Shaman Ιανουάριος 4, 2006 #41 Κοινοποίηση Ιανουάριος 4, 2006 Αρχική απάντηση από ΝTGΔεν ειναι απαραιτητο να καψει ο μεγαλος ενισχυτης το μικρο ηχειο...παρα μονο αν ανεβασει πανω απο καποιο οριο την ενταση......(σε λογικα πλαισια το μικρος-μεγαλος μην αναφερεται ακραια παραδειγματα) Μύθος.Είναι ποιο πιθανό ο "μικρός" ενισχυτής να κάψει ένα ηχείο αν του ζητήσεις να παίξει ποιο δυνατά απ'όσο μπορεί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Ιανουάριος 4, 2006 #42 Κοινοποίηση Ιανουάριος 4, 2006 Αρχική απάντηση από ShamanΕίναι ποιο πιθανό ο "μικρός" ενισχυτής να κάψει ένα ηχείο αν του ζητήσεις να παίξει ποιο δυνατά απ'όσο μπορεί. Ακριβώς.Αν και οι ενισχυτές και τα ηχεία έχουν πλέον προστασίες, όταν οδηγήσεις τον ενισχυτή στα όριά του και αρχίζει να ''ψαλιδίζει'' που λέμε εκεί κινδυνεύει το ηχείο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cptkoulis Ιανουάριος 4, 2006 #43 Κοινοποίηση Ιανουάριος 4, 2006 χωρις να διαβασω ολες τις αποψεις σε αυτο το thread θα σου δωσω μια συμβουληπεταξου μεχρι το περιπτερο και παρε το περιοδικο Ηχος Εικονα και οπου ναναι θα βγει και η ετησια εκδοση.εκτος απο τα reviews εχει στις τελευταιες σελιδες συγκεντρςτικες βαθμολογιες συσκευων και τις τιμες καταλογου.διαβασε μερικα τεστ,βρες καποιες συσκευες που σου κανουν και πηγαινε να τις ακουσεις σε εξειδικευμενα καταστηματα του χωρου με καναδυο δισκακια που ξερεις καλα(οχι να ξερεις τους στιχουσ,να ξερεις το μουσικο περιεχομενο)ολες οι μαρκες παιζουνε καλα,θα ακουσεις καθαρο ηχο χωρις παρασιτα κλπ.αλλα ειναι καποια που μολις τα ακουσεις θα καταλαβεις τη διαφορα.επισης θα προτεινα να παρεις 2 καλα ηχεια και να αφησεις τα πολυκαναλα κολπα.στην τελικη,αργοτερα προσθετεις τα επιπλεον καναλια Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Ιανουάριος 4, 2006 #44 Κοινοποίηση Ιανουάριος 4, 2006 Αρχική απάντηση από cptkoulisπεταξου μεχρι το περιπτερο και παρε το περιοδικο Ηχος Εικονα Sorry για το ΟΤ αλλά δεν αντέχω να μην κράξω το εν λόγω περιοδικό. Μία ζωή αμπελοφιλοσοφίες και πολλά λόγια χωρίς ουσία. Το παίζουν ''κάπως'', έχουν ένα ''στυλάκι'' ειδικού και επί της ουσίας δεν γράφουν τίποτα χρήσιμο για τον αναγνώστη. Έχουν μένει 1-2 δεκαετίες πίσω όταν το HI-FI ήταν ''για λίγους και εκλεκτούς''. Έκανα (ξανά) το λάθος και το πήρα το καλοκαίρι όταν διατυμπάνιζαν όλο περηφάνια το αποκλειστικό review του κορυφαίου προβολέα SONY QUALIA (τέτοιες αφίξεις γίνονται μία φορά στα κάτι χρόνια) και διάβασα 4-5 σελίδες όλο φανφάρες και αποτυπώσεις συναισθημάτων του αρθογράφου και ζήτημα να είχε 3 γραμμές για την περιγραφή της απόδοσης του μηχανήματος (και αυτές πάλι στο όλο κλίμα της ''αμπελοφιλοσοφίας'' που τους διακρίνει). Κάποια στιγμή πρέπει να ξυπνήσουν και να δουν ότι δεν ζούμε στα 70's ή 80's. Ουφ, τα είπα και ξαλάφρωσα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
cptkoulis Ιανουάριος 4, 2006 #45 Κοινοποίηση Ιανουάριος 4, 2006 δλδ εσυ απο που ενημερωνεσαι?το περιοδικο δεν ασχολειται με το hi-fi αλλα με τις κατηγοριες απο entry level hi-end μεχρι ultra hi-end Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Ιανουάριος 4, 2006 #46 Κοινοποίηση Ιανουάριος 4, 2006 Αρχική απάντηση από cptkoulis δλδ εσυ απο που ενημερωνεσαι? Διαβάζω το Hitech.Ξέρω ότι αυτό είναι στο άλλο άκρο (με τις αναλυτικότατες βαθμολογίες κλπ) αλλά τουλάχιστον οι άνθρωποι κάτι γράφουν - πρέπει απλώς να ξέρεις να το αξιολογήσεις σωστά.Οι ''άλλοι'' βαριούνται να γράψουν καν...EDITΜιλάω για το περιοδικό ''HXOΣ''.Ισως τελικά εσύ μιλάς για άλλο; ''ΗΧΟΣ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΑ'';(δεν τα παρακολουθώ όλα πλέον) Link to comment Share on other sites More sharing options...
