Jump to content

2o pc με ιντερνετ

rambo

Recommended Posts

Εχω ενα δευτερο pc. Λεω να παρω ενα modem και να το συνδεσω κι αυτο στο ιντερνετ, με την ιδια συνδεση την οποια χρησιμοποιω για να συνδεομαι στο ιντερνετ με το πρωτο pc.

Γινεται? Μπορουν και τα δυο να συνδεονται κανονικα και ταυτοχρονα στο ιντερνετ με την ιδια συνδεση(σημειωνω οτι ειναι adsl256)? Και το κυριοτερο: Η ταχυτητα θα μοιραστει στη μεση ?

Γίνεται να έχεις και το δεύτερο PC στο ίντερνετ αλλά όχι με αυτό τον τρόπο

Α ΤΡΟΠΟΣ

Θα αγοράσεις ένα Rooter και θα συνδέσεις επάνω τα 2 pc καταργώντας τo modem. Προυπόθεση είναι να υπάρχουν κάρτες δυκτύου στα PC. Εάν δεν υπάρχουν κάνουν γύρω στα 10 ευρώ για desktop και 20 για laptop. Γενικά, τα pc και τα λάπτοπ της τελευταίας 3ετίας έχουν ενσωματομένες κάρτες δυκτύου

Β ΤΡΟΠΟΣ

Θα κάνεις Share την σύνδεση στo pc που έχει internet και θα την μοιράσεις μέσω δυκτύου ανάμεσα στα 2 pc. Λεπτομερίες θα βρεις σε πολλά post για το πως θα το κάνεις αυτό. Τέλος μειωνέκτημα είναι πως πρέπει να είναι ανοιχτό το pc με το modem για να έχε και το άλλο internet.

Κοιταξε, εγω δεν θελω κανεναν απο τους 2 αυτους τροπους. Θελω απλως να εχω 2 πισια στο σπιτι, το καθενα συνδεομενο στο ιντερνετ. Δεν γινεται? Ουτε με την ιδια, ουτε με ξεχωριστη το καθενα, συνδεση?

Βασικα, δεν θελω τα 2 πισια να ειναι συνδεδεμενα μεταξυ τους.

Σημειωνω οτι δεν μιλαω για laptops και οτι φυσικα και υπαρχουν καρτες δικτυου(ολες οι mainboards τις εχουν πλεον ενσωματομενες). Το modem μου ειναι και router.

Τελος, δεν απαντησες στην πιο σπουδαια ερωτηση. Ακομα κι αν κανω ολα αυτα που λες: Η ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΘΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ Ή ΟΧΙ?

2 PC + 1 σύνδεση = 1 Δίκτυο

Τώρα αν δεν θέλεις δίκτυο θέλεις 2η σύνδεση, δηλαδή 2η γραμμή στο σπίτι, επιπλέον πάγια στον ΟΤΕ κτλ.

Το δίκτυο μπορεί να είναι ενσύρματο ή ασύρματο, φτιάξτο όπως θέλεις.

Αν θες να μοιράζεις και την ταχύτητα πρέπει:

1ο να είναι συνδεδεμένα στο ίδιο δύκτυο

2ο να έχεις τον κατάλληλο router (πανάκριβοι) ή κάποιον server που θα ρυθμίζει αυτή τη δουλειά. Πάντως με ένα απλό router δεν υπάρχει πρόβλημα, όταν θα κατεβάζουν και τα 2 σιγά σιγά θα εξισώνεται η ταχύτητα αλλά θα υπάρχει μια καθυστέριση όταν κάποιος κατεβάζει και ο άλλος φορτώνει σελίδες.

Πάντως και κρίνοντας από τον τρόπο που περιγράφεις αυτό που θέλεις, νομίζω ότι είσαι ο μόνος που δεν καταλαβαίνει ποιό είναι ακριβώς το πρόβλημά σου.

Δηλαδη δε μπορω να εχω την ιδια συνδεση σε δυο πισια χωρις το δικτυο που μου περιγραφετε, αυτο μου λες? Δε μπορω με την ιδια γραμμη&παγιο 2 συνδεσεις σε 2 πισια, αυτο δε μου λες?

Πάντως και κρίνοντας από τον τρόπο που περιγράφεις αυτό που θέλεις, νομίζω ότι είσαι ο μόνος που δεν καταλαβαίνει ποιό είναι ακριβώς το πρόβλημά σου
λες να μην ξερω τι θελω? Γιατι γινεσαι προσβλητικος?

Δεν εχεις αντιληφθει ποια ειναι η πιο σημαντικη ερωτηση, και θα στο κανω οσο πιο λιανα γινεται:

Εχοντας καποιος μια συνδεση σε ενα πισι πχ. adsl256 που εχω εγω, κατεβαζει με μ.ο. 35kbps. Δημιουργοντας ενα δικτυο, ετσι οπως το περιγραψατε, θα εχει και ενα δευτερο πισι, συνδεδεμενο στοπ ιντερνετ. με την ιδια συνδεση. Τοτε και τα δυο πισια θα κατεβαζουν απο 35kbps το καθενα Ή απο 17.5kbps το καθενα, ή κατι αλλο?

Μόνο κάποιος που έχει γεννέθλια αύριο κατάφερε με 5 ψωμιά να ταϊσει 300 άτομα. Όλοι οι άλλοι έχουμε αποδεχτεί το γεγονός ότι αν έχουμε ένα μήλο και πρέπει να ταΐσουμε δύο άτομα αυτά θα φάνε από μισό.

Ο μόνος τρόπος να μοιράσεις ισόποσα(ή όχι) το bandwidth μίας κοινής σύνδεσης, είναι είτε μέσω του router(που δεν ξέρω αν ο router σου προσφέρει αυτή τη δυνατότητα, συνήθως ακριβότερα μηχανάκια το κάνουν-βλέπε cisco) ή μέσω software σε κάθε pc(net limiter πχ).

Αρχική απάντηση από totally_wired

φίλε ράμπο θα σου έλεγα, φιλικά, να αφήσεις τους υπολογιστές και να ασχοληθείς με το ψάρεμα ή το τάβλι ή και τα δύο.

Τέτοια σχόλια να λείπουν. Μην λέμε τα ίδια και τα ίδια.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.