ΝTG Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 30, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 30, 2005 Απεκτησα ενα προβληματακι τον τελευταιο καιρο......το οποιο μοιζει ασημαντο αλλα δεν ειναι ...........τελικα! Ας ξεκινησω απο την αρχη....(παρτε Pop-corn ,μπυρες,κοκα-κολα) Εχαντας δυο pc (σταθερο με 2003 και λαπτοπ με ΧΡ) ηθελα να κανω δικτυο μεταξυ τους...πραγμα ευκολο το εκανα και ολα δουλευαν ρολοι..... Το επομενο βημα που ηθελα ηταν να μπορεσω να "φερω" το ιντερνετ στο σταθερο μεσω του λαπτοπ...(οταν ειναι το λαπτοπ στο νετ με ics να μπορει να μπει και το σταθερο) Εμοιαζε ευκολο και αυτο μιας και το ειχα κανει παλιοτερα σε ενα γραφειο με 4 υπολογιστες και hub!!!Εδω παλι δεν..,..!!!1Με τιποτα δεν δουλεψε και οχι τιποτα αλλο αλλα εκτοτε δεν ξαναδουλεψε και το δικτυο μεταξυ τους!!!Ειχα αλλαξει τα ιρ για να δουλεψει το ics (192.168.χ.χ) απο κατι αλλα που ειχα...και αφου οχι μονο δεν εκανα δουλεια αλλα δεν δουλευε και το δικτυο ειπα να αλλαξω ip μπας και δουλεψει με αλλα... Η πρωτη αλλαγη πετυχε για 1 μερα.....αλλα μετα παλι δεν... Απο τοτε δεν εχει δου΄λεψει ξανα το δικτυο εδω περα.... Το καθε pc βλεπει τον εαυτο του στην περιοχη δικτυου ...ενιοτε βλεπει και τον αλλο αλλα δεν μπαινει......βγαζει ενα μυνημα θα το διετε πιο κατω. Το αλλο τρελλο κανω ping και δεν κανει τιποτα.....μονο μια φορα μου γραφει κατι κινεζικα...αλλα ποτε η γνωστη διαδικασια....packets lost klp klp!Αυτο το τελευταιο το κανει οταν κανω πινγκ απο το λαπτοπ ....οταν κανω πινγκ απο το σταθερο εχω 100% loss! Dειτε και μερικες εικονιτσες (3 σε 1 με ρεσαιζ απο paint-sory)μπας και βγαλετε ακρη...... και οποια βoηθεια ευπροσδεκτη....(οχι φορματ πλζ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Δεκέμβριος 30, 2005 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 30, 2005 τι δίκτυο έχεις σπίτι σου?τι μάσκα είναι αυτή που βάζεις?πες λίγο πως συνδέεσαι, πιστεύω ότι ΟΛΕΣ οι ρυθμίσεις που βλέπω είναι λάθος!http://www.enterasys.com/products/whitepapers/ssr/network-trans/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
koumle Δεκέμβριος 30, 2005 #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 30, 2005 Δοκίμασε λίγο να βάλεις να ρυθμίζει τα ΙΡ αυτόματα και στα δύο PC.Στο κεντρικό σου θα είναι πάντα το 192.168.0.1 (αυτό που θα έχει και το internet)και στο άλλο θα είναι 192.168.0.xxx. και στην καρτέλα που βλέπεις τα ΙΡ θα πρέπει να σου λέει:Αντιστοίχιση από DHCP192.168.0.xxx255.255.255.0κτλ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
satkok Δεκέμβριος 30, 2005 #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 30, 2005 Βάλε proxy και θα σου λύση το πρόβλημα σταθερό ip σταθερό ιντερνετ και τα προγράμματα στην εν τέλεια Αυτό το έκανα κάπου που ήθελαν ιντερνετ ενώ τα προγράμματά τους δούλευαν με συγκεκριμένο ιρΕδιτΚαλά είναι να μη μοιράζεις ιντερνετ με σταθερό ιρ δεν είναι και ότι καλύτερο Link to comment Share on other sites More sharing options...
