flyer Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 21, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 21, 2005 Καλησπερα.Εδω και 15 μερες εχω παρει την xfx 7800gtx 512(απο hacshop).Σημερα,υστερα απο καμια ωρα fear,γεμισε η οθονη μικρα εγχρωμα πιξελακια(και γραμμες) και κολλησε το pc.Απο εκει και επειτα τα πιξελακια και οι γραμμες παρεμειναν(ακομα και κατα τη διαρκεια του pοστ ,στο bios,σε safe mode και σε vga mode).Επισης η οθονη αναβει μονο αν επιλεξω safe mode ή vga mode κατα την εκκινηση,αλλιως λιγο αφου βγει το σημα των windows σβηνει.Οι θερμοκρασιες της καρτας ,ολες αυτες της μερες,ηταν 40-56(idle-full load),συμφωνα με το hardcano 13 και 43-63(idle-full load) συμφωνα με την ενδειξη της καρτας μεσα απο τα windows,ενω της cpu 27-34(απο το hardcano).Περα απο το συγκεκριμενο προβλημα το pc ειναι πληρως λειτουργικο.Οι διορθωτικες ενεργειες που εκανα ηταν οι εξης:unistall-install driversunistall-install τη καρταεπανατοποθετηση της καρταςελεγχος βυσματωνελεγχος οθονης(crt)format και fresh install xp sp2αλλαγη γραμμης τροφοδοσιαςbios ολα στο defaultΣυστημα: asus a8n sli premium,fx55,2x512 ocz 3700 platinum,audigy 2,1x74 raptor,2x wd3200sd,skystar 2,psu akasa 650w,w/c gigabyte 3d galaxy,ολα updated.Το συστημα παιζει εδω και πολυ καιρο χωρις κανενα προβλημα(μονο το mobo και η vga ειναι καινουρια).Ολοι οι χρονισμοι ειναι στα default.Εχετε να προτεινετε κατι παραπανω ή παω για αλλαγη vga;Ευχαριστω για την υπομονη σας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Δεκέμβριος 21, 2005 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2005 το μονο που θα σου προτεινα ειναι να τσεκαρεις την καρτα σου στο συστημα καποιου γνωστου εαν ειναι εφικτο.ή να τσεκαρεις μια αλλη καρτα στο δικο σου συστημα.παντως τα πιξελακια με τις γραμμες εχει να κανει με προβλημα τις καρτας 100% κατα την γνωμη μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
flyer Δεκέμβριος 21, 2005 Author #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2005 Και εγω το ιδιο σκεφτηκα.Το μονο προβλημα ειναι οτι δε ξερω κανεναν με συστημα pci-x.Ισως βρω κανα μαγαζακι εδω στην επαρχια να μου τη τσεκαρει πριν τη στειλω για rma Link to comment Share on other sites More sharing options...
knight_77 Δεκέμβριος 21, 2005 #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2005 Μαλλον για RMA τη κοβω τη δουλεια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
flyer Δεκέμβριος 21, 2005 Author #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2005 Αρχική απάντηση από knight_77 [Σήμερα, στις 06:05] Μαλλον για RMA τη κοβω τη δουλεια... Και εγω για rma τη κοβω,αλλα επειδη υπαρχουν παντα σοφοτεροι ανθρωποι,ειπα μηπως γλιτωσω τη ταλαιπωρια και την αναμονη(2 βδομαδουλες δε μπορουσε να περιμενει η παλιοκαρτα) Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Δεκέμβριος 21, 2005 #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2005 Αφού είσαι σίγουρος για τα παραπάνω και προφανώς η τροφοδοσία της κάρτας είναι ΟΚ (από το ειδικό βύσμα ή από τον αντάπτορα με 2 molex αλλά από καθαρή γραμμή - aka μην έχει πχ κανα δίσκο επάνω της) μάλλον για rma πας και το κακό είναι ότι η διαθεσιμότητα της εν λόγω κάρτας είναι πολύ προβληματική... Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Δεκέμβριος 21, 2005 #7 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2005 Για rma το κοβω κ εγω. Αρκετα παρομοιο προβλημα μου ειχε κανει καποτε μια μχ440. Φυσικα την δοκιμασα κ σε αλλο pc και αφου ειδα κ οτι εκει δεν δουλευε, μου την αλλαξε το μαγαζι που την πηρα ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
HellhammeR Δεκέμβριος 21, 2005 #8 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2005 Η συγκεκριμενη καρτα θέλει τουλαχιστον 400W και 26Α στην +12V γραμμη. Αν τα πληρή αυτα το τροφοδοτικό σου τοτε εισαι οκ απο ρεύμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
