Jump to content

fan απο 12ν σε 5ν?

apollo

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

παιδια καλησπερα και χρονια πολλα

εχω ενα ανεμιστηρακι 4 πιν οπως του σκληρου στη τροφοδοσια, και επειδη δε θυμαμαι την αλλαγη ελεγα να το κανω σε 5 βολτ, για να μη κανει θορυβο, θυμασται ή ξερετε πωσ αλλαζει η συνδεσμολογια σε 5 βολτ

ευχαριστω εκ τον πρωτερον

Για 5v βάλε το κίτρινο του fan στο κόκκινο του molex και μαύρο σε μαύρο.

Εγω ειχα παρει εναν zalman cooler που ειχε αλλο βυσμα για 5V και αλλο για 12V, και αναλογως θα επρεπε να το συνδεσω στο τροφοδοτικο(το εναλλακτικο αυτο βυσμα διακρινεται στην 3η εικονιτσα). Για να αποφυγω το βαλε-βγαλε, προσαρμοσα ενα ρυθμιστηρι με διακοπτακι που πηρα απο αλλον zalman κι ετσι τωρα ρυθμιζω τις στροφες αναλογα με τις αναγκες μου: 1500rpm(silent mode) οταν κοιμαμαι και 2600rpm normal mode. H 6600gt μου δεν εχει ως τωρα υπερβει τους 63οC με οριο τους 145;)

vf7005pt.jpg

Εγώ παίδες ακολούθησα το link του nickthegreek και δουλεύει μια χαρά σε 7V ο πίσω ανεμιστήρας του κουτιού μου, δεν έκοψε τρελλά ο θόρυβος, αλλά ησύχασα από αυτόν τον βόμβο που έκανε... thx σε όλους:)

Ή, παίρνεις ένα μαχαίρι, κόβεις τις δυο γωνίες από το βύσμα του ανεμιστήρα, έτσι ώστε να μπαίνει κι ανεστραμμένο ;)

(εννοείται το έχω δοκιμάσει και δουλεύει)

post-129-1416072344,8797_thumb.gif

Ή, παίρνεις ένα μαχαίρι, κόβεις τις δυο γωνίες από το βύσμα του ανεμιστήρα, έτσι ώστε να μπαίνει κι ανεστραμμένο

Απλό και κορυφαίο!! :T: :T: :T:

Απορώ πως δεν το είχα σκεφτεί και παιδευόμουνα και άλλαζα τα καλώδια μεταξύ τους!:o

Λίγο προσοχή όμως, γιατί έτσι θα κουμπώνει το βύσμα και από τις δύο μεριές.

Μην κάψουμε και τίποτα...

Ε, ναι, δε θα το κάνεις στο μόλεξ του σκληρού, σε αυτό του ανεμιστήρα θα το κάνεις.

’μα λάχει, χαράζεις κι ένα "12V" κι ένα "5V" στις άκρες, τα μπουκώνεις και με μαύρο μαρκαδόρο, και δε το ξεχνάς ποτέ.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.