alexis2044 Ιανουάριος 30, 2010 #3122 Ιανουάριος 30, 2010 Ink 7.9/10Ξεκινώντας και για την πρώτη μισή ώρα μου έδωσε την εντύπωση ερασιτεχνικής ταινίας. Τα εφέ δεν ήτανε από τα καλύτερα που έχω δει και οι ερμηνείες μέτριες.Νομισα ότι θα ναι μια ταινία χωρίς νόημα, χάσιμο χρόνου.Λάθος που έκανα....Η πλοκή πηρε τα πάνω της και εξελίχθηκε σε κάτι πολύ όμορφο και ενδιαφέρον. Είναι λίγο δύσκολο να εξηγηθεί, αλλά όλα στο τέλος κάνουν νόημα. Η μουσική είναι εκπληκτική. Τα εφέ είναι μέτριας ποιότητας και ίσως να πεσε λίγο παραπάνω lens flare. Αλλά δεν χαλάει την εμπειρία. Άλλωστε μιλάμε για μια ανεξάρτητη παραγωγή 250.000 δολαρίων.Μια πολύ ωραία ταινία φαντασίας. Την συνιστώ και την ξαναέβλεπα. Απλά μην αφήσετε την αρχή να σας αποθαρρύνει.
yanni Ιανουάριος 30, 2010 #3123 Ιανουάριος 30, 2010 alexis2044, καθώς διάβαζα το post σου θυμήθηκα ένα άλλο "εργάκι" (σαν είδος, υπόθεση καμιά σχέση βέβαια) που στην αρχή αναρωτιέσαι "Μα τι βλέπω?" και μετά από λίγη ώρα απλά κολλάςDogville (2003)
raven_g20 Ιανουάριος 30, 2010 #3124 Ιανουάριος 30, 2010 The Time Travellers Wife 7.5/10 Ωραία ταινιούλα...καλή ηθοποιήα από όλους...έξυπνο σενάριο και γενικώς μια ταινία ποτπουρί...από όλα είχε...και μυστήριο και φαντασία και δράμα...το μόνο κακό είναι ότι έχασα την μπάλλα σε κάποια φάση...δεν κατάλαβα ποιος ερχόταν από που και που πήγαινε... Sherlock Holmes 6/10 Sorry αλλά επειδή είμαι της παλιάς σχολής και επειδή τον χαρακτήρα του sh τον ήξερα αλλιώς, πόσο μάλλον οταν τον έχουν ερμηνεύσει ηθοποιοί όπως C. Plummer, C. Lee, J. Brett (από την σειρά), F. Langella and many more...Σαν να βλέπεις ξαφνικά τον Κλουζώ ή τον Πουαρό να το γυρνάνε σε Wing Chun/Muay Thai/Νinja και δεν συμμαζεύεται τύπους που κάνουν τριπλή τούμπα πιρουέτα στον αέρα και πλακώνονται με όλους χρησημοποιόντας πολεμικές τέχνες ή με το που μπαίνει σε μια αίθουσα αυτομάτως καταλαβαίνει ποιος είναι τι και ξέρει τα πάντα για όλους...ούτε google να ήταν...υποτίθεται ο χαρακτήρας αυτός είναι μυστηριώδης, ντετέκτιβ και οχι βαράτε kid...anyways...απλά απογοήτευση αλλά δεν περίμενα και αλλιώς από τον συγκεκριμένο σκηνοθέτη...
Nephiλiμ Ιανουάριος 30, 2010 #3125 Ιανουάριος 30, 2010 Sherlock HolmesΝα ξεκαθαρισω.Δεν εχω δει ποτε μου ξανα ταινια με τον κλασικο αυτο ηρωα.Δεν εχω διαβασει ποτε μου βιβλιο με τον κλασικο αυτο ηρωα.Οι γνωσεις μου περιοριζονται σε πολυ βασικα πραγματα γυρω του.Μεγαλο ατου της ταινιας το οτι δεν χρειαζεται να εχεις κανει κατι απο τα παραπανω.Ναι ο ηρωας διαφερει απο το στερεοτυπο που ολοι εχουμε κατα νου και οπως ειπωθηκε απο τους φιλτατους συμφορουμιτες οντως εχει μια "Τονυ Σταρκ" χροια.Ειναι κακο αυτο?Οχι κατα τη γνωμη μου αφου δινοντας μια διαφορετικη διασταση στο χαρακτηρα εξυπηρετεις οποιους ευγενεις σκοπους εχει ο δημιουργος ΑΚΑ μια AWESOME KICK Α5S ταινια.Η σκηνοθεσια κλασικα εξυπνη ,τα εφε δεν ειναι top notch ,το καστ θα μπορουσε να ειναι κομματακι καλυτερο ενω η ιστορια αν και Χαριποτερ-ιζει λιγακι, ειναι εξυπνη και σε κραταει καθηλωμενο.Πολυ καλη και η αναπαρασταση του Λονδινου της εποχης!Ειναι μια κακη ταινια?Οχι βεβαια.Ειναι ταινιαρα?Οχι βεβαια.Ειναι ομως μια ταινια που ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ-και ελπιζεις και σε σηκουελ!-And that settles it all.ΓιαγκΤ πλαναται μια γκεη ανεπαισθητη αγγλικη μυρουδια στην ταινια,περι της σχεσης Γουοτσον /Σερλοκ.Μην βγαλεις φλυκταινες βλεποντας τη.
