Jump to content

nforce3 250 δεν postάρει με 2 dimms

Occultist

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Η σύνθεση στην οποία εμφανίζεται το πρόβλημα είναι της υπογραφής. Ενώ παλιότερα λειτουργούσε το σύστημα με 2dimms@ddr400@2t , πλέον αυτό δε γίνεται. Ακόμα και ddr333@2t να δοκιμάσω, με 2 dimms δε θέλει. Λειτουργεί κανονικά μόνο με 1dimm-οποιοδήποτε από τα 3 που διαθέτω και ασχέτως αλλαγής θέσης. Όποιο συνδιασμό και να κάνω με 2 dimms το σύστημα κολλάει πριν το post, δεν παίρνει σήμα η οθόνη και αναβοσβήνουν τα leds από τα drives. To πρόβλημα μου εμφανίστηκε αρχικά με το bios ver f12 (το χρησιμοποιούσα όμως αρκετό καιρό κανονικά), αλλά δοκιμάζοντας και το f14 και το f15, δεν αλλάζει τίποτα. Πλέον έχω κρατήσει το f15 που είναι και το τελευταίο διαθέσιμο. Τα timings είναι spd. Heeelp!!:boxed:

και πάλι τπτ ε? αχμμ!κάνε κ κανα reset τα ΒΙΟΣ με το Jumperaki μπας κ φάει καμιά φλασιά και δουλέψει.......βγάλε και βάλε μπαταρία.......λέμε τώρα......δοκίμασε.....δεν έχεις να χάσεις τπτ :)

Τα έχω δοκιμάσει και αυτά...@@

Αν μπορούσε κανείς να μου προτείνει συγκεκριμένες τιμές για timings καλά θα ήταν...

Πότε θα φάει σουτ αυτό το mobo δεν ξέρω...

με παλιοτερο βιος δουλευει δλδ...(αυτην τη στιγμη που γραφουμε οχι παλια).

Αν δουλευει ασε το παλιο....

Όχι, ούτε με παλιό θέλει. Λέω για τις τιμές του bios αναλυτικά, πέρα από το 3-3-3-8

Κουτή ερώτηση αλλά πρέπει να γίνει. Οι μνήμες είναι ίδιες; τις έχεις δοκιμάσει αλλού σε παρόμοιο σύστημα;

???τι εννοείς ίδιες? :o μαζί τις πήρα....ολόιδιες είναι.....τις έχω δοκιμάσει.......μια χαρα δουλεύουν.....εξήγα κιάλο :p

Προσωπικα θα ετρεχα κανα memtest για να αποκλεισω προβλημα

μνημων.

Μη ξεχνας ομως οτι υπαρχει περιπτωση να μη φταιει το mobo

αλλα ο cpu λογω του ενσωματομενου memory controller.

Το έχω κάνει το memtest πολλές φορές-ποτέ δε βρίσκει πρόβλημα. Οι μνήμες είναι ίδιες. Τελικά το διόρθωσα αφού αναγκάστηκα να κάνω clear DMI στο bios και μετά boot με 1 dimm ορισμός 2τ / 333, μετά βάζω και το 2ο dimm και ορισμός 2τ/400. Χωρίς clear dmi πάντως δεν ήθελε με τίποτα...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.