Jump to content

maxtor 250GB sata2

kom

Recommended Posts

Μπα, για κανενα 200-250 WD JD με βλέπω. Αποτι βλεπω στο SR ειναι αρκετα γρήγορος (πιο γρήγορος απο Maxline III συνολικά) και ειναι και οικονομικος. Αναλογικά δεν ειναι οικονομικότερος ο 300αρης, μαλλον ο 250αρης στα 115Ε περίπου.Αλλά και πάλι δε χρειάζεται να γοράσω τώρα GB τα οποία οταν θα τα χρειαστώ θα κοστίζουν φτηνότερα.

Τελικά ξέρετε αν υπάρχει ακόμα το θέμα με τους maxtor και το NF4?

Απόσο διάβασα παντως οι maxline III και οι DiamondMax 10 ειναι ιδιο hardware με αλλο firmware και εγγυηση. Οι maxline νομιζω δεν εχουν το προβλημα, αλλα ειναι και πιο ακριβοι, χανουν το πλεονεκτημα τιμης των DiamondMax εναντι ολων των αλλων

Επαναφέρω λίγο το θέμα φού και εγώ αρχίζω και ψάχνω για σκληρό.

Βρήκα τον Seagate 7200.9 250 GB αλλά είναι ακριβός. 138

Το ερώτημα είναι: Αφού έχω υποστήριξη SATA2 ποιά είναι η επιλογή μου :

1 )Seagate 7200.9 250 GB138

2) Hitachi Deskstar T7K250 250 GB 133

Ή τελικά να πάω σε western digital WD2500JS 129

Από επίπεδα θορύβου τι λένε?

Προτιμώ να είναι λίγο πιο αθόρυβος από λίγο πιο γρήγορος.

Τώρα είμαι με έναν IBM Deskstar στα 80 gb σε ATA 100

Διορθώθηκε ο Hitachi. Τον Τ7Κ250 εννοούσα

Αρχική απάντηση από jobous [Σήμερα, στις 11:41]

Επαναφέρω λίγο το θέμα φού και εγώ αρχίζω και ψάχνω για σκληρό.

Βρήκα τον Seagate 7200.9 250 GB αλλά είναι ακριβός. 138

Που τον βρήκες?;)

Πήρα και εγω λοιπον τον Hitachi T7k250 απο topsystems 125. Αποσο εψαξα εχει τα καλυτερα acces times, και ειναι απο τους γρηγοροτερους σε transfers (οι seagate και samsung ειναι οι πιο γρηγοροι) λόγω και 125GB / platter. Σε IOs/S ειναι επισης αρκετα γρηγορος.

Απο θόρυβο ειμαι πολυ ικανοποιημενος, δεδομενω οτι ενας λογος που τον πηρα ειναι για να σπρωξω τον 40αρη IBM στο κατεβαστηρι στο υπογειο γιατι την ειχε δει ατμομηχανη τελευταια και ολο σφυριζε. Μπορει να τον ξαναφερω το καλοκαιρι να διωχνει τα κουνουπια. Ο Hitachi ειναι πολυ ησυχος, κανει μονο ενα σιριχτο ηχο οταν ξεκιναει, τον οποιον τον προσεξα οταν ειχα το αυτι μου στους 30 ποντους με το κουτι ανοιχτο. Επίσης αποσο νιωθω με το χερι ειναι χλιαρος παρα ζεστος, σε αντιθεση με τον 160αρη Maxtor DiamondMax Plus 9 που ψιλοψηνεται (με αντιστοιχε συνθηκες αερισμου)

Στη μητρικη μου παιζει μια χαρα με sata1 (burst speed ~115MB/s)

Γενικα πιστευω οτι ειναι η καλυτερη επιλογη τωρα ακολουθουμενος στενα απο τον WD 2500KS με 16MB στα ιδια λεφτα (γενικά λιιιιγο αργοτερος) και τον Seagate 7200.8. Οι maxtor έχουν 16MB επισης, καλα transfers αλλα πολυ μεγαλο acces time, ιδιαιτερα στην εγγραφη (15-16ms). Ο δε WD φανηκε λιγο πιο θορυβωδης.

Το μονο που με ανησυχει ειναι οτι γραφει Desk(Death)Star ;)

Εχω παρει τον Maxtor 300gbSataII DiamondMax10 Και αρνητε να ξεκινηση με Nforce3 Στην Msi

Αλλα δουλευει μια χαρα στην Abit An7 Nforce2 αλλα και στην Gigabyte IK1100 875 Ηθελα να παρω Nforce 4 αλλα μ αυτα που λετε οτι κολαει και εκει δεν κανουμε δουλεια ,Οποιος μαθει τιποτα για Firmware ας το σφυριξη και σε μας

• 4 weeks later...
Αρχική απάντηση από pigassos19

καμια αλλη προταση για δισκο sata 250gb που να υποστηριζει NCQ?

Ειναι στανταρ οτι οι sataΙΙ δουλευουν σε sata I controller?

και μένα γιατί ο hitachi T7K250 που έχει μετατραπεί σε σατα 2 μέσο utility δεν βλέπετε από σατα 1 on board controller?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.