Jump to content

6800 κ μειωμενη αποδοση

Warlord

Recommended Posts

Παιδια εχω μια albatron 6800 128mb agp8x(default cooler).εδω κ 1 χρονο περιπου που την εχω αγορασει τη τρεχω σε 12x1pipes , 6vp (εχω ξεκλειδωσει δλδ μεσω riva tuner μονο το extra vp καθως τα 16pipes μου βγαζανε artifacts). Επισης μεσω nibitor εχω βαλει το Vthrottle απο 1.2 σε 1.4V για παραπανω δυνατοτητες σε ο/c.Οverclocking κανω μονο σε απαιτητικα games κ τη φτανω 400/850(μπορει κ λιγο παραπανω αλλα δε τη φτανω κ στα ορια) ενω ολη την υπολοιπη ωρα ειναι σε default χρονισμους.(τα 6vp k 1.4Vthrottle Παραμενουν ομως)Απο temps δινει ως κ 65-70 σε υπερ-full load κ πολλες ωρες λειτουργιας.Το pc μενει σχεδον καθε βραδυ ανοιχτο(με την 6800 βεβαια default clocks k idle), εχει ομως πολλες ωρες λειτουργιας.Πριν κανα μηνα παρουσιασε το moterακι του cooler fan ενα θορυβο σαν τριξιμο, εβαλα ομως λιγο λαδακι κ ξεπεραστηκε.Τη τελευταια ομως βδομαδα παρατηρω μεωμενη αποδοση στα games.Τρεχω το 3dmark05 κ μου βγαζει εως κ -600 points αποτι σε παλιοτερες μετρησεις με τα ιδια ρολογια κ ιδιους drivers!Επισης αν τρεξω το 3dmark 2η συνεχομενη φορα με ολα τα settings ιδια(ειδικα αν εχει υποστει ο/c) μου βγαζει εως κ -400 points..σαν να κουραζεται..δεν ειναι καθολου stable οι μετρησεις μου..Στα games ενω οταν πρωτοξεκινανε τα frames ειναι πολυ καλα μεταπο λιγο κ οταν παω σε σημειο με πολυ γραφικο τα frames πεφτουν πολυ κ αποτομα κ ακομα κ οταν γυρισω στο αρχικο σημειο τα frames παραμενουν χαμηλα..Σκεφτηκα μηπως εχει σχεση το thottle κ το μοτερακι του fan(απο τοτε) δε κανει το fanακι να γυρναει με τις ιδιες στροφες που γυρναγε παλια με αποτελεσμα να μη ψυχει καλα το chip κ η καρτα να ριχνει απο μονη της την αποδοση της..

Η' λετε η καρτα με τα 6vp , 1.4Vthrottle k πολλες ωρες λειτουργιας να ψιλοπεθανε?

εχει αντιμετωπισει κανεις κατι παρομοιο?

θεμα format δε τιθεται τουλαχιστον προς το παρον...ενω ουτε αλλο pc (ειδικα με παρομοια specs) μπορει να βρεθει ωστε να δοκιμαστει εκει..

σας παρακαλω οτιδηποτε γνωμη-αποψη-λυση εχετε θα βοηθησει..

σας ευχαριστω

Warlord οπως τα λες δεν νομίζω οτι φταίει η κάρτα για την μειωμένη απόδοση.

Κατά την γνώμη είναι στο software το πρόβλημα σου. Πιστεύω με ένα φορματ θα είναι όλα οκ πάλι.

χμμ...τι θα μπορουσε φιλε skal να φταιει στο software?δεν εχω προσθαφαιρεσει τπτ ιδιαιτερο απο software εδω κ αρκετο καιρο ωστε ναχει αλλαξει σημαντικα κατι..μονο games..επισης θεμα drivers δε τιθεται..εχω δοκιμασει 4 διαφορετικουσ κ ακομα τα ιδια..επισης με το task manager δε βλεπω να τρεχει τπτ αλλο ταυτοχρονα με τα games...

1η παρατήρηση :

Φυσιολογικά η 6800nu έχει Vgpu=1.2V που πέφτει στα 1.1V όταν ενεργοποιείται το throttling.

Είσαι σίγουρος οτι η τάση που άλλαξες με το nibitor ήταν η Vthrottle?

Βασικά δεν έχει και κανένα νόημα να αλλάξεις την Vthrottle που χρησιμοποιείται μόνο σε περίπτωση throttling , γιατί τότε πολύ απλά ο driver (μεταξύ των άλλων) κάνει reset το core clock.

Με άλλα λόγια , δεν θες η κάρτα σου να κάνει throttling ΠΟΤΕ.

