Jump to content

miniDV σε DVD

feanorian82

Recommended Posts

Αγόρασα μια miniDV της Sony (DCR-HC17E). Πολύ ευχρηστη και φιλική, με οθόνη αφής σχεδόν για όλες τις λειτουργίες της. Αυριο θα πάρω ένα καλώδιο firewire (δεν είχε η συσκευασία).

Απορία 1) Πόσο χώρο χρειάζομαι για 1 ώρα βίντεο;

Απορία 2)Πόσο χρόνο παίρνει το encoding σε mpeg2 (DVD που να παίζει σε standalone) και ποιο είναι το πιο φιλικό πρόγραμμα;

Απορία 3) Εχω την Leadtek Winfast PVR2000 που εχει hardware mpeg2 encoder. Μπορώ να τον χρησιμοποιήσω κάπως για το encoding του DV?

Πολλά ζητάω ε; :happy:

Για το 1ο δεν ξέρω να σου απαντήσω, αλλά ένας εύκολος τρόπος να τα κάνεις mpeg2(με χρήση της winfast κάρτας σου) είναι το NeroVision Εxpress, το DVD MovieFactory της Ulead, το WinDVD Creator της Intervideo και το windows movie maker. Υπάρχουν και άλλα φαντάζομαι, αλλά όλα πλην του movie maker τα έχω δοκιμάσει.

Aν θυμαμαι καλα το raw miniDV στο πιανει ~8Gb ανα 20 λεπτα ταινιας.

Μετα το premiere νομιζω το εκανε σε real time (παλια με τον 3200+) Δηλαδη με 25fps

Το TMPegEncoder επαιρνε παραπανω νομιζω. Δηλ επιανε λιγοτερο απο 25fps...

κι εγω την ιδια καρτα εχω αλλα δεν την εχω χρησιμοποιησει για την δουλεια αυτη...

Εχω εγκαταστήσει Pinnacle Stdio 9, Ulead Video Studio και θα βαλω και WinDVD Creator. Θα τα δοκιμασω αυριο και θα δω τα χωροχρονικα επίπεδα. Την κάρτα δεν καταλαβαίνω πως θα κανω να δουλεψει...

...το pinnacle εχω δουλεψει και γω τον τελευταιο καιρο...και ειναι πολυ ευκολο ...και μπορεις να βαλεις και διαφορα εφεδακια....

...την leadtek απο την στιγμη που εχεις DV και θα την συνδεσεις κατευθειαν ψηφιακα (Firewire)...δεν μπορεις να την χρησιμοποιησεις για κατι ...γιατι απο οτι θυμαμαι μονο composite και S-Video εχει ;)

..θα χρησιμευε ας πουμε ...αν πχ. ηθελες απο VCR να περασεις video προς το pc.... οποτε να το καρφωνες στην καρτα..και θα εγγραφες "real time" σε mpeg2 ..

βασικά η απορία είναι η εξής:

θα γίνεται κάποιο mpeg2 endoding.

αυτό το encoding, μπορεί να το αναλάβει η pvr2000 αντί για το cpu?

εφ'όσον υπάρχει hardware encoder στο σύστημα, δεν υπάρχει λόγος να κουράζεται ο επεξεργαστής. έχει σημασία το αν είναι το dv πάνω στο tuner?

υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που να μπορείς να του ορίζεις encoder?

Αρχική απάντηση από sotiris

βασικά η απορία είναι η εξής:

θα γίνεται κάποιο mpeg2 endoding.

αυτό το encoding, μπορεί να το αναλάβει η pvr2000 αντί για το cpu?

εφ'όσον υπάρχει hardware encoder στο σύστημα, δεν υπάρχει λόγος να κουράζεται ο επεξεργαστής. έχει σημασία το αν είναι το dv πάνω στο tuner?

υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που να μπορείς να του ορίζεις encoder?

Με κάλυψες απόλυτα.:D

Πάμε πάλι!

Εκανα τη μεταφορα με το Ulead VIdeo Studio, με real time encoding σε mpeg2. Το αρχειο που προεκυψε για 40 λεπτά περίπου είναι 2 gb. Στη συνέχεια δοκίμασα: NeroVision, TMPGenc DVD author, Ulead Movie Factory. Το Nero δεν καταφερνε να βγαλει μενου. Το Ulead αργει απελπιστικά πολύ (10 λεπτά για 5%). Το TMPGEnc εβγαζε τα αρχεια με DVD structure αλλά έχει πρόβλημα συγχρονισμού ήχου εικόνας. Το Nero χωρίς μενού είχε το ίδιο πρόβλημα με το ΤΜΠΓ. Τι λειπει τι φταιει;;; ΒΑΡΕΘΗΚΑ! Περιμένω το Pinnacle Stdio 10. To 9 δεν μου υποστηρίζει Mpeg2...

Pinnacle 10.-

Περασα σε DV, εφτιαξα μενου και chapters και το εβαλα να φτιαξει VIDEO_TS.

Εκανε γύρω στη 1μιση ώρα για κοψιμο/transcoding/effects/menu/iso και δουλευει αψογα. Οταν εκανα το ίδιο με το mpeg που ειχα περασει τις προηγουμενες μερες έκανε ένα άσχημο αναβόσβημα όταν ήταν γρήγορε οι σκηνές...

Τέλος καλό όλα καλά πάντως... :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.