cptkoulis Ιανουάριος 4, 2006 #47 Κοινοποίηση Ιανουάριος 4, 2006 υπαρχει πληρης διασταση αποψεων στο θεμα.το περιοδικο σου δεν το θελω ουτε για προσαναμα(και γενικα τα περιοδικα του ομιλου)καποιος που ασχολειται με το θεμα σοβαρα ξερει οτι σε αυτα τα μηχανηματα δεν μετρανε τοσο πολυ τα νουμερα οσο η φιλοσοφια και η μουσικη αποψη του κατασκευαστη.οι intel "φαινονται" πιο γρηγοροι σε συχνοτητα και οι nvidia σε fps.στην πραξη ομως οι AMD ειναι εξισου γρηγοροι και οι ΑΤΙ εχουν καλυτερη ποιοτητα εικονας.και ενω μπορεις να bench-αρεις ενα cpu/gpu,με τι μετρας την ποιοτητα εικονας???ειναι υπεροχα τα μαθηματικα αλλα ακομα δεν μπορουμε να περιγραψουμε το "feeling" με αυτα Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Ιανουάριος 4, 2006 #48 Κοινοποίηση Ιανουάριος 4, 2006 Ναι, διαφωνούμε, είναι προφανές.Η διαφορά είναι ότι εγώ δεν είμαι απόλυτος του στυλ: Αρχική απάντηση από cptkoulisτο περιοδικο σου δεν το θελω ουτε για προσαναμα(και γενικα τα περιοδικα του ομιλου)όπως είπα:Αρχική απάντηση από spcΈκανα (ξανά) το λάθος και το πήρα το καλοκαίρι όταν Ούτε και γενικεύω:Αρχική απάντηση από cptkoulis(και γενικα τα περιοδικα του ομιλου)Καλή η ''μουσική άποψη'' και η ''φιλοσοφία'' αλλά το αποτέλεσμα μετράει.Και εγώ όταν διαβάζω ένα περιοδικό θέλω να έχω πληροφόρηση. Δλδ τι είδε και τι άκουσε ο reviewer (προφανώς υπό το δικό του πρίσμα - αφού προφανώς ο παράγοντας υποκειμενικότητα δεσπόζει στον τομέα).Στα νούμερα δεν δίνω τόση σημασία αλλά διαβάζοντας τα όσα γράφονται σε ένα review και έχοντας κάποιες γνώσεις και εμπειρία στον τομέα μπορώ να βγάλω τα συμπεράσματά μου.Στην περίπτωση αυτή τα νούμερα είναι βοηθητικά.Το HITECH γράφει κατά καιρούς μεγάλες μαμακίες αλλά, με βάση τα παραπάνω, μπορώ να κρίνω και μόνος μου.Η διαφορά είναι ότι ο ΗΧΟΣ απλώς ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙ!. Τα αφήνει όλα φλου και τα ανάγει σε ''φιλοσοφίες'' και ''απόψεις'' του κατασκευαστή (όπως κι εσύ είπες)! Πως θα κρίνω εγώ μετά; Μέ βάση τις ''φιλοσοφίες'' και τις ''απόψεις'';Τρανό παράδειγμα το review το QUALIA που προανέφερα. Το διάβασες; Περιμέναμε αυτό το θηρίο πως και πως και το review μόνο review δεν ήταν! 5 σελίδες για να μας γράψει μόνο στο τέλος ότι ''είναι ότι καλύτερο έχουμε δει''. Τίποτα άλλο επί της ουσίας! Είναι σοβαρά πράγματα αυτά;Το HITECH που τον είχε τεστ στο τελευταίο τεύχος, έκανε τον κόπο να πει και 5 πράγματα για το πως τους φάνηκε η εικόνα του.Απλά πράγματα: Το περιοδικό πρέπει να δίνει πληροφορία. Από εκεί και πέρα πως θα την αξιολογήσει ο καθένας είναι δικό του θέμα. Αλλά πρέπει να δίνει. Όχι να τα ανάγει όλα σε ''φιλοσοφίες''. