Jump to content

ΑΤΙ Χ800GTO ddr3

Maestro

Recommended Posts

Παίδες χρόνια πολλά!

Αποφάσισα να κάνω ένα δωράκι στον εαυτο μου.. μια GeCube X800GTO 256ddr3.. Την πηρα απο το Πλαισιο με 200γιουρακια.. την εβαλα πανω στο μηχανημα.. ολα καλα.. 3DMark 2005 4454Marks.. 3dMark2003 11034...

Καποια στιγμη.. αναβω το μηχανημα.. και η οθονη ειναι σχεδον ασπρομαυρη, με αχνα χρλωματα.. και γεματη χιονι(????) και σκουπιδια.. Κανω reboot.. τα ιδια.. Βγαζω την πριζα, ξαναναβω.. ολα κανονικα! Το σκιζω, με ξανα3DMark.. δοκιμαζω μερικα reboot.. παλι ολα μια χαρα, κανενα ιχνος του προβληματος..

Επειδη ωστοσο με τρομαξε λιγο.. κι επειδη ηταν και καρτα 2 ημερων, αποφασιζω να την επιστρεψω..

Αφου τσακωθηκα επι 20λεπτο με τον τεχνικο ο οποιος δε δεχοταν να μου την αλλαξει χωρις ελεγχο, και φοβουμενος οτι στον ελεγχο δε θα παρουσιασει τιποτα.. μετα απο αρκετη γκρινια και επικληση ευρωπαικων οδηγιων για καταναλωτες κλπ.. εφυγα απο το καταστημα με μια σφραγισμενη ιδια καρτα..

Την εβαλα και ολα φαινοντα καλα, αν εξαιρεσουμε οτι στα 3DMark πεφτω κατα 300βαθμους κατω σε σχεση με την προηγουμενη ΙΔΙΑ καρτα.

Το θέμα ειναι οτι πολλες φορες το συστημα κρασαρει.. Οταν βαζω πχ το Μοst Wanted.. μετα απο μισαωρακι κανει reset.. Δεν εχω οβερκλοκαρει ακομα τιποτα.. Εχετε καμια ιδεα.. μηπως πρεπει να πεταξω τους 5.13..??

gt

Αρχική απάντηση από Maestro [Σήμερα, στις 01:52]

Παίδες χρόνια πολλά!

Αποφάσισα να κάνω ένα δωράκι στον εαυτο μου.. μια GeCube X800GTO 256ddr3.. Την πηρα απο το Πλαισιο με 200γιουρακια.. την εβαλα πανω στο μηχανημα.. ολα καλα.. 3DMark 2005 4454Marks.. 3dMark2003 11034...

Καποια στιγμη.. αναβω το μηχανημα.. και η οθονη ειναι σχεδον ασπρομαυρη, με αχνα χρλωματα.. και γεματη χιονι(????) και σκουπιδια.. Κανω reboot.. τα ιδια.. Βγαζω την πριζα, ξαναναβω.. ολα κανονικα! Το σκιζω, με ξανα3DMark.. δοκιμαζω μερικα reboot.. παλι ολα μια χαρα, κανενα ιχνος του προβληματος..

Επειδη ωστοσο με τρομαξε λιγο.. κι επειδη ηταν και καρτα 2 ημερων, αποφασιζω να την επιστρεψω..

Αφου τσακωθηκα επι 20λεπτο με τον τεχνικο ο οποιος δε δεχοταν να μου την αλλαξει χωρις ελεγχο, και φοβουμενος οτι στον ελεγχο δε θα παρουσιασει τιποτα.. μετα απο αρκετη γκρινια και επικληση ευρωπαικων οδηγιων για καταναλωτες κλπ.. εφυγα απο το καταστημα με μια σφραγισμενη ιδια καρτα..

Την εβαλα και ολα φαινοντα καλα, αν εξαιρεσουμε οτι στα 3DMark πεφτω κατα 300βαθμους κατω σε σχεση με την προηγουμενη ΙΔΙΑ καρτα.

Το θέμα ειναι οτι πολλες φορες το συστημα κρασαρει.. Οταν βαζω πχ το Μοst Wanted.. μετα απο μισαωρακι κανει reset.. Δεν εχω οβερκλοκαρει ακομα τιποτα.. Εχετε καμια ιδεα.. μηπως πρεπει να πεταξω τους 5.13..??

gt

καλως ηρθες.σε τι μηχανημα ειναι επανω η καρτα?με την προηγουμενη καρτα ειχε συμβει κατι τετοιο?τι drivers εχεις τωρα?

