Jump to content

Ποια ταινία είδατε πρόσφατα

ea6gka

Recommended Posts

• Replies 8,1k
  • Created
  • Last Reply

A Perfect Getaway.ποπο το σεναριο ηταν σαν ελβετικο τυρι τιγκα στις τρυπες μαυρο χαλι πραγματικα.παρολα αυτα ειχε κατι σκηνες καλες προς το τελος ειδικα.5/10

Battlestar Galactica : The Plan 2/10

Από τα πιο απογοητευτικά και άθλια κατασκευάσματα που έχω δεί. Ενώ λατρεύω το BSG, αυτή η νερουλή, ανέμπνευστη και άθλια συρραφή σκηνών ήταν μια από τις χειρότερες αρπαχτές που έχω δεί (ή δεν έχω δεί γιατί πραγματικά με πήρε ο ύπνος). Μακριά και αλάργα!

Moon

review απο δω

Μοναδικός εργάτης σταθμού εξόρυξης επαναστατικού καυσίμου, στη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού, ανακαλύπτει ότι τελικά δεν είναι τόσο μόνος.

MoonThumb.jpg

Φορώντας τις αναφορές του στο μανίκι του, όπως λέει κι ο ίδιος, ο Duncan Jones στήνει με μαγευτική μεθοδικότητα, σμιλευμένο οπτικό στυλ και διακριτική εγκεφαλικότητα, ένα θρίλερ επιστημονικής φαντασίας, που είναι περισσότερο από ψυχολογικό, ή οτιδήποτε άλλο φτηνότερα τρομαχτικό, ένα θρίλερ που τρομάζει κυρίως καταφέρνοντας να είναι υπαρξιακό. Δεν υπάρχουν πολλά που να μπορείς να πεις για το σενάριο χωρίς να στερήσεις απ’ την γοητεία που παρέχει με τις, μικρές αλλά απολαυστικές, ανατροπές κι αναδιαρθρώσεις του, τόσο στην ίδια τη δομή του, όσο και στα στοιχεία που δανείζεται από άλλες πηγές, αλλά δεν είναι κανένα μυστικό, η γοητευτική του λεπτοδουλεμένη κομψότητα, η φινέτσα με την οποία καταφέρνει, ανάλαφρο σα μπαλαρίνα, να κάνει φιγούρες διανοητικής διαύγειας, απαλλαγμένο από κάθε ίχνος αυταρέσκειας κι αφοσιωμένο στις τραυματικές αγωνίες που προσπαθεί να μαγέψει για να ξεγυμνώσει. Παγιδευμένος ανάμεσα στο Solyaris (1972) και την Οδύσσεια του Διαστήματος (1968), ο Sam Rockwell, παίζοντας παραπάνω από μία, απόλυτα πλήρη, αυτάρκη και ολοκληρωμένη εκδοχή του ίδιου χαρακτήρα, δίνει μια στοιχειωτική ερμηνεία, παίρνει ένα concept που μέχρι τώρα έχεις δει μόνο καρικατουρίστικα να ενσαρκώνεται, σε διαφόρων εποχών κωμωδίες, και το μετατρέπει σε μια διχοτόμηση υπαρξιακή, τόσο έντονη που είναι σχεδόν χειροπιαστή. Έχοντας την απόλυτη εμπιστοσύνη του σκηνοθέτη και την επικοινωνία που έρχεται μαζί, ξεδιπλώνει με απίθανη ευστοχία και οικονομία, το εξωπραγματικό βάθος του ταλέντου του. Σχεδόν αόρατα, αλλά εκτυφλωτικά καίρια, υπογραμμίζει το πώς είναι δυνατόν ένας άνθρωπος να είναι ο ίδιος κι αλλιώτικος μαζί, τσακισμένος απ’ το χρόνο και γεμάτος ορμή την ίδια στιγμή, προγραμματισμένος μεν, αλλά και ενστικτωδώς προικισμένος συνάμα, να μην εγκαταλείπει στιγμή, το στοιχειώδες χαρακτηριστικό που κάνει την ανθρωπότητα δυναμική: την αποφασιστικότητα να μείνει ζωντανή.

Ανοίγοντας τεράστιες ορέξεις για το μέλλον, ο Jones με την απόλυτα δικαιολογημένη του αφοσίωση στον Rockwell, παραδίδει μια από τις καλύτερες ταινίες επιστημονικής φαντασίας που θα βρεις, ξεκινώντας απ’ το σήμερα και πηγαίνοντας προς τα πίσω, όλο το δρόμο μέχρι τα ‘70s και τους μονόλιθους που την ενέπνευσαν.

loved it.

What's Eating Gilbert Grape 8/10.πολυ ωραια ταινια.ο di caprio ειναι απιστευτος ηθοποιος.ΤΕΛΟΣ.κριμα που δεν τον πηρε σοβαρα ο πολυς ο κοσμος οταν αρχισε να ερμηνευει ρολους οχι τοσο απαιτητικους.εννοειτε φυσικα πως αν δεν επαιζαν ο caprio o depp και η Lewis θα επαιφτε κατακορυφα το επιπεδο της ταινιας

deer hunter,περιμενα να δω κατι κορυφαιο λογω των κριτικων,αλλα δε ξερω γιατι ηταν πολυ κουραστικη ειδικα το πρωτο μισο κομματι:cry:

Assasination of a High Schoool President 6/10

UP 7/10

Battlestar Galactica : The Plan 2/10

Από τα πιο απογοητευτικά και άθλια κατασκευάσματα που έχω δεί. Ενώ λατρεύω το BSG, αυτή η νερουλή, ανέμπνευστη και άθλια συρραφή σκηνών ήταν μια από τις χειρότερες αρπαχτές που έχω δεί (ή δεν έχω δεί γιατί πραγματικά με πήρε ο ύπνος). Μακριά και αλάργα!