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makis Hourdakis Ιανουάριος 4, 2006 Author #49 Κοινοποίηση Ιανουάριος 4, 2006 Εγώ πάλι έχω σταματήσει να παίρνω γενικώς περιοδικά και απλώς ξεφυλίζω όποιο και όποτε βρω σε κανένα φίλο. Τώρα σας παρακαλώ, αν έχετε την ευγενή καλοσύνη, μπορείτε να συνεχίσετε σε άλλο thread ή γενικώς κάπου αλλού; Ψιλοξεφύγαμε και γι'αυτό το λέω... ΥΓ: Νομίζω υπάρχει κάποιο σχετικό thread με περιοδικά του χώρου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vadergr Ιανουάριος 4, 2006 #50 Κοινοποίηση Ιανουάριος 4, 2006 ο spc εχει δικιο σε ολα οσα εγραψε.Ψωναρες μεχρι αηδιας ολοι στο hitech,αλλα στα review τους λενε καποια πραγματα παραπανω.Τα ''μικροτερα'' περιοδικα, στην προσπαθεια τους να ''φανουν'' λιγο πιο πολυ, παρασυρονται πολυ ευκολα σε ενα σωρο ''συναισθηματισμους''.Ασε που για να γραψεις και ενα καλο review ,χρειαζεσαι και εξοπλισμο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Ιανουάριος 4, 2006 #51 Κοινοποίηση Ιανουάριος 4, 2006 ο spc δεν έχει δίκιο.καλά για τον ήχο, δεν μπορείς να κρίνεις ένα περιοδικό, διότι ο καθένας ακούει ό,τι θέλει.τουλάχιστον στην εικόνα, το hitech ανακάλυψε το rainbow στους προβολείς πριν από κάνα χρόνο (σε κάποιο συγκριτικό έως 3500 ευρώ). όχι ότι ασχολούμαι ιδιαίτερα, αλλά έτυχε να το ψάξω για κάποιο διάστημα, και μέσα σ'όλα είχα δει και τον infocus x1. το hitech τον εκθείαζε (κλπ κλπ) και δεν είχα σταυρώσει σκηνή χωρίς να βλέπω ουράνια τόξα (όχι μόνο σε υπότιτλους, παντού, σε όλες τις σκηνές με έντονη εναλλαγή contrast). ενώ η υπόλοιπη γη έκραζε τους 2x ταχύτητας χρωματικού τροχού προβολείς το hitech τους εκθείαζε, ΧΩΡΙΣ να αναφέρει την ύπαρξη του προβλήματος. το γεγονός ότι υπήρχε περίπτωση κάποιος να δώσει 2000 ευρώ (τότε) και να μην μπορεί να δει τίποτα, δεν τους είχε απασχολήσει!ο ήχος τουλάχιστον πάντα το ανέφερε. γενικά όσα συγκριτικά έχω δει για προβολείς (του qualia δεν το θυμάμαι), ήταν πολύ έγκυρα από άποψη αποτελέσματος, αλλά ίσως ήθελαν λίγο παραπάνω ανάλυση.το hitech συνήθως κάνει την ανάλυση, αλλά χάνει το αποτέλεσμα (aka εγκυρότητα). Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Ιανουάριος 5, 2006 #52 Κοινοποίηση Ιανουάριος 5, 2006 Για το Rainbow συμφωνώ απόλυτα (εξάλλου το έγραψα παραπάνω ότι το Hitech κάνει μεγάλες μαμακίες).Για τον Ήχο, διάβασε το τεστ του Qualia να τραβάς τα μαλλιά σου (μην πω τίποτα άλλο).Το θέμα είναι ότι επειδή σε αυτή την κατηγορία προϊόντων η υποκειμενικότητα είναι βασικότατος παράγοντας (λογικό λόγω του είδους) εγώ θέλω να διαβάζω πληροφορία και μετά να την κρίνω.Το Hitech δίνει την πληροφορία (αυτό που λες εσύ ''ανάλυση'') και εγώ την αξιολογώ.’ρα το θέμα της ''εγκυρότητας / αποτελέσματος'' βγαίνει εν μέρει και από εμένα, χωρίς να στέκομαι στην γνώμη του περιοδικού.Συμφωνώ βέβαια ότι σε έναν αναγνώστη που δεν έχει την κριτική ικανότητα να κάνει κάτι τέτοιο τα ''συμπεράσματα'' του Hitech μπορεί να είναι ''προβληματικά''.