mister_0101 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 27, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 27, 2005 Καλησπερα, Εχω μια asus nforce 4 SLI με 2 x 1GB Twinmos ddr400 και 3800+ X2. Στο bios ειναι ολα στο Auto στις μνημες και ειναι 2T Εχω τα δυο ακολουθα screenshots Γιατι συμβαινει αυτο ? ειναι αλλα στο spd και αλλα στο dual.. Θα συνεβαινενε αυτο με αλλες 2x1GB 3-3-3 μνημες ?
mister_0101 Δεκέμβριος 27, 2005 Author #2 Δεκέμβριος 27, 2005 Δεν δειχνει το αλλο shot αλλα τα latencies στο dual ειναι:201 FSB και 10x multiplier.CAS 2.5ras to cas 4ras precharge 4tras 8trc 11dram idle timer 16YΓ: δεν με ενδιαφερει το o/c αλλα θελω καλα latencies.
deadlock7 Δεκέμβριος 28, 2005 #3 Δεκέμβριος 28, 2005 Ποια μητρικη εχεις φιλε μου?Θα κατεβασεις το memtest86(υπαρχει και στα tools του thelab) και θα το περασεις σε μια δισκετα(ή αν δεν εχεις σε cd).Θα πας στο Bios και μεσα απο το menu που εχει τα Timings θα βαλεις αυτα που θα επρεπε να εχει κανονικα.Μετα τσεκαρε με το Memtest για σταθεροτητα(οχι μεσα στα windows για να μην εχεις προβληματα).Aν σ'ενδιαφερει κατεβασε τα κι αλλο μεχρι να εισαι ικανοποιημενος και σταθερος.Επειδη εχει spd 3-3-3-χ δεν σημαινει οτι ρυθμιζεται παντα σε αυτα τα Timings οταν ειναι στο auto.
mister_0101 Δεκέμβριος 28, 2005 Author #4 Δεκέμβριος 28, 2005 mobo: asus A8N-SLIοποτε ουσιαστικα βγαζω το auto και βαζω καλυτερα latencies και μετα με το memtest τσεκαρω αν τα latencies που εβαλα δινουν λαθη.Τι υποψιαζεστε οτι ειναι ? μνημες ή τιποτε αλλο ?Παντως απο οτι ειδα η μητρικη τρεχει bios xx(δεν θυμαμαι)/7/2005 , δηλαδη σχετικα καινουριο.
deadlock7 Δεκέμβριος 28, 2005 #5 Δεκέμβριος 28, 2005 Δεν εχει σημασια φιλε μου.Και το νεοτερο Bios να εχεις μπορει να η μητρικη να μην στα διαβαζει σωστα στα auto.Λογικα δεν θα εχεις προβλημα να τις τρεξεις στα default timings,αλλα τσεκαρε το και με το memtest..
tristeno1416003162 Δεκέμβριος 28, 2005 #6 Δεκέμβριος 28, 2005 Δεν βλέπω κανένα πρόβλημα. Οι μνήμες έχουν τα timings που έπρεπε να έχουν από SPD. Αν θέλεις να τα αλλάξεις θα το κάνεις μέσα στο BIOS (απενεργοποιώντας την επιλογή by SPD). Αν και το memtest είναι καλό εργαλείο για να δοκιμάσεις τις μνήμες σου δεν σημαίνει ότι αν τρέχει χωρίς λάθη για 2 ώρες θα είσαι χωρίς προβλήματα. Γι αυτό ίσως το memtest μέσα από windows να είναι πιο ευαίσθητο στο να βρίσκει προβλήματα.
mister_0101 Δεκέμβριος 28, 2005 Author #7 Δεκέμβριος 28, 2005 Αρχική απάντηση από tristeno [Σήμερα, στις 10:00] Δεν βλέπω κανένα πρόβλημα. Οι μνήμες έχουν τα timings που έπρεπε να έχουν από SPD. Αν θέλεις να τα αλλάξεις θα το κάνεις μέσα στο BIOS (απενεργοποιώντας την επιλογή by SPD). Αν και το memtest είναι καλό εργαλείο για να δοκιμάσεις τις μνήμες σου δεν σημαίνει ότι αν τρέχει χωρίς λάθη για 2 ώρες θα είσαι χωρίς προβλήματα. Γι αυτό ίσως το memtest μέσα από windows να είναι πιο ευαίσθητο στο να βρίσκει προβλήματα. Aπλα επειδη οι μνημες ειναι 2.5-3-3 (γι'αυτο τις πηρα και δεν αγορασα 3-3-3) νομιζα οτι θα παιξουν και 2.5-3-3 στο dual.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.