Jump to content

UPS ?

Dr.Paneas

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Παιδιά, ακούστε τι έγινε. Η μάνα μου έβαλα έξω στο μπαλκόνι τα γνωστά χριστουγεννιάτικα φωτάκια. Μετά από λίγο όμως έπεσε ο το ρεύμα μόνο στο μισό σπίτι και στο δωμάτιο μου (όπου έχω το pc). Μετά, αφού κλείσαμε τον γενικό και ανεβάσαμε τον διακόπτη του υπόλοιπου σπιτιού τότε ήρθε ξανά το ρεύμα και άνοιξε το pc, μόνο που η κάρτα γραφικών πετούσε artifacts από το BIOS και δεν έμπαινε καν σε Windows ούτε σε Linux. Σήμερα έβαλα άλλη κάρτα γραφικών. Την ίδια ώρα όπως κι εχθές (περίπου 6 το απόγευμα), ξανα έπεσε το ρεύμα στο δωμάτιο μου, χωρίς να έχουμε ανάψει τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια εξω. Γιατί λέτε να συμβαίνει αυτό ; Υπάρχει κάποιος τρόπος να προστατέψω το pc από αυτό ; Νομίζω ότι το UPS κάνει δουλεία! Έχετε να μου προτείνετε κάποιο ; (έχω 600Watt PSU).

Thanx in advance

Παναγιώτη αν ήμουν στην θέση σου θα έπερνα ΑPC με την λογική ότι το Ups το πέρνεις μία φορά. Αν πάλι δεν θέλεις να δώσεις τόσα λεφτά δες για ένα απο τα δύο παρακάτω.

http://www.zero1.gr/product_info.php?products_id=15679

http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.701308

Νομίζω στο Site της apc έχει ένα εργαλείο που υπολογίζεις τι Ups θέλεις. Για τσέκαρέ το λίγο;)

BTW: Παίζει κανένα ρόλο το PSU είναι 600Watt και το UPS είναι μόνο 650 VA

650VA ειναι λιγοτερα απο 500watt νομιζω ειναι 1watt=1.4VA αλλα δεν ειμαι σιγουρος και βαριεμε να το ψαξω τωρα.

παντως δεν πιστευω οτι το συστημα σου τραβαει τοσα αλλα αν τραβαει δεν τα αντεχει το ups.

αυτα ως μη γνωριζων.

Εγώ έχω ένα 1200 VA Inform Guard και μέχρι στιγμής με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο...

(+ είναι και αθόρυβο, δεν έχει ανεμιστήρα)

εμενα το ups ειναι 500va και το τροφοδοτικο ειναι 520 αλλα δεν εχω προβλημα

Φίλε λογικά κάτι βραχυκυκλώνει στο σπίτι σου και πέφτει η φάση(αποκλείεται να έφταιγαν τα λαμπάκια κάτι άλλο θα είναι). Τώρα το ότι δεν έπεσε το ρεύμα στο άλλο μισό σπίτι σημαίνει ότι το σπίτι σας δεν πέρνει ρεύμα από μία μόνο φάση...

Τώρα για UPS προτείνω MUSTEK 800W...

Παιδιά αγόρασα το Mustek 1000VA. Τώρα το έχω στην πρίζα να φορτιστεί η μπαταρία του μέχρι τις 23:00. Εχω δυο πολυ σημαντικές απορίες!

Στο δωμάτειο έχω μόνο μια πρίζα κοντα στο pc όπου έχω και το πολύπριζο (APC 22 Euro με AVR). To Input του UPS θα το βάλω στην πρίζα του τοίχου ή στο πολύπριζο ;

Αν το βάλω στον τοίχο, τότε αναγκαστικά θα βγαλω το πολύπριζο -> οποτε πάπαπαλα συσκευές όπως ηχεία και μόντεμ.

2η ερώτηση: Όταν κλείνω το PC το βράδυ, να κλείνω και το UPS ή να το αφείνω ανοιχτό ;

Μία καθηστεριμένη απάντηση για κάθε ενδειαφερόμενο.

Πέρσυ που κατέβηκα Αθήνα, αγόρασα από το Μοναστηράκι ένα Pulsar ES 8+ To UPS είναι On-line και μετά από τα σχετικά παζάρια το πήρα μόλις 120ευρώ. Μετά από ένα χρόνο τωλμώ να πω ότι ήταν μία πολύ συμφέρουσα αγορά. Το κατάστημα είχε αρκετά ακόμα. Φυσικά είναι μεταχειρισμένα από διάλυση εταιριών. Για όποιον ενδειαφέρετε νομίζω ότι αξίζει το κόπο να το ψάξει...

