Jump to content

Δε συνδέεται η ADSL

Sbeetle

Recommended Posts

Kαλησπέρα παιδιά,

Έχω το εξής πρόβλημα:

Αφού επιτέλους έφερε ο ΟΤΕς το dsl στην περιοχή, είπα και εγώ και να βάλω να δω τι γίνεται......αμ δε.........

Δυστυχώς το (καβατζωμένο) μόντεμ Sagem F@st 800 δε δείχνει τίποτα στο λαμπάκι της dsl... :(

Η γραμμή είναι ενεργοποιημένη (έτσι τουλάχιστον λέει ο ΟΤΕς)

Provider υπάρχει, αλλά ούτως ή άλλως βγαίνει «σφάλμα μόντεμ 651», πριν φτάσουμε εκεί.

Δοκίμασα καινούριους drivers............τίποτα

Δοκίμασα άλλο καλώδιο...........τίποτα

Δοκίμασα άλλη θύρα usb ......τίποτα

Δοκίμασα στο δεύτερο pc..........τίποτα

Δοκίμασα με άλλα λειτουργικά (server 2003, media center) ...τίποτα

Σαν να μην υπάρχει γραμμή dsl...........

Βέβαια σήμερα έπαιζε (και παίζει; ) βλάβη στον ΟΤΕ στο δίκτυο του dsl σε μερικές περιοχές της Αττικής, Κυκλάδες και Δωδεκάννησα. Λέτε να είμαι -ακόμα- τόσο γκαντέμης;

Έχει κανείς καμιά ιδέα;

Αρχική απάντηση από totally_wired [Σήμερα, στις 00:40]

Φίλτρα έβαλες?

Τα φίλτρα δεν παίζουν ρόλο στο αν συνδέεται (εφόσον την ώρα που πας να συνδεθείς δεν μιλάει κάποιος στο τηλέφωνο). Έχω συνδεθεί κανονικά και χωρίς φίλτρα αλλά μόλις κάποιος σηκώσει το τηλέφωνο, dsl γιοκ.

Κοίτα επειδή μου'χουν κάνει τα 3-2 εκεί μέσα και το παίζουν και έξυπνοι πάρε τηλέφωνο και με αυστηρό τόνο ρώτα τους αν έχει ενεργοποιηθεί η γραμμή! Αν δεν ανάβει το λαμπάκι dsl σημαίνει ότι έχει πρόβλημα η γραμμή και πιθανότατα δεν έχει ενεργοποιηθεί. Εμένα κατά καιρούς μου γίνεται ασύγχρονη η γραμμή (και δέρνει) και με κοροιδεύουν ότι και καλά θα στείλουμε σήμα για βλάβη και σουπα-μουπες με αποτέλεσμα να περνούν βδομάδεσ ολάκερες...

Αρχική απάντηση από Revils

Τα φίλτρα δεν παίζουν ρόλο στο αν συνδέεται (εφόσον την ώρα που πας να συνδεθείς δεν μιλάει κάποιος στο τηλέφωνο). Έχω συνδεθεί κανονικά και χωρίς φίλτρα αλλά μόλις κάποιος σηκώσει το τηλέφωνο, dsl γιοκ.

Ναι έτσι είναι. Αλλά εγώ θα έλεγα στο χαρούλι να βγάλει όλες τις τηλεφωνικές συσκευές, τα fax και το pstn modem από την πρίζα και να δοκιμάσει άλλη μια φορά μόνο με το καλώδιο στο DSL

Το θέμα είναι πως ξεκινάμε έχοντας ως δεδομένο ότι έχει dsl επειδή ειδοποιήθηκε από τον ΟΤΕ. Επειδή συχνότατα έχει αποδειχθεί αναξιόπιστος, μια δοκιμή με ένα άλλο μόντεμ και καλύτερα ρούτερ, που δεν εξαρτάται από το πισι για να δει αν όντως έχει γραμμή και μπορεί να συνδεθει θα ήταν ίσως η καλύτερη λύση.

