Jump to content

monitor σε οθονη τηλεορασης: ήχος??

rambo

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Προκειμενου να κανω monitor την οθονη της τηλεορασης μου, συνδεσα ενα κιτρινο καλωδιο. Η μια ακρη του στην καρτα γραφικων (καρφι σε ανταπτορα), η αλλη ακρη(καρφι επισης) στην κιτρινη υποδοχη της τηλεορασης.

Ολα ενταξει με την εικονα. Ηχος ομως δεν ακουγεται. Πως μπορω να εχω και ηχο απ τα στεροεφωνικα ηχεια της τηλεορασης μου?

Θα ηθελα αν γινεται φωτογραφια γιατι δε καταλαβαινω απο ορους. Βασικα εχω κοκκινο και ασπρο αρσενικα φισακια που καταληγουνε σε scart. Mπορω να κανω κατι μα αυτα?

Δεν εχω καρτα ηχου, μονο onboard με τις συνηθισμενες 3 οπες.

Αρχική απάντηση από rambo

Θα ηθελα αν γινεται φωτογραφια γιατι δε καταλαβαινω απο ορους. Βασικα εχω κοκκινο και ασπρο αρσενικα φισακια που καταληγουνε σε scart. Mπορω να κανω κατι μα αυτα?

Ναι, μπορείς. Είναι απλούστατο.

Για το πως, καλό θα είναι να διαβάσεις πρώτα τα manual της τηλεόρασης και της μητρικής σου.

Θα σου λύσουν πιθανότατα και άλλες απορίες.

;)

Eννοειται οτι τα διαβασα αλλα δεν εχουν φωτο ποιο καλωδιο χρειαζομαι για τη δουλεια μου (ηχος να βγαινει απο την τηλεοραση, αφου συνδεσω το pc μου σε αυτην). Γραφουνε διαφορα αλλα οπως ειπα δεν κατεχω απο ορους.

Εκανα αρκετες δοκιμες αλλα τιποτα. Την μια ακρη του scart να την βαλω στην τηλεοραση...την αλλη με τα απο 2 κιτρινα,κοκκινα ασπρα αρσενικα φισακια που την βαζω??

Επισης εχω dvd player και αναλογικο(παλιο) βιντεο και καποια καλωδια(oπως scart) Αν ειναι να μπερδευουν ας μην τα ανακατεψουμε.

Θα ηθελα βοηθεια απο καποιον που εχει ηδη συνδεσει το πισι του με την τηλεοραση και ακουει ηχο απο αυτην.

Εκανα αρκετες δοκιμες αλλα τιποτα. Την μια ακρη του scart να την βαλω στην τηλεοραση...την αλλη με τα απο 2 κιτρινα,κοκκινα ασπρα αρσενικα φισακια που την βαζω??

Στην μία από τις 2 άκρες ενός καλωδίου το οποίο έχει από την μία άσπρο / κόκκινο (σαν και τα δικά σου αλλά το αντίθετο ''φύλλο'' δλδ αν τα δικά σου είναι αρσενικά αυτά να είναι θηλυκά και το αντίστροφο) και από την άλλη mini-jack/''καρφί''/βυσματάκι ''wackman'' που λέμε.

Το καλώδιο αυτό θα το βρεις σε κατάστημα ηλεκτρονικών.

Eνδεχομενως να το εχω ηδη αυτο το καλωδιο. Δυστυχως ομως, οπως σου ειπα, δε καταλαβαινω ουτε για ποιο ακριβως μιλας, ουτε και σε ποιες ακριβως θυρες πρεπει να το βαλω:cry:

Φωτογραφία του scart έχεις; Βγάζει 2x3 rca, κίτρινο, λευκο και κόκκινο από ό,τι κατάλαβα, η μια τριάδα είναι είσοδος και η άλλη έξοδος. Στης εισόδου βάζεις το tv out από τη κάρτα γραφικών (κίτρινο) και το line out (πράσινο) της κάρτας ήχου, με ένα αντάπτορα από καρφί 1/8" σε rca (λευκό, κόκκινο).

To tv out απο την καρτα γραφικων το συνδεω στην κιτρινη υποδοχη της τηλεορασης και εχω εικονα. Το προβλημα ειναι με τον ηχο που δεν ξερω πως θα τον εχω...

Αν καταλαβα, μου λες οτι για τον ηχο θελω ενα αλλο καλωδιο, την μια πλευρα θα την βαλω στην πρασινη οπη της soundcard(οnBoard εχω) και το αλλο στη τηλεοραση(που ακριβως? εχει μια πρασινη οπη η τηλεοραση μου με την ενδειξη ακουστικα). Μπορω να εχω ενα image αυτου του καλωδιου?

Επειδή, απ' ότι καταλαβαίνω - μιας και δεν σε βοήθησαν τα παραπάνω, ότι οι γνώσεις σου είναι σε πολύ βασικό επίπεδο, καλύτερα να ζητήσεις από κάποιον φίλο / γνωστό να σε βοηθήσει από κοντά ή να πας σε κάποιο κατάστημα ηλεκτρονικών.

o.. "φιλος και γνωστος", θα με βοηθησει οσο με βοηθησαν κι εδω...