Αυτό που κάνει στην πράξη ο Ήχος και εσύ και εσύ καλείς ''έγκυρο'' είναι να λέει μόνο το αποτέλεσμα (πάντα - λογικά - υποκειμενικά - όπως το είδε αυτό). Sorry αλλά σε ένα χώρο που (λογικά) ο καθένας βλέπει και ακούει ότι θέλει, αυτό δεν είναι αποδεκτό για εμένα. Δεν μου αρκεί να μου λέει το περιοδικό ''αυτό είναι το καλύτερο'', θέλω να μου λέει το γιατί (έστω όπως το είδε αυτό) - αυτό που καλείς εσύ ''λίγο παραπάνω ανάλυση'' ώστε να μπορώ να αξιολογήσω αν λέει μαμακίες ή όχι. Ε, απλά, ο Ήχος δεν το κάνει αυτό (τουλάχιστον όχι στον βαθμό που εγώ θεωρώ αποδεκτό).Δεν μπορεί πχ να κάνει τεστ μία TV ή έναν προβολέα και όλο το review να είναι στην πράξη 3 γραμμές. Ε, πως να το κάνουμε, όση ''ουσία'' και ''αποτέλεσμα'' να θες να γράψεις, σε 3 γραμμές δεν χωράει. Σε 3 γραμμές μόνο συμπεράσματα χωρίς αξιολόγηση χωράνε.Αν λοιπόν θες να μείνεις σε αυτά, χωρίς να μπορείς να τα κρίνεις, ναι ο Ήχος μπορεί στατιστικά, να ''πετυχαίνει'' πιο σωστά ''αποτελέσματα''. Από την στιγμή όπως που δεν τα τεκμηριώνει, μου είναι παντελώς άχρηστα. Η τεκμηρίωση, όποια και αν είναι αυτή, είναι πιο χρήσιμη σε έναν αναγνώστη που έχει κριτική σκέψη από το ίδιο το ''αποτέλεσμα''.Ταύτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makis Hourdakis Ιανουάριος 5, 2006 Author #53 Κοινοποίηση Ιανουάριος 5, 2006 [on topic] Εχμ... Συγνώμη που σας διακόπτω με κάτι on topic... Πήγα σήμερα να πάρω ένα πληκτρολόγιο και επ ευκαιρία πέρασα και απο ένα κατάστημα με ηλεκτρικά είδη να δω τι παίζει εκεί. Είχε μια αράδα SONY, ένα Philips και 2 LG με βάση αυτά που ήθελα. Τα SONY δεν τα άκουσα καν. Το Philips (Μ70 ή κάπως έτσι) μου φάνηκε καλό αν και δεν το δοκίμασα πολύ δυνατά και το CD που έτυχε να έχω μαζί μου (Socrates drank the conium) το είχα μόλις πάρει και δεν ήξερα τι έχει για να κρίνω. Πάντως συγκριτικά το Philips ήταν μακράν καλύτερο απο τα LG, τα οποία μου φάνηκαν σχετικά ψώφια. Ωστόσο ήταν και ακριβότερο... 350 έκανε το Philips και αρκετά χαμηλότερα τα LG. Klipsch (ή όπως λέγονται) πού θα βρω; [/on topic] Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Ιανουάριος 5, 2006 #54 Κοινοποίηση Ιανουάριος 5, 2006 δεν ηξερες τι εχει για να κρινεις? ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΟΦΙΛΟΣ.....ΝΤΡΟΠΗΗΗΗΗΗΗΗ......!!!!! εαν εβαζες καποια απο τα κομματια των Socrates θα καταλαβαινες αμεσως διαφορα στο τι συστηματακι να παρεις. κοιτα κανα pioneer yamaha.επιμενω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makis Hourdakis Ιανουάριος 5, 2006 Author #55 Κοινοποίηση Ιανουάριος 5, 2006 Ρεεε!!!!!!! Παρεξήγησηηηη!!!!!!Εννοώ δεν είχα ξανακούσει τα κομμάτια (την ηχογράφηση, πως το λένε) για να ξέρω αν τα παίζει καλά συγκρητικά ή όχι... Coolαρε...edit: Σε αυτό το CD κάποια κομμάτια μοιάζουν πολύ με επόμενα; Σε κάποιο σημείο νόμιζα οτι άκουγα το "The Killer". Επίσης το Starvation εδώ έχει τελείως διαφορετικούς στίχους με την εκέλεσε στο δίσκο "Phos"... Link to comment Share on other sites More sharing options...