Καλώς σας βρήκα! Εχω εναν P4 64μπιτο στα 3GHz, ΜΒ Asus P5GL-MX, 2x512DDR400 RAM, 80GBSATA δισκο. Το μηχανημα μεχρι τωρα δουλευε με την onboard γραφικων της ΜΒ (ΔΡΑΑΑΑΑΑΑΑΜΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!), οποτε δεν εχω παρελθον για να μιλησω για..!

Τωρα εχω βαλει το software που υπηρχε στο κουτι (ενα CD που λεει πανω ΑΤΙ RADEON Drivers 8.17A, και απο πανω περασα τους catalyst 5.13..

Αρχική απάντηση από Maestro

Καλώς σας βρήκα! Εχω εναν P4 64μπιτο στα 3GHz, ΜΒ Asus P5GL-MX, 2x512DDR400 RAM, 80GBSATA δισκο. Το μηχανημα μεχρι τωρα δουλευε με την onboard γραφικων της ΜΒ (ΔΡΑΑΑΑΑΑΑΑΜΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!), οποτε δεν εχω παρελθον για να μιλησω για..!

Τωρα εχω βαλει το software που υπηρχε στο κουτι (ενα CD που λεει πανω ΑΤΙ RADEON Drivers 8.17A, και απο πανω περασα τους catalyst 5.13..

παναγιτσα μου!!! :-O :-O :-O βρε συ,πρωτα κανεις uninstall τους παλιους drivers και μετα περνας τους καινουργιους!!!απαπα!!!ζημιες βραδιατικα!!:whip: :whip: :hehe: δοκιμασε ετσι και μετα ξανα postαρε....

Αρχική απάντηση από jpcupra [Σήμερα, στις 02:59]

παναγιτσα μου!!! :-O :-O :-O βρε συ,πρωτα κανεις uninstall τους παλιους drivers και μετα περνας τους καινουργιους!!!απαπα!!!ζημιες βραδιατικα!!:whip: :whip: :hehe: δοκιμασε ετσι και μετα ξανα postαρε....

παραλιγο να παθω καρδιακο ετσι που του τα λες του παιδιου:...:

φιλε μου κανε μια καθαρη εγκατασταση drivers τους 5.13 και ξαναπροσπαθησε.εαν το προβλημα δεν λυθει κατεβασε το Ati tool που θα βρεις στα tools αριστερα στην κεντρικη κατω απο την φωτο.δες τι θερμοκρασιες λεει η καρτα σου και δωσε μας ενα σκρινσοτ.

πολλες φορες οι κατασκευαστες δεν δινουν καμια σημασια στην απαγωγη θερμοτητας και αντι για μια αξιοπρεπη θερμοαγωγιμη παστα αναμεσα σε ψυκτρα πυρηνα βαζουν ενα (και καλα) θερμοαγωγιμο μαξιλαρακι που περισσοτερο κακο κανει παρα καλο.

Για λυστε μου και μενα μια απορια.Εχω την ιδια καρτα και λογικα ποιο δυνατο cpu απο το φιλο μας αλλα παρολα αυτα στο 3d mark03 βγαζω 9971 ενω στο 3d mark05 του ριχνω λιγο 4600.Γιατι εχουμε τοσο μεγαλη διαφορα στο 2003?εχω τους 5.12 πανω.

Ρε παιδακια μη σας πιανει πανικος αυτο εννοουσα!!με τη μονη διαφορα οτι εκανα Uninstall Mονο τον ΑΤΙ Display Driver και δεν εβγαλα το Catalyst Control Center Κλπ, υποθετοντας οτι μονο ο Driver αυτος καθαυτος αλλαζει.. λοιπον..τα πεταω ολα και βαζω μονο τον installer των 5.13 να δουμε..:nuke:

Επίσης εχω κατεβασει το ATItool γιατι η θερμοκρασια ηταν το πρωτο που σκεφτηκα, νομιζω ομως πως οι 51 βαθμοι που βλπεω μετα το κρασ δεν ειναι κατι υπερβολικο..

Εχω ενα 400ρι του Πλαισιου, αυτο που δινει δωρο με το φθηνο κουτι του.. Γενικα ο υπολογιστης μου προεκυψε απο συνδυασμο του παλιου μου με τον καινουριο του πατερα μου, οποτε εχω κρατησει απο το παλιο το κουτι, την καρτα ηχου και τα drives και αλλαξα τροφοδοτικο, μητρικη, επεξεργαστη, RAM, και βεβαια την καρτα..

Το τροφοδοτικο μοιαζει χωμα απο ποιοτητα, και εκτος των αλλων.. οταν λειτουργει στο σπιτι τριζουν μεχρι και τα μπετα...

Λετε να παω σε κατι καλυτερο, και φυσικα πιο αθορυβο..?

