Jump to content

Swap file

rambo

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Kαπου διαβασα οτι ειναι προτιμοτερο να βαζουμε το swap file σε διαφορετικο δισκο απ αυτον που ειναι το λειτουργικο. Ειναι σωστο αυτο? Και πως γινεται?

Και ενα αλλο ερωτημα, ποσο χωρο να δεσμευσουμε για το swap? Ή να αφησουμε τα xp να το διαχειριζονται?

Εάν έχεις ξεχωριστό partitιon από αυτό που είναι το λειτουργικό να το βάζεις εκεί. Γενικά να το έχεις πάντα δεσμευμένο και μην δίνεις στα windows τέτοιες πρωτοβουλίες. Έχε το όσο είναι η μνήμη σου x2. (έαν έχεις από 1 γίγα και πάνω έχε το x1 όσο είναι η μνήμη σου.)

Δεν εχω ξεχωριστο partition. Εχω δυο σκληρους: C (ide 80GB) με τα xp pro sp2 και D (sata 160GB). Οσο για μνημη εχω 4x512ΜΒ.

Τι μου συστηνεις να κανω λοιπον?

Να το βάλεις στον 2ο δίσκο σου, όχι σε αυτόν που έχεις στημένα τα xp :)

Δώστου fixed τιμή, από 2GB-2GB.

Ok, θα τα βαλω στον D αφου μου το συστηνεις. Τιμη στα 2GB μαλλον δε θα χρειαστει να του δωσω, αφου τοση του δινουν και τα xp απο μονα τους, αν τα αφησω! (Μηπως αυτο αυξομοιωνεται?)

Δεν μου ειπες ομως πως θα μπορεσω να το κανω αυτο(μεταφορα του swap σε αλλο δισκο)

Clip_2.jpg

Στο C: θα επιλέξεις no paging file και θα πατήσεις το SET για να πάρει την αλλαγή,

αντίστοιχα στον D: Custom size και initial-maximum 2048 και set.

Ναι αλλα μου ζηταει τιμη και στο initial size, εκει τι βαζω?

Επισης παρατηρω οτι στο "total paging file size for all drivers" αναφερει:

Μιnimum allowed: 2 MB

Recommended: 3070 MB

Currently allocated: 2047 MB

Tι πρακτικα κερδη αναμενεται να εχω αν μεταφερω το swap στον D? Yπαρχει τροπος να τσεκαρω αμεσως την οποια αυξηση επιδοσεων?

Initial=Maximum=2048, καλύτερα σταθερό pagefile για να μην γίνεται fragmented. ’ρα και στις 2 επιλογές θα βάλεις το ίδιο μέγεθος.

Τρόπος να το τσεκάρεις δεν νομίζω να υπάρχει, συνήθως επιλέγουμε διαφορετικό partition/δίσκο από αυτό της εγκατάστασης ώστε όταν χρειαστεί access στο pagefile να μην μας καθυστερεί το λειτουργικό.

Quote από microsoft:

"

However, placing the pagefile on the boot partition does not optimize performance because Windows has to perform disk I/O on both the system directory and the pagefile. Therefore, it is recommended that you place the pagefile on a different partition and different physical hard disk drive so that Windows can handle multiple I/O requests more quickly. "

Α να βαλω και στα δυο το ιδιο...Δηλαδη ετσι το εχεις και συ στο δικο σου?

Οk, θα το κανω και αν τυχον παρατηρησω παραξενα πραγματα θα σε ενημερωσω...

Τhanks!

Ps.

"...so that Windows can handle multiple I/O requests more quickly. "

Aυτο σημαινει να μπορεις να επεξεργαζεσαι πολλα προγραμματα ταυτοχρονα, πιο γρηγορα?

Ναι, αρχική τιμή και μάξιμουμ τιμή το ίδιο, αυτό έχει ως αποτέλεσμα pagefile με σταθερό μέγεθος.

Όχι ακριβώς, σημαίνει ότι δεν θα καθυστερεί το λειτουργικό λόγω δίσκου, μιας δεν θα χρειάζεται και αρχεία του λειτουργικού αλλά και pagefile να τα διαβάζει/γράφει στον ίδιο δίσκο.

Μολις το εκανα αυτο, το FreeRAM XP Pro 1.40 ''τρελλαθηκε" (Eλπιζω να το ξερεις, ειναι το καλυτερο προγραμμα διαχειρησης μνημης) Και μου εβγαζε συνεχεια παραθυρα με error msg

"Access violation at andress 0040215A in module ''freeram xp pro 1.40 exe" Read of address 00B9DEE"

Ειδα κι επαθα να το σταματησω.

Δεν χρησιμοποιώ τέτοια προγράμματα :) Μπορεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα να "τρελλάθηκε" αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι, το έχουμε κάνει πολλοί, το συστήνει και η ίδια η microsoft οπότε μην το αλλάξεις επειδή το πρόγραμμα δεν παίζει σωστά :)

Αρχική απάντηση από Snips

για 2GB μνήμη νομίζω καλύτερα να μην έχουμε καθόλου swap. Ε?

Δεν ξέρω αν είναι καλύτερα ή όχι, από παρόμοια συζήτηση που είχαμε κάνει αρκετά παιδιά είπαν ότι ορισμένα προγράμματα καθυστερούν ή και δεν παίζουν σωστά χωρίς pf.

Σε καθημερινές εργασίες δεν είδα διαφορά χωρίς pf αλλά καλού κακού(μιας και χώρος υπάρχει) το ενεργοποίησα.

Kακως δεν χρησιμοποιεις τα χρησιμα free προγραμματα, το free ram xp 1.40 ειναι απαραιτητο.

Οποτε δεν θα κανω καμμια αλλαγη αφου δεν μου το επιτρεπει, κοιτα ομως τωρα τι επαθα, ενω τα ρυθμισα ολα οπως ηταν πριν, κανοντας ενα σκαναρισμα των δισκων με το diskSpace Explorer (ξερω, ουτε αυτο το χρησιμοποιεις) μου εφανιζει οτι υπαρχει swap file των 2GB και στους 2 δισκους! Τι θα κανω τωρα για να το σβησω απ τον D?

Αρχική απάντηση από rambo

Kακως δεν χρησιμοποιεις τα χρησιμα free προγραμματα, το free ram xp 1.40 ειναι απαραιτητο.

Οποτε δεν θα κανω καμμια αλλαγη αφου δεν μου το επιτρεπει, κοιτα ομως τωρα τι επαθα, ενω τα ρυθμισα ολα οπως ηταν πριν, κανοντας ενα σκαναρισμα των δισκων με το diskSpace Explorer (ξερω, ουτε αυτο το χρησιμοποιεις) μου εφανιζει οτι υπαρχει swap file των 2GB και στους 2 δισκους! Τι θα κανω τωρα για να το σβησω απ τον D?

Ότι έκανες και στο C, no paging file και set για να πάρει την αλλαγή.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.