Jump to content

Αγορά νέου σκληρού δίσκου

petaloudaki

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Γειά σας , θέλω να αγοράσω έναν νέο σκληρό δίσκο μικρής χωριτηκότητας δηλαδή 40 GB (γιατί έχω δύο εξωτερικούς που μου αρκούν). Αλλά δεν ξέρω εάν πρέπει να πάρω Sata γιατί δεν έχω ιδέα απο αυτούς τους σκληρούς και φοβάμαι μήπως αντιμετοπίσω κάποιο πρόβλημα κατά την εγκατατάσταση των windows.Αξίζουν οι Sata? Ευχαριστώ!

γιατι να μην αξιζει η αγορα ενος sata τα περισσοτερα παιδια εχουν sata και δεν αντιμετοπιζουν κανενα προβλημα,προχωρα στην αγορα;) δεν ξερω μονο αν υπαρχει sata με 40gb απο τι ξερω ο πιο μικρος αρχιναει στα 80.

Βρήκα αυτόν εδώ Western Digital , τι λέει? Επειδή έχω ακούσει κάτι για Raid μπορώ πιο μετά να πάρω άλλο ένα σκληρό και να το κάνω? Πρέπει να είναι ακριβώς ο ίδιος?

ολοι οι σκληροι 80gb πανω κατω εχουν τις ιδιες επιδοσεις,αργοτερα αμα παρεις ενα ακομα μπορεις να τον κανεις raid μια αποτι βλεπω η μητρικη σου υποστηριζει το raid.

Απλά δεν έχω ξαναεγκαταστήσει Sata ούτε έχω ξαναβάλει Windows σε Sata. Η εγκατάσταση γίνετε όπως και στους ΑΤΑ ή έχει κάτι το δύσκολο? Ευχαριστώ.

κανονικοτατα γινεται βαζεις τον δισκο πανω οταν θα αρχισει η εγκατασταση θα βαλεις την δισκετα της mobo θα πατησεις f6 και μετα αρχιναει η εγκατασταση

γινετε να κανεις αλλα προηποθετι εναν condroler που να μπορει να το κανιε αυτο

παντος η καλητερι λυση ειναι να πας σε εναν 80Gb sata και εμτα σε αλλον εναν εφοσων η μητρικη σου υποστιριζει raid

πρέπει να υποστηρίζεται από την μητρική σου το RAID για ΑΤΑ, κάτι πολύ συνηθισμένο.

Συμβουλή: μη φοβάσαι να δοκιμάσεις, αν έχεις πάρει ένα backup τα δεδομένα σου ωστε να είσαι σίγουρος, κάτσε και δοκίμασε. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Τα αρχεία τα έχω περάσει σε εξωτερικό οπότε δεν έχω πρόβλημα απλά ψιλοφοβάμαι εάν θα μπορέσω να ρυθμίσω τον Sata. Αλλά τελικά λέω να καταλείξω σε Sata.Ευχαριστώ παιδιά!!

έχω την εντύπωση ότι η μητρική σου δε χρειάζεται τη δισκέτα για να αναγνωρίσει το σκληρό, εκτός και αν τελικά «παίξεις» με 2 sata για raid

Μη φοβάσαι τίποτα keep on formating:T:

απο οτι λεει και ο mariosalice εχει γινει μπερδεμα γενικα με το sata2...υποστηριζει μεν την ταχυτητα αλλα δεν εχει κανενα αλλο χαρκτηριστικο απο σατα2...

(ελπιζω να τα θυμαμαια καλα:p)

• 1 year later...

Δεν ανοίγω νέο και θα κάνω την ερώτηση εδώ...

Είμαι ανάμεσα σε Seagate 320, WD 320 και WD 250 Raid Edition.

Ποιόν από τους τρείς προτείνετε;

Τον WD 250 Raid Edition αγόρασε τον αν θα τον βάλεις σε raid. Δεν λειτουργεί σωστά όταν είναι μόνος του. Έχει μια επιλογή που αν απενεργοποιήσεις μάλλον δεν θα έχει πρόβλημα.Αλλά ψάχτω και εσύ. TLER είναι η επιλογή που μέσω ms dos προγράματος θα απενεργοποιήσεις .Παλιά η WD δεν το έστελνε στους πελάτες τις ,τώρα αν τους στείλεις email θα στο στείλουν. Κάνε όμως μια αναζήτηση στο google ;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.