Αρχική απάντηση από Dr.Paneas

Στο δωμάτειο έχω μόνο μια πρίζα κοντα στο pc όπου έχω και το πολύπριζο (APC 22 Euro με AVR). To Input του UPS θα το βάλω στην πρίζα του τοίχου ή στο πολύπριζο ;

Αν το βάλω στον τοίχο, τότε αναγκαστικά θα βγαλω το πολύπριζο -> οποτε πάπαπαλα συσκευές όπως ηχεία και μόντεμ.

2η ερώτηση: Όταν κλείνω το PC το βράδυ, να κλείνω και το UPS ή να το αφείνω ανοιχτό ;

Απαντήστε ρε παιδιά να ξερω, πλησιάζει η ώρα 11:P

Το UPS έχει θυληκές υποδοχές που μπαίνει ένα αρσενικό καλώδιο σαν αυτό που μπαίνει στο τροφοδοτικό του PC. Εγω όμως θέλω να συνδέσω πάνω οθόνη (CRT), και Modem.

ΥΣ: Να περάσω την ADSL από την προστασία τηλεφώνου του UPS ή θα μου ρίξει την ταχύτητα ;

1. Δεν είμαι ηλεκτρολόγος, αλλά όπου και να το βάλεις το ίδιο είναι. Εγώ το έχω συνδέσει σε απλό πολύμπριζο το οποίο έχει επάνω φωτιστικό, ηχεία, φορτιστές, εκτυπωτή, εξωτερικό σκληρό ...... Ποτέ δεν είχα πρόβλημα και η τάση παίζει συχνά. Πάντως υπάρχουν πολύμπριζα τα οποία συνδέονται στο UPS. ’ρα αν αντέχει μπορείς να τα βάλεις όλα στο UPS.

2. Προσωπικά το έχω πάντα ανοιχτό. Και πάλι δεν νομίζω ότι έχει σημασία (δεν παίρνω και όρκο). Πάντως στο πολυτεχνείο παλαιότερα και στη δουλειά τώρα, κανείς δεν τα κλείνει ποτέ.

Υπάρχουν καλώδια με θυληκές υποδοχές τη μία και αρσενική από την άλλη για οθόνη (CRT). Αν δεν έχεις προλαβαίνεις να πας να αγοράσεις πρίν κλείσουν τα μαγαζιά. Για το modem όπως σου είπα υπάρχει πολύμπριζο:)

Στο manual πάντως λέει να μην το συνδέσω σε πολύπριζο....

Δοκίμασα να το βαλω να φορτιστεί από το πολύπριζο και αρχισε να βαράε το alarm. Αλλά μετά από 2,3 seconds, σταμάτησε.

Χμ;

Αρχική απάντηση από Dr.Paneas [Σήμερα, στις 21:31]

Στο manual πάντως λέει να μην το συνδέσω σε πολύπριζο....

Ε κάτι παραπάνω θα ξέρει το manual

Δοκίμασα να το βαλω να φορτιστεί από το πολύπριζο και αρχισε να βαράε το alarm. Αλλά μετά από 2,3 seconds, σταμάτησε.

Χμ;

Δες το manual. Το δικό μου πάντα όταν αρχίζει να φωρτίζει (π.χ. μετά από πτώση τάσης ή όταν λοίπω διακοπές και το έχω κλειστό), βαράει συναγερμό για λίγα δευτερόλεπτα...

Τελικά το έβαλα μια χαρα χωρίς κανενα πρόβλημα. Εγκατέστησα και το software για να βλεπω την ταση που δινει η πριζα κλπ.

Ρε παιδια κανει αρκετο θορυβο το ανεμιστηρι... το βραδυ ειδικα μου εσπασε τα νευρα στον υπνο. Πρεπει να το κλείνω τι βραδυ μήπως ;(αφου κλεινω και το pc)

Αρχική απάντηση από Dr.Paneas [Σήμερα, στις 07:03]

Τελικά το έβαλα μια χαρα χωρίς κανενα πρόβλημα. Εγκατέστησα και το software για να βλεπω την ταση που δινει η πριζα κλπ.

Ρε παιδια κανει αρκετο θορυβο το ανεμιστηρι... το βραδυ ειδικα μου εσπασε τα νευρα στον υπνο. Πρεπει να το κλείνω τι βραδυ μήπως ;(αφου κλεινω και το pc)

Ε κλείνε το..;) Αφού έχεις σβηστό το Pc και το ups το έχεις συνδέσει στο πολύμπριζο δεν υπάρχει πρόβλημα.

Βασικα ακου τι εκανα Νικ δε Γρικ. Εντοπισα μια ακομα πριχα στο δωματειό μου πίσω από την βιβλιοθήκη. Οπότε σύνδεσα μόνο του το UPS και πανω του εβαλα το Monitor και το τροφοδοτικό. Στο πολυπριζω έχω τα ηχεία και το modem. Δεν βαριέσαι, τουλάχιστονα μην μου καεί καμία κάρτα γραφικών ξανα και πάθω καμια νίλα..

Καλα Χριστούγεννα και Χρόνια Πολλά σε όλους!

:laughing:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.