Akis_1977 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 27, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 27, 2005 Προσφατα αγορασα (καλός ή κακός) AYTH τιν 6600 με 256Mb μνημη (σε AGP) και αφου διάβασα οτι η Fanless ψυκτρα τις Zalman ΖΜ80D-HP δεν είναι συμβατή με τις:nVidia GeForce 6800 GT, 6800 Ultra, FX5800,ATI Radeon 9800Pro,Matrox Parhelia θεώρισα οτι δέν θα έχω κάποιο πρόβλημα στιν τοποθέτιση. Έλα όμως που υπολόγισα χωρίς τον ξενοδόχο! Αφού έβγαλα την ψύκτρα τις κάρτας γραφικών περίμενα οτι θα δώ τον επεξεργαστή τις κάρτας και θα προχορίσω στην τοποθέτιση τις ψύκτρας. Πρός απογοήτευση που όμως εκτός απο τον επεξεργαστή έχει και κάτι άλλο απο κάτω τό οποίο επίσης χρειάζεται ψύξη μιάς και το κάλυπτε καί αυτό η Original ψύκτρα. Οπτικά (απο θέμα τοποθέτισης υλικών) η πλακέτα τις κάρτας μου είναι ίδια με τιν MSI NX6600-VTD256MB Βρίκα λοιπόν τις εξής διαφορές. Στιν πρωτη είκόνα έχουμε τιν 6600 τις MSI και έχω σημειώσει αναλόγως (αύτό που είναι κάτω απο τόν επεξεργαστή είναι σε μήκος ίδιο αλλα το 1/3 σε πλάτος ) Στιν δεύτερη είκόνα είναι τα Parts τις Zalman στα οποία ναί μέν το Part A (όπως το έχω ονομάσει) κάθεται πάνω στον επεξεργαστή αλλά το άλλο σημείο τις πλακέτας στιν πρωτη εικόνα (με τα ?????) μένει ακάλυπτο. (το Β είναι πολύ μικρο και σίγουρα δέν ταιριάζει πουθενά) Επισης τα ψυκτράκια για τις μνήμες (που στην πλακέτα είναι 4 και μεγάλες) είναι 8 και μικρά! Συμπέρασμα... η ψύκτρα δεν κάνει για τιν συγγεκριμένη καρτα.... :cry: αλλά και απο οτί βλέπω.. ακόμα και τιν VF700-Cu να έπερνα.. πάλι δεν θα έκανε.. και αυτός ο θορυβος που κάνει το Original ανεμιστιράκι τις Κάρτας μου χτυπάει στα αυτία όπως ντάλα καλοκαίρι.. βράδυ... και να τρυγυρνάει πάνω απο το αυτί σου ένα κουνουπι!!!! Οπως και να έχει κάτι απο τα δύο πρεπει να αλλάξω.. Ψύκτρα άλλη δεν βρίκα... οπότε... 1) Τι στό καλό ειναι αυτό κατω απο τον επεξεργαστή τις κάρτας που μου χάλασε τα σχέδια?? 2) Μήπως ξέρει κανείς βρε παιδια ποιά κάρτα να πάρω (σε APG πάντα) που να μπορώ να βάλω σίγουρα τιν Zalman αλλα και να έχω τα ίδια χαρακτιριστικά? Δλδ τουλάχιστον 6600 με 256Μβ μνήμη (δεδομένου ότι η ψύκτρα δεν είναι συμβατή με τις:nVidia GeForce 6800 GT, 6800 Ultra, FX5800,ATI Radeon 9800Pro,Matrox Parhelia) Τιν έχει βάλει πουθενά κανείς αυτή τιν ψυκτρα επιτέλους? :cry: 3) Εάν δέν υπάρχει λυση στο 2 Κάποια άλλη πρόταση γενικα έστω και σε συνδιασμό κάρτα(AGP)+ψύκτρα που να μήν ακούγετε τιποτα?? Μεχρι 200 άντε το πολύ 250 euroπουλάκια?? Please Heeeeelppppp... Link to comment Share on other sites More sharing options...
overvolt Δεκέμβριος 27, 2005 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 27, 2005 Σε καταλαβαινω απολυτα , αλλα το πιο πρακτικο θα ηταν να αφησεις την μανισια ψυχτρα και ανεμιστηρα , και να βαλεις ενα κυκλωματακι που θα ρυθμιζει της στροφες του ανεμιστηρα . Το να παρεις αλλη καρτα ειναι λιγακι τραβηγμενο ως λυση .This product cannot be installed on nVIDIA GeForce 6800 GT and 6800 Ultra because they do not have 3mm heatsink installation holes. Also, this product cannot be installed on nVIDIA GeForce 6600 GT AGP, 6600 AGP, and PCX 5*** series products. http://www.zalman.co.kr/eng/product/view.asp?idx=138&code=013 Link to comment Share on other sites More sharing options...
