Jump to content

Δύσκολη ερώτηση για UPS

apostolis22

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Ψάχνω να βρω ένα UPS.Ξέρω πως οι καλύτερες μάρκες ειναι APC και MGE.Αλλά πάνω από 150 ευρώ δεν δίνω για UPS.Οπότε σκέφτομαι να πάρω τον σταθεροποιητή τάσης APC.

http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=843&Nav_Section_Id=11&Catalog_Id=1&Product_Id=84552&Merchant_Id=1&sts_cid=3

Και ένα πολύ φτηνό ups. Πως όμως θα γίνει η συνδεσμολογία? Πρώτα το UPS και μετά ο σταθεροποιητής ή το αντίστροφο? (Το Ups δίνει τετραγωνικής και όχι ημιτονοιδής μορφής ρεύματος) .Θα ήθελα μια απαντηση με επιχειρημα.

Δεν ξέρω αλλά το MGE http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=835&Nav_Section_Id=11&Catalog_Id=1&Product_Id=274750&Merchant_Id=1&sts_cid=3 μου φαίνεται οτί είναι πολύ φθηνό για να είναι καλό.Διάβασα σε αυτό το φορουμ πως καλύτερα να μείνω μακριά από την φτηνή σειρά MGE. Τι λέτε?

Σας ευχαριστώ θερμά!

Εγώ έχω το MUSTEK 1000VA UPS. Βασικά μόλις το πήρα. Με προβληματίζει το γεγονός ότι έχει ανεμιστήρα (ακόμα δεν περασε το βράδυ για να δω αν με ενοχλεί ο θόρυβος - που είναι πολύ μικρός).

Καλύτερη μάρκα είναι η APC αλλά στοιχίζει ακριβά.

Όσο αναφορά την συνδεσμολογία, δεν ξερω κι εγω πραγματικά τι να σου πω. Αλλοι λένε πως συνδέεις κατευθείαν το UPS στην πρίζα του τοίχου και ύστερα με "ματσακωνίες" μαστορεύεις ένα πολύπριζο με σούκο, να έχει αρσενικό βύσμα για να το συνδέσεις στο UPS (αυτό σε περίπτωση που θέλεις να συνδέσεις στο UPS πράγματα όπως το τηλέφωνο (συσκευή), τα ηχεία του PC, το φορτιστή του modem κλπ). Αλλοι πάλι λένε, ότι βάζεις το πολύπριζο στον τοίχο, και ύστερα πάνω στο πολύπριζω συνδέεις το UPS. Εδώ, άλλοι πάλι, λένε ότι το πολύπριζο δεν πρέπει να είναι AVR και να είναι ένα απλό πολύπριζο. Από την άλλη μερια, άλλοι ξανα, λένε πως δεν παίζει ρόλο.

Το manual του δικού μου UPS λέει να το συνδέσω απευθείας στην πρίζα του τοίχου και να ΜΗΝ το συνδέσω σε πολύπριζο. Παρόλα αυτά, εγω θα το συνδέσω. Καλα ρε γμτ, τοσο ζώα είναι εκεί στην APC και στην MUSTEK ? Δεν καταλαβαίνουν δεν είμαστε όλοι Αμερική να έχουμε τετοια καλώδια στις συσκευές μας ;

Το UPS δίνει ημιτονοιδής μορφή ρεύματος (τουλαχιστόν το δίκο μου έτσι λεει στ αSpeqs).

Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου.Το πρόβλημα μου δεν είναι το πολύμπριζο αν και πιστεύω πως το ups μπορεί να μπεί πάνω σε ένα απλό πολύμπριζο μιας και μόνο διαχωρίζει το ρεύμα.Το πρόβλημα είναι ο σταθεροποιητής.Επειδή το ups μπορεί να έχει φθηνό ή καθόλου AVR. θέλω να το συνδιάσω με ένα καλό σταθεροποιητή.Πως συνδιάζεται όμως?

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.701028

για τσεκαρε αυτο.ειναι κοντα στα λεφτα σου και δεν ειναι η απλη σειρα αλλα η premium που μονο καλα λογια ακουγονται.εγω εχω το 1200αρη εδω και 2 χρονια.

μην ξεχνας οτι ups ειναι κατι που δεν αγοραζεις συχνα και πανω σε αυτο στηριζεται το υπολοιπο μηχανημα για την ασφαλεια του.

Μμ έχεις δίκιο greekfragma.Το MGE NOVA έχει 60 ευρώ και προστασία AVR και στις 3 εξόδους του.Το premium έχει μόνο μία έξοδο για προστασία και 210 ευρω άρα στο NOVA κάτι ύπουλο παίζει.Θα αντέξει αυτή η μοναδική έξοδος (Με χρήση πολύμπριζου) το μοντεμ-ρουτερ speedtouch 510, το pc me 360watt τροφοδοτικό και την οθόνη eizo L568 ?Λογικά τα 800VA πρέπει να μοιράζονται και στις τρεις εξόδους.Τι λέτε?

ναι θα τα αντεξει.απο τη στιγμη που εχεις TFT μην ανησυχεις.απο διαρκεια βεβαια να υπολογιζεις 10-15 λεπτα αναλογα το τι κανεις τι στιγμη που εχει διακοπη ρευματος.

μην σε νοιαζει που εχει μια εξοδο.με ενα 3πλο σουκο εισαι οκ:)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.