gaig Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 19, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 19, 2005 Καλησπέρα! Θα ήθελα να απευθυνθώ στους δικτυάδες του foroum γιατί έχω αντιμετωπίζω ένα πολύ συγκεκριμένο θέμα δικτύωσης. Θέλω να προσθέσω στο lan μου έναν client και για πρακτικούς και μόνο λόγους επιλέξαμε πλακέ καλώδιο cat3( ή flat όπως αποκαλείται συνήθως) Αγόρασα 30 μέτρα,το συνέδεσα στο switch και...@@! Απλά θέλω να ρωτήσω αν μπορώ να κάνω μία σύνδεση στα 10mbps με αυτό το καλώδιο και αν ναι,ΠΩΣ???? PS. Να αναφέρω πως τα καλώδια τα έχω συνδέσει όπως ακριβώς βγαίνουν από το πλακέ,με τον ίδιο τρόπο και στις 2 άκρες(όχι άλλα αντί άλλων) , οι ports του switch είναι 10/100 (και όχι μόνο 100) και ότι υπάρχουν άλλα 13 pcs πάνω στο lan που δουλεύουν άψογα! :confused: Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Δεκέμβριος 19, 2005 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 19, 2005 Xαλασμενο καλωδιο ισως? Το δοκιμσες σε αλλο pc ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
satkok Δεκέμβριος 19, 2005 #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 19, 2005 Αν υποθέσουμε ότι το καλώδιο είναι οκ τότε κοίτα το ιρ την ταχύτητα της κάρτας δικτύου την ομάδα εργασίας αν έχεις όλα τα πρωτοκόλλα αλλά δώσε περισσότερες πληροφορίες όπως λειτουργικό, proxy κτλ Link to comment Share on other sites More sharing options...
gaig Δεκέμβριος 19, 2005 Author #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 19, 2005 Ναι,το δοκίμασα σε άλλα 2 pcs και τίποτα.Βασικά,δεν ξέρω αν χρειάζεται κάποια πλέξη των καλωδίων ακόμη και για την straight σύνδεση.Ή αν φταίει το γεγονός ότι είναι 30 μέτρα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
satkok Δεκέμβριος 19, 2005 #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 19, 2005 Η διάταξη για switch είναι’σπρο πορτοκαλίΠορτοκαλί’σπρο πράσινοΜπλε’σπρο μπλεΠράσινο’σπρο καφέΚαφέΑυτό ισχύει και για τις 2 άκρες Link to comment Share on other sites More sharing options...
gaig Δεκέμβριος 19, 2005 Author #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 19, 2005 Αρχική απάντηση από satkok [Σήμερα, στις 16:08] Αν υποθέσουμε ότι το καλώδιο είναι οκ τότε κοίτα το ιρ την ταχύτητα της κάρτας δικτύου την ομάδα εργασίας αν έχεις όλα τα πρωτοκόλλα αλλά δώσε περισσότερες πληροφορίες όπως λειτουργικό, proxy κτλ Όπως προανέφερα το δόκιμασα (το πλακέ καλώδιο)σε άλλα δύο pcs του δικτύου και αντιμετώπιζαν το ίδιο πρόβλημα ενώ στα δικά τους καλώδια λειτουργούν μια χαρά.(όλα τα υπόλοιπα είναι το κλασσικό οκτάκλωνο cat5e) Μάλιστα,μετέφερα το pc που προορίζεται για το πλακέ σε μία άλλα θέση εργασίας όπου υπάρχει άλλος υπολογιστης σε cat5 utp και δούλεψε μια χαρα με αυτό το καλώδιο. Όποτε σίγουρα φταίει το πλακέ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
frap Δεκέμβριος 19, 2005 #7 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 19, 2005 Πλακέ καλώδιο και 30μ δε θα σου δουλέψει, ούτε στα 10mbit. Ή θα έχει τόσο θόρυβο που θα καταντήσει άχρηστο.Για να δοκιμάσεις, πάνε από τον device manager, στις ιδιότητες της κάρτας δικτύου σου, στο tab advanced και βρες την επιλογή για την ταχύτητα. Επέλεξε 10mbit και επίσης half-duplex.Από την περιγραφή που κάνεις για το πως τα σύνδεσες, δεν καταλαβαίνω αν τα πρεσσάρισες 1-προς-1 ή κατοπτρικά τα δύο άκρα. Αν είναι το πρώτο είναι οκ (το πλακέ δεν έχει συστραμένα ζεύγη, οπότε δεν έχει νόημα να λέμε χρώματα...). Αν τα έβαλες κατοπτρικά δεν θα παίξει.