overvolt Δεκέμβριος 27, 2005 #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 27, 2005 EDIT πρωτη εγγραφή .. thanks Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akis_1977 Δεκέμβριος 27, 2005 Author #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 27, 2005 'Οντος ειναι τραβηγμένη λύση... άλλα με το να μειώσω τις στροφες του Fan σαν αποτέλεσμα θα έχω αυξηση τις θερμοκρασίας λογικα. Δεν το είχα δεί στο Site της Zalman οτι δέν είναι συμβατή με 6600AGP... Μόνο στο site του Eshop Διαβασα.. και αυτό δέν το ανέφερε πουθενα!! :mad: Βέβαια δέν ξέρω τι θερμοκρασίες βάραει η κάρτα μιάς και δεν την μέτρησα ποτέ... με το δάχτυλο που την ακουμπουσα πάντος (δαχτυλομέτρηση by Akis :banging: ) δέν εδειχνε να έχει ιδιέτερο πρόβλημα μετά απο 6 ώρες Need for Speed Most Wanted. To προβλημα μου είναι οτι αφου τα έσκασα καλά.. πήρα τροφοδοτικό Be quite.. ανεμιστήρια κτλ κτλ κτλ και υσήχασε το Stacker είναι άκρος εκνευριστικό να ακους τιν Κάρτα γραφικών και μάλιστα σε υψησυχνο ψιλοτσιριχτό τόνο! Με βλέπω να την σπρόχνω συντομα... και την κάρτα και την ψύκτρα μιάς και τα καλύτερα μοντέλα καρτών σιγουρα δεν μπορουν να την φορέσουν... :cry: :cry: Link to comment Share on other sites More sharing options...
thrasher Δεκέμβριος 27, 2005 #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 27, 2005 Αν τους παει την καρτα και την ψυκτρα και τους πει οτι "εγω πηρα αυτην τη ψυκτρα βαση οτι δεν γραφαται πουθενα οτι δεν ειναι συμβατη με 6600 AGP"δεν θα γινει τιποτα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akis_1977 Δεκέμβριος 27, 2005 Author #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 27, 2005 Πιστεύω πως δεν θα υπάρχει πρόβλημα στο να την αλλάξουν (αν και έχει ανοιχτει η συσκευασία) αλλα και πάλι τί να το κάνω? Cash πίσω δεν πρόκειται να πάρω... το πολύ πολύ κάνα πιστοτικό των 30 που στην περιπτωση μου να το κάνω τι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
thrasher Δεκέμβριος 27, 2005 #7 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 27, 2005 Παρε αυτο Μπορει να μην αναφερει την καρτα σου αλλα σε αυτην τη φωτο δειχνει οτι δεν ακουμπαει αυτο το πραγμα. Δεν ειμαι και 100%σιγουρος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akis_1977 Δεκέμβριος 27, 2005 Author #8 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 27, 2005 Ευχαριστώ όσους απάντησαν... Η λυση βρέθηκε... τσίμπισα μία NX6800GT TD256 :clap: :banging: Link to comment Share on other sites More sharing options...
thrasher Δεκέμβριος 27, 2005 #9 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 27, 2005 Mεγεια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
overvolt Δεκέμβριος 27, 2005 #10 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 27, 2005 Αντε καλοριζικια Ποτε θα την παρεις , με το καλο ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akis_1977 Δεκέμβριος 27, 2005 Author #11 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 27, 2005 Μα τίν έχω στά χέρια μου ήδη! (μην ρωτήσει κανείς τι και πώς... :whistling ) Αυτή τιν στιγμή modάρω και το δέυτερο τροφοδοτικό (αφαιρώ περιτά καλωδια) που θα μπεί στο Stacker στην βάση για να τροφοδοτεί μόνο την κάρτα... Εαν και θα είναι μεγάλη η νύχτα σήμερα... ελπίζω το αποτέλεσμα να με δικαιώσει! (Φωτό δυστιχώς δεν μπορώ να βγάλω.. γιατί καποιος στην καφετέρεια "δανειστικε" :bye: ενώ εγω το κινητό μου και τώρα είμαι με ένα siemensάκι C55) Μόλις επιστέψεί η γυναίκα (του χρόνου) θα βγάλω και εγώ το χρέπι μου στην φόρα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos_cupra Δεκέμβριος 28, 2005 #12 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2005 Λοιπον,μονο προς ενημερωση για οποιον δεν γνωριζει,αυτο το πραγμα που εμποδιζει ειναι η ψυκτρα απο το bridge ετσι ωστε να ειναι η καρτουλα vga.Δυαλος δηλαδη αλλα βαριεμαι να γραψω αλλα πιστευω να καταλαβατε Link to comment Share on other sites More sharing options...
