Jump to content

Χ1600χτ Artifacts στο Quake 4

mefistofelis

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από ea6gka

η χ1800 ελεγε 90 και ητανε 60 τελικα, ασε τι λεει αυτοι οι καταλυστ εινια οι πρωτοι για χ1600

δεν αλλαζεις αβαταρ πρωτα? :hehe:

Tεσπα , εχω πικρα απο την δικια μου χ800 . Ελεγε 90 , ηταν 120 , κανει μπραφ και αντε να την προλαβεις....

Οσο αφορα το θεμα του αβαταρ , δεν αλλαζεις και εσυ το δικο σου , γιατι βαριεμε συνεχεια να εξηγω στον αδερφο μου οτι δεν καιωνται τοσο ευκολα οι dfi....βρα...!!!

Αρχική απάντηση από ea6gka

^^ μα δε καιγονται οι DFI , πινακες καιγονται :hehe:

κοιτα 120 βαθμοι τι να πω, δε μυριζε καμμενο? . τι να πω , δοκιμασε να βαλεις τους 5.11b που υποστηριζουνε τις 1600

Ναι μυριζαν τα δαχτυλα μου καμμενο , οταν την επιασα.....:computer:

Μην την στήλεις.

Βασικά κάνε ότι γουστάρεις αλλά μάλλον τσάμπα θα ταλαιπωρηθείς. Αν μπούν στον κόπο να την κοιτάξουνε, Θα σου πούνε ότι είναι θέμα Software.

Αντιμετώπισα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα σε κάποια σημεία του συγκεκριμένου παιχνιδιού.

Tο 95% του παιχνιδιού όμως το πέρασα αλώβητος ενώ δεν έχει εμφανιστεί σε κανένα άλλο παιχνίδι(NFSMW, Call Of Duty 2 κ.α.)

Απλά πρόκειται για άλλο ένα κακοπρογραμματισμένο , Best Played with(Α.Κ.Α I beg you please buy) NVidia ,παιχνίδι της ID.

Επίσης είναι γραμμένο σε OpenGL και οι drivers της ΑΤΙ, όσο αφορά την OpenGL, είναι για τον.....Αχιλλέα (Μπέο:p ).

Ψάξε βρές μου κανέναν κάτοχο NVidia που να μην έχει κάνει OC και να έχει αυτό το πρόβλημα. Αμφιβάλλω αν θα βρείς.

το ειχα και γω αυτο το προβλημα στο quake4 με artifacts σε μερικα σημεια ακομα και σε default συχνοτητες, μαλλον ειναι θεμα drivers γιατι οτι αλλο και να τρεξω εχω τελεια εικονα χωρις το παραμικρο artifact

Τη δικιά μου κάρτα (x1800xt 512mb) την παρέλαβα από Γερμανία στις 28 Δεκεμβρίου.Τρία σημεία μου έκανα ιδιαίτερη εντύπωση:

Η τεράστια ψήκτρα από χαλκό ,οι υψηλές θερμοκρασίες και ο θόρυβος που παρήγαγε ο ανεμιστήρας καθώς επιτάχυνε σε μεγαλύτερες στροφές ώστε να κρατήσει σε ανεκτά επίπεδα θερμοκρασίας τον πυρήνα και τη μνήμη.

