Makis Hourdakis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3, 2006 Λέμε να βάλουμε VoIP στο σπίτι. Το θέμα είναι οτι το σπίτι είναι λίγο "μεγάλο" και έχει πολλές συσκευές τηλεφώνου μέσα, οι περισσότερες απο τις οποίες βρίσκονται μακρυά απο PC. Αυτή τη στιγμή, όλα τα τηλέφωνα είναι συνδεδεμένα σε τηλεφωνικό κέντρο. Οι απορίες μου λοιπόν:1. Μπορώ να βάλω κάποια συσκευή η οποία να συνδέεται στο internet κατευθείαν απο το router (μέσω LAN) και να της βάλω πάνω όλο το κέντρο; Δλδ όχι να βάλω μια τέτοια συσκευή σε κάθε τηλέφωνο, αλλά να βάλω κατευθείαν το κέντρο πάνω, οπότε να έχω και όλες τις δυνατότητες του κέντρου (δλδ ενδοεπικοινωνία, αποστολή κλήσης σε άλλο εσωτερικό τηλέφωνο κτλ κτλ) και VoIP και με κάποιο τρόπο, όποτε θέλω να το γυρνάω σε ΟΤΕ;2. Τι άλλοι providers Παίζουν πέραν της Vivodi και της HOL που απ'ό,τι είδα χρησιμοποιείτε οι περισσότεροι; Η Forthnet προσφέρει κάτι τέτοιο;3. Το νούμερό μου θα παραμείνει το ίδιο (2810ΧΧΧΧΧΧΧ) ή θα αλλάξει με κάποιο περίεργο;Ο εξοπλισμός που διαθέτω αυτή τη στιγμή είναι:1. Router USR 91062. Τηλ. κέντρο Auserswald (ή κάπως έτσι) 44103. 7 απλά τηλέφωνα (1 σε κάθε δωμάτιο)4. Σύνδεση ADSL over ISDN 384Kbps απο τη Forthnet (μάλλον θα πάμε σε 512 τώρα, λόγω του VoIP)Το κέντρο και τα συναφή είναι δίπλα δίπλα οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα απο κει. Δϊπλα είναι και ένα PC, το οποίο όμως θα προτιμούσα να μην χρησιμοποιηθεί αλλά να είναι ανεξάρτητη η γραμμή απο PC... Link to comment Share on other sites More sharing options...
chriss Ιανουάριος 3, 2006 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 3, 2006 Αν το κέντρο σου έχει πόρτα για να το συνδέσεις και ARS για να δρομολογεί τις κλήσεις τότε θα πρέπει να μπορεί να δουλέψει.Επιπρόσθετα θα πρέπει να μπορεί το κέντρο να καταλάβει ότι η γραμμή είναι κατειλημμένη και αν μιλάει ένας από το σπίτι να δρομολογείται η κλήση από τον ΟΤΕ.Αν σου δίνουν και νούμερο τότε θα μπορείς να απαντάς και στον ΟΤΕ και στο Voip Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.