yanni Ιανουάριος 30, 2010 #3126 Ιανουάριος 30, 2010 Δεν εχω δει ποτε μου ξανα ταινια με τον κλασικο αυτο ηρωα.Δεν εχω διαβασει ποτε μου βιβλιο με τον κλασικο αυτο ηρωα. Οι γνωσεις μου περιοριζονται σε πολυ βασικα πραγματα γυρω του. Αυτά είναι εγκλήματα αγαπητέ Watson. Ξεκαθαρίζοντας και εγώ ότι απλά έχω δει μόνο το trailer και βασιζόμενος και σε διάφορα σχόλια, έχω αρχίσει και πιστεύω ότι το παρακάτω που γράφεις, είναι υποχρεωτικό για να δεις και να χαρείς την ταινία δεν χρειαζεται να εχεις κανει κατι απο τα παραπανω.
Nephiλiμ Ιανουάριος 30, 2010 #3127 Ιανουάριος 30, 2010 Αυτά είναι εγκλήματα αγαπητέ Watson. Τελειο εγκλημα ομως αφου κανεις μεχρι τωρα δεν το ηξερε Το δεν χρειαζεται... το λεω γιατι ειναι ΠΟΛΛΕΣ οι φορες που εκατσα να δω κατι ,και επειδη το βιβλιο ειχε απειρη πληροφορια μεσα, στην προσπαθεια να μετουσιωθει σε εικονα εγινε χαμος και στο τελος δεν καταλαβαινες και τιποτα/εβγαινε ουσιαστικα αλλη ταινια. Ε η συγκεκριμενη οι "βασικες γνωσεις" και πολλες ειναι. Προταιρημα αυτο. -Πχ Αρωμα βιβλιο/Αρωμα ταινια- Ουδεμια μα ουδεμια σχεση. -και λογικο εκτος και αν εκτος της τριτης διαστασης στο σινεμα η επομενη αισθηση που θα προσφερουν ειναι η οσφρηση!-
raven_g20 Ιανουάριος 30, 2010 #3128 Ιανουάριος 30, 2010 Εξαρτάται τι περιμένεις να δεις από την ταινία αυτή...Όταν έχεις high expectations και βλέπεις κάτι το οποίο σε απογοητεύει οικτρά τότε είναι λογικό να ξενερώνεις...να στο θέσω αλλιώς...π.χ. φαντάσου να βγεί Rambo 5 ξέρω εγώ και να τον δείς να βάφει τα νύχια του και να πολεμάει τους κακούς με paintball gun και μασκάρα...δεν θα ξενερώσεις? δεν λέω ότι είμαι φαν του ραμπο απλά χρησημοποιώ το παράδειγμα για να γίνω κατανοητός...δεν είπα ότι τα εφέ είναι άσχημα ή ότι σκηνοθετικά έχει γίνει κακή ταινία...αν σε καλύπτει εσένα αυτό τότε όλα οκ! απλά επειδή εγώ έχω βαρεθεί να βλέπω ταινίες με kick-ass χαρακτήρες και μαμάω τύπους και γουστάρω να βλέπω κάτι ξεχωριστό δεν με καλύπτει....όσο για τον Guy Richie...δεν είναι να σκηνοθετεί τέτοιον ειδών ταινίες...ενώ το Lock Stock είναι από τις αγαπημένες μου ταινίες εδώ φάνηκε πως δεν κάνει για άλλα...φφσ είναι σαν να βλέπεις τον David Lynch να σκηνοθετεί ταινία περιπέτειας αλα Hollywood!!!that aint gonna happen!!
