Jump to content

Ποια ταινία είδατε πρόσφατα

ea6gka

Recommended Posts

• Replies 8,1k
  • Created
  • Last Reply

Requiem for a Dream 6.5/10

Η ταινία μου άφησε μια άσχημη αίσθηση και νομίζω πως ξέρω τον λόγο.

Καταπιάνεται με ένα χιλιοπαιγμένο θέμα(εξάρτηση, ναρκωτικά) προσπαθώντας να σου δημιουργήσει κάθε λογής αρνητικά συναισθήματα. Δεν θυμάμαι ποιός άνθρωπος του σινεμά το είχε πει, αλλά είναι ευκολότερο να δημιουργήσεις ένα δράμα(μια κλάψα) παρά μια κωμωδία. Γιατί στην κωμωδία απαιτείται εξυπνάδα.

Η ταινία λοιπόν τα καταφέρνει αρκετά καλά στο να σου δημιουργήσει κατάθλιψη και να σε κάνει να νομίσεις ότι είναι εξαιρετική επειδή πέτυχε αυτόν τον στόχο. Πάρα την υπερβολή που τη χαρακτηρίζει από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Άκυρη χρήση του main theme σε σκηνές που δεν έβγαζαν ιδιαίτερη συναισθηματική φόρτιση. Βιντεοκλιπίστικες λήψεις(π.χ. με τις δόσεις) που δεν μπόρεσα να καταλάβω σε τί συνεισέφεραν στην όλη ατμόσφαιρα της ταινίας και γενικότερη αίσθηση αμερικάνικου teenager movie. Και το σημαντικότερο, ψεύτικοι χαρακτήρες με εντελώς ακραίες συμπεριφορές για να εκβιάσουν το συναίσθημα. Ειδικά οι τελευταίες σκηνές με τους αστυνομικούς, τα ηλεκτροσόκ και τα σχετικά μου θύμισαν ταινία του Καϊλα που όλα μα όλα πάνε στραβά για Maximum θλίψη.

Η λέξη που συνοψίζει την ταινία είναι "Υπερβολή". Ευτυχώς που έπαιζε η Κόνολι και την ομόρφυνε κάπως. Άλλωστε πόσες και πόσες ταινίες τέτοιου είδους δεν βασίζονται στην εξωτερική εμφάνιση των πρωταγωνιστών τους. Ειδικά αν είναι αμερικάνικες.

Την βαθμολογεις πολυ χαμηλα . ( χαμηλοτερα και απο το σχετικα αυστηρο imdb πχ ) ισως απλα εσενα σε επηρρεασε αρνητικα . Η ταινια πάντως δειχνει τα πράγματα εως εχουν με τα σκληρα drugs και μην σου πω και ωραιοποιημενα ως καποιον βαθμο . Αν το requiem ειναι υπερβολη το train spotting (πχ) ειναι sequel του star wars : P

Συμφωνω με Petrossortep.

Αφου εγω την ειχα δει σε 2 δοσεις μαλιστα...Ηταν ανυποφορη η ψυχοπλακωση που μου προκαλουσε....

Ενω απο ενα σημειο και μετα ηταν ολα επαναλαμβανομενα.

Συμφωνω με Petrossortep.

Αφου εγω την ειχα δει σε 2 δοσεις μαλιστα...Ηταν ανυποφορη η ψυχοπλακωση που μου προκαλουσε....

Ενω απο ενα σημειο και μετα ηταν ολα επαναλαμβανομενα.

Μονο απο κοπελιτσες εχω ακουσει τετοια πραγματα,ηταν ανυποφορη-δεν την αντεξα-με ψυχοπλακωσε.Οσο για το αν ειναι υπερβολη η ταινια βγείτε μια βολτα στην ομονοια.Ναι οκ ειναι τραβηγμένες περιπτωσεις αλλα για να δειξεις την φρικη των νακρωτικων σε ακρότητες πρεπει να καταφυγεις.Απλα ο Aronofsky διαλεξε να δειξει το πολυ σκληρο προσωπο το νακρωτικων για να περασει τα μηνυματα του και καλα εκανε.

Hydra δες και trainspotting να μην εχεις να κρυφτεις απο πουθενα στην σκηνη με την κουνια.

