Jump to content

DVI καρτας γραφικων σε HDMI LCD-TV

geoal

Recommended Posts

Παιδια (μικρα και μεγαλα) γεια σας και καλες γιορτες σε ολους. Προσφατα μια φιλη μου πηρε μια τηλεοραση LCD Sony η οποια εχει μονο HDMI θυρα για συνδεση με ψηφιακες συσκευες. Δυστυχως δεν εχει ουτε d-sub 15 ουτε DVI και για να παιξει καλα ο υπολογιστης στην τηλεοραση σε υψηλη αναλυση μονο η HDMI θυρα μας σωνει. Μεχρι στιγμης πηραμε εναν HDMI σε DVI ανταπτορα και ενα DVI σε DVI καλωδιο (μαλλον DVI-D το οποιο δεν πρεπει να κανει για καρτες γραφικων υπολογιστη). Το αποτελεσμα δυστυχως ηταν οτι δεν επαιξε και θα τα παει πισω στο μαγαζι που τα πηρε γιατι στοιχισαν περι τα 60 ευρω. Η ερωτηση που θελω να κανω σε οποιον το εχει δοκιμασει ειναι αν ξερει καποιον συνδιαμο καλωδιου-ανταπτορα που να δουλευει απο DVI καρτας γραφικων σε HDMI τηλεορασης. Ευχαριστω πολυ οσους ενδιαφερθουν και μας βοηθησουν.

Καταρχήν τα καλώδια DVI-DVI της κατηγορίας είναι πάντα DVI-D και dual link και παίζουν μία χαρά με VGA.

Το ανταπτοράκι επίσης πρέπει να είναι DVI (θηλυκό) σε HDMΙ (αρσενικό) αν θες να χρησιμοποιήσεις DVI-DVI καλώδιο.

Φυσικά η πιο απλή λύση είναι καλώδιο DVI-HDMI.

Το ότι δεν έπαιξε κατά πάσα πιθανότητα δεν έχει να κάνει με το καλώδιο (εφόσον μιλάμε για λογικά μήκη της τάξης των 5m και αποδεκτή ποιότητα καλωδίου) αλλά στις ρυθμίσεις VGA και TV.

Θα πρέπει να κοιτάξεις να ρυθμίσεις σωστά την ανάλυση από την VGA ώστε να ταιριάζει με την ανάλυση του πάνελ της TV.

Επειδή το θέμα μπορεί να καταντήσει πολύπλοκο, κοίταξε να κάνεις σωστά τα πρώτα βασικά βήματα σύμφωνα με τα παραπάνω, διάβασε και τα manual με προσοχή και πες μας τι βήματα ακολούθησες και τι πρόβλημα έχεις.

1)Μπορεις να μου γνωρισεις την φιλη σου...θελω και εγω δωρο lcd :p:P

2)Για ανταπτορες κοιτα εδω http://www.ramelectronics.net/html/DVI_monitor_cables.html

3)Επισης διαβασε και αυτο http://www.hometheaterhifi.com/volume_11_4/feature-dvi-hdmi-hdcp-connections-11-2004.html

Ελπιζω να βοηθησα εστω και ελαχιστα

Παντως αν θες την αποψη μου ρωτα σε εξειδικευμενα καταστηματα Home Cinema και Hi Fi για να σου πουν σιγουρα τι χρειαζεσαι και τυχων επιπτώσεις σε ποιοτητα εικόνας απο την μετατροπη

Αν το θες μονο για dvd playback υπαρχουν στην αγορα dvd players με hdmi σε αρκετα καλη τιμη (αν δεν κανω λαθος η sasmung βγαζει ενα)

Παιδια ευχαριστω για τις γρηγορες απαντησεις και το ενδιαφερον.

Spc εσυ μπορεις να βρεις καποιο τετοιο καλωδιο που να παιζει σιγουρα σε λογικη τιμη. Εχω βρει καποια καλωδια αλλα δεν ξερω αν παιζουν και ειναι πολυ ακριβα για να τα παρω για δοκιμη και να μην παιζουν. Θα δοκιμασω παντως και με αλλες αναλυσεις και θα δω τι παιζετε. Επισης αν ξερετε καποιο μαγαζι απο Ελλαδα (δεν εχω πιστωτικη) που να εχει κατι που να παιζει πειτε το. Ευχαριστω πολυ και παλι.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.