Οσο για τους πωλητες (εχω ηδη παει) η κατασταση ειναι ακομα χειροτερη!:)

Βασικα, νομιζω οτι μόνο οποιος κανει ή εχει κανει αυτη τη δουλεια θα ξερει να βοηθησει, απο θεωρια ξερουμε ολοι.

Eννοειται οτι τα διαβασα αλλα δεν εχουν φωτο ποιο καλωδιο χρειαζομαι για τη δουλεια μου (ηχος να βγαινει απο την τηλεοραση, αφου συνδεσω το pc μου σε αυτην). Γραφουνε διαφορα αλλα οπως ειπα δεν κατεχω απο ορους.

Βασικα, νομιζω οτι μόνο οποιος κανει ή εχει κανει αυτη τη δουλεια θα ξερει να βοηθησει, απο θεωρια ξερουμε ολοι.

......

o.. "φιλος και γνωστος", θα με βοηθησει οσο με βοηθησαν κι εδω...

Οσο για τους πωλητες (εχω ηδη παει) η κατασταση ειναι ακομα χειροτερη!:)

Φίλε rambo,

Αυτό που προσπαθώ να σου πω είναι ότι ήδη σου έχουμε δώσει αναλυτικά απλούστατες οδηγίες.

Το πρόβλημα είναι ότι, όπως φαίνεται, οι γνώσεις σου είναι σε τέτοιο επίπεδο που δεν μπορείς να τις αξιοποιήσεις.

Αυτό που χρειάζεσαι στην πράξη λοιπόν είναι κάποιον να το κάνει για εσένα για να μάθεις και εσύ (τόσο αυτό που ρωτάς όσο και 5 άλλα πράγματα που θα δεις στην πράξη).

Αν δε ψάξεις και μόνος σου στο δίκτυο θα βρεις σχετικές φωτό και φυσικά και την λύση.

Μην τα περιμένεις όλα στα πιάτο από τους άλλους.

Φιλικά

To tv out απο την καρτα γραφικων το συνδεω στην κιτρινη υποδοχη της τηλεορασης και εχω εικονα. Το προβλημα ειναι με τον ηχο που δεν ξερω πως θα τον εχω...

Αν καταλαβα, μου λες οτι για τον ηχο θελω ενα αλλο καλωδιο, την μια πλευρα θα την βαλω στην πρασινη οπη της soundcard(οnBoard εχω) και το αλλο στη τηλεοραση(που ακριβως? εχει μια πρασινη οπη η τηλεοραση μου με την ενδειξη ακουστικα). Μπορω να εχω ενα image αυτου του καλωδιου?

μην το βάλεις εκεί, είναι η έξοδος των ακουστικών, και παίζει να κάψεις τίποτα.

η τηλεόρασή σου έχει scart? αν έχει, πάρε κάτι τέτοιο:

http://www.seagate.pl/index.php?pid=10781&cid=63&p=1#

και δε χρειάζεσαι τίποτα άλλο.

Ζητησα πολλες φορες καποιο image του καλωδιου που χρειαζομαι προκειμενου να εχω ηχο, αλλα κανεις δεν ανταποκριθηκε.:cry:

Οσο για scart, ειπα οτι εχω ενα που ειναι scart απο τη μια μερια και απο την αλλη εχει απο δυο κιτρινα κοκκινα και σπρα φυσακια. Μου το συστησε καποιος πωλητης, ωστοσο τωρα δε ξερω τι να το κανω.

Fιλε sotiri, να το παρω το καλωδιο που μου λες, αρκει να υπαρχει, που θα το βρω? (το link που εγραψες ειναι ξενο)

Και τελος να επισημανω στον φιλο spc οτι(κι ας προκαλεσω παλι ειρωνικα σχολια απο καποιους):

Αυτό που προσπαθώ να σου πω είναι ότι ήδη σου έχουμε δώσει αναλυτικά απλούστατες οδηγίες.

Εννοεις θεωρια που την εχω διαβασει ηδη απο πολλα περιοδικα. Εγω ηλπιζα στα καταλληλα images, πραγμα που μονο ο sotiris εκανε ως τωρα.

Το πρόβλημα είναι ότι, όπως φαίνεται, οι γνώσεις σου είναι σε τέτοιο επίπεδο που δεν μπορείς να της αξιοποιήσεις

Μιλας για γνωσεις γενικα ή για το συγκεκριμενο θεμα? Μην κανεις τετοια σχολια γιατι ουδεις παντογνωστης! Υποτιθεται οτι εδω αλληλοβοηθιομαστε και δεν το παιζουμε καπως, σωστα?

