Jump to content

ΖΗΤΕΙΤΑΙ Πραγματικά ΑΘΟΡΥΒΟΣ σκληρός.

Snips

Recommended Posts

Έχοντας πέσει θύμα της φήμης του seagate BArracuda 7200.7 ως αθόρυβου (ναι είναι σε idle -αν δεν κάνει τα δικά του selftests, αλλά σε seek είναι λες και ξύνεις με κλειδί την πόρτα αυτοκινήτου-σκέτη ανατριχίλα) θα ήθελα παρακαλώ με το χέρι στην καρδιά να μου πείτε από τους πιο πρόσφατους δίσκους τι να προτιμήσω. 7200 σίγουρα και SATA με πάνω από 250GB.

Παρακαλώ να απαντήσουν αυτοί που έχουν δοκιμάσει αυτό που θα προτείνουν, και όχι "το διάβασα" και "μου είπε ενας φίλος". Και να έχουν πραγματικά ΜΕΓΑΛΟ πρόβλημα με τον θόρυβο που κάνει/έκανε ο σκληρός δίσκος σε ένα σύστημα . Όχι να είναι "αθόρυβος στα 10 μέτρα" ή με "7 ανεμιστηράκια γύρω του".

Ευχαριστώ και καλες γιορτές..

YΓ. Μην μου προτείνετε το WD2500KS. Τον έχω, αλλά είναι το αντίθετο του seagate. Σε idle ακούγεται αισθητά περισότερο αλλά σε seek πολύ λιγότερο.

είχε βγάλει μια σειρά η samsung desktop δίσκους στις 5400rpm. ήταν ακριβώς για αυτή τη δουλειά, τους έψαχνα κι εγώ, αλλά δυστυχώς δεν τους βρήκα πουθενά.

ο seagate όντως κάνει θόρυβο όταν διαβάζει, δοκίμασε με κάποιο τρόπο να κάνεις αυτό που είπε ο yanni.

Λοιπόν επειδή συναρμολογώ πάνω από 20 συστήματα το μήνα έχω δοκιμάσεις όλους τους δίσκους της αγοράς και σε βάθος χρόνου όλους. Θα σου πω μερικά πράγματα που ισχύουν γενικώς.

1) Δεν υπάρχει τελείως αθόρυβος σκληρός

2) Τεράστιο ρόλο στο θόρυβο αυτό παίζει το κουτί, το οποίο άμα είναι κανά λιμό συντονίζει με τους κραδασμούς του δίσκου και παράγει αρκετό θόρυβο.

3) ’μα έχεις λοιπόν καλό κουτί με στιβαρή κατασκευή ισχύουν τα εξής όσον αφορά το θόρυβο:

οι WD τελευταίας γεννιάς, δεν κάνουν θόρυβο ούτε σε idle ούτε se seek, αλλά όσο παλιώνουν και ειδικά με βαριά χρήση, οι δονήσεις που παράγουν αυξάνονται σταδιακά με αποτέλεσμα και στο πιο στιβαρό κουτί να συντονίζουν.

οι Seagate τελευταίας γενιάς έχουν λιγότερο θόρυβο σε idle αλλά σε seek όντως παράγουν έναν εκνευριστικό θόρυβο όπως τον περιέγραψες. Ωστόσο σε σχέση με παλιότερους Seagate ο θόρυβος αυτός έχει μειωθεί.

οι Maxtor μοιάζουν αρκετά με τους Seagate ως προς την ακουστική συμπεριφορά αλλά με αυξημένο θόρυβο περιστροφής, κάνουν συχνά και το autocheck που παράγει και αυτό με τη σειρά του θόρυβο.

Οι Samsung απέχουν από το να χαρακτηριστούν αθόρυβοι. Όντως όταν είναι καινούριοι σου δίνουν την εντύπωση ότι είναι αθόρυβοι αλλά μετά από μερικές ώρες χρήσης, παρουσιάζουν αυξημένους κραδασμούς (πιο πολλούς ακόμα και από WD) και ιδιαίτερα αυξημένο θόρυβο περιστροφής.

Τι θα πρότεινα εγώ τώρα: Έναν WD μέσα σε ένα Silent Box που και τον ψύχει και τον σωπαίνει τελείως.....τέτοιο θα βρείς εδώ www.ok-technologies.com και κάνει χωρίς πολλά σχόλια......θαύματα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.