2η παρατήρηση :

Δηλαδή αν τρέξεις καμιά 10αριά φορές το 3DMark σου βγάζει κάθε φορά όλο και μικρότερο νούμερο?

Κάνε την εξής δοκιμή:

Κατέβασε το nvtweak : http://nvtweak.laptopvideo2go.com/

Με αυτό ενεργοποίησε την debug page των forceware , θα εμφανιστεί μια παραπάνω επιλογή στον driver (όπως στην εικόνα).

Σε αυτή την σελίδα θα εμφανίζονται τυχόν προβλήματα εφόσον μπορεί να τα αναγνωρίσει ο driver.

Οπότε , ζόρισέ την και δες τι θα βγει.

post-159-1416072340,6342_thumb.gif

@apocalypse

1)το vgpu χωριζεται σε 3D=1.4V default(τοσο τοχα) , Τhrottle=1.2V default(τοχα παει 1.4) . 2D=1.1V default(τοσο τοχα)....κ οντως παρατηρουσα οτι μπορουσα να κλοκαρω καλυτερα κ να συνεχιζω την αυξηση κ οχι μειωση(λογω throttle) των σκορ στα benches...τεσπα, το ξαναβαλα τωρα 1.2

2)τα test που κανω με το 3dmark05 ειναι πολυ unstable(ανεβοκατεβασματα), αναφερω παραδειγμα:

default clocks: 1η μετρηση)3483 , 2η)3313 , 3η)3294 , 4η)3524 , 5η)3544

o/c @400/850: 1η)4160 , 2η) 4258 , 3η)4087

δυστυχως το nvtweak δε τοβαλα γιατι θελει το framework 2.0, τοποιο θελει το windows installer 3.0 τοποιο δεν εχω κ για να κατεβασω θελει validation....

πριν λιγο επαιξα λιγο pro evo soccer5 κ ελεος μεχρι κ κει σε ελαχιστα βεβαια σημεια επεφταν τα frames!ποιο?το προ που παντα μου ηταν καρφωμενα τα fps στα 60!

Δηλαδή το nibitor , σε απείραχτο bios , σου δείχνει κάτι διαφορετικό από το screenshot?

Αν σου δείχνει τα ίδια και άλλαξες την 2η τάση σε VID mode , τότε αυτό που άλλαξες ήταν η τάση του 3D Mode (δεν υπάρχει απόλυτη αντιστοιχία ανάμεσα σε exact και VID mode).

Θα εξηγούσε γιατί σε βοήθησε στο overclocking.

Το nvtweak δεν χρειάζεται net framework , το nvtray είναι που το χρειάζεται.

post-159-1416072342,7455_thumb.gif

χρησιμοποιουσα την εκδοση 1.6 κ το screenshot απτο backup(original) bios ειναι το παρακατω..συμφωνα λοιπον μαυτο ειχα βαλει το Vthrottle απο 1.2 σε 1.4V.

κατεβασα τωρα την εκδοση 2.0 κ στο original bios μου δειχνει ακριβως τα ιδια με του δικου σου screenshot.

ok με το nvtweak...τι event πρεπει ναχω υποψιν μου?εχει καμια 20αρια κει ολα λενε silent running: stress test transition L2->L1 (ενα μονο λεει L0->L0)

post-817-1416072342,761_thumb.jpg

Όταν η κάρτα δουλεύει χωρίς κανένα πρόβλημα η debug page μένει άδεια , αυτά τα μυνήματα σημαίνουν πρόβλημα.

Αυτό το silent running: stress test transition έχει μόνο μία ερμηνεία : throttling.

Ο driver καταλαβαίνει αστάθεια και ρίχνει το performance level.

Και τα συμπτώματα που εμφανίζει είναι ακριβώς αυτά που περιγράφεις μέχρι τώρα.

Αν και με παραξενεύει αυτό το L0->L0.

Τώρα για το τι προκαλεί αυτήν την αστάθεια.... δεν μπορώ να ξέρω.

Δοκίμασε να δεις αν στο κάνει και στα default clocks.

Από εκεί και πέρα , μπορείς να απενεργοποιήσεις το throttling μέσω του rivatuner.

Δίνεις τιμή 1 στην highlighted επιλογή του screenshot και μετά πας στις επιλογές overclocking του riva και δίνεις force -> performance 3D mode.

Έτσι μπορείς να δεις αν διορθώνεται το θέμα.

ΑΛΛΑ , αν το throttling έχει σοβαρό λόγο που ενεργοποιείται τότε κινδυνεύεις ακόμα και να την κάψεις απενεργοποιόντας το.

post-159-1416072342,7895_thumb.gif

Αρχική απάντηση από Warlord [20-12-2005 19:22]

δυστυχως το nvtweak δε τοβαλα γιατι θελει το framework 2.0, τοποιο θελει το windows installer 3.0 τοποιο δεν εχω κ για να κατεβασω θελει validation....