mortisboy Δεκέμβριος 31, 2005 #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 31, 2005 ...καταρχας βαλε τις ip οπως ειπαν τα παιδια.... και το subnet (255.255.255.0) αν και στο βγαζει μονο του αν βαλεις 192.168.0.x ..και μετα δοκιμασε παλι ping...αν σου κανει παλι το ιδιο ...κοιταξε το καλωδιο σου ....αν ειναι οκ..και αυτο... ανοιξε ενα command prompt (αφου εχεις αλλαξει ωστε να περνει automatic ip) και γραψε ipconfig /release..... ετσι θα κανει release οτι ip εxει παρει ως τωρα η καρτα δικτυου ...κανε ενα shutdown... και μετα δοκιμασε ξανα να καρφωσεις εσυ ip.....πιστευω αν το καλωδιο ειναι οκ....μετα θα δουλεψει....τουλαχιστον θα πρεπει να κανει ping σωστα....δεν πιστευω να εχεις και κανενα ρουτερακι...και να εχεις ενεργοποιησει κανα DHCP ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Δεκέμβριος 31, 2005 #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 31, 2005 βασικά περίμενω να πει το setup πριν μιλήσω, αλλά ας τα πω και κάνουμε διορθώσεις Το πρώτο που θα πρέπει να κάνεις είναι να ΜΗ ΒΑΖΕΙΣ ip - gateway το ίδιο νούμερο!!!!!!!! Δηλαδή του λες να πάρει τα πακέτα από την 169.254.44.99 και να τα πάει στην..... 169.254.44.99 !!!!! Αυτός είναι και ο λόγος που δεν μπορεί να κάνει ping!!!!! Επίσης τα subnet πώς κατάφερες να τα κόψεις έτσι για 2 υπολογιστές????? Το netmask 255.255.0.0 είναι b-class αν δεν κάνω λάθος (δεν ξέρω και πάρα πολλά από δικτυακά), κοινώς τόσες ip χρειάζεται π.χ. η forthnet Το λογικό setup είναι το εξής: To laptop αν κατάλαβα έχει πάντα το inet, μέσω κάποιου if (π.χ. lan1). Στα win νομίζω ενεργοποιώντας το ics στο interface, και βάζοντας διευθύνσεις στα pc όπως: 192.168.1.1 - 192.168.1.254 με netmask 255.255.255.0 θα σου κάνουν αυτό που θες. Κάποια πολύ βασικά από δικτυακά: Συνήθως ο provider (εκτός αν έχεις αγοράσει πολλές ip's ή μπαίνεις με κάποιον άλλο τρόπο) σου δίνει 1 ip ("πραγματική" ip). Αυτή τη μοιράζεις στο δίκτυο με NAT (NAT= Network Address Translation) άρα τα pc ΔΕΝ μπορούν να έχουν ό,τι ip σου έρθει αλλά ip's 10.x.x.x ή 192.168.x.x (δες και το link παραπάνω). Αφού σετάρεις αυτά, συζητάμε μετά για το τι προβλήματα παίζουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
---Zapotek-- Δεκέμβριος 31, 2005 #7 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 31, 2005 Συγνώμη που θα βγω λίγο off αλλά γιατί δε συνδεεις το modem με ένα ΑΡ και από εκεί να παίρνουν ασύρματα όλα τα PCs σου inet access αλλά παιδεύεσαι έτσι?Δεν έχω να προσθέσω τπτ άλλο, συμφωνώ με τον mortisboy & το Σωτηρη πάντως, κανε release και άρχισε το setup του network από την αρχή...<edit "Χημικός ladies & gentlemen..." /> Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Δεκέμβριος 31, 2005 Author #8 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 31, 2005 θα σας παιξω εναν εναν ...με βομβαρδισατε....... @nkoumle Tα ειχα δοκιμασει........δεν δουλεψε... @sotiris #1 Μια απλη συνδεση pstn για νετ και ΕΝσυρματη ...