Jump to content

ολοκληρωμένη πρόταση για pc ?

acv

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα και καλές γιορτές σε όλους,

μπορεί κάποιος να κάνει μια ολοκληρωμένη πρόταση για pc ?

Προορίζεται για έναν φίλο και έχω χάσει κάπως τις εξελίξεις.

Τον θέλει κυρίως για χρήση σχεδιαστικών προγραμμάτων και tv-video (hi defιnition).

Γενικά: μάλλον intel, cpu 3.2 ghz, ram 1.5 giga, ασύρματο keyboard-mouse, 200 giga hhd, dvd-rw, κάποια κάρτα tv (θέλει να βλέπει tv και να γράφει εκπομπές), καλή motherboard που να επιτρέπει αναβαθμίσεις μελλοντικά, τροφοδοτικό 450w +, ευρύχωρο case (λιτό, μαύρο)....κτλ. Καλό θα είναι να μπορεί να τα βρεί σε ένα κατάστημα.

Α, το κόστος να κυμαίνεται γύρω στα 1000 ευρώ (χωρίς οθόνη).

Ελπίζω να μην σας κούρασα

και ευχαριστώ προκαταβολικά όποιον μπει στον κόπο να ασχοληθεί.

ρε greek βαλε κανενα url μπρος πισω να ξεραμε τι του λες του ανθρωπου!!!Ενταξει και ετσι μαθαμε αλλα ...

γιατι να παρει την abit και οχι την asus A8n-e(δεν το λεω για να παιξουμε την κολοκυθια αλλα καλυτερη δεν ειναι..η abit δεν ειναι και ultra..(νφ4)...

Και τροφοδοτικο πως τα καταφεραμε ολοι μας και σαν μινιμουμ εχουμε το 500 της enermax??Και ενα hec 385 θα τον καλυψει....εκτος αν βγαινει στον προυπολογισμο to enermax...

Μνημες δεν εβαλες απο οτι ειδα...

2 giga η 1 βαλε το 1,5 απεφυγε το....(καλυτερα 2χ1 γιγα )

και μιας και θα ασχοληθει με σχεδιαστικα και επεξεργασια βιντεο να μην προτεινουμε ενα raid....η δεν κανει?

Η Α8Ν-Ε είναι πολύ καλή λύση πιστεύω κι εγώ, ένα raid0 για το χειρισμό των μεγάλων αρχείων στα video θα ήταν καλή ιδέα αλλά μην ξεχνάμε ότι το παιδί θα πρέπει ανά τακτά χρονικά διαστήματα να κάνει backup.

Για το τροφοδοτικό που αναφέρθηκε το enermax σίγουρα αποτελεί μια κορυφαία λύση αλλά και πάλι ίσως να είναι λίγο υπερβολικό.

Και σίγουρα εννο-και-είτε 2x1GB μνήμη, ειδικά για τα σχεδιαστικά προγράμματα. Αν ήταν και low-latency (δλδ πολύ γρήγορη---> πολύ ακριβή) ακόμα καλύτερα.

Όπως είπε και ο thrasher χρειάζεται μεγαλύτερο budget για κάτι κορυφαίο (δίσκοι raptors, μνήμες γρήγορες, κάρτα γραφικών επαγγελματική, διπύρηνος cpu, κτλ) αλλά εξαρτάται και η χρήση για την οποία προορίζεται. Με λίγα λόγια, αν δεν έχει μεγάλες απαιτήσεις το παιδί, με ένα απλό σύστημα περίπου σαν αυτό που πρότεινε ο fragma θα είναι μια χαρά. Αλλιώς ας ανεβάσει λίγο έως πολύ το όριο.

Ευχαριστώ παιδιά,

εντάξει θα μπορούσε να ανέβει κάπως από τα 1000 ευρώ αν το θεωρείτε απαραίτητο,

θα τον πείσω ότι είναι για το καλό του, (άντε συν 100-150 ευρώ, το πολύ).

Με διπύρηνο ανεβαίνει πολύ, από ότι βλέπω.

Που καταλήγουμε λοιπόν ?

Τι λέτε να κρατήσουμε σταθερά τα:

AMD ATHLON 64 3500+ 2.20 GHz VENICE SOCKET 939 BOX 225.8

HEROICHI MIDI TOWER PRO CI-6A19 BLACK, 50ε

NEC DVD+/-R/RW ND-4550 16X BULK BLACK DOUBLE LAYER, 48,4ε

WESTERN DIGITAL 200GB WD2000JS 7200rpm SATA2 99ε

Πως συνεχίζουμε ?