HotPeanut Ιανουάριος 30, 2010 #3129 Ιανουάριος 30, 2010 Smokin' Aces 2 Assassins BallΤίποτα το ιδιαίτερο. Το πρώτο ήταν πολύ καλύτερο. 4,0
Nephiλiμ Ιανουάριος 30, 2010 #3130 Ιανουάριος 30, 2010 Smokin' Aces 2 Assassins BallΤίποτα το ιδιαίτερο. Το πρώτο ήταν πολύ καλύτερο. 4,0Straight to DVD ηταν,τι περιμενες?:X:Ειδικα η εκρηξη/Adobe Premiere ολα τα €.
dellman Ιανουάριος 30, 2010 #3131 Ιανουάριος 30, 2010 Εγώ σε κάποια φάση το έκλεισα γιατί απλά το βαρέθηκα.... Δηλαδή έλεος. 3/10Sherlok μια απλή περιπέτεια δράσης καμία σχέση....5/10espions καταπληκτική περιπέτεια γαλλικού κινηματογράφου με πλοκή και δράση που σε κρατάει και καμία σχέση με τα χολιγουντιανά. 8/10La vie en rose 9/10 Τη ξαναείδα μετά από καιρό και ακόμα θαυμάζω την ερμηνεία της Marion Cotillard ... Όσοι δεν την έχετε δει απλά απολαύστε την
ALK1 Ιανουάριος 30, 2010 #3132 Ιανουάριος 30, 2010 The man from earth.Δεν ξέρω πως να την περιγράψω... Προσωπικά σκεφτόμουν διαφορετικά μετά το τέλος της τανίας. Σύντομη, low budget αλλά προτείνεται ανεπιφύλακτα κατά τη γνώμη μου. Μάλλον στην κατηγορία των ταινιών που ή θα σε πιάσει είτε όχι. 8/10 από μένα.
Karavaneas Ιανουάριος 30, 2010 #3133 Ιανουάριος 30, 2010 band of brothers .στο imdb εχει 9.6 (το 81.3% της εχουν βαλει 10/10!)!!!! και το 10 λιγο ειναι.για μενα ειναι μακραν η καλυτερη σειρα που εχω δει.ακρως ρεαλιστικη,προσεγμενη ΔΕΝ ειναι αμερικανια(εκπλησσομαι),αγνωστους ηθοποιους που παιζουν αριστα,εχει μια ενεση ντοκιμαντερ που το κανει ακομα πιο ρεαλιστικο.(βασιζεται σε αληθινη ιστορια)ειναι 10 επεισοδια που δειχνει οτι δεν ειχε σκοπο να κανει αρπαχτη και να σε ζαλιζει με 50 σεζον...ετοιμαζεται να βγει αντιστοιχη σειρα για τη μαχη του ειρηνικου θα λεγεται the pacific
Jaco Ιανουάριος 30, 2010 #3134 Ιανουάριος 30, 2010 Είναι καταπληκτική σειρά και κυρίως, οι χαρακτήρες είναι και η ιστορία είναι πραγματικά... Επίσης το εκπληκτικό είναι ότι 8/10 επεισόδια έχουν γυριστεί από διαφορετικούς σκηνοθέτες (και ο Tom Hanks) και παρόλ' αυτά, δεν καταλαβαίνεις την διαφορά και η ιστορία κυλάει σαν νερό και σε βάζει μέσα...Δε νομίζω ότι μπορεί να ξανα-γυριστεί κάτι τόσο άρτιο (υπερβολή, αλλά το πιστεύω)...