cptkoulis Ιανουάριος 5, 2006 #56 Κοινοποίηση Ιανουάριος 5, 2006 δεν τα παιρνω απο τον ΗΧΟ,αλλα το γεγονος οτι σχεδον σε καθε τευχος εχει παγκοσμιες αποκλειστηκοτητες,ειναι μελος της EISA και παρουσιαζει σημερα αυτα που οι αλλοι θα μας δειξουν το πασχα,για μενα κατι σημαινειεπισης οταν εχω 2 αυτοκινητα με ιδια κυβικα και ιδια ιπποδυναμη,θελω να διαβασω "τι αισθηση" αποκομισε ο reviewer απο το καθενα.στα χαρτια και τις μετρησεις μπορει να ειναι ολοιδια αλλα η αισθηση που θα σου δινουν θα διαφερει,π.χ. το Χ πιο σπορ,το Υ πιο στιβαρο...το θεμα δεν ειναι να συμφωνησουμε με τον spc,γιατι το βλεπουμε υπο αλλο πρισμα,αλλα να παρει ο φιλος μας ενα περιοδικο του χωρου και να αποκτησει μια επαφη με το χωρο.ας ειναι και το hi-tech.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makis Hourdakis Ιανουάριος 5, 2006 Author #57 Κοινοποίηση Ιανουάριος 5, 2006 Please.... Μείνετε στο θέμα... Σας παρακαλώ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonisk7 Ιανουάριος 5, 2006 #58 Κοινοποίηση Ιανουάριος 5, 2006 Αρχική απάντηση από Makis Hourdakis Please.... Μείνετε στο θέμα... Σας παρακαλώ... Σόρυ που επεμβαίνω αλλά ποιο είναι το θέμα ? ξεκίνησες με αναζήτηση hi-fi και σου εχουν προτείνει τα πάντα , από 1500 Ε έπεσες κατω από 1000 και τώρα σου φαίνονται τα compact με 350 Ε ακριβά. Γνώμη μου είναι να μην ρωτάς για τα klipsch, απλά δε θα βρεις τιμή κάτω από τετραψήφιο νούμερο (και αυτό μόνο για ηχεία.) Μήπως τελικά να έπαιρνες μία κάρτα tuner στο pc να τελείωνες ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makis Hourdakis Ιανουάριος 5, 2006 Author #59 Κοινοποίηση Ιανουάριος 5, 2006 Ει, δεν είπα εγώ οτι μου φαίνονται τα 350 ακριβά... Είπα οτι ήταν ακριβότερο απο τα άλλα. Έχει διαφορά... Ξεκινήσαμε απο ένα στερεοφωνικό σε κομμάτια, μας βγήκε ακριβά και το γυρίσαμε στα μικρά έτοιμα... Όταν λέω "μείνετε στο θέμα" το λέω γιατί το γυρίσαμε σε συζήτηση για δυο περιοδικά... Link to comment Share on other sites More sharing options...
spresv Ιανουάριος 5, 2006 #60 Κοινοποίηση Ιανουάριος 5, 2006 Κlipsch Στον Λαϊο, 3η Σεπτεμβριου. www.klipsch.com τον εχει στους dealers. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.