Jump to content

Για όσους έχουν στήσει πολλά lanakia..!

gaig

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από jpavly

Για να μην ανοίγω άλλο thread, αν βάλω ένα router αντί για hub μπορώ να συνδέσω 3-4 pcs(χωρις την προυπόθεση DSL) ετσι ωστε να κερδισω το firewall?

Σαν αυτό:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.616309

Ναί........:p:P:P

Αρχική απάντηση από jpavly

Για να μην ανοίγω άλλο thread, αν βάλω ένα router αντί για hub μπορώ να συνδέσω 3-4 pcs(χωρις την προυπόθεση DSL) ετσι ωστε να κερδισω το firewall?

Σαν αυτό:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.616309

Δεν κατάλαβα την ερώτησή σου. Τι να κερδίσεις ακριβώς, τα pc θα κάνουν χρήση του ενσωματωμένου switch μόνο, από την στιγμή που δεν θα υπάρχει traffic προς το wan interface δεν θα παίζει κανένα rule του firewall.

Για να το περιγράψω ακριβώς....

Ξάδερφος με ρώτησε αν αντί ενός hub για να συνδέσει 3 pc μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα router για να έχει και firewall μεταξύ των pc του.

Δεν ξέρω αν μιλάμε απαραίτητα για dsl router, υπάρχει κάτι άλλο για αυτή τη δουλειά?

Εμένα μου φαίνεται κουφό, αλλά είπα να ρωτήσω :p

Ψυχραιμία πες στον ξαδερφό σου...

Μιλάμε για ένα DSL modem με router το οποίο έχει και firewall..

Κάτι τέτοιο το αγοράζεις μόνο αν ΕΧΕΙΣ DSL (ή αν στο δίνουν τσαμπα:T: )

Το ενσωματωμένο firewall σε προστατεύει όπως μπορεί και αυτό από "ιντερνετικές"

επιθέσεις...δεν αναλαμβάνει να κατσαδιάσει το κάθε pc αν δει ότι κάνει κάτι "ύποπτο"..

Γι'αυτόν ακριβώς τον λόγο είτε έχεις το LEVEL ONE που μας έδειξες είτε ένα απλό switch

δε θα έχεις καμία απολύτως διαφορά στη διαχείρηση του δικτύου σου....:flower:

’ντε..το πολύ να εκμεταλλευτείς τα ελάχιστα πλεονεκτήματα που προσφέρει ένας DHCP server..

(που το εν λόγω LEVEL ONE δεν έχει κιόλας)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.