(utp 5e) για τα pc... Oπως ψιλοφαινεται και απο τις υπολοιπες απαντησεις δεν μας ενοχλει η subnet.... Παρολα αυτα εχω δοκιμασει και 255.255.255.0 kai 255.255.0.0 (δεν ειναι εκει ουτως η αλλως το προβλημα) Το λινκ θα το δω μετα .... @satkok απαντησες μονο σου .....με το εδιτ @mortisboy...... Oπως λενε τα παιδια δοκιμαζω αλλα ...........δεν... Royteraki δεν εχω.....το release ip θα το δοκιμασω....το καλωδιο δουλευει... kai automatic που εβαλα δεν.... @Sotiris #2 Aν το προβλημα ειναι εκει που λες....(ιδιο ιπ και getway) ενδεχεται να λυθει..... Αλλα νομιζω οτι το pc που εχει το ιντερνετ...πρεπει να εχει ιδιο ip kai getway αλλιως θα δουλεψει το δικτυο μεταξυ των υπολογιστων αλλα ο αλλος (1 pc εχω ακομα) δεν μπορει να μπαινει ιντερνετ!!!ΛΑθος ειναι αυτο??? @zapotek ισως γινει ΚΑΠΟΤΕ αυτο στο μακρινο μελλον....μιας και ολα μου τα pc ειναι μονο 2. Αν μπει Αdsl ειναι πιο πιθανο να το κανω ετσι..μιας και το λαπτοπ εχει wireless @all ΠΕρα απο το release εχω δοκιμασει ολα τα αλλα.... Να κανω και αυτο που λεει ο sotiris αν και μαλλον δεν θα μπαινει o σταθερος στο νετ ...αλλα στην παρουσα φαση δεν με ενοχλει!!!Να αποφυγω να γραφω cdrw για να μεταφερω αρχεια για αρχη .... :p:p:p To πιο κουφο ειναι οταν κανω Ping....ειναι σαν εχω πατησει κατευθειαν "enter" ...(βλ εικονα πανω) Link to comment Share on other sites More sharing options...
---Zapotek-- Δεκέμβριος 31, 2005 #9 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 31, 2005 Απλα δεν θα βαλεις gateway σε αυτον που εχει αμεση συνδεση στο νετ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Ιανουάριος 1, 2006 #10 Κοινοποίηση Ιανουάριος 1, 2006 Βάλε στο laptop (που έχει την απ' ευθείας σύνδεση στο internet) στην κάρτα δικτύου που το συνδέει με το σταθερό υπολογιστή τις ακόλουθες ρυθμίσεις. ip 192.168.0.1mask 255.255.255.0Στη σύνδεση internet ενεργοποίησε το ics.Στο σταθερό βάλε 192.168.0.2, 255.255.255.0, gw 192.168.0.1, dns 192.168.0.1 + κάποιον dns του provider σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
satkok Ιανουάριος 1, 2006 #11 Κοινοποίηση Ιανουάριος 1, 2006 Αρχική απάντηση από ΝTG [Χθες, στις 12:33] θα σας παιξω εναν εναν ...με βομβαρδισατε.......@satkok απαντησες μονο σου .....με το εδιτ Αν βάλεις το proxy που σου λέω θα έχεις σταθερό ip και ιντερνετ σφαίρα, το εδιτ απευθυνόταν στην περίπτωση που δε βάλεις proxy Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Ιανουάριος 1, 2006 #12 Κοινοποίηση Ιανουάριος 1, 2006 Που κολλάει ο proxy στο θέμα του ics και του 100% packet loss στο ping; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Ιανουάριος 2, 2006 Author #13 Κοινοποίηση Ιανουάριος 2, 2006 μην μαλωνετε.....Ολες οι λυσεις στεκουν που εχετε πει αλλα απλα καμμια δεν "βοηθουσε"@ τρεndy ετσι το ειχα...Αλλα επιτελους το νεο ετος μου εφερε φωτιση.....στην κυριολεξια!!Εκει που το ψαχουλευα χθες...