Jump to content

Dead οι δίσκοι μου;

tigrakas

Recommended Posts

Καλημέρα,

Έχω ένα πολύ περίεργο πρόβλημα και χρειάζομαι τη συμβουλή σας. Το βασικό σύστημα μου αποτελείται από:

cpu: Athlon 3500+ venice

ram: 2x512MB kingston value

m/b: abit an8 fatal1ty sli

psu: hipper 580W

hdd: 1xSATA2 WD 160GB (Εδώ έχω το λειτουργικό no partitions), 1xIDE 7200rpm Seagate 120GB (storage)

Το Σάββατο το πρωί έφυγα από το σπίτι για δουλειές και επέστρεψα το μεσημέρι. Πατάω το κουμπάκι να ανοίξει το μηχάνημα και κατά bios load παίρνω το μηνυματάκι: System is running in Fail-Safe State. Please recheck - BIOS CMOS SETUP. Checkarw να δω τι λέει το manual για αυτό και έλεγε κάτι περί απενεργοποίησης του logo της mobo. Περίεργο λέω αφού δεν το έχω ενεργοποιημένο. Εκείνη τη στιγμή παρατηρώ ότι κατά το scan για devices δε μου έχει εντοπίσει τους σκληρούς και το dvd. Όπα λέω. Πως μου κάθεται και ρωτάω τη μάνα και μου λέει ότι το πρωί έπεσε το ρελέ. Και αναρωτιέμαι τώρα εγώ. Είναι δυνατόν να χτύπησε κανας δίσκος με κλειστό το μηχάνημα; Από όσο γνωρίζω το ρεύμα που περνάει όταν είναι κλειστό το μηχάνημα αλλά απλά ανοιχτό πίσω το κουμπάκι στο τροφοδοτικό είναι πάρα πολύ λίγο. Σωστά; τεσπά έπειτα από πολλά restart έβγαζα δίσκους έβαζα τη μία μου τους έβρισκε την άλλη δε τους έβρισκε. Και όταν βρήκε το δίσκο του λειτουργικού και πήγα να μπουτάρω μου πέταξε disk read error!! Όχι ρε !##@$@#%# λέω λέτε να χτύπησε ο δίσκος; καμια γνώμη; τώρα πάλι πάει να μπουτάρει και μου βγάζει NTLDR is missing και λογικό το βρίσκω μετά από τόσα restart σκιστήκαν τα win. Τι συμβαίνει; καμιά γνώμη; να το πάω στο κατάστημα ή παίζει να βρούμε καμιά λύση και ειδικότερα χωρίς να χάσω δεδομένα;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.