flyer Δεκέμβριος 21, 2005 Author #9 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2005 Αρχική απάντηση από spc [Σήμερα, στις 09:30] Αφού είσαι σίγουρος για τα παραπάνω και προφανώς η τροφοδοσία της κάρτας είναι ΟΚ (από το ειδικό βύσμα ή από τον αντάπτορα με 2 molex αλλά από καθαρή γραμμή - aka μην έχει πχ κανα δίσκο επάνω της) μάλλον για rma πας και το κακό είναι ότι η διαθεσιμότητα της εν λόγω κάρτας είναι πολύ προβληματική... Εχω δοκιμασει και τις 2 γραμμες που εχει για pci-x το τρφοδοτικο και το προβλημα παραμενει.Το κακο ειναι οτι δεν εχω προσβαση σε αλλο συστημα με pci-x, για να σιγουρευτω 100% οτι φταιει η καρτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
HellhammeR Δεκέμβριος 21, 2005 #10 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2005 Ποιο Tagan έχεις το 2FORCE?? κοιτα λίγο πίσω απο το τροφοδοτικο αν ο διακοπτης είναι στην ένδειξη "Combine" και όχι στην "Split". Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Δεκέμβριος 21, 2005 #11 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2005 που ακριβως γραφει οτι εχει TAGAN?εγω ενα AKASA 650W βλεπω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
HellhammeR Δεκέμβριος 21, 2005 #12 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2005 Ουπς, λαθος μου.. :p Link to comment Share on other sites More sharing options...
flyer Δεκέμβριος 21, 2005 Author #13 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2005 Αρχική απάντηση από HellhammeR [Σήμερα, στις 09:54] Ποιο Tagan έχεις το 2FORCE?? κοιτα λίγο πίσω απο το τροφοδοτικο αν ο διακοπτης είναι στην ένδειξη "Combine" και όχι στην "Split". Φιλε μου,δεν εχω tagan αλλα το akasa powerplus 650edit:με προλαβες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vasot Δεκέμβριος 21, 2005 #14 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2005 Οτι εχει σχεση με image corruption\pixelization στις καρτες γραφικων συνηθως οφειλετε σε overclock \ θερμοκρασια \ προβληματικη GPU/VPU-μνημηΗ XFX καρτες ειναι OC απο την μανα τους, για δοκιμασε να κανεις underclock την καρτα σου σε Nvidia default 550/1700MHz για να δεις αμα συνεχιζει το ιδιο προβλημα ? Δεν νομιζω να ειναι θεμα τροφοδοσιας, αφου μια χαρα δεν ετρεχε πριν 15 μερες με την ιδια τροφοδοσια ??Μαλλον RMA θα χρειαστεις.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
flyer Δεκέμβριος 21, 2005 Author #15 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2005 Αρχική απάντηση από HellhammeR [Σήμερα, στις 09:51] Η συγκεκριμενη καρτα θέλει τουλαχιστον 400W και 26Α στην +12V γραμμη. Αν τα πληρή αυτα το τροφοδοτικό σου τοτε εισαι οκ απο ρεύμα. Συνολικα η 12αρα μου βγαζει 55Α Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Δεκέμβριος 21, 2005 #16 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2005 Αρχική απάντηση από HellhammeR Η συγκεκριμενη καρτα θέλει τουλαχιστον 400W και 26Α στην +12V γραμμη. Αν τα πληρή αυτα το τροφοδοτικό σου τοτε εισαι οκ απο ρεύμα. Καλά, μην τα παίρνετε και όλα τοις μετρητοίς Παρόλο που το γράφουν και σε στικεράκι πάνω στο σακουλάκι της κάρτας, αν ήταν έτσι, θα χρειαζόμουν 800+W τροφοδοτικό. Και όμως οι 2 κάρτες έπαιξαν μία χαρά με 580αρι PSU και σε μηχάνημα φορτωμένο με 4 δίσκους (οι 2 εκ των οποίων ράπτορες), 3 οπτικά κλπ κλπ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
flyer Δεκέμβριος 21, 2005 Author #17 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2005 Αρχική απάντηση από Vasot [Σήμερα, στις 10:55] Δεν νομιζω να ειναι θεμα τροφοδοσιας, αφου μια χαρα δεν ετρεχε πριν 15 μερες με την ιδια τροφοδοσια ?? Ετσι ακριβως. Αυριο μαλλον θα βρω συστηματακι με pci-x για να τη δοκιμασω και να επισημοποιησω τον προωρο θανατο μιας κατα τ'αλλα υπεροχης καρτας γραφικων Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.