Κακώς δεν πήρες απλό Cat5 από την αρχή... όταν τελικά το αγοράσεις (είμαι σίγουρος...), ακολούθησε τον χρωματικό κώδικα που γράφει ο satkok (βάζοντας το άσπρο-πορτοκαλί στο πιν 1 του RJ45)Αλήθεια, ποιοί ήταν οι πρακτικοί λόγοι;-Κ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gaig Δεκέμβριος 19, 2005 Author #8 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 19, 2005 Αρχική απάντηση από frap [Σήμερα, στις 18:38] Από την περιγραφή που κάνεις για το πως τα σύνδεσες, δεν καταλαβαίνω αν τα πρεσσάρισες 1-προς-1 ή κατοπτρικά τα δύο άκρα. Αν είναι το πρώτο είναι οκ (το πλακέ δεν έχει συστραμένα ζεύγη, οπότε δεν έχει νόημα να λέμε χρώματα...). Αν τα έβαλες κατοπτρικά δεν θα παίξει.Κακώς δεν πήρες απλό Cat5 από την αρχή... όταν τελικά το αγοράσεις (είμαι σίγουρος...), ακολούθησε τον χρωματικό κώδικα που γράφει ο satkok (βάζοντας το άσπρο-πορτοκαλί στο πιν 1 του RJ45)Αλήθεια, ποιοί ήταν οι πρακτικοί λόγοι;-Κ. Επειδή δεν πιάνω τι ακριβώς εννοείς θα σου πως τα έχω φτιάξει....Κοιτάζοντας τις άκρες(φυσάκια) από την ίδια πλευρά είναι πανομοιότυπα.Φαντάζομαι αυτό εννοείς 1-προς-1. Ε????Όσο για τους πρακτικούς λόγους...Το διαμέρισμα του παιδιού με καταραμένο καλώδιοείναι προσβάσιμο μόνο από πόρτες αλουμινίου. Και το μοναδικό που μπορούμε νακάνουμε είναι να περάσουμε πλακέ καλώδιο κάτω από την πόρτα.(είπαμε να μη γίνουμε κάφροι και τρυπήσουμε το αλουμίνιο!)ούτε τρύπα σε τοίχο παίζει,ούτε φωταγωγός,ούτε τίποτα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
frap Δεκέμβριος 19, 2005 #9 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 19, 2005 Αρχική απάντηση από gaig [Χθες, στις 21:27] Επειδή δεν πιάνω τι ακριβώς εννοείς θα σου πως τα έχω φτιάξει.... Κοιτάζοντας τις άκρες(φυσάκια) από την ίδια πλευρά είναι πανομοιότυπα. Φαντάζομαι αυτό εννοείς 1-προς-1. Ε???? ok. Ναι, αυτό λέω. Αλλά το πλακέ είναι πλακέ... Όσο για τους πρακτικούς λόγους...Το διαμέρισμα του παιδιού με καταραμένο καλώδιο είναι προσβάσιμο μόνο από πόρτες αλουμινίου. Βγάζεις πόρτα, περνάς utp από τη γωνία, βάζεις πόρτα, το utp τσακίζει λίγο, αλλά αν το φύλλο της πόρτας δεν ανοιγοκλείνει θα είναι οκ... πιστεύω -Κ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Δεκέμβριος 19, 2005 #10 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 19, 2005 Το cat3 δεν παίζει 100Mbps .&-Μπορεί να παίξει στα 10, αλλά κύρια χρήση του είναι στις τηλεφωνικές γραμμές. Εγώ θα συνιστούσα να βάλετε το cat5, είτε "σκάβωντας" λίγο κάτω από την πόρτα ή περνώντας το καλώδιο από τρύπα στον τοίχο δίπλα στην κάσα της πόρτας που είναι αρκετά διακριτικό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gaig Δεκέμβριος 20, 2005 Author #11 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 20, 2005 Αρχική απάντηση από trendy [Σήμερα, στις 00:34] Το cat3 δεν παίζει 100Mbps .&- Μπορεί να παίξει στα 10, αλλά κύρια χρήση του είναι στις τηλεφωνικές γραμμές. Εγώ θα συνιστούσα να βάλετε το cat5, είτε "σκάβωντας" λίγο κάτω από την πόρτα ή περνώντας το καλώδιο από τρύπα στον τοίχο δίπλα στην κάσα της πόρτας που είναι αρκετά διακριτικό. 'Οταν λες ότι μπορεί να παίξει στα 10 πώς ακριβώς το εννοείς????? Αυτό ακριβώς θέλω να επιτύχω!! :jump: :jump: :jump: Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Δεκέμβριος 20, 2005 #12 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 20, 2005 Εννοώ ότι τα specs του είναι τέτοια που θα μπορούσε να παίξει 10Mbps, αλλά δεν ξέρω λεπτομέρειες για απόσταση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spike83 Δεκέμβριος 20, 2005 #13 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 20, 2005 ποσο σου κοστισε το καλωδιο?εχετε σκεφτει το wifi ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
