Longman Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31, 2005 Γεια σας...Μου έχουν δώσει το office 2003 το αγγλικό. Μαζί μου έδωσαν και κάποια αρχεία λεξικού για να έχω ορθογραφικό έλεγχο τα οποία τα αντέγραψα στον κατάλογο που μου είπαν (office 11).Τώρα παθαίνω το εξής...Όταν παω να ανοίξω το excel μου φορτώνει με τη μια 12 φύλλα (sheets) τα οποία είναι τα αρχεία λεξικού που έβαλα στο office 11.Συγκεκριμένα συμβαίνει το εξής. Ξεκινάω το excel και αμέσως μόλις ανοίξει, χωρίς να έχει ανοίξει κανένα sheet μου βγάζει το εξής μήνυμα :This file is not in a recognizable format.If you know the file is from another program which is incompatible with Microsoft Excel, click cancel, then open this file with its original application. If you want to open the file later in Microsoft excel, save it in a format that is compatible, such as text format.If you suspect the file is damaged click help for more information.If you still want to see what text is contained in this file click ok. Then click finish in the text import wizard.Από κάτω έχει επιλογές οκ, cancel και help.Ότι και αν πατήσω μετά (είτε οκ, είτε cancel, είτε και το Χ που κλείνει το παράθυρο) γίνεται το ίδιο πράγμα, δηλαδή μου ανοίγει 12 sheets με τη μια, τα οποία γράφουν κινέζικα και έχουν τα όνομα των αρχείων λεξικού που σας λεω. Σε 2 από αυτά λαμβάνω και ένα μήνυμα που λεει File not completely loaded και πατάω οκ.Μετά αναγκάζομαι να τα κλείσω όλα, χωρίς να σώσω τίποτα. Στο word και στο outlook πάντως ο ορθογραφικός έλεγχος μου λειτουργεί κανονικά και στα ελληνικά και στα αγγλικά και βέβαια δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο.Μήπως ξέρετε τι παίζεται ?Ευχαριστώ.
format c: Δεκέμβριος 31, 2005 #2 Δεκέμβριος 31, 2005 Λίγο λάθος ο τίτλος. Μάλλον σε "πρόβλημα με αγνώστου ταυτότητας λεξικό που μου έδωσαν και δεν σας λέω ποιό είναι και τι κάνει" θα έπρεπε να το πείς. Το excel όταν ανοίγει φορτώνει κάποιο αρχείο με τις ρυθμίσεις και ενδεχομένως μακροεντολές για το default έγγραφο. Όλα αυτά τα προγράμματα δηλ λεξικά, μεταφραστικά κλπ πειράζουν το τις αρχικές ρυθμίσεις του ώστε να τρέχουν μόλλις φορτώνεται. Προφανώς κάτι πηγε στραβά, ή είναι κακογραμμένο (μπορεί να είναι για παλιότερη έκδοση του excel) ή φορτώνει κάποια μακροεντολή ή κάποιο αρχείο δεν είναι στον κατάλογο που το λεξικό περιμένει να το βρει ή έχει φτιαχτεί για το open office και σωθεί σαν .xls ή τέλος πάντων κάτι τέτοιο. Ξανακάνε install το excel και πέτα το ή κάτσε και ψάξε ποιό αρχείο είναι που έχει πρόβλημα και διόρθωσέ το.
Longman Δεκέμβριος 31, 2005 Author #3 Δεκέμβριος 31, 2005 Προς format c:Δηλαδή άμα σου έχωνα το μακρυνάρι που προτείνεις εσύ για τίτλο θα καταλάβαινες καλύτερα ? και πόσοι άλλοι θα καταλάβαιναν από αυτόν τον τίτλο? Το ποιο είναι το λεξικό δεν το ξέρω διότι μου έδωσαν ένα σύνολο 25 αρχείων (12 dictionary files και 12 αρχεία .dll και 1 αρχείο .dir) και μου είπαν αντέγραψέ τα μέσα στο φάκελο office 11. Το τι κάνει το λεξικό να πω? Μεταφράζει. Εννοείς τι συμβαίνει ? το περιγράφω. Αν είναι κακογραμμένο όπως λες ή για παλαιότερη έκδοση excel, τότε πως δουλεύει το word 2003 και το outlook 2003 κανονικά στον Ελληνικό έλεγχο ορθογραφίας ? Και αν ήξερα ΠΩΣ να βρω ποιο αρχείο δημιουργεί το πρόβλημα, δεν θα ρώταγα καθόλου...