Την βαθμολογεις πολυ χαμηλα . ( χαμηλοτερα και απο το σχετικα αυστηρο imdb πχ ) ισως απλα εσενα σε επηρρεασε αρνητικα . Η ταινια πάντως δειχνει τα πράγματα εως εχουν με τα σκληρα drugs και μην σου πω και ωραιοποιημενα ως καποιον βαθμο . Αν το requiem ειναι υπερβολη το train spotting (πχ) ειναι sequel του star wars : P

το imdb δεν είναι αυστηρό, απλά το score του είναι άκυρο. Αλλού κατα πολύ χαμηλότερο και αλλού υψηλότερο

Μονο απο κοπελιτσες εχω ακουσει τετοια πραγματα,ηταν ανυποφορη-δεν την αντεξα-με ψυχοπλακωσε.Οσο για το αν ειναι υπερβολη η ταινια βγείτε μια βολτα στην ομονοια.Ναι οκ ειναι τραβηγμένες περιπτωσεις αλλα για να δειξεις την φρικη των νακρωτικων σε ακρότητες πρεπει να καταφυγεις.Απλα ο Aronofsky διαλεξε να δειξει το πολυ σκληρο προσωπο το νακρωτικων για να περασει τα μηνυματα του και καλα εκανε.

Hydra δες και trainspotting να μην εχεις να κρυφτεις απο πουθενα στην σκηνη με την κουνια.

Εγω ψυχοπλακωθηκα.That's the truth....

Ισως επειδη ηταν υπερβολικα σκληρη η ταινια.

Υπερβολικα υπερβολικη ομως....και σε εναν γρηγορο ρυθμο ζαλαδας. :confused:

Την ταινία (trainsporting) την είδα μικρός στο σινεμά και η σκηνή στην τουαλέτα μπορώ να πω ότι με σημάδεψε.

Ενταξει την ταινια δεν την εχω δει,αλλα και μονο απο αυτην τη σκηνη,πολυ αμφιβαλλω αν αξιζει το 8.2 του Imdb

Ειναι δυνατων μωρε;;;;;

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=Bh7_p1lM2fY]YouTube - Bad case of diarrhea - Trainspotting toilet scene[/ame]

Ναι το ξερω,αλλα τι να φανταστει ενας ανθρωπος που βλεπει αυτη τη σκηνη;

Επρεπε να ειναι τοσο ακραια;Καταρχας πως μπηκε μεσ'τη χεστρα;

Τωρα δεν παιζει να την δω με την καμια... :p

OK guys. Δεν πόσταρα την κριτική μου για να ανοίξουμε θρεντ μέσα στο θρεντ.

Πάνω σ'αυτά που λέει ο jesus και οι υπόλοιποι ας δώσω μια σύντομη και τελική απάντηση.

Προσωπικά η ταινία δεν μου πολυάρεσε. Άντε να της βάλω ένα 7 για την βασική ιδέα που είναι η εξάρτηση γενικότερα και η φυγοπονία. Όχι συγκεκριμένα τα ναρκωτικά.

Μέσα στην ταινία παρουσιαζόνταν διάφοροι τύποι εξάρτησης τόσο υλικής όσο και πνευματικής. Η φυγοπονία φαινόταν στις φαντασιώσεις επιτυχίας που έπλαθε κάθε ήρωας για να αποφύγει να αντιμετωπίσει κατάματα το αληθινό του πρόβλημα.

Προσωπικά δεν βρήκα πειστική την παρουσίαση. Εκτός του ότι έχω βαρεθεί πλέον να βλέπω σε αμερικάνικες ταινίες παρακμιακούς ρόλους να τους υποδύονται αψεγάδιαστα μοντέλα, δεν μπορώ να πιστέψω ότι ένα πρεζόνι της χειρότερης μορφής έχει όνειρο να φτιάξει επιχείρηση με την γκόμενά του. Στην αληθινή ζωή τέτοια άτομα δεν σκέφτονται τίποτε άλλο από την επόμενη δόση. Οι πρωταγωνιστές της ταινίας γνωριζαν εξ'αρχής ότι ήταν κατεστραμμένοι. (Συν ό,τι άλλο είπα στο προηγούμενο ποστ).

@NTG Ναι πρώτη φορά. Αν και είχα ακούσει καλά σχόλια απ'όταν είχε βγει. Την νόμιζα για συναισθηματικό δράμα.

The Orphan 7/10

Καλό θριλεράκι με εκπλήξεις προς το τέλος. Χανει λίγο σε ηθοποιία και σκηνοθεσία.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.