Jump to content

Eizo S-1910 K vs. Belinea 101920

D-clone

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Είμαι ανάμεσα σε αυτές τις δύο οθόνες ( η αγορά θα γίνει πιθανότατα από το http://www.mindfactory.de/ ) :

Eizo S-1910 K ( http://www.prad.de/en/monitore/review_eizo_s1910-k.html )

Belinea 101920 ( http://www.prad.de/en/monitore/review_belinea_101920_no111919.html )

Λόγω απουσίας DVI εξόδου από την κάρτα γραφικών, η οθόνη θα συνδεθεί αναλογικά! :(

Η οθόνη προορίζεται κατά 90% για εφαρμογές γραφείου (office) και πλοήγηση στο διαδίκτυο!

Κύρια ζητούμενα, επομένως, είναι η ευκρίνεια-καθαρότητα του κείμενου, η απόδοση του μαύρου και η απουσία ghosting κατά το scrolling φωτεινού κειμένου σε μαύρο φόντο.

Πιστεύτε ότι για τη συγκεκριμένη χρήση θα είναι ορατή κάποια ορατή απόδοσης ανάμεσα στις δύο οθόνες; :toomuchne

Δυνατότητα επίδειξης δυστυχώς έχω μόνο με την Eizo. Τι θα πρέπει να συμπεριλάβω κατά τη δοκιμή (κείμενο, εικόνες, βίντεο κτλ) ; ?????

Ευχαριστώ!

Δημήτρης

Σε πανακριβη οθονη δεν θα πηγαινα με αναλογικο σημα.Ειναι κριμα να παρεις την Eizo ,και να μην αγορασεις για παραδειγμα μια απλη vga με dvi.

Θα επαιρνα την Eizo.

Το μηχάνημα είναι φορητός υπολογιστής...

Και δύσκολα θα πάρω απόφαση για αλλαγή κάρτας γραφικών;

Αυτό που δεν ξέρω είναι αν για τη συγκεκριμένη χρήση υπάρχει ορατή διαφορά μεταξύ DVI και analog, και κυρίως μεταξύ των δύο monitors!

Εγώ προτείνω Βελινεα...πολύ καλές επιδόσεις, 0 πιξελ εγγύηση, αρκετά καλή τιμή για τα χαρακτηριστικά της...

Αν δεν έκανε τη χαζομάρα η CPI να μην εισάγει το συγκεκριμένο μοντέλο, ειδικά την εποχή που ήταν "καυτό" (Σεπτέμβρης-Οκτώβρης) θα γινόταν best seller...

Εσύ απο έξω θα τη παρεις, γιατί τελευταί φορά που κοιταξα, δεν υπήρχε αυτό το μοντέλο Ελλάδα...μην πάρεις κάποιο παλιότερο με διαφορετικό αριθμο καταχώρησης απ' τον 101919...

Οπως και νά' χει η διαφορα μεταξύ αναλογικού, ψηφιακού σήματος είναι εμφανής...αλλά δεν είναι σταθερή σ' ολα τα μοντέλα...για άλλα διάβαζα ότι η διαφορά είναι τεράστια (Samsung) γι άλλα εμφανής, αλλά μικρότερη...

...μιας και θα χρησιμοποιεις την αναλογική, καλύτερα να πάρεις και τη φθηνότερη οθόνη..δεν νομίζω όμως ότι αυτό σημαίνει ότι παίρνεις τη κατώτερη...πιστεύω πως θα σε ικανοποιήσει εξίσου με την Ειζο κι όταν αναβαθμίσεις ενδεχομένως τη καρτα γραφικών..

Αρχική απάντηση από vgiozo [Χθες, στις 21:32]

Οπως και νά' χει η διαφορα μεταξύ αναλογικού, ψηφιακού σήματος είναι εμφανής...αλλά δεν είναι σταθερή σ' ολα τα μοντέλα...για άλλα διάβαζα ότι η διαφορά είναι τεράστια (Samsung) γι άλλα εμφανής, αλλά μικρότερη...

...μιας και θα χρησιμοποιεις την αναλογική, καλύτερα να πάρεις και τη φθηνότερη οθόνη..δεν νομίζω όμως ότι αυτό σημαίνει ότι παίρνεις τη κατώτερη...πιστεύω πως θα σε ικανοποιήσει εξίσου με την Ειζο κι όταν αναβαθμίσεις ενδεχομένως τη καρτα γραφικών..

( από http://reviews.cnet.com/4520-3174_7-5136369-1.html )

However, the advantage of digital signals for LCDs is of somewhat less importance now than it was a few years ago. Analog signal processing has improved to the point where major differences in image quality can be difficult to detect. Unless you're a pro photographer, a prepress professional, or someone else who needs superprecise, top-notch image quality, you should be fine using a CRT or an LCD on an analog signal. :p

Όταν με το καλό πάρεις την οθόνη που θες κι έχεις τη δυνατότητα να δοκιμάσεις την απεικόνιση τόσο με αναλογική όσο και ψηφιακή σύνδεση, πιστεύω θα δείς ο ίδιος διαφορές...

...εφόσον όμως τώρα δεν έχεις κάρτα με DVI συμφέρει να πάρεις μια οθόνη καλή σαν την Βελινεα που προσφέρει και τις δυο εισόδους κι αν αναβαθμίσεις αργότερα σε κάρτα με ΔΒΙ, θα έχεις και τη δυνατότητα να το αξιοποιήσεις...

Σιγουρα εξάλλου θα σου δίνει πολύ καλή εικόνα σε σχέση με άλλες φθηνότερες ο΄θονες (αλλά και πολύ ακριβότερες σίγουρα) που έχουν τον περιορισμό της αναλογικής σύνδεσης...η τιμή της είναι πολύ καλή ειδικά σε σχέση με τις επιδόσεις της..

Απο πού θα την αγοράσεις όμως; Εισάγει πλέον το μοντέλο η CPI; Να θυμάσαι ότι αν το πάρεις απ' έξω και σου παρουσιάσει πρόβλημα ή καμμένο, δεν ισχύει η εγγύηση της CPI που περιοριζεται στις οθόνες που εισάγονται απο την επίσημη αντιπροσωπεία...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.