Mάκη το δοκίμασα αυτό που λες, τα αποσύνδεσα όλα.................δυστυχώς τίποτα :(

Αρχική απάντηση από Revils

Το θέμα είναι πως ξεκινάμε έχοντας ως δεδομένο ότι έχει dsl επειδή ειδοποιήθηκε από τον ΟΤΕ. Επειδή συχνότατα έχει αποδειχθεί αναξιόπιστος, μια δοκιμή με ένα άλλο μόντεμ και καλύτερα ρούτερ, που δεν εξαρτάται από το πισι για να δει αν όντως έχει γραμμή και μπορεί να συνδεθει θα ήταν ίσως η καλύτερη λύση.

Tρελό αγόρι, αυτό μάλλον θα παίξει αύριο, αν καβατζώσω το ρούτερ του λεό. Ελπίζω να μη χρειαστεί και το πρωί να έχει φτιάξει από μόνο του, αν και χλωμό το κόβω...

Καμιά άλλη ιδέα κανείς;

Αν βάλεις το modem χωρίς φίλτρα, πρέπει το modem να συνδεθεί.

Αν το modem ΔΕΝ συνδεθεί, και ΔΕΝ ακούς παράσιτα στη γραμμή, τότε ο ΟΤΕ ΔΕΝ σου έχει ενεργοποιήσει τη γραμμή.

Κοινώς πάρε τηλέφωνο τον πΟΤΕ.

Αν θες μόντεμ για δοκιμές πάντως, έχω να σου δώκω .

Μα με πήραν οι ίδιοι σήμερα το πρωί και μου είπαν ότι ενεργοποιήθηκε.

Και μετά που είδα ότι δεν........ τους ξαναπήρα και μια κυρία Ζωντοβόλου μου είπε ότι έχει ενεργοποιηθεί από χθες μάλιστα....

Μπορεί να παίζει και η βλάβη που ανέφερα στην αρχή, εκτός αν κάνω κάποια χοντράδα, αλλά δε μπορώ να φανταστώ τι.....

Θενκς για την προσφορά :daisy:

Αρχική απάντηση από Sbeetle

Μα με πήραν οι ίδιοι σήμερα το πρωί και μου είπαν ότι ενεργοποιήθηκε.

Και μετά που είδα ότι δεν........ τους ξαναπήρα και μια κυρία Ζωντοβόλου μου είπε ότι έχει ενεργοποιηθεί από χθες μάλιστα....

Μπορεί να παίζει και η βλάβη που ανέφερα στην αρχή, εκτός αν κάνω κάποια χοντράδα, αλλά δε μπορώ να φανταστώ τι.....

Θενκς για την προσφορά :daisy:

’ν το τσεκάρανε τόσο πολύ, πιθανότατα είναι ενεργοποιημένη και δεν συνδέεται το modem.

Αν θες μπορώ να σου δώσω 1 siemens xpresslink πάντως να δοκιμάσεις. (το ξαναλέω :p)

Λεπόν, όπως το περίμενα.....................τζίφος.....................το λαμπάκι συνεχίζει να είναι σβηστό.

Ενημέρωσα τις βλάβες του ΟΤΕ και περιμένω να με καλέσουν.

Αρχική απάντηση από defiant

Το μοντεμ τι ειναι? over pstn ή isdn?Και τι γραμμη εχεις? pstn ή isdn?

το μόντεμ είναι usb, over pstn

Αρχική απάντηση από Sbeetle

το μόντεμ είναι usb, over pstn

Και η γραμμη σου pstn?

Αρχική απάντηση από kunoobidi

Είναι συχνό (τουάχιστον για μένα) φαινόμενο να γίνεται ''ασύγχρονη'' η γραμμή...απλά τους παίρνεις τηλ και τους παρακαλάς να στείλουν σήμα βλάβης!

Μαλλον εισαι απο τους γκαντεμηδες.Δυο φορες μου εχει τυχει και διορθωθηκε απο μονο του μετα απο 10-15 λεπτα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.