jesus Ιανουάριος 31, 2010 #3135 Ιανουάριος 31, 2010 fatso.θα μπορουσε να ηταν πολυ ωραια ταινια αλλα τελικα δεν ηταν.πολυ μετρια.κριμα γιατι μ αρεσε σαν ιδεα
ΓιαγκΤ Ιανουάριος 31, 2010 #3136 Ιανουάριος 31, 2010 Sherlock HolmesΟι κινηματογραφικές ταινίες είναι αυτόνομες καλλιτεχνικές δημιουργίες και καμία σχέση δεν έχουν με τα ιστορικά ντοκιμαντέρ.Ακόμα και αν ο ήρωας είναι ιστορική προσωπικότητα, δεν έχει υποχρέωση ο σκηνοθέτης να ακολουθήσει πιστά την ιστορία, και δεν κρίνεται συνήθως με γνώμονα αυτό. Πολύ δε περισσότερο, όταν πρόκειται για ήρωα μυθιστορήματος του 1800 που έχει μεταφερθεί επανειλημμένα στην οθόνη, και η επανάληψη κουράζει. Με όριο την φαντασία του ο σκηνοθέτης , έχει μοναδική υποχρέωση, να πείσει με την ταινία του το θεατή, κρατώντας στο ζενίθ και αμείωτο το ενδιαφέρον του για δύο ώρες. Για μένα ο Guy Ritchie τα κατάφερε. Καλές ερμηνείες, εξαιρετική σκηνοθεσία, όμορφα κοστούμια, θαυμάσια σκηνικά. Παρακάλαγα να μην τελειώσει η διασκέδαση. Επειδή πέραν του προβληματισμού, το σινεμά είναι κυρίως διασκέδαση, και δεν είναι κακό να είναι μόνο διασκέδαση. ΓιαγκΤ πλαναται μια γκεη ανεπαισθητη αγγλικη μυρουδια στην ταινια,περι της σχεσης Γουοτσον /Σερλοκ.Μην βγαλεις φλυκταινες βλεποντας τη.Ο Guy Ritchie γυρνάει φαλλοκρατικές ταινίες τίγκα στη τεστοστερόνη. Αυτός είναι και ο λόγος που του στοίχισε καλλιτεχνικά ο γάμος του με το μεγάλο Boss. Οι γυναίκες του, ή γλάστρες θα είναι, ή γυναίκες δηλητήριο. Στα πλαίσια αυτής της μονοδιάστατης ανδρικής σχέσης, και όχι σε υποβόσκουσα ομοφυλοφιλία, οφείλετε η διάρρηξη των σχέσεων τους με αφορμή την συμβίωση του γιατρού με τη γυναίκα.Όσο για τη ρετσινιά του ομόφοβου που προσπαθείς να μου κολλήσεις Λεωνίδα, φοράω τεφλόν, τσάμπα ο κόπος. : PΜάθε ότι στην άποψη μου για την ταινία του Μέγα Αλέξανδρου έχει συμβάλει τα μέγιστα ένας πολύ καλός μου φίλος ομοφυλόφιλος τον οποίο συμβουλεύτηκα, αφού είδα την ταινία. ; )
Nephiλiμ Ιανουάριος 31, 2010 #3137 Ιανουάριος 31, 2010 Sherlock HolmesΟι κινηματογραφικές ταινίες είναι αυτόνομες καλλιτεχνικές δημιουργίες και καμία σχέση δεν έχουν με τα ιστορικά ντοκιμαντέρ.Ακόμα και αν ο ήρωας είναι ιστορική προσωπικότητα, δεν έχει υποχρέωση ο σκηνοθέτης να ακολουθήσει πιστά την ιστορία, και δεν κρίνεται συνήθως με γνώμονα αυτό. Πολύ δε περισσότερο, όταν πρόκειται για ήρωα μυθιστορήματος του 1800 που έχει μεταφερθεί επανειλημμένα στην οθόνη, και η επανάληψη κουράζει. Με όριο την φαντασία του ο σκηνοθέτης , έχει μοναδική υποχρέωση, να πείσει με την ταινία του το θεατή, κρατώντας στο ζενίθ και αμείωτο το ενδιαφέρον του για δύο ώρες. Για μένα ο Guy Ritchie τα κατάφερε. Καλές ερμηνείες, εξαιρετική σκηνοθεσία, όμορφα κοστούμια, θαυμάσια σκηνικά. Παρακάλαγα να μην τελειώσει η διασκέδαση. Επειδή πέραν του προβληματισμού, το σινεμά είναι κυρίως διασκέδαση, και δεν είναι κακό να είναι μόνο διασκέδαση. Ο Guy Ritchie γυρνάει φαλλοκρατικές ταινίες τίγκα στη τεστοστερόνη. Αυτός είναι και ο λόγος που του στοίχισε καλλιτεχνικά ο γάμος του με το μεγάλο Boss. Οι γυναίκες του, ή γλάστρες θα είναι, ή γυναίκες δηλητήριο. Στα πλαίσια αυτής της μονοδιάστατης ανδρικής σχέσης, και όχι σε υποβόσκουσα ομοφυλοφιλία, οφείλετε η διάρρηξη των σχέσεων τους με αφορμή την συμβίωση του γιατρού με τη γυναίκα.