nickthegreek Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18, 2005 Μέσα στα Χριστούγεννα σκέφτομαι να μετρέψω τις παλιές κασέτες του βιντεο σε DVD. Δεν έχω κάποιον ιδιαίτερο εξοπλισμό για αυτό θα ήθελα να μου προτίνετε με ποιον τρόπο μπορώ να κάνω αυτό που θέλω. Αν πάρω μία κάρτα τηλεόρασης θα μπορέσω να κάνω την δουλειά μου ή πρέπει να πάρω μία κάρτα video? Με ποια θα έχω καλύτερη ποιότητα? Επίσης ποιο πρόγραμμα μου προτίνετε να χρησιμοποιήσω και ποιοι παράγοντες παίζουν ρόλο στην ποιότητα που θα πάρω την κασέτα στο Pc μου? Το βίντεο player παίζει ρόλο?Ευχαριστώ και όποια επιπλέον βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DMylonas Δεκέμβριος 18, 2005 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 18, 2005 Εγώ έχω κάνει όλες τις VHS σε DVD, χρησιμοποιόντας μια PixelView PlayTV Pro Ultra και το Pinacle Studio 9.Όλες τις έχω κάνει στα 720x576 DVD. Δεν χρειάζετε να έχεις ιδιαίτερες απιατήσεις από το τελικό αποτέλεσμα, μιας και οι VHS κασέττες έχουνε πολύ χάλια ποιότητα σε σχέση με τα DVD. Οπότε με τον εξοπλισμό που σου προτείνω, θα μπορέσεις να κάνει μετατροπή σε ικανοποιητικό βαθμό, να κάνεις και ένα μικρό μοντάζ. Όλο με κόστος μικρότερο των 60.Το μόνο που σου συνηστό είναι να πάρεις πολύ καλό καλώδιο για την σύνδεση video με κάρτα, και να μην ξεπερνάει το 1μέτρο, ώστε να έχει όσο το δυνατών λιγότερο θόρυβο. Η σύνδεση video-κάρτα, γίνετε από την είσοδο της κάρτας για TV channels/κεραία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
voudarxos Δεκέμβριος 19, 2005 #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 19, 2005 Μετα απο πολλες δοκιμες κατεληξα στην pinnacle av/dv deluxe 290. Απο τις ακριβοτερες της αγορας αλλα τα αποτελεσματα καταπληκτικα. Οι φθηνες καρτες δεν μου κατσανε γιατι μου εδινε την εντυπωση οτι υπαρχει ενα λευκο πεπλο μπροστα απο την οθονη. Η καρτα συνοδευοταν απο το studio 9.3 5cd συνολικα και απεριοριστες δυνατοτητες. Αυτο που παρατηρησα επισης ειναι οτι η ποιοτητα της εικονας καθοριζετε σε κυριο βαθμο απο το βιντεο.Πολυ μεγαλες διαφορες. Εγω κατεληξα τελικα σε panasonic παλιο μοντελο φυσικα με 30 και κατεληξα για τον λογο οτι ειναι τα μονα βιντεο απο αρκετα που δοκιμασα που εχουνε καθολου θορυβο κεφαλης.Μιλαω για το ψιλο το μπιμπικακι που ειναι χαρακτηριστικο γνωρισμα των βιντεο. Επισης να αναφερω οτι με φθηνες καρτες το δισκακι δεν επαιζε σωστα σε ολα τα επιτραπεζια dvd.Μιλαμε για χοντρα σπασιματα στην εικονα γι'αυτο και τις απεριψα. Δεν ξερω αν σε βοηθησα οτιδηποτε χρειαστεις παντως στην διαθεση σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nickthegreek Δεκέμβριος 19, 2005 Author #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 19, 2005 Δεν έχω πρόβλημα να δώσω 300 ευρώ αλλα δεν έχω ακούσει και τα καλύτερα λόγια για την pinnacle σαν εταιρεία. Τι λετε για αυτό της plextor? http://www.plextor-europe.com/products/px-tv402u.asp?choice=ConvertX%20PVR%20PX-TV402U Link to comment Share on other sites More sharing options...
xrist Δεκέμβριος 20, 2005 #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 20, 2005 Kαι γω την pinnacle av/dv deluxe χρησιμοποιω εδω και 2 χρονια.Ειναι πολυ καλη καρτα video και κανει capture απο ολες τις πηγες.Σε συνδιασμο με το studio 9 η 10 (θελουν μπολικη μνημη) εχει πολυ καλα αποτελεσματα.edit: Αυτο που μας δειχνεις αν δεν κανω λαθος δεν εχει ψηφιακη εισοδο που χρειαζεται σιγουρα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
voudarxos Δεκέμβριος 21, 2005 #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2005 Αρχική απάντηση από nickthegreek [19-12-2005 22:11] Δεν έχω πρόβλημα να δώσω 300 ευρώ αλλα δεν έχω ακούσει και τα καλύτερα λόγια για την pinnacle σαν εταιρεία. Τι λετε για αυτό της plextor? http://www.plextor-europe.com/products/px-tv402u.asp?choice=ConvertX%20PVR%20PX-TV402U Φιλε μου δεν ξερω τι εχεις ακουσει αλλα επειδη εχω δοκιμασει σχεδον τα παντα κατεληξα εδω.Επισης δεν ειναι τυχαιο που την συγκεκριμενη καρτα την χρησιμοποιουν και αρκετοι επαγγελματιες. ’πλα το προγραμμα που την συνοδευει εχει πολλες απαιτησεις σε μνημη και υπολογιστικη ισχυ. Επισης απ'οτι ειδα εισαι απο Θεσσαλονικη και για να βοηθησω αν θελεις κανονιζουμε να σου δωσω ενα dvd να δεις αποτελεσματα και να βγαλεις συμπερασματα μονος σου ΥΓ. Η καρτα που λεει το λινκ οπως ειπε ο xrist22 δεν εχει ψηφιακη εισοδο και το κυριοτερο δεν ειναι καρτα συληψης βιντεο αλλα tv tuner to οποιο κανει και capture και φυσικα δεν προτεινεται αν θελεις να κανεις καποια σοβαρη δουλεια. Και παλι οτι θελεις στην διαθεση σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.