Jump to content

Ερωτηση για μνημες και timings.

mister_0101

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπερα,

Εχω μια asus nforce 4 SLI με 2 x 1GB Twinmos ddr400 και 3800+ X2.

Στο bios ειναι ολα στο Auto στις μνημες και ειναι 2T

Εχω τα δυο ακολουθα screenshots

Γιατι συμβαινει αυτο ? ειναι αλλα στο spd και αλλα στο dual..

Θα συνεβαινενε αυτο με αλλες 2x1GB 3-3-3 μνημες ?

post-1901-1416072345,2302_thumb.png

Δεν δειχνει το αλλο shot αλλα τα latencies στο dual ειναι:

201 FSB και 10x multiplier.

CAS 2.5

ras to cas 4

ras precharge 4

tras 8

trc 11

dram idle timer 16

YΓ: δεν με ενδιαφερει το o/c αλλα θελω καλα latencies.

Ποια μητρικη εχεις φιλε μου?Θα κατεβασεις το memtest86(υπαρχει και στα tools του thelab) και θα το περασεις σε μια δισκετα(ή αν δεν εχεις σε cd).Θα πας στο Bios και μεσα απο το menu που εχει τα Timings θα βαλεις αυτα που θα επρεπε να εχει κανονικα.Μετα τσεκαρε με το Memtest για σταθεροτητα(οχι μεσα στα windows για να μην εχεις προβληματα).Aν σ'ενδιαφερει κατεβασε τα κι αλλο μεχρι να εισαι ικανοποιημενος και σταθερος.Επειδη εχει spd 3-3-3-χ δεν σημαινει οτι ρυθμιζεται παντα σε αυτα τα Timings οταν ειναι στο auto.

mobo: asus A8N-SLI

οποτε ουσιαστικα βγαζω το auto και βαζω καλυτερα latencies και μετα με το memtest τσεκαρω αν τα latencies που εβαλα δινουν λαθη.

Τι υποψιαζεστε οτι ειναι ? μνημες ή τιποτε αλλο ?

Παντως απο οτι ειδα η μητρικη τρεχει bios xx(δεν θυμαμαι)/7/2005 , δηλαδη σχετικα καινουριο.

Δεν εχει σημασια φιλε μου.Και το νεοτερο Bios να εχεις μπορει να η μητρικη να μην στα διαβαζει σωστα στα auto.Λογικα δεν θα εχεις προβλημα να τις τρεξεις στα default timings,αλλα τσεκαρε το και με το memtest..

Δεν βλέπω κανένα πρόβλημα. Οι μνήμες έχουν τα timings που έπρεπε να έχουν από SPD. Αν θέλεις να τα αλλάξεις θα το κάνεις μέσα στο BIOS (απενεργοποιώντας την επιλογή by SPD). Αν και το memtest είναι καλό εργαλείο για να δοκιμάσεις τις μνήμες σου δεν σημαίνει ότι αν τρέχει χωρίς λάθη για 2 ώρες θα είσαι χωρίς προβλήματα. Γι αυτό ίσως το memtest μέσα από windows να είναι πιο ευαίσθητο στο να βρίσκει προβλήματα.

Αρχική απάντηση από tristeno [Σήμερα, στις 10:00]

Δεν βλέπω κανένα πρόβλημα. Οι μνήμες έχουν τα timings που έπρεπε να έχουν από SPD. Αν θέλεις να τα αλλάξεις θα το κάνεις μέσα στο BIOS (απενεργοποιώντας την επιλογή by SPD). Αν και το memtest είναι καλό εργαλείο για να δοκιμάσεις τις μνήμες σου δεν σημαίνει ότι αν τρέχει χωρίς λάθη για 2 ώρες θα είσαι χωρίς προβλήματα. Γι αυτό ίσως το memtest μέσα από windows να είναι πιο ευαίσθητο στο να βρίσκει προβλήματα.

Aπλα επειδη οι μνημες ειναι 2.5-3-3 (γι'αυτο τις πηρα και δεν αγορασα 3-3-3) νομιζα οτι θα παιξουν και 2.5-3-3 στο dual.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.