Jump to content

Η Οδύσσεια ενός pc...Λίγη βοήθεια plz...

harogeo

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καταρχήν καλησπέρα σας...

Από το Νοέμβριο και μέχρι πριν 3 εβδομάδες περίπου είχα το εξής συστημα

C2D 7400

GIGABYTE GA-G31M-S2L

2Gb adata Ram 800

3*250 GB HD

χωρίς κάρτα γραφικών καθώς ακόμη είμαι φανταρος και ηθελα ενα πισι απλα για να σερφάρω στις άδειες και στις εξοδους..

Ο επεξεργαστης δροσιζόταν από το enzotech block που έχω μεχρί που ηρθε η ώρα του να σπάσει στο ... γνωστο πλεόν σημείο εν ώρα λειτουγίας με αποτέλεσμα να πέσει wfi νερό πανω στην μητρικη και στην κάρτα ασύρματου που είχα.

Με μια Πρόχειρη αυτοψιξια διαπιστωσα έντονα "καψιματα" πανω στην καρτα αλλά και στην μητρικη.

Αγοράζω λοιπόν μια νεά μητρική και επι τις ευκαιριας και ένα μινι κουτακι καθως το αρμορ φανταζε γιγαντας μπροστα στην ΜΙΚΡΟ ΑΤΧ μητρικη.Πηρα λοιπον αυτα

ASUS P5KPL-AM/PS WB

NZXT ROGUE CRAFTED CUBE SILVER BLUE

καθως και ενα νεο τροφοδοτικο της πλάκας καθώς πιστευα πως και το corsair τα εφτισε...

Τα συνδεω όλα ετοιμάζω και σαμπάνιες για το πρωτο boot αλλά ... παπαλα!Το συστημα ανοιγει αλλά δεν ποσταρει.Ουτε και κανενας ηχος απο το speaker για να παρω καμια ιδεα για το τι μπορει να φταιει.

Μετα απο καμια δεκαρια μερες χτυπαω νεο τροφοδοτικο,επεξεργαστη,ραμ και επι της ευκαιρίας και μια 4850.

ENERMAX EPR525AWT PRO82+ 525W

Ιντελ 1400

και κατι ΡΝΥ μνημες 800αρες..

Τα συνδέω όλα και πάλι το ίδιο παραμύθι...Ανοίγει αλλά δεν ποστάρει...

Και σήμερα πηρα ακόμη μια μητρικη

ASUS P5Q-EM

και ένα seagate 640GB(τον δοκίμασα μονο του) αλλά και πάλι τα ίδια....

Επειδή δεν έχω τον χρόνο για να δοκιμάσω ξεχωριστά το κάθε εξάρτημα σε κάποιο άλλο συστημα και γενικα άρχισα να στερεύω απο ιδεες για το τι μπορει να τρέχει θα σας ημουν πραγματικα ευγνωμων αν μου δίνατε καμια ιδέα για το τι να δοκιμάσω...

ΥΓ ξεχασα να αναφερω οτι μετα το πατατρακ με το ενζο - μενζο μπλοκ επεστρεψα στην αεροψυξη... καθως επισης να σας πω πως δοκιμασα και με την 4850 αλλά και με την ενσωματομενη καρτα γραφικων αλλα τπτ:o..

Ευχαριστώ εκ των προτερων

έξω από τα κουτιά τα δοκίμασες ? μητρικές επεξεργαστές και μία μνήμη ? πήρες και πολλά πανάθεμα σε :D

μετα απο ενα προχειρο excelακι κατεληξα στο τωρινο setup σου.

θα βοηθουσε να μας ελεγες ποια απο ολα αυτα που αναφερεις εχεις ακομη στην κατοχη σου για να σου πουμε τι να δοκιμασεις.

με μια πρωτη ματια, τα κοινα κομματια στα 2 setup ειναι το κουτι και το τροφοδοτικο, οποτε οπως ειπε και ο Vatos_locos δοκιμασε και εκτος κουτιου για να βεβαιωθεις οτι δεν βραχικυκλωνει πουθενα και στην συνεχεια δοκιμασε με αλλο τροφοδοτικο. ;)

edit: ειναι και οι μνημες! δεν το προσεξα, ειναι και δυσκολη ωρα...

έξω από τα κουτιά τα δοκίμασες ? μητρικές επεξεργαστές και μία μνήμη ? πήρες και πολλά πανάθεμα σε :D

Ναι δοκιμασα και εκτος κουτιου αλλα τα ιδια αποτελεσματα είχα.Και με καθε dimmaki ξεχωριστα δοκιμασα και με τις 2 cpu...:(

μετα απο ενα προχειρο excelακι κατεληξα στο τωρινο setup σου.

θα βοηθουσε να μας ελεγες ποια απο ολα αυτα που αναφερεις εχεις ακομη στην κατοχη σου για να σου πουμε τι να δοκιμασεις.

με μια πρωτη ματια, τα κοινα κομματια στα 2 setup ειναι το κουτι και το τροφοδοτικο, οποτε οπως ειπε και ο Vatos_locos δοκιμασε και εκτος κουτιου για να βεβαιωθεις οτι δεν βραχικυκλωνει πουθενα και στην συνεχεια δοκιμασε με αλλο τροφοδοτικο. ;)

edit: ειναι και οι μνημες! δεν το προσεξα, ειναι και δυσκολη ωρα...

Στην κατοχη μου εχω ολα τα parts εκτος απο το corsair και τους 3 250αρηδες δισκους.

Για τις μνημες που λες δοκιμασα οπως εγραψα και πιο πανω και τα 2 σετακια και το καθε dimmaki ξεχωριστα.

Για τροφοδοτικο αλλο θα δω τι μπορω να βρω απο κανενα φιλο μου γιατι αυτη την περίοδο το μονο λειτουργικο psu που εχω ειναι το enermax.

ευχαριστω και για το excel!:)

Mηπως γίνετε καμιά @@ με την Onboard και την 4850??Μήπως πρέπει να κάνεις Disable την Onboard ? ΒΙΟS μπαίνεις?

Γιώργο έχω δοκιμάσει και με τις onboard χωρις να είναι βαλμενη η 4850 αλλά και με συνδεδεμενη την κάρτα.Επίσης στην καμμενη πλεον gigabyte μητρικη είχε option απο το bios για αυτοματο disable της onboard οταν είχες connected pci καρτα.Στην πρωτη asus που πηρα δεν προλαβα να δω bios καθως δεν postαρε καθολου.Το ίδιο συνεβη και με την τελευταια που πηρα αλλά συμφωνα με το manual η ονμπορντ γινεται disable αυτοματα με το που βάλεις pci καρτα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.