Εμένα μου φάνηκε μία από τα ίδια. Ούτε χειρότερο, ούτε καλύτερο. Απλά πιστεύω ότι δεν χρειάζεται να μας εξηγούν κ το καθετί. Ας αφήσουν έστω κάτι να αναρωτιόμαστε τι κ πως.

Dead Ringers.καλη σαν ταινια, μεγιστος ο Jeremy Irons.7/10

Up 7/10.πολυ πολυ φαντασια

afterwards 7/10

Four Christmases 6/10

hardwired 7/10(παρα πολυ καλο σεναριο, την ριχνει σαν ταινια το badget)

spread 6/10

Män som hatar kvinnor aka The Girl with the Dragon Tattoo

Θρίλερ Σουηδικής παραγωγής, το πρώτο μέρος της τριλογίας "The Millenium Trilogy".

Έχει κυκλοφορήσει και η ταινία για το δεύτερο βιβλίο και σε ένα μήνα βγαίνει η τρίτη.

Αξίζει! :T:

Män som hatar kvinnor aka The Girl with the Dragon Tattoo

Θρίλερ Σουηδικής παραγωγής, το πρώτο μέρος της τριλογίας "The Millenium Trilogy".

Έχει κυκλοφορήσει και η ταινία για το δεύτερο βιβλίο και σε ένα μήνα βγαίνει η τρίτη.

Αξίζει! :T:

το ειδα κι εγω,μου αρεσε πολυ,αν και το πρωτο μισαωρο ηταν πολυ κουραστικο,

Είχα όρεξη να ταΐσω τον εγκέφαλο μου με σκουπίδια εχτές και είδα σε 720 το Orphan.

Με μεγάλη επιείκεια και επειδή πάω ταξίδι αύριο και είμαι χαρούμενος, θα του δώσω 1/10.

Πάντως η μικρή καταφέρνει να γίνει η πιο μισητή φιγούρα στην ιστορία του κινηματογράφου.

UP 8.5/10

Για πολλούς αυτή ήτανε ταινία-έκπληξή από την disney-pixar. Από τον συμπαθέστατο ρομποτάκο Wall-E, περνάμε στην ιστορία του Κου Φρεντρικσον και του μιρκού Ράσελ, οι οποίοι ταξιδεύουν στο Paradise Falls πάνω σε ένα σπίτι.

To Σενάριο έχει απίστευτο βάθος. Η έναρξη, το πέρασμα και η σκηνοθεσία, κατεμε είναι αριστουργηματικά. Τα αισθήματα που μεταδίδει είναι πολύ ισχυρά και εναλλάσονται καθόλη την διάρκεια της ταινίας, από τα χαστούκια της πραγματικότητας και της ζωής, ως το σουρεαλισμό του ιπτάμενου σπιτιού, που και αυτό έχει την μαγεία του.

Η πραγματικότητα μάλιστα που παρουσιάζει στα σημεία που το κάνει δεν είναι ωραιοποιημένη όπως θα περίμενε κανείς από ταινία του είδους.

Το animation είναι κορυφαίο - άλλωστε είναι ταινία της pixar - όπως επίσης και τα voice over των χαρακτήρων. O Edward Asner ειδικά, που δανείζει την φωνή του στον Καρλ Φρεντρικσον, αποδίδει άψογα τις ιδιαιτερότητες, την γκρίνια και τα νεύρα του ηλικιωμένου χαρακτήρα. Επίσης ο σκύλος Doug, που μιλάει μέσω μιας ειδικής συσκευής (φωνή του Bob Peterson, animator της pixar), είναι τόσο πιστευτός που νομίζει κανείς ότι έτσι θα μιλούσε ένα σκυλι, αν μιλούσε :p.

Από ότι φαίνεται, ότι αγγίζει η Disney-Pixar γίνεται χρυσος. Το UP δεν αποτελεί εξαίρεση, ίσως η καλύτερη μάλιστα δουλειά της συνεργασίας.

Μια ταινία για μικρούς και μεγάλους, με τον δείκτη ελαφρώς γυρισμένο προς τους μεγάλους.

Κάντε τον εαυτό σας μια χάρη και δείτε την σε HD.

Απτά :)

Είχα όρεξη να ταΐσω τον εγκέφαλο μου με σκουπίδια εχτές και είδα σε 720 το Orphan.

Με μεγάλη επιείκεια και επειδή πάω ταξίδι αύριο και είμαι χαρούμενος, θα του δώσω 1/10.

Πάντως η μικρή καταφέρνει να γίνει η πιο μισητή φιγούρα στην ιστορία του κινηματογράφου.

xm...μου εχουν πει μερικοι οτι ηταν καλο θριλερ...

οσο για το Up ηταν οντως πολυ καλο,αλλα ηταν ενα κλικ κατω απο το wall-e:)

δεν καταλαβαινω γιατι αρεσε τοσο το wall-e.κατα την γνωμη μου τo Up ηταν μακραν καλυτερο

Changing Lanes : 7.5/10

City of God : 6/10 ισως και λιγοτερο, δεν με αγγιξε καθολου και αν δεν ειχε τετοια βαθμολογια στο imdb ισως να το ειχα κοψει και στην μεση. Μου πηρε 3 βραδια για να το τελιωσω:hehe:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.