Jump to content

Ποια ψύκτρα για Intel 478?

Stamatis

Recommended Posts

Σκέφτομαι να πάρω μία νέα ψύκτρα για Intel 478, επειδή η "μαμά" ψύκτρα δεν με έχει ικανοποιήσει ιδιαίτερα :getlost:.

Καταρχήν σκοπεύω να ξοδέψω γύρω στα 30 Ευρώ.

Απαραίτητη προηπόθεση να είναι όσο πιο αθόρυβη γίνεται.

Προς το παρόν σκέφτομαι να πάρω μία από αυτές:

1 2

Επίσης μιά που θα αλλάξω και ψύκτρα σκέφτομαι να αλλάξω και τους ανεμιστήρες του κουτιού μου με αθόρυβους. Τι μου προτίνετε να πάρω?

Αρχική απάντηση από thrasher

http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=19685&highlight=%F8%E1%F7%ED%EF%ED%F4%E1%F2+%E1%E5%F1%E1+478

Τι μεγεθος ανεμιστηρια θελεις?

Thanks για το link, και 8άρη και 12άρη.

Αρχική απάντηση από totally_wired

ΟΥΤΕ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ GIGABYTE. ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΜΟΥ. ΜΑΚΡΙΑ ΞΕΧΑΣΕ ΤΟ...

ΑΝ ΘΕΣ ΣΟΥ ΔΙΝΩ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΤΣΑΜΠΑ. Ίσως έτσι αναγκαστώ να πάρω άλλη.

Αλήθεια τόσο χάλια, γιατί? Θόρυβος? Να σε καλά που μου το είπες

Αρχική απάντηση από totally_wired

have a look

http://www.thelab.gr/showthread.php?postid=217264

Με σώζεις! :worship:

Αρχική απάντηση από thrasher

Σου βρικα μερικους:

1/120

2/24db αλλα πιο δυνατος!

3/120

1/80 Δεν το ακουω

2/80

Τα δύο τελευταία είναι όλα τα λεφτά. Επίσης από το Link που μου έδωσες όλες οι ψύκτρες είναι λίγο τσουχτερές στην τιμή. Καμία πιο φθηνή?

Αυτή λέει?

Αρχική απάντηση από oktech

SCYTHE KATANA στα 35 ευρά. http://www.ok-technologies.com/products/Scythe-cpu-katana.html

Καλή είναι αλλά την πουλάνε σε κανένα ελληνικό κατάστημα (Πλαίσιο,Multirama,Eshop)?

Αρχική απάντηση από Stamatis

Ωχ, γκάφα μου, δεν το πρόσεξα. Για την Sonic Tower τι γνώμη έχεις?

Δε στην συστίνει γιατί δε τη πουλά ο ίδιος!!! :p:P:P:P:P:P

Είναι πολύ καλή πάντως ψύκτρα,έχει τέτοια διαμόρφωση που μπορείς να βάλεις και 3χ120 ανεμιστήρες ώστε να είναι τελείως αθόρυβη με άψογη ροή αέρα.Πιστεύω αξίζει αν την βρεις σε καλή τιμή.Και βέβαια να μετρήσεις πρώτα τις διαστάσεις της να δεις αμα κάνει στο κουτί σου και οτι δε κολλά πουθενά γιατί είναι μεγαλούτσικη....

Αρχική απάντηση από ergotelis

Δε στην συστίνει γιατί δε τη πουλά ο ίδιος!!! :p:P:P:P:P:P

Είναι πολύ καλή πάντως ψύκτρα,έχει τέτοια διαμόρφωση που μπορείς να βάλεις και 3χ120 ανεμιστήρες ώστε να είναι τελείως αθόρυβη με άψογη ροή αέρα.Πιστεύω αξίζει αν την βρεις σε καλή τιμή.Και βέβαια να μετρήσεις πρώτα τις διαστάσεις της να δεις αμα κάνει στο κουτί σου και οτι δε κολλά πουθενά γιατί είναι μεγαλούτσικη....

:D:p ΟΚ, σε ευχαριστώ που απάντησες. Πιστεύω ότι θα χωρέσει, καλού κακού ας την μετρήσω.

Να ρωτήσω, πάνω στην Sonic Tower μπορώ να βάλω ότι 12άρη ανεμιστήρα θέλω, ή θα αναγκαστώ να βάλω έναν από αυτούς τους 2

http://www.thermaltake.com/coolers/4in1heatpipe/cl-p0071SonicTower/cl-p0071.htm

Κάτω δείχνει 2.

