sotiris Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 22, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 22, 2005 Από το Μάιο του 2005 έχει αρχίσει μια προσπάθεια ανασύστασης της ομάδαςεξελληνισμού του KDE, με θετικά (έως τώρα) αποτελέσματα. Το ποσοστό τωνμεταφρασμένων μηνυμάτων έχει φτάσει το 80%, από το 40% που ήταν, και έχουνγίνει πολλές βελτιώσεις.Εδώ όμως τελειώνουν και τα καλά νέα...Αυτή τη στιγμή, συμμετέχουν ενεργά στις μεταφράσεις δύο-τρία άτομα (έναςκομψός τρόπος για να πω ότι οι υπόλοιποι τα έχουν παρατήσει)...Ο όγκος της δουλειάς που έχει απομείνει είναι τέτοιος που αυτά τα δύο-τρίαάτομα δεν θα μπορέσουν να τον καλύψουν σε εύλογο χρονικό διάστημα (άλλος έναςκομψός τρόπος για να πω: πριν περάσουν μερικά χρόνια). Το 20% που έχειαπομείνει, σε απόλυτα νούμερα μεταφράζεται σε περίπου 20000 μηνύματα, ενώ οέλεγχος - ορθογραφικός, συντακτικός, νοηματικός - είναι ουσιαστικά ανύπαρκτος.Όπως καταλαβαίνετε, υπό αυτές τις συνθήκες, το μέλλον προμηνύεται δυσοίωνο.Για το λόγο αυτό ζητάμε τη βοήθειά σας, ώστε να καταστεί δυνατή η συνέχιση τηςπροσπάθειας αυτής.Όποιος ενδιαφέρεται να βοηθήσει, μπορεί να επικοινωνήσει με τον συντονιστή τηςομάδας, στο sngeorgaras at otenet dot grΕπίσης μπορεί να ενημερωθεί και από το δικτυακό τόπο της ομάδας στο:http://i18n.kde.org/teams/el/Για την ομάδα εξελληνισμού του KDEΣπύρος ΓεωργαράςΚαι όποιος ντρέπεται να επικοινωνήσει με το Σπύρο, ας μου στείλει pm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Δεκέμβριος 22, 2005 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 22, 2005 στειλε μου τιποτα να μεταφρασω.οσο μπορω βεβαια αλλα καλο θα ειναι και αυτο Link to comment Share on other sites More sharing options...
kender Δεκέμβριος 22, 2005 #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 22, 2005 Χρειάζεται κάποιου είδους γνώση προγραμματισμού? Αλλιώς στείλε και σε μένα Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Δεκέμβριος 22, 2005 #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 22, 2005 Εγω του 'στειλα mail παντως ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Δεκέμβριος 22, 2005 Author #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 22, 2005 Δεν χρειάζεται γνώσεις προγραμματισμού, όχι.Μπορείτε να δείτε στη σελίδα λεπτομέρειες.Δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι να γίνει από win, υπάρχουν κάποια προγράμματα αλλά δεν έχω ασχοληθεί.Σε linux και KDE, στην καρτέλα development υπάρχει το kbabel, όπου και είναι το πρόγραμμα που χρησιμοποιείται. Αυτό πολύ γενικά, ειδικότερα καλύτερα κοιτάξτε το site που έχει αναλυτικές και επακριβείς οδηγίες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seeker Δεκέμβριος 22, 2005 #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 22, 2005 Για όποιον ενδιαφέρεται να βοηθήσει αλλά έχει Windows υπάρχει και το poEdit. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Δεκέμβριος 23, 2005 Author #7 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 23, 2005 Αρχική απάντηση από Seeker Για όποιον ενδιαφέρεται να βοηθήσει αλλά έχει Windows υπάρχει και το poEdit. Αυτό το προγραμματάκι όντως παίζει.Για svn υπάρχει κάτι στα win? Link to comment Share on other sites More sharing options...
---Zapotek-- Δεκέμβριος 23, 2005 #8 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 23, 2005 Guys I'm in!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.