soki Δεκέμβριος 20, 2005 #14 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 20, 2005 http://www.hardwaresecrets.com/article/231 ^ δεν ξερω αν σε βοηθησει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kokolikos Δεκέμβριος 20, 2005 #15 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 20, 2005 Αρχική απάντηση από trendy [Σήμερα, στις 00:34] Το cat3 δεν παίζει 100Mbps .&-Μπορεί να παίξει στα 10, αλλά κύρια χρήση του είναι στις τηλεφωνικές γραμμές. Εγώ θα συνιστούσα να βάλετε το cat5, είτε "σκάβωντας" λίγο κάτω από την πόρτα ή περνώντας το καλώδιο από τρύπα στον τοίχο δίπλα στην κάσα της πόρτας που είναι αρκετά διακριτικό. Να ξέρεις πάντα παίζει ρόλο η απόσταση.Τσέκαρε πάντως και την κάρτα δικτύου...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gaig Δεκέμβριος 20, 2005 Author #16 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 20, 2005 Πριν από έναν χρόνο που είχα ξανα-αγοράσει πλακέ το βρήκα 0,15 το μέτρο. Φέτος ο ίδιος μου το πουλούσε 0,35 το μέτρο!! Μετά από αρκετά παζάρια:fight:(προσπαθούσε δηλαδή να με βγάλει τρελό) κλείσαμε στα 0,26. Τέσπα...υπάρχει wιfi στο δίκτυο(όλα τα laps έτσι μπαίνουν,αλλά τα τσιγκουνεύεται ο γείτονας.. Μόλις τσέκαρα και το καλώδιο...έκοψα τις άκρες και είναι μια χαρά..δεν υπάρχει κομμένος κλώνος:flag: Link to comment Share on other sites More sharing options...
frap Δεκέμβριος 20, 2005 #17 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 20, 2005 Αρχική απάντηση από gaig Πριν από έναν χρόνο που είχα ξανα-αγοράσει πλακέ το βρήκα 0,15 το μέτρο. Φέτος ο ίδιος μου το πουλούσε 0,35 το μέτρο!! Μετά από αρκετά παζάρια:fight:(προσπαθούσε δηλαδή να με βγάλει τρελό) κλείσαμε στα 0,26. Να αλλάξεις μαγαζί... με ~0.20-0.25 βρίσκω Cat5e Επίσης, μην το παιδεύεις το καλώδιο. Στα 30μ δεν θα παίξει. Σε 1-2 ίσως. Το πως θα βάλεις 10mbit force στην κάρτα σου στο έγραψα παραπάνω... Πληροφοριακά, στα 30μ ίσα που έπαιζε 10mbit σε Cat5 UTP "στραβοφτιαγμένο" (δεν είχαν βάλει συστραμένα ζεύγη στα ΤΧ-/+ & RX-/+). Το πλακέ θα είναι ακόμη χειρότερο (καμία συστροφή...) -Κ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chriss Δεκέμβριος 20, 2005 #18 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 20, 2005 Αυτό το νέο μηχανάκι μπας και είναι κοντά σε κάποιο άλλο; Αν είναι κοντά σε άλλο PC βάλε ένα φτηνιάρικο switch (4-8 ports) και σύνδεσε το με καλώδιο ενός που λειτουργεί (uplink ή αλλιώς γύρνα το σε crossover) και φυσικά το καινούριο PC με νέο CAT5 καλώδιο πάνω στο νεο switch. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gaig Δεκέμβριος 20, 2005 Author #19 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 20, 2005 Καταρχάς θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους που ασχοληθήκατε άμεσα με το πρόβλημά μου.. Αλλά.. Φίλε μου frap ένα έχω να σου πω.........:worship: :worship: :worship: :worship: :worship: :worship: :worship: :worship: :worship: :worship: :worship: :worship: :worship: :worship: :worship: :worship: :worship: :worship: :worship: :worship: Είσαι ο δικτυάς που έψαχνα!!! Έχοντας ψάξει τα πάντα δοκίμασα τη συμβουλή σου για την αλλαγή των properties της NIC και.....θαύμα!! Και για όσους βάλθηκαν να κατηγορήσουν το καλωδιάκι μας...σας πληροφορώ οτί κάνει copy σταθερά στα 0,97MBps το 30μετρο πλακέ!!!! Έτσι και το ''σκάψιμο'' στο πλακάκι γλυτώσαμε και δεν αναγκαστήκαμε να πάμε σε cat5e. Για άλλη μια φορα τενξ του εβριμπάδι!! :clap: :clap: Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Δεκέμβριος 23, 2005 #20 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 23, 2005 Για να μην ανοίγω άλλο thread, αν βάλω ένα router αντί για hub μπορώ να συνδέσω 3-4 pcs(χωρις την προυπόθεση DSL) ετσι ωστε να κερδισω το firewall?Σαν αυτό:http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.616309 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.