Jump to content

monitor σε οθονη τηλεορασης: ήχος??

rambo

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από rambo

το μονο που μπορω να σου πω ειναι να μην ασχολησαι.

Έχεις απόλυτο δίκιο.

Μία τελευταία προτροπή / συμβουλή (όπως θες πάρτο) μόνο: Γνώμη μου είναι ότι αν θες βοήθεια θα πρέπει να αλλάξεις συμπεριφορά καθώς, από μία ματιά στα post που έχεις στην σύντομη παρουσία σου στο forum, πολύ φοβάμαι ότι δεν θα είμαι ο μόνος (που δεν θα ασχολείται).

Λυπάμαι αν γίνομαι δυσάρεστος αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα.

Θα σου πω εγω τι εκανα...

Απο το www.hacshop.gr Aγορασα το εξης...

avw082.jpg

Απο την μια πλευρα εχει Scart (η πλευρα που δεν βλεπεις) και απο την αλλη εχει 3 υποδοχες τυπου RCA (φισακια οπως τα ονομαζεις)

Το ασπρο-κοκκινο ειναι τα 2 στερεο καναλια ηχου (ασπρο-αριστερο & κοκκινο δεξι καναλι). Το κιτρινο RCA ειναι για την μεταφορα video (αλλα αυτο το ξερεις ηδη ;) )

Αυτο που σου λειπει ειναι ενα τετοιο καλωδιο....

hf081201.jpg

Θα συνδεσεις τα ασπρο/κοκκινο αναλογα, και την αλλη πλευρα που λεγεται "καρφακι" ή "mini-jack" στην εξοδο της καρτας ηχου (ειτε ειναι στην μητρικη, ειτε σαν ξεχωριστη καρτα pci)

Aυτη συνηθως ειναι μαρκαρισμενη με πρασινο χρωμα

Στην μητρικη....(εδω ειναι μπλε-δεν βρηκα με πρασινο...)

va-11_backpanel.jpg

Σε PCI....(το πρασινο εδω)

338end.JPG

Ελπιζω να σε καλυψα

@rambo

Όχι ότι θα πω κάτι διαφορετικό από τους άλλους, αλλά πάμε πάλι άλλη μία φορά. Αφού λες ότι η εικόνα είναι εντάξει, δες αν εκτός από το κίτρινο η τηλεόραση έχει και τις άλλες δύο υποδοχές για τον ήχο (κόκκινο και άσπρο).

Αν έχει, τότε πας σε ένα κατάστημα ηλεκτρονικών και ζητάς ένα καλώδιο στα μέτρα (μήκος) που θέλεις, το οποίο θα έχει από τη μία ένα καρφάκι (όπως τα ηχεία του υπολογιστή) και από την άλλη δύο αρσενικά rca (κόκκινο και άσπρο).

Θα βάλεις το καρφί στο πρόσινο της κάρτας ήχου και τα άλλα στην τιβι και είσαι κομπλέ.

ΕDIT: όχι ρε γαμώτο, με πρόλαβε το γνωστό πανελληνίως sexsymbol Dinopoulos ( :p )

Αν δεν έχεις καταλάβει ακόμη, θα αυτοκτονήσω :D:p

Aγαπητε YDinopoule,

σημερα μολις (πολυ δουλεια γαρ) ακολουθησα την οδηγια σου και πηρα το καλωδιο που μου εδειξες και οντως απεκτησα επιτελους και ηχο. Ως εκ τουτου λοιπον ευχαριστω:D:T:

Σημειωνω οτι το πρωτο σου image μου ειναι περιττο γιατι αυτες τις υποδοχες (τις οποιες ουδεποτε ονοματησα "φισακια" οπως ειπες - φισακια εννοουσα τα αρσενικα αντιστοιχα που εχω σε αλλο καλωδιο) τις διαθετει η τηλεοραση μου (το οποιο εχω ηδη επισημανει). Και βεβαια δεν ηταν αναγκη να μου βαλεις και images μητρικης, δεν ειμαι και τοσο ασχετος!

Εισαι οντως sex symbol?:woot: Πως προκυπτει αυτο?

Αγαπητε Sbeetle,

Oντως σε προλαβανε. Και οντως αυτο που ειπες ηταν "κατι διαφορετικο απο τους αλλους".

Μονο εσεις οι δυο απαντησατε με σαφηνεια και images :T:

Ελπιζω να γνωριζετε και απο συνδεση με βιντεο αφου θελω να συνδεσω το βιντεο μου με το pc για να μετατρεψω τις βιντεοκασετες μου σε dvd. Exω καρτα τηλεορασης με video_in αλλα η υποδοχη ειναι καπως περιεργη.

Αλλα θα τα πουμε αργοτερα στο σχετικο thread που θα δημιουργησω:hi:

Χεχε,οντως οτι πιο επεξηγηματικο εχω δει ήταν το ποστ του Ντινοπουλου............

Και τα αλλα παιδια το ιδιο ακριβως σου λεγανε απλως τα "φισακια"τα ελεγαν RCA και το "καρφι"της καρτας ηχου Mini jack .......

Θα μπορουσες να τα βαλεις στο Google και να βρεις εικονες......

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.