ASUS A8N-E ή MICROSTAR MSI K8N SLI Platinum ???

να βάλουμε 2x1GB μνήμη ?

κάρτα γραφικών 256 mb ?

Από ψύξη τι γίνεται ? δεν θέλει κάτι επιπλέον ε ?

τροφοδοτικό κάποιο αθόρυβο ?

Ζητάω πολλά ?

Ευχαριστώ και πάλι για τη βοήθεια...

1)Eγω σου προτεινω την msi,γιατι στο μελλον μπορει να βαλει αλλη μια καρτα,περιλαμβανει καλη καρτα ηχουν,sata2.

2)Ναι αυτα κρατα τα.

3)Αν βαλει 6800gt,ναι να ειναι 256ΜΒ.

4)Καλο θα ηταν να βαλει 2GB,αλλα δεν νομιζω να τον περνει στα λεφτα.

5)Εδω καλα,καλα προσπαθουμε να βρουμε hardware για να ειμαστε μεσα στην τιμη και εσυ λες για επιπλεον ψυξη :D Ας τον με τα μαμα για να μαθει αλλη φορα να δεινει περισσοτερα!Περα απο την πλακα τωρα καλο θα ηταν να βαλει στην cpu καμια ψυκτρα(π.χ thermalright XP-90C)αλλα οπως σου ειπα δεν θα βγουν.Γι αυτο ασε προς το παρον το θεμα της ψυξης.

Τροφοδοτικα αθορυβα ειναι τα enermax απο οτι εχω ακουσει.Προσωπικα για αθορυβο και φτηνο σου προτεινω το thermaltake pure power blue light 460W απο e-shop.

77ευρο.

17db.Στα αληθεια δεν το ακουω και δεν μου εχει παρουσιαστει κανενα προβλημα.

Ευχαριστώ για την υπομονή "thrasher"

Λοιπόν, τελική (ελπίζω) ανακεφαλαίωση:

HEROICHI MIDI TOWER PRO CI-6A19 BLACK

AMD ATHLON 64 3500+ 2.20 GHz VENICE SOCKET 939 BOX

MICROSTAR MSI K8N SLI Platinum

2 Χ ΤWINMOS DIMM DDR2 512MB PC4300 (533MHz)

WESTERN DIGITAL 200GB WD2000JS 7200rpm SATA2

FLOPPY DISK DRIVE 3.5' BLACK

NEC DVD+/-R/RW ND-4550 16X BULK BLACK DOUBLE LAYER

LOGITECH 967311 DESKTOP PREMIUM GREEK

THERMALTAKE PUREPOWER 460W BLUE LIGHT

CREATIVE INSPIRE T3030

Είναι εντάξει ?

Μέχρι εδώ είμαστε στα 799.86 ευρώ (από e-shop)

και λείπουν:

α) κάρτα γραφικών, ποιά από e-shop ? (6800GT 256mb)

β) για την tv τι ? οι αρχικές προτάσεις από "greekfragma" ήταν:

CREATIVE SOUND BLASTER AUDIGY SE 26.00

TERRATEC TV TUNER-RADIO CINERGY PCI 600 RETAIL 85.50

Ξεχνάω κάτι άλλο ?

1)Να βαλεις μνημες twinmos αλλα ddr σκετες,γιατι οι amd M/B den pernoyn DDR2.41ευρο.

2)Η Creative soundblaster ειναι καρτα ηχου!;)

3)Για tv -tuner κοιτα αυτην που σου προτεινα παραπανω.Ειναι πολυ καλη και αξιοπιστη.Δεν θα χασεις.

4)Αυτην τη στιγμη το e-shop δεν εχει 6800gt.Μονο 6600GT+6800.Δεν μπορει να την παρει απο καπου αλλου?

Καταρχάς (για να μην γίνει κάποιο λάθος) να βάλεις μνήμες DDR1 και όχι 2 γιατί...απλά δεν υποστηρίζονται από τους AMD :) Για την ταχύτητά τους μην ανησυχείς γιατί παρόλο που είναι στα 400 και όχι στα 533 είναι ισάξιες σε επιδόσεις.

Κατά δεύτερον το τροφοδοτικό που διάλεξες είναι πράγματι πολύ καλό.

Για τη μητρική θα προτιμούσα μεταξύ της MSI και της ASUS A8N-SLI Deluxe/Premium τη δεύτερη. Από τις καλύτερες της αγοράς για AMD.