πριν λιγο επαιξα λιγο pro evo soccer5 κ ελεος μεχρι κ κει σε ελαχιστα βεβαια σημεια επεφταν τα frames!ποιο?το προ που παντα μου ηταν καρφωμενα τα fps στα 60!

Πάντως το Windows installer 3.0 κατεβαίνει από το Windows Update αν το έχεις ενεργοποιημένο.Και δεν θέλει validation(άλλο ένα πανέξυπνο feature της MS). Στην τελική υπάρχουν και άλλοι τρόποι να το βρείς.Και δεν είναι παράνομο αφού παρέχεται από την MS δωρεάν(μέσω update όπως είπα).

Τέλος, καλύτερα να κάνεις ένα format.

Είχα και εγώ τέτοιο πρόβλημα (πτώση απόδοσης) και μάλιστα με την συγκεκριμένη κάρτα(αν και δεν έχει σημασία) και τελικά αποδείκτηκε ότι έφταιγε ο driver αφού μετά το format όλα έγιναν normal.

ναι στο 3dmark05 τουλαχιστον ακομα κ σε default clocks εχω unstable results...

στο riva tuner η επιλογη αυτη ηταν ηδη στο 1..βεβαια το force constant performance level ηταν disabled..

οποτε για να υπαρχει ασταθεια κ throttling κ να βγαζει τα μνμ αυτα ειναι σιγουρα η θερμοκρασια το προβλημα η μπορει κ κατι αλλο?τωρα που αλλαξα την ταση παλι στο default το ανωτερο που μου δειχνει ειναι 55 βαθμους!απτην αλλη, drivers εχω αλλαξει 4 διαφορετκους..χρησιμοποιω κ το driver cleaner για να γινεται σωστο uninstall καθε φορα..μπορει να παιζει κ καποιο αλλο software προβλημα?ξερετε κανα γνωστο bug...οτιδηποτε?

Αρχική απάντηση από Warlord [Σήμερα, στις 17:29]

εχω αλλαξει 4 διαφορετκους..χρησιμοποιω κ το driver cleaner για να γινεται σωστο uninstall καθε φορα..μπορει να παιζει κ καποιο αλλο software προβλημα?ξερετε κανα γνωστο bug...οτιδηποτε?

Να με συμπαθάς φίλε Warlord αλλά πλέον εγώ ξέρω μόνο ένα utility για σωστό uninstall και αυτό λέγεται....Format :innocent:

Και εγώ έτσι την είχα πατήσει. Είχα αλλάξει 5-6 drivers με driver cleaner Και έφτασα να αλλάζω μητρική και να δίνω ~300Ε για τις OC-Z (επειδή κάπου είχα διαβάσει ότι έπρεπε να έχω TCCD).

Τελικά το πρόβλημα λύθηκε μόνο με format.

1)http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=11044

2)http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=11511

Ξεκίνησε με το αυτά που αναφέρω στο πρώτο, και μετά έκανα τις παρατηρήσεις που αναφέρω στο 2ο. Το πρόβλημα έμοιαζε hardware. ’λλαξα μητρική, πήρα μνήμες με TCCD και το πρόβλημα παρέμενε. Έκανα format Και λύθηκε.

Μπορεί να έκανα βλακεία αλλά σκέψου πώς είναι, όταν ένα ολοκαίνουρο σύστημα σου κάνει χουνέρια.

Κάνε ότι δοκίμές κάνεις και άν παραμείνει το πρόβλημα κάνε format. Αν πάλι παραμείνει....

:(

με το throttling απενεργοποιημενο επιτελους σταθεροποιηθηκαν οι μετρησεις στο 3dmark, δε ταφηνω ομως disabled μη καει η καρτουλα..

φιλε ποντιφικα στην περιπτωση μου τουλαχιστον αυτη τη στιγμη το φορματ αποκλειεται...προτιμω ας πουμε που λεει ο λογος να παιζω με 5-10 frames παρακατω παρα να κανω φορματ...

α!κατι αλλο που παρατηρησα.επαιζα WoW..καποια στιγμη κλασσικα μεταπο λιγη ωρα τα frames επεσαν, πατησα το πληκτρο των windows, βγηκα στα win ειδα temp=55C, περιμενα λιγακι, επεσε στο 50 ξαναμπηκα στο game κ ολα οκ, ανεβασμενα παλι τα frames μεχρι παλι μετα απολιγο να ξαναπεσουν κ να γινεται η ιδια διαδικασια..

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.