Έχεις βέβαια και την επιλογή Zalman 7000B - Cu e-shop 34

Ή την εκδοσή της με λιγότερο χαλκό και περισσότερο αλουμίνιο Al-Cu

πλαίσιο 34

Η ακόμη η Al-Cu με led-ακι αν σε ενδιαφέρει βέβαια

e-shop 31

στο pc μου έχω την χάλκινη απο τον μάιο περίπου και είμαι υπερευχαριστημένος

έχει ρυθμιστούρι για τις στροφές του ανεμιστήρα και απο θόρυβο είναι σχεδόν ότι καλύτερο μπορείς να βρείς σε combo λύση. Απο επιδόσεις επίσης πάρα πολύ καλή - χαρακτηριστικά, το καλοκάιρι την είχα σε έναν 2.4 northwood στο ρελαντί (~1300rpm) σε κουτί μικρό, που δεν είχε καθόλου ανεμιστήρες (πλην τροφοδοτικού), δεν είχε καθόλου καλή κυκλοφορία αέρα και απο θερμοκρασία idle 42 kai 3d gaming περίπου 48 ! (με την κρέμα της ζάλμαν, δεν έβαλα κάτι σε στυλ artic silver)

Τώρα είναι σε κουτί Heroichi 6A19 (σβηστοι οι 12ρηδες), ο επεξεργαστής πλέον 2.8 prescott και υπολογιζω το καλοκαίρι να είναι γύρω στους 48-49 (3d gaming 55-56?) με τις ίδιες συνθήκες (σε 1300rpm πάντα). Κρέμα no-name

Στα μείον μόνο ότι αν θέλεις να βάλεις ποτέ ανεμιστήρα 12ρι με μεγάλο cfm και δεν σε νοιάζει ο θόρυβος, θα χρεάζεται πατέντα, γιατί ο ανεμιστήρας της είναι ενσωματωμένος

Επίσης, απο όσα έχω βρει σε ξένα forum (δεν θυμάμαι url) ο Al-Cu με τον Cu έχουν διαφορές σε θερμοκρασίες 5-6 βαθμούς σε συνθήκες full load και full rpm.

Σκοπεύω να πάρω σε κάνα δυο μέρες κάμμια artic silver και να κάνω και λίγο oc.

:T:

Αρχική απάντηση από JaguarOne

Έχεις βέβαια και την επιλογή Zalman 7000B - Cu e-shop 34

Ή την εκδοσή της με λιγότερο χαλκό και περισσότερο αλουμίνιο Al-Cu

πλαίσιο 34

Η ακόμη η Al-Cu με led-ακι αν σε ενδιαφέρει βέβαια

e-shop 31

στο pc μου έχω την χάλκινη απο τον μάιο περίπου και είμαι υπερευχαριστημένος

έχει ρυθμιστούρι για τις στροφές του ανεμιστήρα και απο θόρυβο είναι σχεδόν ότι καλύτερο μπορείς να βρείς σε combo λύση. Απο επιδόσεις επίσης πάρα πολύ καλή - χαρακτηριστικά, το καλοκάιρι την είχα σε έναν 2.4 northwood στο ρελαντί (~1300rpm) σε κουτί μικρό, που δεν είχε καθόλου ανεμιστήρες (πλην τροφοδοτικού), δεν είχε καθόλου καλή κυκλοφορία αέρα και απο θερμοκρασία idle 42 kai 3d gaming περίπου 48 ! (με την κρέμα της ζάλμαν, δεν έβαλα κάτι σε στυλ artic silver)

Τώρα είναι σε κουτί Heroichi 6A19 (σβηστοι οι 12ρηδες), ο επεξεργαστής πλέον 2.8 prescott και υπολογιζω το καλοκαίρι να είναι γύρω στους 48-49 (3d gaming 55-56?) με τις ίδιες συνθήκες (σε 1300rpm πάντα). Κρέμα no-name

Στα μείον μόνο ότι αν θέλεις να βάλεις ποτέ ανεμιστήρα 12ρι με μεγάλο cfm και δεν σε νοιάζει ο θόρυβος, θα χρεάζεται πατέντα, γιατί ο ανεμιστήρας της είναι ενσωματωμένος

Επίσης, απο όσα έχω βρει σε ξένα forum (δεν θυμάμαι url) ο Al-Cu με τον Cu έχουν διαφορές σε θερμοκρασίες 5-6 βαθμούς σε συνθήκες full load και full rpm.

Σκοπεύω να πάρω σε κάνα δυο μέρες κάμμια artic silver και να κάνω και λίγο oc.

:T:

Τώρα με έβαλες σε ενδοιασμό.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.