ενα σταθερο τροφοδοτικο επιμηκυνει την διαρκεια ζωης του υπολογιστη.δεν ειναι αναγκη να ειναι 1000βατ.αλλα ακομα και 450αρια με καθαρες γραμμες μια χαρα κανουν τη δουλεια που πρεπει.εαν νομιζεις οτι οντως το τροφοδοτικο σου δεν εμπνεει εμπιστοσυνη και ειναι και θορυβωδες μπορεις να πας σε καποιο αλλο κοντα στα 70-100ευρω με βαση αυτα που μας περιεγραψες οτι εχεις απο hardware.

θα σου προτεινα να ψαξεις για enermax noisetaker/hiper type-R 580/tagan.εαν θες κατι πιο οικονομικο απο τα ~100ευρω που εχουν τα προηγουμενα κοιτα κατι σε Heroilchi κοντα στα 60-80ευρω

Για να καθησυχασω το φίλο Γιωργο.. οι νεες μετρησεις που εκανα μετα την αλλαγη της καρτας ειναι για το 2005 4414 Μarks και για το 2003 9628, οποτε εισαι ταχυτερος οπως και θα'πρεπε!

Τωρα γιατι το κομματι που ειχα πριν εκανε αλλα νουμερα ειναι κατι που δεν μπορω να καταλαβω..

Αρχική απάντηση από Maestro

Για να καθησυχασω το φίλο Γιωργο.. οι νεες μετρησεις που εκανα μετα την αλλαγη της καρτας ειναι για το 2005 4414 Μarks και για το 2003 9628, οποτε εισαι ταχυτερος οπως και θα'πρεπε!

Τωρα γιατι το κομματι που ειχα πριν εκανε αλλα νουμερα ειναι κατι που δεν μπορω να καταλαβω..

οποτε ολα οκ?

Αρχική απάντηση από greekfragma

παραλιγο να παθω καρδιακο ετσι που του τα λες του παιδιου:...:

φιλε μου κανε μια καθαρη εγκατασταση drivers τους 5.13 και ξαναπροσπαθησε.εαν το προβλημα δεν λυθει κατεβασε το Ati tool που θα βρεις στα tools αριστερα στην κεντρικη κατω απο την φωτο.δες τι θερμοκρασιες λεει η καρτα σου και δωσε μας ενα σκρινσοτ.

πολλες φορες οι κατασκευαστες δεν δινουν καμια σημασια στην απαγωγη θερμοτητας και αντι για μια αξιοπρεπη θερμοαγωγιμη παστα αναμεσα σε ψυκτρα πυρηνα βαζουν ενα (και καλα) θερμοαγωγιμο μαξιλαρακι που περισσοτερο κακο κανει παρα καλο.

:hehe: :hehe: :hehe:

@maestro 51 load?

Λοιπον τα ιδια και παλι... δε μπορει να στεριωσει παιχνιδι για παιχνιδι...

τωρα και το Call of Duty 2 Demo..ενω παιζει υπεροχα.. ξαφνικα μετα απο κανα 5λεπτο κανει reboot ο υπολογιστης...

δεν αλλαζεις κανενα hardware....για δοκιμη ....!!

Απο μητρικη - επεξεργαστη - μνημη θα διαλεγα μητρικη!!!

Τελευταια φορα σε παρομοια περιπτωση(restart οχι "δες το desktop σου και παλι") αυτη εφταιγε...

ελπιζω να εισαι η να εχεις δοκιμασει στα default???

Παιδια δεν ξερω.. το restart συμβαινει σπανια. Συνηθως απλα σβηνει το παιχνιδι. Και συνηθως δε μου γραφει οτι το εκλεισε το VPU recover, αυτο το μηνυμα το εχω δει μονο 1-2 φορες.

εκανα φορματ κι εβαλα απο την αρχη τους 5.13.. και κολλανε στο startup. Mετα εκανα πληρες uninstall και εβαλα αυτους του κουτιου και παλι τα ιδια.. το COD2 σβηνει στα 2 λεπτα..

Πηρα το Πλαισιο και τους τα'χωσα και μου ειπαν μπορω να την αλλαξω με αλλη μαρκα. Σκεφτομαι να σκασω 60Ε παραπανω και να τσιμπησω μια Albatron 6800GS.. Αξιζει η επενδυση?? ΘΑ ειναι καλυτερη..?

αρκετα καλυτερη, θα εχεις υποστηριξη για shader model 3.0 κ HDR + τουλαχιστον 5χιλιαρικα στο 3dmark 2005 κ 12 χιλιαρικα στο 2003 το λιγοτερο, βαλε κ τους 82.12 forceware απτο guru3d.com :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.