format c: Δεκέμβριος 31, 2005 #4 Δεκέμβριος 31, 2005 Προς μακρυνάρη (Longman):Σου εξήγησα γενικώς πως δουλεύει το excel. Δεν έχεις αναφέρει σε ποιο ακριβώς directory αντέγραψες τα αρχεία αυτά (τα λεξικά είναι συνήθως στο program files/common files/ microsoft shared/proof), αν κατά την αντιγραφή αντικατέστησες κάποια άλλα, αν έκανες καποια εγκατάσταση του λεξικού σαν add-in και το κυριότερο, ποιο είναι το αρχειο που δεν αναγνωρίζει σαν δικό του το ecxel. Στο excel υπάρχει ένας κατάλογος \xlstart στον οποίο τα αρχεία που βρίσκονται σε αυτόν φορτώνονται κατά την εκκίνηση. άλλος τρόπος να φορτωθεί κάτι στην αρχή είναι με τροποποίηση της registry ή με αντιγραφή ενός αρχείου πάνω σε κάποιο άλλο με τον κίνδυνο όμως να δημιουργηθεί πρόβλημα αν το αρχείο αυτό είναι προβληματικό.Ψάξε και λίγο μόνος σου, καλό κάνει, εκφράσεις όπως "μου είπαν", "μου έδωσαν" και "κάποιο πρόγραμμα" δείχνουν ότι δεν υπάρχει και πολύ όρεξη για ψάξιμο αλλά μάλλον τα περιμένεις έτοιμα.Κατά πάσα πιθανότητα έχεις κάνει και κάτι παραπάνω εκτός της απλής αντιγραφής, αφού δουλεύουν τα υπόλοιπα προγράμματα του office.
Longman Δεκέμβριος 31, 2005 Author #5 Δεκέμβριος 31, 2005 Καταρχήν εγώ δεν σε χαρακτήρισα με κανέναν τρόπο! Και ούτε σου είπε κανείς να ασχοληθείς με το θέμα μου! Αυτό που είπες είναι εύκολο να το λες πίσω από μια οθόνη αλλά πολύ θα ήθελα να το πεις και μπροστά μου! Εγώ είναι, δεν είναι μήνας ακόμα που αγόρασα το πισι (υπάρχει και θέμα εδώ μέσα που είχα βάλει και ρώταγα) και 20 ημερο που έβαλα το office. Τώρα μου πετάει το excel 15 φύλλα στη μάπα με το που το ανοίγω και εσύ μου λες πως το λένε το αρχείο. Δώδεκα είναι τα αρχεία και έχουν τα ονόματα των αρχείων dictionary αφού αυτά ανοίγει! Που το έβαλα ? στο φάκελο office 11, το λεω. Και λεω μου είπαν, μου έδωσαν διότι έτσι έγινε... τι να πω ? είμαι ο μαγκίτης που τα ξέρει και τα ψάχνει ? με 30 μέρες υπολογιστή ?Και έπεσες μέσα στο μακρυνάρι... και χέρια και πόδια μακριά... ’μα είναι αγόρι μου να δίνεις 2 συμβουλές και 2 ειρωνίες, αστο.ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ !!! ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΞΑΝΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ !!!Και ζητώ συγνώμη από το σαιτ που ενόχλησα.
format c: Δεκέμβριος 31, 2005 #6 Δεκέμβριος 31, 2005 Ελπίζω τουλάχιστον να ασχοληθείς με τον υπολογιστή σου με την ίδια μαγκιά που αμολάς τα λόγια μικρέ.Φιλάκια!
JaguarOne Δεκέμβριος 31, 2005 #7 Δεκέμβριος 31, 2005 Εεεεε ηρεμήστε ρε σεις, γιορτές είναι και το θέμα δεν αξίζει να πλακωθείτε κιόλας... Τσκ τσκ τσκ πολύ εκρηκτική ατμόσφαιρα...
Oric Δεκέμβριος 31, 2005 #8 Δεκέμβριος 31, 2005 Φίλε μου Longman, εάν καταλαβαίνω καλά, τα πρόσθετα αρχεία που σου έδωσαν ως συνοδευτικά του αγγλόφωνου Office 2003, είναι τα proofing tools για την Ελληνική γλώσσα. Εάν πρόκειται για αυτά τα αρχεία, τότε τα έχεις τοποθετήσει σε λάθος φάκελο, καθώς αυτά πρέπει να εντοπίζονται στη διαδρομή \Program Files\Common Files\Microsoft Shared\PROOF\. Μετακίνησέ τα στον φάκελο proof, (επιβεβαίωσε με overwrite εάν χρειαστεί), και το πρόβλημα θα λυθεί.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.