Το πρώτο παιχνίδι που δοκίμασα ήταν φυσικά το Fear.Διαπίστωσα ότι σε σύγκριση με την προηγούμενη κάρτα που είχα (7800gtx 256mb) το παιχνίδι είχε καλύτερη εικόνα απεικόνισης (πιο ζωντανά χρώματα, καλύτερη ποιότητα AA) και σε γενικές γραμμές έτρεχε πιο ομαλά.Ωστόσο όμως σε διάφορα σημεία του παιχνιδιού το frame rate έπεφτε σε χαμηλά επίπεδα κάτω από 30 frames με αποτέλεσμα να ζορίζεται η κάρτα γραφικών.Όλα αυτά σε ανάλυση 1600χ1200 Adaptive Antialiasing 2X , AF 4X όλα στο High και απενεργοποιημένη την επιλογή για soft shadows με τουs catalyst 5.13.Η ενασχόληση μου με το εν λόγω παιχνίδι κράτησε περίπου δύο ώρες.Καθώς είχα βγει στο desktop αμέσως πάτησα δεξί κλικ για να εμφανιστεί το CCC και στην επιλογή ATI Overdrive. Έκπληκτος διαπίστωσα ότι η θερμοκρασία του πυρήνα είχε φτάσει στους 77 βαθμούς κελσίου από 53 σε idle mode.H μέτρηση της θερμοκρασίας έγινε και από το ATI Tool έκδοσης 0,25b11 όπου δίνεται η δυνατότητα στο χρήστη να μετρηθεί και η θερμοκρασία της μνήμης.Πατώντας την επιλογή scanning for artifacts στο ΑΤΙ Τool (διάρκειας δέκα λεπτών)στα default clocks, η ανώτερη τιμή που μου δόθηκε για τον πυρήνα ήταν στους 78-79C και για τη μνήμη στους 56-57C.Την επόμενη μέρα παίζοντας Call of Duty 2 έκαναν την εμφάνιση τους τα πρώτα artifacts στην οθόνη του υπολογιστή μου οπότε ήταν φυσικό επόμενο να αρχίζω να ανησυχώ.Αμέσως εγκατέστησα πέντε παιχνίδια (Serious Sam2,Black & White 2,Quake 4,Age of Empire 3,NFS-MW) για να διαπιστώσω εάν ήταν τυχαίο αυτό που μου συνέβη στο COD2 λόγω ίσως προβλήματος με τους drivers τις κάρτας γραφικών της ATI( ας μη ξεχνάμε ότι το συγκεκριμένο παιχνίδι έχει στο κουτί του το σηματάκι της Nvidia).Και τα πέντε παιχνίδια έτρεξαν χωρίς να παρουσιάσουν το παραμικρό πρόβλημα.Ωστόσο οι θερμοκρασίες παρέμεναν σε υψηλά επίπεδα κατά τη λειτουργία 3d τίτλων. Δυστυχώς οι ανησυχίες μου στο ότι οι υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να δημιουργήσουν τεράστιο πρόβλημα στη κάρτα γραφικών επιβεβαιώθηκαν, καθώς κατά τη μέτρηση του προγράμματος 3dmark05 (στα 1024χ768 σε default settings-default clocks) περίεργα σχήματα σε διάφορα χρώματα γνωστά και ως artifacts είχαν γεμίσει παντού καθιστώντας αδύνατη την ολοκλήρωση των μετρήσεων.Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την εμφάνιση των artifacts σε όλα τα παιχνίδια που δοκίμασα μετέπειτα συμπεριλαμβανομένου και αυτών που είχα δοκιμάσει πιο πριν.

Η κάρτα θα σταλεί προς αντικατάσταση (RMA) τη Δευτέρα.Δεν μπορούσα να κάνω κάτι το διαφορετικό.Σε όλα τα παιχνίδια μου εμφάνιζε artifacts(μέχρι και στο Civ 4).Για ανεξήγητο λόγο είχε υψηλές θερμοκρασίες.Απ ότι άκουσα η σειρά X1900xt-xtx δε θα έχει αυτό το πρόβλημα.

• 2 weeks later...

Επειδή έχω και γω την ίδια κάρτα ΜΗΝ εμπιστεύεστε το τωρινό ATi Tool.Μου λέει με την χ1600χτ οτι έχω 90C ενώ με τον σένσορα του aerogateII λέει σε full load 40C.Ακούμπησα και την ψύχτρα και ήταν ΟΚ.Όσο για τα artifacts δεν έχουν κυκλοφορίσει σοβαροί drivers για να τα αποτρέψει.Εμένα ενώ με του 5.11 έκανε τα τρελά του,με τους 6.1 περιορίστηκαν σε ικανοποιητικό βαθμό(μόνο στο farcry βγάζει όταν περπατάω σε παραλία με ρηχά νερά,(αντανάκλαση του βουνού πολύ μεγάλη)).

@mefistofeli τρέξε λίγο το Vietcong 2 και το age of empires 3 , [αν τα έχεις] και πες αν ειδες τπτ περίεργο .

Εγώ στο Vietcong εβλεπα artifacts ενω στο age of empires δεν εβλεπα τις μονάδες καθόλου [μόνο τον χάρτη ]

@Χ1600ΧΤ ddr2.@

Λοιπον εβαλα ac5 μονο στον πυρηνα γιατι οι μνημες ειχαν ενα αρκετα χοντρο υλικο και θεωρησα πως αμα το βγαλω δεν θα κανει καλη επαφη μετα.Τα πρωτα αποτελεσματα δειχνουν πτωση απο τους 104 στους 86 βαθμους?Να περιμενω και αλλη μειωση καθως θα στρωνεται καλυτερα η παστα?

Aν σου πώ οτι μέχρι και που την πούλησα [cat5.12 αν θυμαμαι καλα ] δεν ειδα ποτε temp monitor :hehe: [δεν ελεγε θερμοκρασίες ουτε απο riva ουτε απο catalyst ουτε απο atitool] αλλα πρεπει να ηταν αρκετα ζεστη οταν ακουμπουσα το πάνω μέρος .

Εντωμεταξυ οταν τρεχεις ατι τοολ σου κανουν ενα ''τσιριχτο'' οι πυκνωτες της ?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.