jimmy156 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 23, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 23, 2005 για σας!ειμαι καινουριος χρειστης και θα ειθελα να σας ρωτησω κατι.εχω ενα pc piii 866 mhz καρτα γραφικων ge force 2mx . ασχολουμαι μονο με internet και κατεβαζω διαφορα προγραμματα σχετικα με το pc .εαν ειχα πιο δυνατο pc πχ. 3ghz η ταχυτητα στο ιντενετ θα αλλαζε ?επισεις με μιααλλη καρτα γραφικων θα ειχα διαφορα στα χρωματα και την ποιοτητα? δεν παιζω καθολου παιχνιδια ουτε ασχολουμαι με επεξεργασια γραφικων.αντε να γραψω κανενα dvd και με office.και τελος αμα τρεξω το antivirus nod32 με τον πιο δυνατο επεξεργαστη θα τελιωσει πολυ πιο γρηγορα η εφαρμογη? ευχαριστω.
sotiris Δεκέμβριος 23, 2005 #2 Δεκέμβριος 23, 2005 Καλώς ήλθες.Ο υπολογιστής δεν εξαρτάται μόνο από τον επεξεργαστή.Παίρνοντας ένα πιο σύγχρονο σύστημα, θα έβλεπες βελτίωση συνολικά στην απόδοση (θα σου ανοίγει πιο γρήγορα π.χ. τις εφαρμογές, ο σκληρός δίσκος θα είναι πιο γρήγορος κλπ).Ιδανικός υπολογιστής είναι αυτός που καλύπτει τις ανάγκες σου!Για τη χρήση που του κάνεις, αν το έχεις στήσει σωστά (απενεργοποίηση π.χ. των περιττών οπτικών εφέ στα windows xp) δεν νομίζω ότι υστερεί κάπου. Η καλύτερη αναβάθμιση που μπορείς να του κάνεις, είναι να προσθέσεις ram (συνήθως εκείνη την εποχή αυτής της κατηγορίας τα συστήματα είχαν 128 ή 256mb ram, καλό είναι να πας στα 512).
jimmy156 Δεκέμβριος 23, 2005 Author #3 Δεκέμβριος 23, 2005 καλησπερα! εγω εχω 384mb μνημη.δηλαδη η εκτελεση πχ. του nod32 θα γινει 3.5 φορες πιο γρηγορα η η διαφορα ειναι πιο μικρη? τωρα θελω περιπου 10 λεπτα ποσα θα κανει?και η καρτα γραφικων αμα την αλλαξω με μια ge force 5950 θα εχω καλυτερη απεικονιση στο ιντερνετ θα ειναι εμφανεις η διαφορα η οχι και τοσο μεγαλη ? η οθονη μου ειναι hitachi cm771 19' ευχαριστω
Chosen Δεκέμβριος 23, 2005 #4 Δεκέμβριος 23, 2005 Καμία σχέση. Η περισσότερη μνήμη θα σου κάνει το σύστημα πιο ευέλικτο όταν ανοίγεις πολλές εφαρμογές μαζί. Το να πηγαίνεις σε επεξεργαστή 200-400MHz πιο γρήγορο ή σε επεξεργαστή επόμενης γενιάς, συνήθως βελτιώνει την ταχύτητα εφαρμογών κατά ένα ποσοστό που δεν αντιστοιχεί στην αύξηση των MHz. Δηλαδή, πηγαίνοντας από 500Mhz στα 1000ΜΗz, δεν θα δεις βελτιώσεις κατά 100%, αλλά κατά 5 εώς 30-40%, ανάλογα την εφαρμογή αλλά και την αναβάθμιση.Όσο για την ποιότητα απεικόνισης της κάρτας γραφικών, μια και δεν παίζεις παιχνίδια, άμα βρεις καμιά Matrox AGP με 32-128Mb (οποιοδήποτε μοντέλο μεταξύ 2001-2004), το πιθανότερο είναι ότι θα δεις μεγάλη βελτίωση με μικρό κόστος.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.