Όσο για τη ρετσινιά του ομόφοβου που προσπαθείς να μου κολλήσεις Λεωνίδα, φοράω τεφλόν, τσάμπα ο κόπος. : PΜάθε ότι στην άποψη μου για την ταινία του Μέγα Αλέξανδρου έχει συμβάλει τα μέγιστα ένας πολύ καλός μου φίλος ομοφυλόφιλος τον οποίο συμβουλεύτηκα, αφού είδα την ταινία. ; )Συμφωνω απολυτα στο πρωτο παρτ.Στο δευτερο δε, εχω καποιες ενστασεις.Καταρχας δεν σε ξερω σαν ανθρωπο ουτε τεινω να κρεμαω ταμπελες σε κανενα .Στην τελικη και ομοφοβικος να ησουν -που δεν εισαι διαβαζοντας τα λεγομενα σου (και μονο αυτα) στο λαμπη-γουστο σου καπελο σου και δεν ξερω γω τι αλλο.Η αναιπαισθητη αγγλικη γκεη μυρουδια που ανεφερα ,πρώτον εγινε για λογους χαβαλε ,και κατα δευτερον ολοι γνωριζουμε -νομιζω- τις "θεωριες συννομοσιας" μεταξυ "μεγαλων ανδρων" που ητω φιλοι αλλα απο μια σκοπια εβγαζε και κατι το ομοφυλοφιλικο η ανδρικη τους ματσο φιλια.Σαφως και η ταινια που μιλαμε ειναι more than that και σαφως αυτο που λες για τον Ritchie ισχυουν,αλλα ξεχνας οτι ειναι Εγγλεζος!Τωρα θα επανελθω στον Μεγα Γκεη Αλεξενδρο του Ολιβερ Πετρα αφου ξαναεπισημανω οτι η ταινια στο Final Cut δεν εχει καμια σχεση με την Theatrical Version.αλλα μονος σου το ειπες...Ακόμα και αν ο ήρωας είναι ιστορική προσωπικότητα, δεν έχει υποχρέωση ο σκηνοθέτης να ακολουθήσει πιστά την ιστορία, και δεν κρίνεται συνήθως με γνώμονα αυτό.
ΓιαγκΤ Ιανουάριος 31, 2010 #3138 Ιανουάριος 31, 2010 Στο δευτερο δε, εχω καποιες ενστασεις.Καταρχας δεν σε ξερω σαν ανθρωπο ουτε τεινω να κρεμαω ταμπελες σε κανενα .Στην τελικη και ομοφοβικος να ησουν -που δεν εισαι διαβαζοντας τα λεγομενα σου (και μονο αυτα) στο λαμπη-γουστο σου καπελο σου και δεν ξερω γω τι αλλο.Η αναιπαισθητη αγγλικη γκεη μυρουδια που ανεφερα ,πρώτον εγινε για λογους χαβαλε ,και κατα δευτερον ολοι γνωριζουμε -νομιζω- τις "θεωριες συννομοσιας" μεταξυ "μεγαλων ανδρων" που ητω φιλοι αλλα απο μια σκοπια εβγαζε και κατι το ομοφυλοφιλικο η ανδρικη τους ματσο φιλια.Σαφως και η ταινια που μιλαμε ειναι more than that και σαφως αυτο που λες για τον Ritchie ισχυουν,αλλα ξεχνας οτι ειναι Εγγλεζος!Με τον ίδιο χαβαλέ τόνο σου απάντησα. Αν πίστευα ότι έχεις κακές προθέσεις, δεν θα σου απαντούσα καθόλου. Τωρα θα επανελθω στον Μεγα Γκεη Αλεξενδρο του Ολιβερ Πετρα αφου ξαναεπισημανω οτι η ταινια στο Final Cut δεν εχει καμια σχεση με την Theatrical Version.αλλα μονος σου το ειπες...Δεν αναφέρθηκα σε ιστορικές ανακρίβειες αλλά στην ίδια την ταινία
jesus Φεβρουάριος 1, 2010 #3139 Φεβρουάριος 1, 2010 daybreakers.θα μπορουσε να ηταν πολυ καλη ταινια.προς στο τελος αρχισε να τα χαλαει ομως
DJD Φεβρουάριος 1, 2010 #3140 Φεβρουάριος 1, 2010 The Road, παρά πολύ καλή ταινία αν και φεύγεις με ενα απίστευτο κομπο στο στήθος από την αίθουσα ο οποίος κρατάει πολύ περισσότερο τελικά όταν αρχιζεις να αναρωτιέσαι που θα εφτανες για να επιβιωσεις και στην τελική αν αξίζει να επιβιωσεις σε τέτοια κατάσταση. Δείτε το.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.