NoDsl Δεκέμβριος 28, 2005 #13 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2005 Αρχική απάντηση από giorgos_cupra [Σήμερα, στις 03:43] Λοιπον,μονο προς ενημερωση για οποιον δεν γνωριζει,αυτο το πραγμα που εμποδιζει ειναι η ψυκτρα απο το bridge ετσι ωστε να ειναι η καρτουλα AGP.Δυαλος δηλαδη αλλα βαριεμαι να γραψω αλλα πιστευω να καταλαβατε Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akis_1977 Δεκέμβριος 28, 2005 Author #14 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2005 Ωραίαααααα... και τώρα τι ψύκτρα να πάρουμε για τιν 6800GT ??Να υποθέσω NV Silencer 5 (rev 2) απο Arctic Cooling ????Υπάρχει κάτι καλύτερο? (το κόστος δεν με πειράζει τόσο πολυ αρκεί να σκάσει (o θόρυβος) ! :whistling ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
thrasher Δεκέμβριος 28, 2005 #15 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2005 1 2 Αλλιως βαλε ενα απλο νερακι μονο για τον θορυβο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akis_1977 Δεκέμβριος 28, 2005 Author #16 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2005 Οκ thrasher!Πιο πολύ και εγώ πρός Arctic το έβλεπα να γέρνει.. Αν και είναι "σχεδόν" διπλάσιο το βάρος τις.. μου αρέσει η φιλοσοφία που έχει στο να βγάζει τον ζεστό αέρα τις κάρτας πρός τα εξω μέσω τίς θύρας PCI που καταλαμβάνει παρά τιν Zalman που τιν κυκλοφορεί μέσα στο κουτι !θα πάω τώρα να την πάρω.. Μία τελευταία απορία... Καπου διάβασα οτι η Arctic έχει ίδη με το που θα την βγάλεις απο τιν συσκευασία θερμοαπαγωγική πάνω τις.Να την χρισιμοποιήσω έτσι.. η να πάρω να βάλω ceramique? Αξιζει? θα δώ έστω και κάποια διαφορά η θα πάει τζάμπα το 5eurάκι?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
thrasher Δεκέμβριος 28, 2005 #17 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2005 Eγω που την αλλαξα δεν ειδα διαφορα.Αλα καλο ειναι να σου βρισκεται και μια παστουλα.Παρτην ετσι να σου βρισκεται!Κοιτα να σφιξεις καλα την ψυκτρα και πριν τη βαλεις στη Μ/Β να δεις αν ακουμπαει καλα η ψυκτρα στο VGA.Y.Γ.Μην νομιζεις οτι θα βγαζει αερα με ροη.Δεν θα τον καταλαβαινεις με το χερι σου.Αυτα και μεγεια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akis_1977 Δεκέμβριος 28, 2005 Author #18 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2005 :cry: :cry: Μάλον έκανα βλακεία και ίσως να έκαψα και τιν κάρτα.... Εβαλα τιν ψύκτα.. έλενξα εάν όλα πατάνε καλά και ωραία.. την βάζω πάνω στο PC και με το που ανάβω η οθόνη διχνεί όλη pixels γεμάτα με χρώματα!!! :help: :help: Λές η κάρτα να :( θα ξεκινήσω τωρα να ξαναβάλω την γνήσια ψύκτα να δώ τί θα γήνει... αλλα μάλλον με βλέπω να έκανα βλακεία με το παθητικό Backplate που έχει και ακουμπάει στιν πίσω μεριά των μνημών (απο την πίσω μερία τις πλακέτας) θέλει βίδωμα αυτο???? Πίρα τις βίδες απο τιν παλία ψύκτρα και το βιδωσα...Λετε να έκανα βλακεία και να βραχυκικλώσα τιποτα.???... Ουφφφ...... Thrasher έχεισ βάλει ξανά εσυ τιν NV5 σε άλλη κάρτα?? Καποιος απο Αθήνα που να μπορεί να με βοηθίσει απο κοντά να βάλουμε τιν ψύκτρα μαζι PLEASE????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akis_1977 Δεκέμβριος 28, 2005 Author #19 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2005 Εβαλα ξανα τιν γνησια ψύκτα και άναψε κανονικά... Υπάρχει περίπτωση να έχει δημιουργηθει παρ'αυτα κάποιο πρόβλημα στιν καρτα?? Πως μπορώ να το ελένξω αυτο???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
thrasher Δεκέμβριος 28, 2005 #20 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2005 Eγω την ΝV6 εχω βαλει μονο. Tα βιδωσες ολα? Τα χαρτακια απο αυτα που σου εχω κυκλωσει(μπλε)τα εβγαλες. Την βιδωσες καλα? Αφου σου ανοιξε κατι με την ψυκτρα θα παιζει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.