Τέλος για την κάρτα γραφικών μια 6800gt σίγουρα θα κάνει καλή δουλειά αλλά ας ψάξει και για κάποια φτηνή επαγγελματική, ίσως τον ικανοποιήσει περισσότερο. Η 6800gt καλή είναι αλλά ειδικότητά της είναι τα παιχνίδια, όχι τα σχεδιαστικά+3D προγράμματα. Μια καλή και συνάμα φτηνή επαγγελματική κάρτα είναι αυτή:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.510000

(Αν θυμάμαι καλά οι 6800gt τελείωσαν από το e-shop?) <--- Με πρόλαβε ο thrasher :)

Οκ.Αλλα αμα παρει την επαγελματικη πρεπει να παρει αλλη μητρικη.

gznp@Αυτο που λεει οτι δεν ειναι για παιχνιδια,ειναι 100%κατηγοριματικο.Δηλαδη δεν παιζει καθολου?

ΓΜΤ μία ώρα έγραφα και έβγαλε πρόβλημα ο Explorer...grrrr... :mad: :nuke:

Anyway θα συνοψίσω:

Ξέχασα ότι δεν είναι PCI-Ex, sorry.. :whistling:

Οι επαγγελματικές κάρτες δεν έχουν προγραμματιστεί για χρήση σε παιχνίδια και γι αυτό σε αυτά ψιλο-χοντρο σέρνονται, ενώ στα σχεδιαστικά πετάνε. Σε καμία περίπτωση πάντως δεν κοντράρονται με τις "παιχνιδιάρες" κάρτες γραφικών.

Αλλά:

Αν η χρήση που θα κάνει ο φίλος του παιδιού είναι όπως ενός γνωστού μου σε περιφερειακό κανάλι (λίγο τρισδιάστατα εφέ, αρκετή επεξεργασία βίντεο) μια 6800GT θα του έρθει κουτί (ο γνωστός μου έχει Χ850ΧΤ). Αν όμως θέλει να κάνει σοβαρή δουλειά (3D Animation π.χ.) τότε μια επαγγελματική επιβάλλεται μαζί με 2GB RAM.

Ναι τα παιγνίδια δεν τον πολυ- ενδιαφέρουν.

Τα σχεδιαστικά προγράμματα (μηχανικός είναι) και tv-video είναι η προτεραιότητα.

Ας αντικατάστήσουμε λοιπόν τις

2 Χ ΤWINMOS DIMM DDR2 512MB PC4300 (533MHz) με

2 Χ ΤWINMOS DIMM DDR 512MB PC3200 (400MHz)

(για να δούμε που φτάνουμε και αν τον παίρνει οικονομικά ας πάρει 2 Χ 1Gb)

Τελικά ποιά μητρική και ποιά κάρτα γραφικών (για 256mb έλεγα), αν δεν υπάρχουν 6800gt στο e-shop τι να πάρει ? (θά ήθελα να είναι από το ίδιο κατάστημα τα parts)

Η CREATIVE inspire T3030 δεν υπάρχει στο e-shop ?

κάποια καλή από e-shop ?

Νομιζω οτι τα εχεις μπερδεψει λιγο.Τα creative inspire t3030 ειναι ηχεια!;)

VGA

Ειναι κατι νεο 2 πυρηνες.Δεν ξερω αν κανει για την δουλεια που την θελει ο φιλος σου.Αν καποιος ξερει κατι για αυτην την καρτα ας μας το πει.

Μητρικη ας ξεχασουμε το sli,αυτην

Το ξαναλεω.Για την καρτα δεν ειμαι 100%σιγουρος.Οποιος ξερει κατι για αυτην να μας πει.

"thrasher" sorry, μπερδεύτηκα. Μου είπες για tv tuner να δω πιό πάνω και έπεσε το μάτι μου στην creative. Ποιά tv tuner μου πρότεινες τελικά ? δεν κατάλαβα.

Για μητρική λοιπόν: MSI K8N NEO4-F RETAIL, καταλήξαμε ε?

Οπότε μένει με ερωτηματικό η κάρτα γραφικών.

Αν έχει λοιπόν κανείς καμιά ιδέα για την:

GIGABYTE GEFORCE DUAL 6600GT GV-3D1 PCI-E RETAIL

που αναφέρεις, ελπίζω να μας πει τη γνώμη του.

Ευχαριστώ....

Sorry και εγω.Η καρτα ειναι αυτη

.Την ειχα βαλει στο πρωτο post αλλα το εσβεισα επειδη ηταν μπερδεμενο.Ειναι πολυ καλη,εχει προγραμματισμενη εγγραφη προγραμματων,εγραφη σε mpeg-1/3/4,πολυ καλη εικονα και αλλα πολλα.Βαλ'του αυτην δεν θα χασει!

Ναι στην msi καταληξαμε!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.