ειδα οτι για καποιον λογο ηταν firewalled η τοπικη συνδεση και να εμποδιζει να μπαινουν χρηστες κλπ κλπ(στα αγγλικα αυτα)..Ενα κουτακι ξετσεκαρα και δουλεψε!!!!Το ξερω ειμαι για ντοματες.....αλλα πραγματικα δεν θυμαμαι ποτε το ειχα κανει.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Ιανουάριος 2, 2006 #14 Κοινοποίηση Ιανουάριος 2, 2006 Το έκαναν τα windows πριν από σένα για σένα.Βγάλε όμως τις 169.254.Χ.Χ ips αφού δεν είναι private. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Ιανουάριος 2, 2006 #15 Κοινοποίηση Ιανουάριος 2, 2006 απ'ότι φαίνεται δεν τις έχει δώσει κάπου η IANA, εκτός αν είναι της ίδιας sotorouter:~# whois 169.254.44.99OrgName: Internet Assigned Numbers AuthorityOrgID: IANAAddress: 4676 Admiralty Way, Suite 330City: Marina del ReyStateProv: CAPostalCode: 90292-6695Country: USNetRange: 169.254.0.0 - 169.254.255.255CIDR: 169.254.0.0/16NetName: LINKLOCALNetHandle: NET-169-254-0-0-1Parent: NET-169-0-0-0-0NetType: IANA Special UseNameServer: BLACKHOLE-1.IANA.ORGNameServer: BLACKHOLE-2.IANA.ORGComment: Please see RFC 3330 for additional information.RegDate: 1998-01-27Updated: 2002-10-14OrgAbuseHandle: IANA-IP-ARINOrgAbuseName: Internet Corporation for Assigned Names and NumberOrgAbusePhone: +1-310-301-5820OrgAbuseEmail: [email]abuse@iana.org[/email]OrgTechHandle: IANA-IP-ARINOrgTechName: Internet Corporation for Assigned Names and NumberOrgTechPhone: +1-310-301-5820OrgTechEmail: [email]abuse@iana.org[/email]# ARIN WHOIS database, last updated 2006-01-01 19:10# Enter ? for additional hints on searching ARIN's WHOIS database. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Ιανουάριος 2, 2006 Author #16 Κοινοποίηση Ιανουάριος 2, 2006 δεν παιρνω ορκο sotiri αλλα δεν νομιζω να δωθουν ποτε αυτο το ip.....νομιζω οτι ειναι κρατημενο για δουλέιες παρομοιες με τη δικη μου....!Ουτως η αλλως και το ιρ που συνδεομαι στο νετ αλλο ειναι....192.χ.χ.χ.....Οπως ειπα και παλι δεν παιρνω ορκο..θελει να το ψαξω...μακαρι να το εκανε τα winodws trendy ,,,γιατι πραγματικα δεν θυμαμαι να εκαν τετοι πραμα....και καποτε το δικτυο δουλευε.....μαλλον στην αλλαγη ip απο κατι που ειχα σε 169.χ.χ.χ πρπει να εγινε...Τελω παντων ολα καλα τωρα,,,, Link to comment Share on other sites More sharing options...
---Zapotek-- Ιανουάριος 2, 2006 #17 Κοινοποίηση Ιανουάριος 2, 2006 Το default των windows ειναι firewalled, και εγω την ειχα πατησει ετσι παλιαααααα... Τεσπα, τελος καλο ολα καλα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Ιανουάριος 2, 2006 #18 Κοινοποίηση Ιανουάριος 2, 2006 RFC 1918:private subnets -> 10.0.0.0/8, 172.16.0.0/12, 192.168.0.0/16 Link to comment Share on other sites More sharing options...
---Zapotek-- Ιανουάριος 2, 2006 #19 Κοινοποίηση Ιανουάριος 2, 2006 Αρχική απάντηση από trendy RFC 1918: private subnets -> 10.0.0.0/8, 172.16.0.0/12, 192.168.0.0/16 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.