ethernet modem και η δεύτερη στο switch του δικτύου.

Θέλω να ρωτήσω ,γιατί δεν είμαι απόλυτα σίγουρος,αν τα υπόλοιπα pc του δικτύου θα πρέπει να δηλώσουν ως default gateway και ως dns server την ip του ethernet modem ή την ip

της δεύτερης κάρτας δικτύου???????????????

Ελπιζω ότι είμαι αρκετά σαφής και θεωρώ αυθαίρετα δεδομένο ότι το modem έχει ethernet interface.

με 2 κάρτες δικτύου οι υπόλοιποι θα βάλουν σαν gateway το ip που βλέπουν το pc σου στο δικτυο, δλδ την κάρτα που πάει στο switch (η microsoft προτείνει 192.168.0.1)... για τα dns κενό. (εννοείται ότι και αυτοί θα έχουν ip 192.168.0.x)

δεν ξέρω αν θα μπορούσες να αφήσεις το δίκτυο ως έχει (δηλαδή όλα τα pc και το modem/router να πηγαίνουν στο switch) και να τους πεις να παίρνουν net απο το pc σου... εσύ θα έχεις σαν gateway to ρουτερ και οι άλλοι το pc σου (αφού έχεις ενεργοποιήσει το ics βεβαια). Δεν ξέρω αν θα γεφυρώνουν αυτόματα τα win τις συνδέσεις των άλλων..:...:

το μόνο μείον στην όλη υπόθεση ότι θα πρέπει να έχεις το pc σου αναμμένο συνεχώς για να έχουν οι άλλοι net, και ότι θα έχεις λίγο αυξημένο φόρτο εργασίας στο σύστημα σου όταν και οι άλλοι 5 θα είναι στο net...

edit: εδω και οπως αναφέρεται στην κόλαση

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.