Αν δε ψάξεις και μόνος σου στο δίκτυο θα βρεις σχετικές φωτό και φυσικά και την λύση.
Aυτο εχει ηδη γινει, αλλα τι να το κανεις? Σημασια εχει να βαλεις τα καταλληλα καλωδια να κανεις τη δουλεια σου.
Μην τα περιμένεις όλα στα πιάτο από τους άλλους.
Να μην ρωτησω δηλαδη εδω στο forum? Να καταργησουμε τα forums? Εσυ τα ξερεις ολα και δε χρειαζεσαι τιποτα ε?...

Καταρχήν το καλώδιο που σου έδειξε ο Σωτήρης δεν είναι σίγουρο ότι θα κάνει την δουλειά που θες. Από άποψη επαφών είναι ΟΚ αλλά έχει σημασία και η κατευθυντικότητα. Δλδ αν τα 2 βύσματα που βλέπεις στην άλλη άκρη του SCART είναι ΙΝ ή OUT (ή αν το SCART έχει διακοπτάκι IN/OUT).

Κατά τα άλλα, επέτρεψέ μου να σου πω ότι τόσοι άνθρωποι σου έχουμε περιγράψει ακριβώς τι καλώδιο χρειάζεσαι και που θα το ενώσεις αλλά εσύ επιμένεις να ζητάς φωτό και παραπάνω οδηγίες.

Ακόμα και αφού ο Σωτήρης πόσταρε φωτό εξακολουθείς να ρωτάς πως θα το συνδέσεις. Ε, συγνώμη αλλά αν έχεις την φωτό του καλωδίου μπροστά σου, το PC σου, την TV σου, τα manual τους (όχι πως χρειάζονται πλέον δλδ) και τα όσα σου έχουμε γράψει και πάλι ρωτάς πως θα κάνεις την σύνδεση, απλώς άσε καλύτερα κάποιον άλλον να την κάνει αντί να ταλαιπωρείς (τονίζω τα εισαγωγικά για να μην παρεξηγηθώ) τόσους ανθρώπους.

Ούτε παντογνώστης είμαι, ούτε ειρωνεύτηκα κανέναν, απλώς προσπάθησα να του εξηγήσω ότι καλύτερα να ζητήσεις την βοήθεια κάποιου επιτόπου γιατί, απ όσα διάβασα, δεν έχεις τις απαραίτητες γνώσεις / διάθεση / υπομονή (πες το όπως θες) για να το κάνεις μόνος σου. Αν με αυτό προσβλήθηκες, λυπάμαι.

Επίσης ξαναλέω ότι σε όποιο κατάστημα ηλεκτρονικών και να είχες πάει και να είχες πει τι θέλεις να κάνεις, θα σου είχαν δώσει το κατάλληλο καλώδιο καθώς πρόκειται για μία από τις απλούστερες και κλασικότερες συνδέσεις.

Καλές Γιορτές!

:flower:

Αρχική απάντηση από spc [Σήμερα, στις 11:47]

Ούτε παντογνώστης είμαι, ούτε ειρωνεύτηκα κανέναν, απλώς προσπάθησα να του εξηγήσω ότι καλύτερα να ζητήσεις την βοήθεια κάποιου επιτόπου γιατί, απ όσα διάβασα, δεν έχεις τις απαραίτητες γνώσεις / διάθεση / υπομονή (πες το όπως θες) για να το κάνεις μόνος σου. Αν με αυτό προσβλήθηκες, λυπάμαι.

Aσε τις ευγενειες και δωσε μας τα G15 :hehe::tomato:

εχεις pm.

Φιλε μου, οπως κι εσυ το ειπες, μπορει ο sotiris να μου επισυναψε το image, ερχεσαι ομως τωρα εσυ και λες οτι μπορει και να μην κανει!

Τελοσπαντων, αφου τοσο ζοριζεσαι, το μονο που μπορω να σου πω ειναι να μην ασχολησαι.

Οσο για καταστηματα, ειπαμε, πηγα χωρις αποτελεσμα.

Τελοσπαντων εσυ τι θακανες στη θεση μου? τουμπες?

Αν ηταν οπως λες μια"απλουστατη και κλασσικοτατη συνδεση" θα μου ειχατε ηδη απαντησει, εσεις οι ελαχιστοι που γνωριζετε, αντι να γραφετε θεωρια που την εχω διαβασει ηδη σε περιοδικα. Εσυ ο ιδιος πχ, εχεις συνδεσει ποτε το πισι σου με την τηλεοραση για να εχεις ηχο απ αυτην?:rolleyes:

Αρχική απάντηση από chroma

Φωτογραφία του scart έχεις; Βγάζει 2x3 rca, κίτρινο, λευκο και κόκκινο από ό,τι κατάλαβα, η μια τριάδα είναι είσοδος και η άλλη έξοδος. Στης εισόδου βάζεις το tv out από τη κάρτα γραφικών (κίτρινο) και το line out (πράσινο) της κάρτας ήχου, με ένα αντάπτορα από καρφί 1/8" σε rca (λευκό, κόκκινο).

Εγώ αυτό έχω κάνει και δούλεψε παντως.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.